Bocs,de valami még eszembe jutott.
Nagyon remélem,hogy nem fog sikerülni tönkretenni az Európa Biztosítót.(Bocs kukucs33)
Legjobbak a díjaik.Eddig a legjobb a KÖBE volt,de árban felzárkózott a többiek mögé,és még a megígért 4%-os díjvisszatérítést sem adták.Senki ne gondolja,hogy bármelyik biztosító minden zokszó nélkül fizet a kötelező alapján.Ez függ a kárfelvevőtől,és a szervíz hozzáállásától is.Mégegyszer bocs,és üdv.
Üvözlök mindenkit!
Tegnap du. 5 órától Tkalia tulajdonos vagyok.
(Dci Alizé sötétkék metál)
Az autó gyönyörű,hibátlan,nagyon boldogok vagyunk.Első tapasztalataink:guminyomás kicsit magasabb volt az előírtnál,a miskolci Renault Girardi külön díj felszámítása nélkül beszerelt az ABTGolf4-től utánvétellel rendelt VDO CDtárat,ami kitűnően működik.(Köszönet ABTGolf4-nek.)Érdeklődtem az olajcseréről,szerintük sem kell 30.000 előtt lecserélni,de le lehet,mert semmi különleges adalékot nem tartalmaz az olaj.A kötelező szervíz 30.000,vagy 2 év,de az assistance-hez évente be kell mutatni az autót.Említettem a kopogást az elejéből,azt mondták,hogy némely autónál gyárilag nem volt megfelelően meghúzva a gólyaláb felső anyája.
További tapasztalatokról folyamatosan.
Üdv:Goodyear
Az OTP Garanciát nem néztétek még? Nekem ők adták a legkedvezőbb ajánlatokat (eddig is náluk voltam). S mivel a kereskedésnek a CLB bróker céggel valamiféle szerződése van, rajtuk keresztül még további kedvezményeket is tudnak adni.
Tapasztalatom még nincs róluk, úgyhogy többet nem tudok. De ha valamelyikőtök esetleg már hallott róluk...
Meg kell vallanom őszintén én elviekben már döntöttem és "sidespin" által javasolt KÖBE-re gondoltam! Igaz nem tudom jól döntök-e! Ha valakinek van már velük kapcsolata és akár pozitív akár negatív kérem írja meg, akár privát is!
De röviden leírom tavalyi történetemet az AB Aegonnal történt, amikor egy SKODA Favorit tulajdonosa voltam, és megemelték úgy a dijamat, hogy nem akartam hinni a szememnek! És hiába reklamáltam, küldtek egy nagyon kedves levelet, hogy ha nem tetszik nyugodtan mondjam fel a szerződést!! Na többet így nem akarok járni!
A garanciális kérdésemre lentebb senki nem tudja a választ???
Szerintem AXA,AB Aegon, vagy Allianz Hungária jöhet igazán szóba.Kötelező talán az AXA-nál jó, a Casco meg a Hungáriánál, bár ez utóbbinál lehet macerás az ügyintézés.De azért lehet hogy kicsit drágább szolgáltatás megéri a nyugottságot.
"A felelősség biztosítónál nem neked fizet, hanem annak akinek a kárt okoztad. Az meg nem az én bajom."
Lehet nem jól tudom akkor javítsatok ki, de nem neked fizet közvetlenül a biztosító, hanem biztosítók fizetnek egymásnak. Szóval ha Te (Európás) összetörsz engem (HB) akkor beviszem a HB-vel szeződött márkakereskedőmhöz, a HB behajtja az Európán a díjat és befizeti a márkakereskedőnek Te meg elhozod a kocsit.
Amúgy azt hallottam, hogy több lízincég sem fogadja el az Európás cascot
Ja ez igaz, csak nekem még egy év alatt egyszer sem bírtak egy normális csekket küldeni - ez viszont már az én bajom, bár a levélre amit a PSZÁF-en keresztül kaptak, azért reagáltak. Nem javaslom senkinek, hiába jók a díjaik. Pláne szívás, ha egy Európa Biztosítós ügyfél okoz Neked kárt. Ezért kértem, hogy tiltsák meg nekik a biztosítási tevékenység gyakorlását (teljes alkalmatlanság címén), de egyelőre még lépnem kellene tovább más felügyeleti szervek felé is.
Az Európás casco-nál azt is tudni kell, hogy nincsenek leszerződve semelyik szervizzel. Ez majd a kárnál baj. Arról nem is beszélve, hogy a kárrendezésük sem a leggyorsabb... Sajnos mindenek árra van, ha valahol kevés a díj, ott sajnos nem jó a kifizetés!
A jó hírek mostanában csak úgy repkednek, úgy, mint a mi autónk! Mert hogy megérkezett!! Kisebb hibákkal (nem mozgatható a jobb oldali visszapillantó), de gyönyörűen. Gyerekek, ez az autó nem hogy nem csúnya, de gyönyörű! (Az oldalra tévedt mást gondoló emberkék most fogják vissza magukat és tartsák meg a véleményüket! Köszönöm!)
Kérdés most nincs, de jó hogy ezt leírhattam!
Ha szerencsém van e hónap 30.-án tulajdonosa leszek egy Thalia ALize-nak állítólag az utolsó darabok egyikének, mert ezt a "legkedveltebb" típust már nem fogják ebben az összetételben forgalmazni!
Így lenne egy-két kérdésem!
Ki mennyi kötelezőt fizet az autóra mert találtam egy társaságot akik éves szinten bunus-malus B02 besorolással Pest megyei lakosként 28835 Ft-ot gombolna le rólam a nagy biztosítok mondjuk 40000-45000 Ft-os átlagához képest! A negyedéves összeg így 7200 Ft-ra jönne ki!! A vélemény jöhet akár privát is!
A másik kérdésem a garanciára vonatkozik! Tényleg csak 1 év a garancia idő a kocsinál vagy azért ennél többet is el lehet érni??? És ha csak 1 év akkor a 30000-es első szervíz mondjuk 1,5 év múlva van és találnak valamit akkor az már zsebre megy?
Gratula a géphez.Ha igazándiból megnézzük, nem a magyar utakra tervezték a rögzítéseket, bár tudom, hogy ez téged nem vigasztal.Meg lehet nézetni a szervízzel, de vagy csak mosolyogni fognak, vagy kicserélik a rögzítési kis műanyag pöcköket( de ez elég valószínűtlen, és gondolom drága is).Nekem a clio is szokott néha így csinálni, de csak macskakövön.A legjobb megoldás talán a rádió hangerejének a megfelelő beállítása.A magyar utakon közlekedő autóktól csodát sajna nem kell várni.
Üdv mindenkinek
Most vettem észre csak, hogy van ilyen forum is.:-)
Augusztusban szerencsém volt és sikerült egy raktáron lévő 1.4 16V-s példányt elcsipnem (Exp+klima), így már szeptember eleje óta tulajdonosa vagyok egy remek kék csodának. A gépben kb 1500 km van. A problémám az lenne, hogy mintha kezdenének megmozdulni benne a műanyagok amik apró zajokkal tudatják hogyha egy-egy gödörbe belemegyek, esetleg ha túl alacsony a fordulatszám (kicsit berezegnek), a hangok eddig csak az ajtóból jöttek, de a hétvégén megszólalt a kormány környéke is. Nektek mi a tapasztalatotok, jó ez így?
NA!!!! Ma nekem is bemutatták a jövendőbelinket, időre megjött a drága. Most a papírmunka, azután gázolajat Neki; ha lesz tapasztalat leírom!!
Kössz a sárvédőgumi tippet (a kereskedő nevében is)!! Azt hittem ez alaphangon "jár" hozzá.
Esetleg, de csak ha megfelel nektek, ha a Nemzetié fizetős, akkor megjátszhatnánk a Lurdy ház Parkolójának a Bev.központtól távolabb eső részét.Ott nem szoktak sokan lenni, ingyenes, nagyon közel van a Nemzetihez, és ha esik az eső, akkor fel lehet menni a műanyaggyárhoz(MC'Donalds)leülni.De csak egy ötlet volt.
Azért azt Köny sem gondolta komolyan, bár ha Jimbo ad előnyt( 500m-1km), és 1,5km a pálya, akkor lehet :)))) Nehogy valaki magára vegye :))))
Azért egy 172 pacis klijó mégsem standard 2literes gép :))