- jobb első (anyós) ülés alatt
- öntapadós tépőzárat ragassz a tár aljára, 2 oldalra (méterárú boltban kapható)
- a kábelt a középkonzol alatt elvezetni (bontás nincs)
Így se fúrás, se faragás, se bontás. Na nem mintha ezek vmi kárt tennének az autóban, de így egyszerű, gyors, kéznél van minden.
Nem tudom mennyi az árrésük de a 2.825.000+65.000 metálfény=2.890.000Ft Alize DCi-t odaadták 2.600.000Ft-ért (üzembehelyezés 70.000Ft). De nem hiszem, hogy ár alatt oda adták volna. Kb. 15% lehet az árrésük.
v_tibor!
A cd tárnak elvileg a clioban a bal első ülés alatt van kiképezve hely.Ezen a kiképzést nem találták,de mindjárt elkeztek fúrókat és lyukbővítőket emlegetni,de eme törekvéseiket csírájában elfolytottam és igy a csomagtartóban a kalaptartó lemeze alá lett 4 lemezcsavarral felfogatva,persze a szélétől kicsit hátrább.
harrypoti!
A gólyaláb az elsőkerék felfüggesztés a teleszkóppal,ez fönt a rugótorony tetejénjön ki és egy ana van rajta(alatta belülről a toronycsapágy)Köszi mindenkinek a jókívánságokat.
Üdv.
Nem tom, mert én már lassan 4 éve használok ARAL kártyát, és eddig elfogadták nekem, csak azt mondták, hogy kifejezetten üzemanyagra tudják elfogadni, semmi más szolgáltatásra.
Én valszínüleg kések a thaliról, de megpróbázom igyekezni, mert haza kell vinnem a páromat+a kutyát, és csak utána tudok visszarepülni.nem lakom messze( Albertfalva), de a közlekedés csodákra képes :(((
Még egyszer a kilowattokról és a newtonméterekről, reagálva a következőkre: "A benzines is ott adja le a nyomatek maximumat, ahol az ember altalaban hasznalja. Csak eppen ez a dizelnel 2000-3000, a benzinesnel meg 3000-5000. Egyebkent en 60-nal 5-ben megyek varosban", "az auto attol az erotol megy, ami a kerekekre jut, az meg lehet, hogy adott esetben a benzinesnel tobb..." "...akar ugyanabban a seb. fokozatban is."
A Renault katalógusban levő diagramok csalókák, mert ha megnézzük, nem azonos léptékben ábrázolnak. Egy közös diagramba rajzoltam őket a tiszta víz kedvéért:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Remélem sikerült beszúrni. A diagramokból látszik, hogy az 1,5 dCi-t és 1,4 16V-t alapul véve kb 3500 fordulatig a diesel nagyobb teljesítményt ad le, kb 4000-ig pedig nagyobb a forgatónyomatéka (dieselnél a 4000 ford. már 5.-ben 150 km/ó fölött van, 60 km/ó-t pedig ugyanebben a fokozatban kb 1500-nál produkál). Nem hiszem, hogy a városi forgalomban benzinesnél általános lenne a 3000-5000 közötti használat, hacsak nem rodeózunk. Pont egy (n+1)-szeres rally versenyző nyilatkozta anno, hogy a turbo rönójával a folyamatos 3500 fölött tartásra nagyon oda kellett figyelnie verseny közben. A nulláról százra gyorsulásban pedig valószínűleg a benzinesek a hosszabb fokozataik miatt jobbak (tovább pörgethetők), a benzines harmadikban símán megy százat, a diesel nem biztos (még nem próbáltam, de nem is fogom).
Na, szombaton en is atvehettem vegre az uj Thaliankat. A kesesre valo tekintettel probaltam teligumit kiharcolni, nem sikerult, azt montak, erjem be az LG tv-vel amit kapok. Aztan meg probalkoztam, de semmi siker, meg nekem kellett volna megsajnalnom oket, hogy milyen keves a hasznuk a kocsin. A kereskedo szerint 50-60e forint haszon van egy Thalian nekik, persze en ezt nem hiszem el. A masik, hogy egy ismerosom azt mondta, hogy a forgaloma helyezesnek a dija kijon max. 30e forintbol, ettol fuggetlenul a rono legombol mindenkirol 70e-t. Persze ezt is "megmagyaraztak".
De legalabb ABTGolf cdtarat ingyen szerelik majd be.
Örülök az örömödnek, használd mindkettőt sokáig, egészséggel (autó és cd). :-)))
A 30.000km-es olajcserét én nem javaslom, pláne ha dízel. Ez szerintem egy hülye marketingfogás, amivel csak ártanak az autóknak, de a gyárak olcsó fentartási költséggel próbálják magukhoz csalogatni az autósokat. Barátom cégénél, egy céges autóban a turbo (dízel, Renault) 100eKM-nél megadta magát, mert nem volt elégséges a kenése. A szervizes srác őszintén megmondta, hogy a 25.000km-es olajcsereperiódus nem elégséges. ő 15.000-t, nagyon gondos gazdáknak 10.000km-es periódust ajánl.
Sztem, 15.000-nél saját olajcsereszerviz, 30e-nél szakszervizes olajcsere.
A kérdésedre az a válasz, hogy a garancia 1 év, és utána 2 év szavatosság.Tehát, ha 1,5 évnél kiderül egy hiba, amely nem a te hibádból jött létre, hanem garanciális okokra vezethető vissza, akkor az alkatrész árából időarányos százalékban átvállal a Renault Hungária( 1,5 év szerintem olyan 75-80 % lehet úgy gondolom, de ezt csak szervíz tudná megmondani.A biztosítónál meg nem feltétlenül a legolcsóbb a jobb, max. a zsebeteknek, de amikor utána kell járni a biztosításnak, az mérhetetlen "összegekbe",szabadidőbe, ne adj isten gyógyszertári költségekbe kerül(nyugtató,fejfájás csillapító stb.), és ha nagy mákotok van, akkor fél év-egy év alatt talán behajtható a pénz, ha nincsen, akkor kifizethetitek a javítást.Ez a KÖBE nem az, aminek Csepelen van valami eldugott helyen az irodája, és soha nem veszik fel a telefont???Meg volt már egy rakás eljárás is ellene, ha jól tudom.A totalcar-on volt is egy igen hosszú, tanulságos cikk róla tavaly, ha jól emlékszem.
Gratulálok! Akkor, ha az utakon látsz még egy sötétkék metál dCi sárkányt, nagy valószínűséggel találkozni fogunk. Eddig még én nem láttam az új tipusból a magamén kívül másikat. Sok örömet hozzá. Más ... A cd-t hova szerelték Neked? Az enyém eddig a kesztyűtartóban működik.
Bocs,de valami még eszembe jutott.
Nagyon remélem,hogy nem fog sikerülni tönkretenni az Európa Biztosítót.(Bocs kukucs33)
Legjobbak a díjaik.Eddig a legjobb a KÖBE volt,de árban felzárkózott a többiek mögé,és még a megígért 4%-os díjvisszatérítést sem adták.Senki ne gondolja,hogy bármelyik biztosító minden zokszó nélkül fizet a kötelező alapján.Ez függ a kárfelvevőtől,és a szervíz hozzáállásától is.Mégegyszer bocs,és üdv.
Üvözlök mindenkit!
Tegnap du. 5 órától Tkalia tulajdonos vagyok.
(Dci Alizé sötétkék metál)
Az autó gyönyörű,hibátlan,nagyon boldogok vagyunk.Első tapasztalataink:guminyomás kicsit magasabb volt az előírtnál,a miskolci Renault Girardi külön díj felszámítása nélkül beszerelt az ABTGolf4-től utánvétellel rendelt VDO CDtárat,ami kitűnően működik.(Köszönet ABTGolf4-nek.)Érdeklődtem az olajcseréről,szerintük sem kell 30.000 előtt lecserélni,de le lehet,mert semmi különleges adalékot nem tartalmaz az olaj.A kötelező szervíz 30.000,vagy 2 év,de az assistance-hez évente be kell mutatni az autót.Említettem a kopogást az elejéből,azt mondták,hogy némely autónál gyárilag nem volt megfelelően meghúzva a gólyaláb felső anyája.
További tapasztalatokról folyamatosan.
Üdv:Goodyear
Az OTP Garanciát nem néztétek még? Nekem ők adták a legkedvezőbb ajánlatokat (eddig is náluk voltam). S mivel a kereskedésnek a CLB bróker céggel valamiféle szerződése van, rajtuk keresztül még további kedvezményeket is tudnak adni.
Tapasztalatom még nincs róluk, úgyhogy többet nem tudok. De ha valamelyikőtök esetleg már hallott róluk...
Meg kell vallanom őszintén én elviekben már döntöttem és "sidespin" által javasolt KÖBE-re gondoltam! Igaz nem tudom jól döntök-e! Ha valakinek van már velük kapcsolata és akár pozitív akár negatív kérem írja meg, akár privát is!
De röviden leírom tavalyi történetemet az AB Aegonnal történt, amikor egy SKODA Favorit tulajdonosa voltam, és megemelték úgy a dijamat, hogy nem akartam hinni a szememnek! És hiába reklamáltam, küldtek egy nagyon kedves levelet, hogy ha nem tetszik nyugodtan mondjam fel a szerződést!! Na többet így nem akarok járni!
A garanciális kérdésemre lentebb senki nem tudja a választ???
Szerintem AXA,AB Aegon, vagy Allianz Hungária jöhet igazán szóba.Kötelező talán az AXA-nál jó, a Casco meg a Hungáriánál, bár ez utóbbinál lehet macerás az ügyintézés.De azért lehet hogy kicsit drágább szolgáltatás megéri a nyugottságot.
"A felelősség biztosítónál nem neked fizet, hanem annak akinek a kárt okoztad. Az meg nem az én bajom."
Lehet nem jól tudom akkor javítsatok ki, de nem neked fizet közvetlenül a biztosító, hanem biztosítók fizetnek egymásnak. Szóval ha Te (Európás) összetörsz engem (HB) akkor beviszem a HB-vel szeződött márkakereskedőmhöz, a HB behajtja az Európán a díjat és befizeti a márkakereskedőnek Te meg elhozod a kocsit.
Amúgy azt hallottam, hogy több lízincég sem fogadja el az Európás cascot
Ja ez igaz, csak nekem még egy év alatt egyszer sem bírtak egy normális csekket küldeni - ez viszont már az én bajom, bár a levélre amit a PSZÁF-en keresztül kaptak, azért reagáltak. Nem javaslom senkinek, hiába jók a díjaik. Pláne szívás, ha egy Európa Biztosítós ügyfél okoz Neked kárt. Ezért kértem, hogy tiltsák meg nekik a biztosítási tevékenység gyakorlását (teljes alkalmatlanság címén), de egyelőre még lépnem kellene tovább más felügyeleti szervek felé is.