Keresés

Részletes keresés

Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1334

Kivesézlek vagy mi? :)

Istenem van ilyen is neked nem tetszik Sarti.

Csak hagyd másnak tetszen.

Üdv

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1333)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1333
Én igen és semmi bántó nem volt az emberekkel szemben az írásaimban. Viszont te úgy látom nem vagy tisztába a szövegértelmezéssel. Istenem van ilyen:))))

Ha gondolod bekopizhatjuk mit írtam és mondatokra bontva kivesézzük ok?:)
Előzmény: Attilosz (1331)
Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1332

Mivel hitetlenkedtem?

Szerinted helyén való az, ha valaki valahol fikázza azt a helyet aminek témát nyitottak?

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1330)
Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1331

Te nem vagy tisztában azzal amit írtál?

Én mi oylat írtam amivel talán megbántottalak?

Olvass vissza talán Te, kivel és  hogyan beszélsz. :))

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1330)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1330
Egyetlen egy beírásomba sem "szartam" az odajáró embereket. Nem a vita kedvéért de te kezdted generálni a z egészet a hitetlenkedéseddel. A hellyel valóban nem vagyok megelégedve de az odajáró embereket nem bántottam.

Olvasd vissza:)))
Előzmény: Attilosz (1328)
baz1joe Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1329

Udv !

T. Topiktarsak !

Nem errol kene, hogy szoljon ez a topik....

El kell fogadni, hogy van akinek bejon Sarti, es van akinek nem.

Az biztos, hogy nem olyan mar mint ot-hat eve.

En het eve jarok oda, de elfogadom, ha valakinek nem ez a hely jon be.

Aki idelatogat, valoszinu nem a vitara kivancsi...

Tovabbi jo keszulodest a gorogorszagi nyaralasra ! :)

( Akar Sartin, akar mashol ! )   :)

Bazijoe

Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1328

Még csak annyit,

Horvátország hányszor kapta meg a díjat a legtisztább tengerért?

Az, hogy egyszer voltál Sartin Te már biztosra állítod azt is bármikor kapsz szállást.

Más,

Voltam én is több helyen már, de nem szarom az adott hely fórumán a helyet és az ott nyaraló embereket.

Lehet negatív kritikát is írni de a stílusoddal kicsit baj van.

Be is fejezem a vitát nem sülyedek le a szintedre. "öregem" :)

Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1327

Etikátlan egy Sartis fórumon lehurrogni Sartit, lehurrogni azokat az embereket akik ide mennek.

Te voltál az is aki azt mondta olcsó túrista utak.

Ez szintén lenéző szöveg.

Én csak a véleményemet írtam le ami neked nem tetszett.

Ha nem tetszik Sarti menj máshova, de nem illendő (ha ezt tudod mi) a fórumon az ilyesfajta szöveg.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1320)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1326
Te úgy szoktál vitatkozni,hogy beírsz valami ostobaságot,utána amikor rájössz,hogy tévedtél akkor meg elkezdessz támadni,csakhogy nehogy alulmaradj a vitában???

Értelek öreg......
Előzmény: HTT (1324)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1325
Aha értem,ha valakinek esetleg nem tetszik Sarti és nincs elájulva,valamint elmondja,hogy lehet apartmant szerezni negyed óra alatt is akkor annak nagy mellénye van.

Szóval ide negatív kritikát nem lehet beírni? Rettenet,hogy mennyire korlátolt egy emberke vagy. Szánalmas......
Előzmény: HTT (1324)
HTT Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1324

Hmm

Jó lenne felébredned kicsit és lehányni magadról azt a bazinagy mellényt ..

Teo >

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1323)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1323
Mi van kiskoma,baromságot írtál az előbb és próbálsz visszatámadni? Röhejes vagy:))))))))

Ezt az előbbi beírásomat idézgetheted napestig azt vállalom is. Ez azt jelenti te nagyon korlátolt,hogy bármennyire jó is volt Rodosz,Kréta vagy Korfu nekem Dalmáciát akkor sem éri utol.

Dehogy érthetőbb legyek ezeken a szigeteken jól éreztem magam nem úgy mint Sartin. Még a táj is tetszett de Horvátország kottákkal jobb akkor is.

Te csak végletekben tudsz gondolkozni kiskoma????
Előzmény: HTT (1322)
HTT Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1322

Halihó

" Rodoszon vagy Korfun meg Krétára nem tudnék rosszat mondani mert azok sokkal inkább közelebb állnak hozzám. "

" Voltam Rodoszon,Krétán,Cipruson,Korfun,és Sartiban mégis nekem soha nem tud felnőni Görögország a Dalmát tengerparthoz "

Értem ..

Teo >

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1321)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1321
Hm-Hm,ebben csak ottvan a hiba,hogy életemben egyszer voltam Sartiban és természetesen egyből le is szűrtem,hogy ide többet nem jövök. Ki volt 60 szor?????

Rodoszon vagy Korfun meg Krétára nem tudnék rosszat mondani mert azok sokkal inkább közelebb állnak hozzám.
Előzmény: HTT (1319)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1320
Elfogadom a kritikát ha jogos. Akkor viszont szeretném a ha tételesen elmondanád hol is arcoskodtam????

Sajnos mellélőttél mert sosem fizetek be sehova ezért nem voltam soha olcsó úton Sartiban. Saját magam intézem a helyszínen,ezt próbáltam elmagyarázni de úgy látom ez neked arcoskodásban jött le.(((((

A horvát tengerparton vannak a nemzetközi búvárközpontok pl Hvar szigetén ami Európa legtisztább tengerpartja......
Előzmény: Attilosz (1317)
HTT Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1319

Hmm

Érdekes elmélet. Ha nekem nem tetszik valami, akkor elég hamar rá szoktam jönni, nem úgy, hogy hatvanszor elmegyek, aztán kijelentem, hogy ez nagyon sz.r :o((

Amúgy meg most fizettem elő egy kéthetes görögországi apartmanra - még nem voltam Görögországban sosem -, nem nagyon szívesen olvasok itt ilyen véleményeket, hogy ilyen meg olyan vacak a Sarti. Annál is inkább, mert nem vagyunk egyformák, az egyik ember a nyüzsgést szereti, a másik meg a csendet :-)

Teo >

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1315)
Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1318
Csak olyannyira aláztalak meg amennyire Te az oda járó olcsó tűrista utakra járó szardiniás magyarokat hordtad le.
Előzmény: Törölt nick (1314)
Attilosz Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1317

Kedves Ólómlábú!

Arcomból? :)

Eddig az jött le nekem Te arcoskodsz.

Filléres utak ha ott voltál Te is ilyen úton vettél részt.

Sok magyar? Én amikor kint voltam cseppet sem foglalkoztatott a dolog mert körbejártuk a környéket vagy éppen amikor Sarti partjain voltunk akkor sem zavart.

Majd azokra az utakra hivatkozol ahol nincsenek olcsó utak oda érdemes menni, erre mondtam akár vehetsz egy szigetet is magadnak.

A tenger tisztaságát nem azzal mérik, hogy tele van szatyorral a víz, (ez egyébként elég szomorú, hogy ott is barbár módon viselkedik valaki) hanem másban mérik de az emlegetett Horváth tengerpart kíváncsi lennék hányszor nyerte el ezt a címet?

Másrészt meg általában vannak olyan emberek is akiknek semmi nem jó és sehol sem jó.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1313)
Mormogi7 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1316

Sziasztok!

Mi 1988-ban fedeztük fel véletlenül Sartit. A falutól 4 km -re lévő Platanitsi caming fekvése egyedülálló, ott kempingeztünk. Akkoriban, ha magyart láttunk ott, megcsodáltuk: hát ez hogy vetődött ide. A magyar turistákat egy Boros Irini nevű magyar-görög hölgy szoktatta oda, nem kis munkát bele fektetve sok éven keresztül. Ma már itthonról intéz bárkinek szállást. Azóta a település 3x akkora lett. Nem tudnám már, hogy hányszor töltöttünk ott egy hetet, de a helyi lakosok már megismernek. A Sasos egy nagyon jó fej, amilyen csúnya olyan barátságos és jószívű. Álltalában egy Szalonikiben lakó magyarországon született görög baráti házaspárral szoktunk ott nyaralni. Egyszer pont akkor vetődtünk oda amikor két magyar fiatal pár az összetört motort próbálta vissza adni a Sasosnak kártérítés nélkül. A Sasosnak különös humora van amit a magyarok nem mindig értékelnek. Úgy adta elő, hogy a kárért cserébe a lányok ott maradnak. A fiúk ezt nehezen akarták elfogadni. A nyelvi nehézség pedig erősen akadályozták a megegyezést. Az lett a vége, hogy görög barátom, úgy letárgyalta vele a problémát, hogy az estét egy helyi vendéglőben mulattuk végig - életem egyik leghangulatosabb vacsorája volt - jó volt nézni amikor a görögök saját örömükre táncolnak a zenéjükre (élő zene volt), és az egészet a Sasos fizette. Sok ilyen élményünk van Sartiról. Voltunk kétszer is nagy görög kőrúton más más irányban egészen Spártáig le kalandozva lakókocsival több hetet rászánva sok tengerartot kipróbálva. Többször mentünk le busszal Sartiba csoporttal, amit én szerveztem.

Természtesen ennyi idő alatt néha úgy éreztük, mást is ki kellene próbálni. Voltunk repülővel Korfun. Tavaly például a szomszédos Kaszanadra félszigeten Pefkohoriban voltunk. Vannak görögországban hangulatosabb faluk mint Sarti, de a Sarti és a Platanitsi vagy a közeli Narancspart strandjainál jobbat, szebbet nem találtunk sehol. Sokan bedőlnek az irodák Paraliai ajánlatának: pedig koszos a víz mert közel Thessaloniki amely egy két milliós város és csatorna az öbölbe van eresztve tisztítás nélkül. A másik, hogy medúza és tengerisün mentes strandot egész görögországban csak a Szidónia keleti partján találsz.

Tudni kell még, hogy Sartiban az apartmanok minősége nagyon eltérő tud lenni. Aki kényes az ilyenre az bizony a Murphi törvényei szerint a leg lepusztultabbat kapja. Mi voltunk ilyenben is meg légkondis full extrásban is szinte ugyanazon az áron. Nem kell aggódni a szállás miatt, talál, ha valaki csak úgy lemegy, ha csak nem péntek délután vagy nemzeti ünnep előtt érkezik, mert akkor a görögök szalonikiből kirajzanak. Szaloniki ilyenkor szó szerint kiürül, tavaly megtapasztaltuk, egy pár napot ott töltve. A faluban három helyi lehetőséged van szállást intézni, ha csak magyarul beszélsz. Itt ezeken a helyeken beszélnek magyarul: a fő utcán a Sithon Travelnél, a fő tér-fő utca sarkán nem tudom a nevét az egy másik iroda, ott is, és a SASOS motor kölcsönzö párja és sógora magyar, ők tuti találnak neked szállást akár mikor topansz be a 13- tól 17ó -ig tartó délutáni sziesztán kívül.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1315
Voltam Rodoszon,Krétán,Cipruson,Korfun,és Sartiban mégis nekem soha nem tud felnőni Görögország a Dalmát tengerparthoz. Mondom,ez a szubjektív véleményem senkire nem fogom erőltetni. :))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1314)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1314
Szia, attilosz a maga kis együgyű módján engem akart megalázni, nem neked szólt :-)
Egyébként meg a görög helyek nagyrésze olyan, hogy a horvát tengerpart vizet sem hordhatna oda, szóval nem érdemes az egy darab Sartiból kiindulni.
Előzmény: bankvilági idegenvezető (1313)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1313
Kedves Attilosz! Örülnék ha hangyányit visszavennél az arcból. Egyenlőre én még nem személyeskedtem veled szemben,viszont te azonnal rámugrottál mert nem alijáztam Sartiért.

Nem arról van szó,hogy nem lehet magyar hang időnként sőt kifejezetten érdekes dolog ha távol a hazától több ezer km-re meghallasz egyet. Viszont itt a tipikus heringparádé plussz zacskósleves fílinget érzem ebben az esetben.

Én tavaly a víztől sem voltam hanyatt csúszva tele volt hínárral a part plussz kétméterenként műanyagreklámszatyrokkal teledobálva. Ennyit a frenetikus víztisztaságról......

Van két utca klasszikus zsibvásárjellegel meg hála istennek egy normális tavernasor.
Szerintem nem éri meg a 15 órás út(ami nekem hazafele 11 óra volt)
Egy agyonzsúfolt last minutes heeringesdoboz lett belőle lencsefőzelék kolbásszal utánérzésekkel:)))))))))))))))
Előzmény: Attilosz (1303)
sartimania Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1312

Sziasztok!

Én is csatlakoznék azokhoz, akik pár perc alatt találtak maguknak szállást Sartin. Nekünk 20 perc volt, de csk azért, mert a Taousanis Tours embere 20 percig kereste az apartman kulcsát.

Ennyi. És még alkudni is lehet, nem is keveset, ha kint foglaltok szállást. Mi csúcsszezonban voltunk tavaly augusztusban, és abban az apartmanházban kaptunk szállást, amelyiket kiválasztottuk. Az egész dolog csak hozzáállás kérdése...

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1311
Köszi, az csak az első hét, utána valszeg Kréta ...
Az a baj, hogy túl sokszor voltam eddig Görögországba, jövőre mást kellene nézni, de idén még egy szép nagy korutat kellene abszolválni :-)
Előzmény: k.valcsi (1310)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1310
Az én véleményem szerint nagyon jó választás Peloponnészos és Hydra szigete. Nagyon jó utat, ételeket, és kellemes nyaralást kívánok.
Előzmény: Törölt nick (1309)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1309
Úgy tervezzük, hogy útban Kréta felé elidőzünk a Pelloponészoszon egy kicsit, és megadtad a végső lökést arra nézve, hogy hajózzunk egyet Hydrára. Remek.
Előzmény: k.valcsi (1308)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1308

Akkor Hydrán sok helyen főznek jól, mert ugyan báránysültet ott nem ettem, de avokádós csirkét még igen (azóta sem találkoztam sehol ezzel a kajával), és szuper volt az is.

Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1307
Hoppá, Hydra az nálam is dobogós, báránysült kategóriában.
Előzmény: k.valcsi (1306)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1306
Szerintem gyrost szabad enni Görögországban, csak nem mindegy hogy hol, és ez igaz a többi kajára is. Életem legjobb gyrosát Skyathos szigetén ettem, a legfinomabb rántott tintahalat pedig Hydra szigetén, a legjobb rántott kagylót pedig Sartiban, az Argilis étteremben.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.30 0 0 1305
Szia, alapvetően - szerintem - rossz az a megközelítés, hogy valamilyen konkrét helyre kell menni. Hogy érthető is legyen: szerintem befizetni egy hetet - netalán kettőt - nem annyira jó dolog, mint lenni egy pár napot valahol, aztán továbbmenni, majd mégtovább. Ilyen alapon a Sithon-félsziget igencsak kellemes és szép, viszont Sartiból pár nap is sok. Sarti előtt van egypár kemping, meg a Narancspart is remek, ellentétben a faluval, főleg mondjuk este nyolckor.

Thássoson pedig méginkább leegyszerűsödik a történet, a sziget kerülete olyan 80-90 km :-) Alapvetően szerintem kellemesebbek a keleti parton lévő falvak, a nyugati parton vagy magas hegyek vannak (mondjuk a szerpentin szép, képeslap-fíling), vagy csúnyácska, szürke falvak. A keleti parton vannak "hegyek", amelyek kavicsos-homokos bíccsé lankásodnak. Voltunk Potosban (ez olyasmi hely, mint Sarti 8-10 éve), Kinirában /Koinyra/, illetve előtte 2km-el egy bungaló-kempingben, Skala Potamiaban és Limenasban, illetve tőle nyugatra egy kempingben. Illetve Theologosba jártunk tavernázni, ez volt a régi Thassos fővárosa, most egy álmos kis falu a hegyekben, rekkenő hőséggel, és remek tavernákkal, az egyikben különösen finom báránysülttel, a taverna oldala itt >>. Egyébként a www.thassos-island.com oldal eléggé sok infót közöl.
Előzmény: Botond36 (1304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!