Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ecoma Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1937
Gyap!
A gyári garancia minden utólagos beavatkozás után elvész! A különbség az, hogy ha szakszervizben szerelteted be (ami lehet márkaszerviz is), akkor az elvégzett munkáért és következményeikért nekik kell vállalniuk a törvény általi garanciát. Ha valami elromlott az autódban, először mindig (sajnos) el akarják hárítani magukról a felelősséget, de ezt csak akkor tehetik meg, ha bebizonyítják, hogy a feltételes elektronikus hibát a riasztód vezetékeinek a szakszerűtlen behelyezése okozta. Ekkor mehetsz a beszerelőkhöz, már az övék a felelősség!

A gsm riasztót egy kereskedelmi forgalomban 8000 +áfa összegért vásárolt készülékkel egyszerűen kiiktatják. Ugyan ez a baja a műholdas ketyeréknek is, mert azok is így riasztanak. Ezt az összeget költsd inkább egy komolyabb riasztó egységre!

Előzmény: Gyap (1931)
iMre Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1936
Harrypotti:
Elvesztettem a szalat: megoldodott az a puffogas az autod jobb elso felen? Mi volt az oka?

Imre

krike Creative Commons License 2002.10.30 0 0 1935
Amúgy meg jó sűrített levegős cuccal bármit el lehet törni :((((Ismerős küldött SMS-t, hogy egy barátjának szintén lenyúlták a renyóját az este :((Basszus, ha így megy tovább, akkor az egekbe szöknek a biztosítási díjak is :(((
Előzmény: Törölt nick (1934)
cara Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1933
Sajnos igazad van.
Előzmény: Törölt nick (1930)
wartburger Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1932
Én direkt visszanéztem a topikon a thalia lopási eseteket. Ebből az derült ki, hogy amiket elloptak, azokban SEMMILYEN védelem nem volt a gyári immo-n kivül. Még az Autolok2000 is megakadályozott egy lopást. Egyébként ha tényleg annyira lopnák a Thaliát nem adna tipuskedvezményt a biztositó.
Előzmény: Törölt nick (1930)
Gyap Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1931
Ecoma!

Ez biztos, hogy nem vész el a garancia?? Mert én igencsak szeretnék beszereltetni egy risztót is de nem 60E-ért hanem egy kicsit olcsobban!
Nem örülnék neki ha beszereltetném és egyszercsak azt közölnék bocs de a garancia elveszett!

Jó lenne pontosan tudni! Ráadásul én már tovább is fejlesztettem mert a riasztó rögtön a telefonomra riaszt/ana/!

Üdv: Gyapi

Előzmény: ecoma (1923)
Eleven11 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1929
Hali

Részletekben olvasom a fórum előzményeit, de csak ezeket látom, hogy nekem is ellopták, meg nekem is elvitték. Kezdek ráparázni a dologra. Mondjon már valaki vmi biztatót. Mert már félek lassan kihozni a "szörnyeteget" a garázsból.

Lótifuti Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1928
Helló mindenki!

Érdemes sokat olvasgatni itt a Fórumon az AUTÓLOPÁS topicot! Én rengeteget okosodtam tőle! (Akkor kezdtem el, amikor vártam a Thalicskámra és végigrágtam az egészet.) Jobb, mint egy főiskola... Legalábbis hasznosabb, sajnos...:(((

Tolvajügyben én is feltétlen híve lennék az iszlám törvénykezés (sarija) átvételének és vídia-keménységű alkalmazásának!!!

krike Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1927
Ez a kézlevágás dolog nekem is megfordult a fejemben, lehet hogy érdemes lenne.Nekem lehet hogy azért van szerencsém, mivel "céges" az autó, hogy a saját címem nem szerepel egy papíron sem, itt bent pedig őrzött parkolóban áll az autó,otthon garázsban.Nagyon gondolkodom a riasztón, a váltózár mellé, de ezekkel a garancia elvész, nem vész el huzavonákkal nem sok kedvem van foglalkozni.Tegnap írtam e-mail-t Dabasra, hogy ha tudnak, küldjék el a gyári riasztó leírását, hátha okosabb leszek.És ha nem tűnik jónak, akkor nézek utána,és kérek állásfoglalást a Fogyasztóvédelemtől ebben a kérdésben.Remélem hamar megküldik a leírást.
Előzmény: kukucs33 (1926)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1926
Gratula a jövevényhez :-)

(Te legalább biztos lehetsz benne, hogy okt. 31. előtt biztosan nem lopják el a kocsidat.)
kukucs - az egyre bizonytalanabb :-((
Rémes ez a sok lopás, anno én is azt hittem, hogy ez nem egy tolvajok által kedvelt darab lesz erre mostanság egyre gyakrabban hallom, hogy innen is onnan is eltűnt egy.
Pártolnám a nyilvános kézlevágás intézményének visszaállítását a tolvajokkal szemben.

Előzmény: Bart S. (1924)
dCi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1925
Szia Circum!

Visszaolvastam a topicot és megleltem, hogy Fóton vetted. A biztonságra vonatkozó kérdésem azonban még áll.

Én is a XI kerben lakom, Te melyik részén?

Amúgy nekem is az az észrevételem, hogy túl sok a lopás.

Bart S. Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1924
Hi Everibodri!

Célegyenesbe értünk! (csak el ne kiabáljam! :-)
Csütörtökön (okt. 31.) a kisebbik lányom szülinapján délután mehetünk átvenni a Thalicskánkat!
Lassan fokozódik az izgalom! Számolom a perceket!
Amint meglesznek az első megtett kilóméterek és tapasztalatok jelentkezni fogok!

Más:
Nagyon remélem, hogy vidéken nem lopják annyira (semennyire) a Renaultokat, mint a fővárosban!

ecoma Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1923
Circum!
Sajnálom...

A IX. ker-ben nagyon viszik a Thalicskákat úgy nézem.
Mint már a saját káromból okulva is írtam,

ELÉGTELEN A GYÁRI VÉDELEM! Kell bele más is. Lehetőség szerint nem ugyanazon a helyen beépítve, mint ahol vették. Ha a kereskedő a garancia elvesztésével fenyegetőzik, akkor ki kell röhögni, mert ha hivatalos (riasztó)szerelőnél rakatod be a cuccost, akkor nem vész el. Csak a házi barkácsot nem szeretik.
Ne sajnáljátok a pénzt rá.

Egyébként meg minden tolvajnak vágják le a kezét!

kukucs33 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1922
Nem a vita kedvéért, de ilyesmit nem hinnék el bármely eladónak :( Jobb, ha az ilyennek magunk járunk utána.
(Csak abból indulok ki, hogy magam is miket intéztem el anno némi készpénzért, úgy, hogy az autó a környéken sem volt :))
Előzmény: Törölt nick (1920)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1919
Az Autóklubnál csinálnak ilyen állapotfelmérést, ha jól tudom, pontosan a potenciális "bevásárlások" elkerülését segítendő. Ott megmondják azt is, ha a km-óra esetleg nagyon rózsaszínben mutat. Az árát nem tudom, meg azt sem mennyire kell előre időpontot kérni, de szerintem bármelyik műszaki állomás munkafelvétele megmondja.

Szelepőr: Én inkább maradok a bazi nagy kormányzárnál ami a csomagtartóból nem okoz balesetet, viszont nem kell a a koszt (és a kutyapiszokot) feltörölnöm a kabátommal a kocsi mellett, amíg felszerelem. A leeresztett kerékkel való közlekedés nem gond, legfeljebb leeresztem a másik oldalon is, hadd legyen egyforma, a gumit meg a felnit lehet dobni a kukába úgyis, de egy trélerre felállni meg max. 20 méter, addig semmi kényelmetlenség. Inkább csak lélektani szerepe lehet szerintem, tolvajnak nem akadály.

Előzmény: circum (1914)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1918
Circum,
Részvétem!:(

"Szerintetek az egy jó megoldás, ha a kiszemelt kocsit beviszem egy szervizbe, és kipengetek érte 1-2 tízezer forintot, hogy adjanak róla szakvéleményt (esetleges törés, festékréteg-vastagság, motorállapot, mittudomén)?"
Mindenképpen jó megoldás, csak próbálj ismerettséget szerezni!

Nem gondoljátok, hogy a topic nagyságához mérten is túl sok a lopás?

dCi,
Lehet, hogy igazad van!?

Előzmény: circum (1914)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1917
Engem sem győzött meg igazán a Szelepőr. Miért?

Amikor megláttam egyből arra gondoltam, hogy a ketyere egy erős rántással, szeleppel együtt kitéphető a kerékből. Az is elképzelhető, hogy a tolvaj a sötét leple alatt kereket cserél, melynek minden kelléke a csomagtartóban megtalálható, illetve eredményesen használhatja az erővágót is.
Az is eszembe jutott, hogy maga a tulaj is könnyen "áldozat" lehet, ha egy kicsit is feledékeny...
Ha pedig a hatékonyságra törekszünk, akkor már legalább kettő kellene belőle, az meg sok-sok pénz.

Talán arra azért jó, hogy sokadik lopásgátlóként elriassza a köcsög tolvajokat. :)

Előzmény: dCi (1912)
dCi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1916
Szia iMre!

Pont a mostani hétvégén voltam első alkalommal Erdélyben (Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Békás) egy ottani barátomnál. Jól jöttek volna a tanácsok :-) mivel visszafele elkaptak a rendőrök (civil daciat előztem záróvonalon keresztül ami előtt egy szekér baktatott, és pechemre rendőrök ültek a daciaban) 500.000 lejem bánta :-)).
Amúgy csupa szép hely és nagyon kedves magyar emberek, röviden összefoglalva.

Circum!
Alig akartam hinni a szememnek. A Te autód annyira friss volt, hogy én már álkulcsos ügyre is gyanakodnék. Melyik kereskedőnél vetted? Védelmi berendezések?

Ezer6! Veled mi van?

Előzmény: iMre (1915)
iMre Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1915
Udvozlok mindenkit.

Egy ket honapja voltam eloszor a forumon, mert tervbe volt egy 1.5 dCi Thalia. Sajnos a szamitasok nem ugy jottek ki ahogy terveztuk igy csak egy 1.4 8V (75) Expressionra futja.

Van egy kellemetlen tapasztalatom a Renault motorral es nem szeretnem ha megismetlodne: Erdelyben, Kolozsvaron lakom, nem tudom ha felfigyeltetek ra, hogy a Daciat megvasarolta a Renault es 2 eve az ujabb tipusu Nova Daciat Clio (Thalia) motorral aruljak. Ez a motor 1.4, 8V, 75 LE, teljesen Renaultnak nez ki; a karakterisztikaja mas egy kicsit, a 114Nm mar 2800 ford/percnel jelentkezik. A Dacianak valo Clio motort Torokorszagban, Spanyolorszagban es (!)Romaniaban szerelik ossze. Ennek koszonheto vagy nem, de 60-70%uk kopog 8-12 masodpercet hideginditaskor (majdnem diesel hangja van). Lassan kiderult, hogy nem csak annyirol van szo mint minden mas autonal a hideginditasnal, valami komolyabb problema van, mert elkezdtek garanciaban gyuruzni oket, egyeseknek motorcsere is megtortent. Megjegyzem, hogy a motor szeriaszambol lehet tudni , hogy melyiket hol szereltek ossze es mindharom fent emlitett orszagbol szarmazo motorok vacakolnak.
A hiba a szakertok szerint tervezesi: hianyzik egy szelep ami fent kene tartsa az olajat a motor felso jarataiban, hogy a kovetkezo inditaskor mar az elso pillanattol meglegyen a kenes.

Ennek a Daciaba szerelt motornak a kodja E7J.
1. A Thalia, Clio, Kangoo hasonlo motorja is E7J?
2. Volt-e panasz a Thaliaknal motorkopogasra hideginditaskor?

Elore is koszonom a hozzaszolasokat.

PS: Ha valaki Romaniaba utazik szivesen szolgalok tanacsokkal.

circum Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1914
Sziasztok!

Régen írtam a fórumba. Az ok: ellopták a szép Alizémet, 5 hetesen, a XI. kerületből. :( Most olvasgatom visszamenőleg, úgy néz ki, lassan nem állja meg a helyét az az állítás, hogy nem lopják a rönyókat. :((

Én is olyan 500k-s veszteséget számolgattam ki, mint ezer6, úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy használt autót fogunk tudni csak venni helyette (megint Thaliát, ha összejön :).

Mivel régóta nem csináltam mást egy autóval, mint vezettem, ezért most egy kicsit aggaszt a használtautó vétel.

Szerintetek az egy jó megoldás, ha a kiszemelt kocsit beviszem egy szervizbe, és kipengetek érte 1-2 tízezer forintot, hogy adjanak róla szakvéleményt (esetleges törés, festékréteg-vastagság, motorállapot, mittudomén)? Annyit megérne nekem, ha tényleg van értelme. Ja, és pl. a km-állásnak hihetek?

A másik, hogy mennyire veszély az, hogy lopott kocsit sóznak rám hamis papírokkal?

Köszi:
Circum

wartburger Creative Commons License 2002.10.28 0 0 1913
Elég gagyi szerkentyűnek tűnik. Egy épkézláb tolvajnál ott van az áttételes lakatvágó, azzal összeropantja a házát és már viszi is. És ezt ennyi pénzért! Amig van lószar addig van veréb is.
Előzmény: harrypoti (1910)
dCi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 1912
Szia Harrypoti

Érdeklődéssel olvastam a szelepőrről. Sajna engem nem nagyon győzött meg. A használata szerintem (hangsúlyozom nem próbáltam ki) kényelmetlen és engem nem nagyon zavarna 1 lapos keréken való 40-50 km/h autókázás. Az meg, hogy a szervó kormányt annyira rázza a kiegyensúlyozatlanság, hogy ne lehessen vezetni nem igazán hihető.

Előzmény: harrypoti (1910)
R5TL Creative Commons License 2002.10.28 0 0 1911
Szia!
Elkuldened nekem (vagy barki mas!) mailben a ket kepet? En sajnos nem latom a tar.hu-t. :(
Koszi!
Előzmény: v__tibor (1880)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.28 0 0 1910
Új lopásgátló Szelepőr néven!
Egyszerű mechanikus mütyűr, amely leereszti az autó kerekét, amennyiben a kocsit ellopják.

"A szelepőr egy kulccsal lezárható fejből és egy menetes adapterből áll, amelyből kétféle jár, így az eszköz motorkerékpárokon is használható. Megállás után felcsavarozható, majd kulccsal zárható a szelepen.
Elindulás után a forgó kerék centripetális ereje elmozdítja a szelepőr fejében található nehezéket, amely egy apró rúd segítségével benyomja a szelepet, a kerék leereszt, az autó lelassul. A kerék nem hirtelen ereszt le, ezért a tolvaj nem veszíti el uralmát az autó felett. Egy kilométeren belül a kerékben található levegő gyakorlatilag maradéktalanul eltávozik."

Részletek a www.csocsan.hu/szelepor címen.

Snatch02 Creative Commons License 2002.10.28 0 0 1909
Szia Keselyű,

Sztem ez sehol nem okozhatna problemat, meg akkor sem, ha nem szamittatod be, hanem eladod. En is most adtam el a regi Thaliamat, es valamivel tobb mint 400e volt meg rajta, de semmi gondot nem jelentett, a vevovel egyutt zarattuk le a kocsi hitelt, O adta a penzt, en pedig inteztem, aztan a megallapodott osszeg fennmarado reszet is odaadta. Amugy a renault is mondta, hogy beszamitjak, csak hat ok 200e-vel kevesebbert tettek volna, de gondot nem okozott volna.

Udv,

Snatch

wartburger Creative Commons License 2002.10.27 0 0 1908
Szerintem, ha széria tipust rendeltél és nem kértél extrát, meg fog jönni az igért időre. Azokból előre rendelnek.
Előzmény: Futóhomok (1907)
Futóhomok Creative Commons License 2002.10.27 0 0 1907
Sziasztok Thalia Tulajdonosok!

Remélem hamarosan én is közétek tartozom, 3 hete rendeltem 1 királykék 1.4 75LE Expression-t. Bár, ahogy olvasgatom itt, hogy a szállítási határidőket mennyire tartották, kétlem, hogy a mikulás meghozza nekem a kicsikét (dec. 5. a szerződés szerinti hi.). Lehet, hogy a jézuska hozza vagy esetleg csak a jövő évben!? Erre gondolni sem merek!

Ha van valami jó tanácsotok, hogy mit nézzek meg alaposabban az átvételnél, azt szívesen fogadom.

Köny Creative Commons License 2002.10.26 0 0 1906
Helló Keselyű!

Az én 2 éves Cliomat is beszámította a kereskedő amikor egy újat vettem, pedig volt rajta hitel, nem is kevés. Egyszerűen megállapodtunk egy árban, kifizették a bankot, megkaptam a törzskönyvet és 2 hónapg ingyen használtam az autót (amíg meg nem jött az új)! Szerintem nem rossz megoldás, megspóroltam kb. 100ezer Ft-ot (2 havi részlet plusz biztosítások)...

Üdv.

Köny

Előzmény: Keselyű (1905)
Keselyű Creative Commons License 2002.10.26 0 0 1905
Hmmm. Lopás.

Gyanús ez a IX. kerület. Már másnak is lovasították meg ott a rönóját, ha jól emléxem, a Pöttyös u. környékéről. Jó lesz vigyázni :(

"Régi" motorosok, ill. talicskások megvagytok még? Az enyém már 20k felé közeleg, de semmi gond vele. Az újaknak meg sok sikert.

Tényleg, van valakinek tapasztalata abban, hogy be mit kellene csinálni, ha még van hitel a kocsin, de szeretném egy új, nagyobb kocsiba beszámíttatni a kereskedőnél? A kereskedőnket már kérdeztem, de azt mondta, hogy nem lehet.

Ődv, Keselyű

Ps: jó volt a Thali?

Gyap Creative Commons License 2002.10.25 0 0 1904
Sziasztok!

Remélem a tali jól sikerült, sajnos még men jött meg az autóm és nem lehettem ott, de igérem ha megérkezik én is ott leszek!
Sajnos a lentebb olvasott lopás és az is, hogy az én 12 éves autómat pár hónappal ezelőtt meglovasították, hatására eszembe jutott, hogy a váltózáron kívűl kérjek valami mást az autóba? Mert ajánlottak risztót 60E-tól felfelé! Viszont egyik kedves ismerősöm meg annyit mondott, Ő bizony 13-15E körül oldotta meg a problémáját! A címet is megadta csak hát az autó ügye 1 évig garanciális feltételek közé esik, így gondolom nem lehet bele tenni a risztót utólag és nem a szakszervízben??!!! Vagy tévedek???

Várom a válaszokat!

Üdv: Gyapi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!