A rejtett kapcsolóval nem veszíted el a garit, mert nem is látják a márkaszervizben :-)
Ha meg látják, akkor nem rejtett :-)
Szerintem kizárt, hogy a szervizes pali tűvé teszi a járgányodat nem gyári kieg. után kutatva.
Sziasztok,
Sajnos rossz hírem van: Thündérke gazdijával (aki volt a második thailn az ismeri őt) emilben és honlapokon körbejártuk a négyévszakos gumi kérdéskörét és arra jutottunk, hogy a nagyon hasonló nevű GoodYear Eagle GTII - ami valóban egész éves használatra alkalmas és szerepel a GoodYear honlapon- nem ugyanaz mint a mi Thalicskáinkon a GoodYear GT2, ami viszont nagy valószínűséggel "csak" nyári rendeltetésű, de nincs a cég honlapján feltüntetve. Tehát aki télen is biztonságban akarja magát tudni az utakon, az jól teszi, ha mégis beruház néhány téli cipőre a Thalijához.
üdv,
Kukucs
Zardugozas: a zarad helyere egy vas"dugót" tesznek, így többet kulccsal nem nyitható az autó csak távirányítóval. A Peugeotoknak annyira gyenge a mechanikus zárjuk, hogy egy eros csvarhuzoval eltorheto és be lehet menni a kocsiba. Ezt kivedendo lehet dugóztatni a kocsit. Én Renault esetében nem ajánlom!
Rejtett kapcsoló -- hol tudom azt úgy megcsináltatni, hogy a garit ne veszítsem el? Én is ilyesmin gondolkodtam, csak én nem tudom, mit lehet megszakítani úgy, hogy ne álljon pár pillanatból a kiiktatása akkor is, ha nem találják meg magát a kapcsolót, meg hogy ne is szedjék szét a beszerelése miatt a fél kocsit...
A fólia attól tartok, nem sokat ér, szerintem "rendeltetésszerű" módon jutnak be manapság a kocsikba... Az én előzőmbe biztosan; egy árva üvegcserép nem maradt utána. Lehet, hogy az lenne a célszerű, ha kiszereltetném a távirányítós központi zárat -- eggyel kevesebb lehetőség a kocsi illetéktelen kinyitására.
A zárdugózásról nem hallottam; az micsoda?
Egy kormányzár mennyire véd? És melyik típusról van pozitív tapasztalatotok?
Sziasztok, bővül a csapat, két napja vettem át a celldömölki Renault kereskedésből a dCi Alizé-t.
Szeptember 29-én rendeltük, két héttel később már elhozhattuk volna, ha nem töketlenkedjük el az
időt a régi autóval.
A kereskedő cég korrekt és alapos, még a guminyomás is precízen be volt állítva.
Azóta 200 km-t autóztunk a "talicskával" (szigorúan betartva a bejáratási szabályokat!?).
Eddig kellemes tapasztalatokat szereztünk "Natáliáról", ahogy a gyerekek elnevezték.
Igazából tavaly év elején majdnem beszálltunk az előző 1,4 16V típusba, de akkor (szerencsére)
nem jött össze a dolog. Nem bántuk meg, mert jó ez a kis dízel.
Mizuk2: kérdéseidre én is szeretnék választ kapni...
Üdv, Marmota
dCi: Én is abban a hitben ringattam magam, hogy Rönyó, úgyse lopják, meg van benne gyári immob. is, úgyhogy más nem volt benne.
Kedves feleségem az egyik délután bejelentette, hogy bement a márkakereskedőhöz (ezúttal a Baumgartnerhez), és megvette az ellopott kocsinak megfelelőt, újonnan. Ennyit az anyagi gondokról. :)
Ezekután tényleg kíváncsi lennék, hogy mit érdemes beletenni, hogy ne vigyék el? Az már biztos, hogy itthon éjszaka őrzött parkolóban lesz a kocsi (havi alig 16k pénzért :( ). Váltózár? Vagy mit ajánlotok? Most már teljesen elbizonytalanodtam, meg összezavarodtam. Nem akarok még egy topikot olvasgatni, valaki summázza nekem az autólopás topikot. :)
Hat ugy nez ki, akkor csak ezeknek okoz akkora gondot. Mindegy, viszem profikhoz, de azert majd rakerdezek, mikor megyek a TV-ert, hogy megis, hogy nem sikerult megcsinalni, ha masoknak osszejott.
Amugy ma atleptem az 1000km-es hatart, aztan autopalyan megneztem mennyire ugyi, a 180-t is siman birta. Azert nem tartosan kinoztam, de folyamatosan 160-t ment. :) Persze nekem az elozo is ment jol.
Ja, es nekem a belso terben valahol az anyos oldali reszen zorog vagy ciripel valami.
Sziasztok.
A cd tárat simán, az ABTGolf4 által küldött felfogatókkal alúlról lemezcsavarokkal felfogatták a kalaptartó aljára. AZÓTA IS KITŰNŐEN MÜXIK,és nem zavar semmit.A miskolci Renault Girardinál az autóm megérkezett okt 18-án,19,20 szombat és vasárnap,szerda 23 szünnap, 24.-én megkaptam az autót vonóhoroggal együtt.Az autó eddig hibátlan,csak a kormány kezd néha ciripelni.A hőfokmérő nektek sem megy fel vízszintesig?Kérlek mondjatok valami nem túl drága sárvédőgumit,mert a gyárit(6000/pár)kicsit sokallom.Ezt a garancia dolgot a riasztóval kapcsolatban megérdeklődőm
Üdv
Ja, persze!
25rugóért még én is tartom egy hétig a csomagtartóban gubbasztva a táradat!
25ezerért hidraulikus, teleszkópos tartókonzolra gondoltak, nem???
Érdekes, hogy eddig még mindenkinek be tudták építeni az autójába!
Igaz is, van hozza ful :)). Beszeltem a kereskedovel, azt mondja, hogy termeszetesen ok is megtalaltak azt a ket kis konzolt, de arra nem lehet felfogatni, hanem kell meg oda valami masik konzol is, ami 25 rugesz. Ezzel nem lehet pl a csomagterben az ules hatara felfogatni szerintuk. Azt hiszem keresek valami hozzaerto csapatot, aztan raszanok par ezer forintot, hogy gyorsan szakszeruen beszereljek.
Kerdes: van olyan hely Budapesten, ahol mul-t-lock sebvaltozarat is, es cd tarat is beszerelnek, es profik?
Ne is foglalkozz a festési hibával!
A 12 év gari így is vonatkozik a sárkányra, a RH pedig külön garanciát vállal erre a kis "szépségfoltra".:))
A kopogás a motortartó gumibak cseréje után teljesen megszűnt, de Ecománál magától hagyta abba. Összerázódott! Minél többet használod, annál jobb lesz!:))
üdv:
Harry
Kellemes hétvégét és eseménymentes autózást mindenkinek!
Ma bementem a kereskedohoz, hogy lassam milyen szinten van a leasing igenylesem dontese. Sajnos meg messze.
Kivancsisagbol beneztem a szalonban kiallitott Thalia csomagtartojaba (a peldany egy dCi volt) es meg mindig nem valtoztattak a tehnologian: fel van pattogzodva a festek a kalaptarto also felen.
remélem problémád megoldódott. Az ülés alá nincs mivel rögzíteni, csak az a tépőzáras dolog okés. Ugye adtam hozzá felfogató fület (mindig szoktam adni, jár hozzá)? Na ez, az ülés alá nem jó mert csavaros megoldású, padlólemezt meg nem szokás megfúrni.
Egyéb:
még van pár darab táram, akinek kell szóljon, az e-mail jó: abtgolf@freemail.hu
és még1szer a telszámom: 20/3-377-577
Bevallom némi kételkedéssel olvastam korábban a kereskedőkre vonatkozó negatív véleményeiteket; a tények -sajnos- többszörösen igazolták a Ti tapasztalataitokat. E hó 18.-án megérkezett a várva várt 1,5 dCi Thalicskám az ún. "márka"-kereskedőhöz. Amíg a pénzem befizettették, addig "pörögtek" a dolgok; azóta viszont csak kifogást kapok autót nem. Ha megtehetném visszakérném a zsozsót és még a nevét is elfelejteném a *nyó renyónak. Lehet, hogy a Thalics majd megbékít egyszer, de az első párszáz kilométeren biztos a keserűség lesz az utitársam.
Ha tudtok egy kicsit is tisztességes "márka"-szervízt, ahova majd vinni lehet a kocsit hálás lenék a címért!
Ha már a garnál tartunk. Mi a helyzet a rádióval, pl, ha én magam rakom be a CD tárat? Mi lesz a garanciával? Télleg támogatja a gyári magnó a CD tárat?
Gyap!
A gyári garancia minden utólagos beavatkozás után elvész! A különbség az, hogy ha szakszervizben szerelteted be (ami lehet márkaszerviz is), akkor az elvégzett munkáért és következményeikért nekik kell vállalniuk a törvény általi garanciát. Ha valami elromlott az autódban, először mindig (sajnos) el akarják hárítani magukról a felelősséget, de ezt csak akkor tehetik meg, ha bebizonyítják, hogy a feltételes elektronikus hibát a riasztód vezetékeinek a szakszerűtlen behelyezése okozta. Ekkor mehetsz a beszerelőkhöz, már az övék a felelősség!
A gsm riasztót egy kereskedelmi forgalomban 8000 +áfa összegért vásárolt készülékkel egyszerűen kiiktatják. Ugyan ez a baja a műholdas ketyeréknek is, mert azok is így riasztanak. Ezt az összeget költsd inkább egy komolyabb riasztó egységre!
Amúgy meg jó sűrített levegős cuccal bármit el lehet törni :((((Ismerős küldött SMS-t, hogy egy barátjának szintén lenyúlták a renyóját az este :((Basszus, ha így megy tovább, akkor az egekbe szöknek a biztosítási díjak is :(((
Én direkt visszanéztem a topikon a thalia lopási eseteket. Ebből az derült ki, hogy amiket elloptak, azokban SEMMILYEN védelem nem volt a gyári immo-n kivül. Még az Autolok2000 is megakadályozott egy lopást. Egyébként ha tényleg annyira lopnák a Thaliát nem adna tipuskedvezményt a biztositó.
Ez biztos, hogy nem vész el a garancia?? Mert én igencsak szeretnék beszereltetni egy risztót is de nem 60E-ért hanem egy kicsit olcsobban!
Nem örülnék neki ha beszereltetném és egyszercsak azt közölnék bocs de a garancia elveszett!
Jó lenne pontosan tudni! Ráadásul én már tovább is fejlesztettem mert a riasztó rögtön a telefonomra riaszt/ana/!
Részletekben olvasom a fórum előzményeit, de csak ezeket látom, hogy nekem is ellopták, meg nekem is elvitték. Kezdek ráparázni a dologra. Mondjon már valaki vmi biztatót. Mert már félek lassan kihozni a "szörnyeteget" a garázsból.
Érdemes sokat olvasgatni itt a Fórumon az AUTÓLOPÁS topicot! Én rengeteget okosodtam tőle! (Akkor kezdtem el, amikor vártam a Thalicskámra és végigrágtam az egészet.) Jobb, mint egy főiskola... Legalábbis hasznosabb, sajnos...:(((
Tolvajügyben én is feltétlen híve lennék az iszlám törvénykezés (sarija) átvételének és vídia-keménységű alkalmazásának!!!
Ez a kézlevágás dolog nekem is megfordult a fejemben, lehet hogy érdemes lenne.Nekem lehet hogy azért van szerencsém, mivel "céges" az autó, hogy a saját címem nem szerepel egy papíron sem, itt bent pedig őrzött parkolóban áll az autó,otthon garázsban.Nagyon gondolkodom a riasztón, a váltózár mellé, de ezekkel a garancia elvész, nem vész el huzavonákkal nem sok kedvem van foglalkozni.Tegnap írtam e-mail-t Dabasra, hogy ha tudnak, küldjék el a gyári riasztó leírását, hátha okosabb leszek.És ha nem tűnik jónak, akkor nézek utána,és kérek állásfoglalást a Fogyasztóvédelemtől ebben a kérdésben.Remélem hamar megküldik a leírást.
(Te legalább biztos lehetsz benne, hogy okt. 31. előtt biztosan nem lopják el a kocsidat.)
kukucs - az egyre bizonytalanabb :-((
Rémes ez a sok lopás, anno én is azt hittem, hogy ez nem egy tolvajok által kedvelt darab lesz erre mostanság egyre gyakrabban hallom, hogy innen is onnan is eltűnt egy.
Pártolnám a nyilvános kézlevágás intézményének visszaállítását a tolvajokkal szemben.
Célegyenesbe értünk! (csak el ne kiabáljam! :-)
Csütörtökön (okt. 31.) a kisebbik lányom szülinapján délután mehetünk átvenni a Thalicskánkat!
Lassan fokozódik az izgalom! Számolom a perceket!
Amint meglesznek az első megtett kilóméterek és tapasztalatok jelentkezni fogok!
Más:
Nagyon remélem, hogy vidéken nem lopják annyira (semennyire) a Renaultokat, mint a fővárosban!
A IX. ker-ben nagyon viszik a Thalicskákat úgy nézem.
Mint már a saját káromból okulva is írtam,
ELÉGTELEN A GYÁRI VÉDELEM! Kell bele más is. Lehetőség szerint nem ugyanazon a helyen beépítve, mint ahol vették. Ha a kereskedő a garancia elvesztésével fenyegetőzik, akkor ki kell röhögni, mert ha hivatalos (riasztó)szerelőnél rakatod be a cuccost, akkor nem vész el. Csak a házi barkácsot nem szeretik.
Ne sajnáljátok a pénzt rá.
Nem a vita kedvéért, de ilyesmit nem hinnék el bármely eladónak :( Jobb, ha az ilyennek magunk járunk utána.
(Csak abból indulok ki, hogy magam is miket intéztem el anno némi készpénzért, úgy, hogy az autó a környéken sem volt :))