Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zatika Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1959
Üdv mindenkinek! Hát eljött a várva várt pillanat. Nem a Thalia átvételére gondolok (az már múlt héten megvolt), hanem arra, hogy végigolvastam eddig a fórumot, és elérkezettnek láttam az időt, hogy hozzászóljak.
Tehát, a múlt hét kedden vettük át az autót, ami elsősorban a nejemé (én egy céges Megane Break-et használok). Paraméterek: Thalia RN 1.4 8V + Stílus csomag (bármit is jelentsen ez), 2001. áprilisi. Használtan vettük a Fakertész csepeli telepén (bizony, ilyen is van, és eddig kifejezetten jók a tapasztalataink). 7800 km volt benne átvételkor, most kb. 8200. Fogyasztásról nyilatkozni még nem tudok (nem tudom, hogy kell lenullázni az órát, mert még nem jutottam el odaáig a könyvben :), egyebekről viszont igen. Bevallom, kissé viszolyogtam a külsejétől, és ez még mindig nem múlt el teljesen. A színe metálkék, és a fórumnak hála, már lökhárítóvédő gumicsík is van rajta. Szóval külsőleg el lehet viselni, különösen, hogy a garázsban áll, és amúgy is az asszony vezeti. Belülről viszont - tökéletes. Lehet, hogy csak nagy szerencsénk van, de egy árva zörejt nem hallok, meg csobogást sem (minimális szélzaj az első ablakoknál). A váltó sokkal pontosabb, mint a Megane-ban, és az ülések is kényelmesebbek, annak ellenére is, hogy persze kicsit keskenyebbek. 187 centimmel és 100 kilómmal is jól ülök benne, csakúgy, mint 5 éves nagyfiam a hátam mögött. A motor határozottan mozgatja az autót, legalább úgy, mint a 16 szelepes a Meganet. Egyszóval, bár eleinte próbáltam lebeszélni a nejemet, de most, hogy már megvan, nagyon örülök, és (eddig) elégedett vagyok a kocsival. Még az is lehet, hogy egyszer szépnek fogom látni. :)
Bocsánat, ha kicsit túl hosszúra nyúlt a bejelentkezés, de méltatásból sosem elég. :)

Üdv minden Thaliásnak.

Alizé Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1956
A gumikérdéshez hozzászólva: a www.goodyear.hu-n fenn van a GT2 is, itt egyértelműen látszik ,hogy nyári gumi.
Előzmény: kukucs33 (1953)
krike Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1955
Riasztó: egy db váltózár, és egy normális dupla ugrókódos riasztó(AMAX, Enforcer, bár ennek a távirányítójával lehet probléma), ill. ha akarsz bele lehet szerelni egyedit is, de eltúlozni nincsen értelme.Ha akrják, úgyis el fogják vinni, de az első kettő már szolgáltathat okot hogy másikat keressenek.Ezeket egy volt "szakmabeli" mondta, aki jó útra tért:))).
Téli gummancsból én a Barum Polarist (OR60) javasolnám, mivel egész baráti ára van,minőségre korrekt, és a normál közlekedésre teljesen megfelel.Aki nem a határokon autózik, annak jó teljesen, csak a padkázásokra kell jobban odafigyelni.A kereskedőknél 10-12k / db körül vannak.A Kléber már 16k körül, és változó minőségű.
Z-M-an Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1954
A rejtett kapcsolóval nem veszíted el a garit, mert nem is látják a márkaszervizben :-)
Ha meg látják, akkor nem rejtett :-)
Szerintem kizárt, hogy a szervizes pali tűvé teszi a járgányodat nem gyári kieg. után kutatva.
Előzmény: circum (1951)
kukucs33 Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1953
Sziasztok,
Sajnos rossz hírem van: Thündérke gazdijával (aki volt a második thailn az ismeri őt) emilben és honlapokon körbejártuk a négyévszakos gumi kérdéskörét és arra jutottunk, hogy a nagyon hasonló nevű GoodYear Eagle GTII - ami valóban egész éves használatra alkalmas és szerepel a GoodYear honlapon- nem ugyanaz mint a mi Thalicskáinkon a GoodYear GT2, ami viszont nagy valószínűséggel "csak" nyári rendeltetésű, de nincs a cég honlapján feltüntetve. Tehát aki télen is biztonságban akarja magát tudni az utakon, az jól teszi, ha mégis beruház néhány téli cipőre a Thalijához.
üdv,
Kukucs
dCi Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1952
Zardugozas: a zarad helyere egy vas"dugót" tesznek, így többet kulccsal nem nyitható az autó csak távirányítóval. A Peugeotoknak annyira gyenge a mechanikus zárjuk, hogy egy eros csvarhuzoval eltorheto és be lehet menni a kocsiba. Ezt kivedendo lehet dugóztatni a kocsit. Én Renault esetében nem ajánlom!
Előzmény: circum (1951)
circum Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1951
Rejtett kapcsoló -- hol tudom azt úgy megcsináltatni, hogy a garit ne veszítsem el? Én is ilyesmin gondolkodtam, csak én nem tudom, mit lehet megszakítani úgy, hogy ne álljon pár pillanatból a kiiktatása akkor is, ha nem találják meg magát a kapcsolót, meg hogy ne is szedjék szét a beszerelése miatt a fél kocsit...

A fólia attól tartok, nem sokat ér, szerintem "rendeltetésszerű" módon jutnak be manapság a kocsikba... Az én előzőmbe biztosan; egy árva üvegcserép nem maradt utána. Lehet, hogy az lenne a célszerű, ha kiszereltetném a távirányítós központi zárat -- eggyel kevesebb lehetőség a kocsi illetéktelen kinyitására.

A zárdugózásról nem hallottam; az micsoda?

Egy kormányzár mennyire véd? És melyik típusról van pozitív tapasztalatotok?

Előzmény: Törölt nick (1949)
marmota Creative Commons License 2002.11.03 0 0 1950
Sziasztok, bővül a csapat, két napja vettem át a celldömölki Renault kereskedésből a dCi Alizé-t.
Szeptember 29-én rendeltük, két héttel később már elhozhattuk volna, ha nem töketlenkedjük el az
időt a régi autóval.
A kereskedő cég korrekt és alapos, még a guminyomás is precízen be volt állítva.
Azóta 200 km-t autóztunk a "talicskával" (szigorúan betartva a bejáratási szabályokat!?).
Eddig kellemes tapasztalatokat szereztünk "Natáliáról", ahogy a gyerekek elnevezték.
Igazából tavaly év elején majdnem beszálltunk az előző 1,4 16V típusba, de akkor (szerencsére)
nem jött össze a dolog. Nem bántuk meg, mert jó ez a kis dízel.
Mizuk2: kérdéseidre én is szeretnék választ kapni...
Üdv, Marmota
circum Creative Commons License 2002.11.02 0 0 1948
Hahó!

dCi: Én is abban a hitben ringattam magam, hogy Rönyó, úgyse lopják, meg van benne gyári immob. is, úgyhogy más nem volt benne.

Kedves feleségem az egyik délután bejelentette, hogy bement a márkakereskedőhöz (ezúttal a Baumgartnerhez), és megvette az ellopott kocsinak megfelelőt, újonnan. Ennyit az anyagi gondokról. :)

Ezekután tényleg kíváncsi lennék, hogy mit érdemes beletenni, hogy ne vigyék el? Az már biztos, hogy itthon éjszaka őrzött parkolóban lesz a kocsi (havi alig 16k pénzért :( ). Váltózár? Vagy mit ajánlotok? Most már teljesen elbizonytalanodtam, meg összezavarodtam. Nem akarok még egy topikot olvasgatni, valaki summázza nekem az autólopás topikot. :)

Előzmény: dCi (1925)
mizuk2 Creative Commons License 2002.11.02 0 0 1947
Sziasztok

Lenne pár kérdésem az 1,5-ös dci-vel kapcsolatban :

Milyen légkondi van benne ? Hűtő-fűtő vagy csak a hideget nyomja .

A műszerfal fényerejét lehet-e valahogy állitani mert kisüti a szemem .

Előre is köszi .

Snatch02 Creative Commons License 2002.11.01 0 0 1946
Hat ugy nez ki, akkor csak ezeknek okoz akkora gondot. Mindegy, viszem profikhoz, de azert majd rakerdezek, mikor megyek a TV-ert, hogy megis, hogy nem sikerult megcsinalni, ha masoknak osszejott.

Amugy ma atleptem az 1000km-es hatart, aztan autopalyan megneztem mennyire ugyi, a 180-t is siman birta. Azert nem tartosan kinoztam, de folyamatosan 160-t ment. :) Persze nekem az elozo is ment jol.
Ja, es nekem a belso terben valahol az anyos oldali reszen zorog vagy ciripel valami.

goodyear Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1945
Sziasztok.
A cd tárat simán, az ABTGolf4 által küldött felfogatókkal alúlról lemezcsavarokkal felfogatták a kalaptartó aljára. AZÓTA IS KITŰNŐEN MÜXIK,és nem zavar semmit.A miskolci Renault Girardinál az autóm megérkezett okt 18-án,19,20 szombat és vasárnap,szerda 23 szünnap, 24.-én megkaptam az autót vonóhoroggal együtt.Az autó eddig hibátlan,csak a kormány kezd néha ciripelni.A hőfokmérő nektek sem megy fel vízszintesig?Kérlek mondjatok valami nem túl drága sárvédőgumit,mert a gyárit(6000/pár)kicsit sokallom.Ezt a garancia dolgot a riasztóval kapcsolatban megérdeklődőm
Üdv
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1944
Ja, persze!
25rugóért még én is tartom egy hétig a csomagtartóban gubbasztva a táradat!
25ezerért hidraulikus, teleszkópos tartókonzolra gondoltak, nem???
Érdekes, hogy eddig még mindenkinek be tudták építeni az autójába!
Snatch02 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1943
Igaz is, van hozza ful :)). Beszeltem a kereskedovel, azt mondja, hogy termeszetesen ok is megtalaltak azt a ket kis konzolt, de arra nem lehet felfogatni, hanem kell meg oda valami masik konzol is, ami 25 rugesz. Ezzel nem lehet pl a csomagterben az ules hatara felfogatni szerintuk. Azt hiszem keresek valami hozzaerto csapatot, aztan raszanok par ezer forintot, hogy gyorsan szakszeruen beszereljek.

Kerdes: van olyan hely Budapesten, ahol mul-t-lock sebvaltozarat is, es cd tarat is beszerelnek, es profik?

Előzmény: ABTGolf4 (1940)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1942
iMre,

Ne is foglalkozz a festési hibával!
A 12 év gari így is vonatkozik a sárkányra, a RH pedig külön garanciát vállal erre a kis "szépségfoltra".:))

A kopogás a motortartó gumibak cseréje után teljesen megszűnt, de Ecománál magától hagyta abba. Összerázódott! Minél többet használod, annál jobb lesz!:))

üdv:
Harry

Kellemes hétvégét és eseménymentes autózást mindenkinek!

iMre Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1941
Sziasztok.

Ma bementem a kereskedohoz, hogy lassam milyen szinten van a leasing igenylesem dontese. Sajnos meg messze.
Kivancsisagbol beneztem a szalonban kiallitott Thalia csomagtartojaba (a peldany egy dCi volt) es meg mindig nem valtoztattak a tehnologian: fel van pattogzodva a festek a kalaptarto also felen.

ABTGolf4 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1940
Sorry mindenkitől!

Túl gyakran nem olvasom a Thalia fórumot.

Snatch02!

remélem problémád megoldódott. Az ülés alá nincs mivel rögzíteni, csak az a tépőzáras dolog okés. Ugye adtam hozzá felfogató fület (mindig szoktam adni, jár hozzá)? Na ez, az ülés alá nem jó mert csavaros megoldású, padlólemezt meg nem szokás megfúrni.

Egyéb:

még van pár darab táram, akinek kell szóljon, az e-mail jó: abtgolf@freemail.hu
és még1szer a telszámom: 20/3-377-577

Jó autókázást!

FIFTY Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1939
Üdv Mindenkinek!!

Bevallom némi kételkedéssel olvastam korábban a kereskedőkre vonatkozó negatív véleményeiteket; a tények -sajnos- többszörösen igazolták a Ti tapasztalataitokat. E hó 18.-án megérkezett a várva várt 1,5 dCi Thalicskám az ún. "márka"-kereskedőhöz. Amíg a pénzem befizettették, addig "pörögtek" a dolgok; azóta viszont csak kifogást kapok autót nem. Ha megtehetném visszakérném a zsozsót és még a nevét is elfelejteném a *nyó renyónak. Lehet, hogy a Thalics majd megbékít egyszer, de az első párszáz kilométeren biztos a keserűség lesz az utitársam.
Ha tudtok egy kicsit is tisztességes "márka"-szervízt, ahova majd vinni lehet a kocsit hálás lenék a címért!

Eleven11 Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1938
Üdv.

Ha már a garnál tartunk. Mi a helyzet a rádióval, pl, ha én magam rakom be a CD tárat? Mi lesz a garanciával? Télleg támogatja a gyári magnó a CD tárat?

ecoma Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1937
Gyap!
A gyári garancia minden utólagos beavatkozás után elvész! A különbség az, hogy ha szakszervizben szerelteted be (ami lehet márkaszerviz is), akkor az elvégzett munkáért és következményeikért nekik kell vállalniuk a törvény általi garanciát. Ha valami elromlott az autódban, először mindig (sajnos) el akarják hárítani magukról a felelősséget, de ezt csak akkor tehetik meg, ha bebizonyítják, hogy a feltételes elektronikus hibát a riasztód vezetékeinek a szakszerűtlen behelyezése okozta. Ekkor mehetsz a beszerelőkhöz, már az övék a felelősség!

A gsm riasztót egy kereskedelmi forgalomban 8000 +áfa összegért vásárolt készülékkel egyszerűen kiiktatják. Ugyan ez a baja a műholdas ketyeréknek is, mert azok is így riasztanak. Ezt az összeget költsd inkább egy komolyabb riasztó egységre!

Előzmény: Gyap (1931)
iMre Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1936
Harrypotti:
Elvesztettem a szalat: megoldodott az a puffogas az autod jobb elso felen? Mi volt az oka?

Imre

krike Creative Commons License 2002.10.30 0 0 1935
Amúgy meg jó sűrített levegős cuccal bármit el lehet törni :((((Ismerős küldött SMS-t, hogy egy barátjának szintén lenyúlták a renyóját az este :((Basszus, ha így megy tovább, akkor az egekbe szöknek a biztosítási díjak is :(((
Előzmény: Törölt nick (1934)
cara Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1933
Sajnos igazad van.
Előzmény: Törölt nick (1930)
wartburger Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1932
Én direkt visszanéztem a topikon a thalia lopási eseteket. Ebből az derült ki, hogy amiket elloptak, azokban SEMMILYEN védelem nem volt a gyári immo-n kivül. Még az Autolok2000 is megakadályozott egy lopást. Egyébként ha tényleg annyira lopnák a Thaliát nem adna tipuskedvezményt a biztositó.
Előzmény: Törölt nick (1930)
Gyap Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1931
Ecoma!

Ez biztos, hogy nem vész el a garancia?? Mert én igencsak szeretnék beszereltetni egy risztót is de nem 60E-ért hanem egy kicsit olcsobban!
Nem örülnék neki ha beszereltetném és egyszercsak azt közölnék bocs de a garancia elveszett!

Jó lenne pontosan tudni! Ráadásul én már tovább is fejlesztettem mert a riasztó rögtön a telefonomra riaszt/ana/!

Üdv: Gyapi

Előzmény: ecoma (1923)
Eleven11 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1929
Hali

Részletekben olvasom a fórum előzményeit, de csak ezeket látom, hogy nekem is ellopták, meg nekem is elvitték. Kezdek ráparázni a dologra. Mondjon már valaki vmi biztatót. Mert már félek lassan kihozni a "szörnyeteget" a garázsból.

Lótifuti Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1928
Helló mindenki!

Érdemes sokat olvasgatni itt a Fórumon az AUTÓLOPÁS topicot! Én rengeteget okosodtam tőle! (Akkor kezdtem el, amikor vártam a Thalicskámra és végigrágtam az egészet.) Jobb, mint egy főiskola... Legalábbis hasznosabb, sajnos...:(((

Tolvajügyben én is feltétlen híve lennék az iszlám törvénykezés (sarija) átvételének és vídia-keménységű alkalmazásának!!!

krike Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1927
Ez a kézlevágás dolog nekem is megfordult a fejemben, lehet hogy érdemes lenne.Nekem lehet hogy azért van szerencsém, mivel "céges" az autó, hogy a saját címem nem szerepel egy papíron sem, itt bent pedig őrzött parkolóban áll az autó,otthon garázsban.Nagyon gondolkodom a riasztón, a váltózár mellé, de ezekkel a garancia elvész, nem vész el huzavonákkal nem sok kedvem van foglalkozni.Tegnap írtam e-mail-t Dabasra, hogy ha tudnak, küldjék el a gyári riasztó leírását, hátha okosabb leszek.És ha nem tűnik jónak, akkor nézek utána,és kérek állásfoglalást a Fogyasztóvédelemtől ebben a kérdésben.Remélem hamar megküldik a leírást.
Előzmény: kukucs33 (1926)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1926
Gratula a jövevényhez :-)

(Te legalább biztos lehetsz benne, hogy okt. 31. előtt biztosan nem lopják el a kocsidat.)
kukucs - az egyre bizonytalanabb :-((
Rémes ez a sok lopás, anno én is azt hittem, hogy ez nem egy tolvajok által kedvelt darab lesz erre mostanság egyre gyakrabban hallom, hogy innen is onnan is eltűnt egy.
Pártolnám a nyilvános kézlevágás intézményének visszaállítását a tolvajokkal szemben.

Előzmény: Bart S. (1924)
dCi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 1925
Szia Circum!

Visszaolvastam a topicot és megleltem, hogy Fóton vetted. A biztonságra vonatkozó kérdésem azonban még áll.

Én is a XI kerben lakom, Te melyik részén?

Amúgy nekem is az az észrevételem, hogy túl sok a lopás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!