Az első TSI motoros autóm egy 1.2-es volt 2011-ből. Arról ne beszéljünk.
Második egy 1.4/125 Sportsvan. Nem lepődnék meg rajta ha a legjobb TSI motornak jellemeznének majd egyszer.
Egyszerűen hibátlan volt. ~140e volt benne amikor eladtam. Nem ette az olajat, nem fogyasztott többet, és a hangja is olyan volt mint újkorában.
Nagyon szerettem.
A mostaniban 21e van. 1.5/130 Csendesebb, kicsit szebben jár, kevesebbet fogyaszt. A henger lekapcsolással lehet élni, de a vitorlázós buziság elrontja az autót ezért ezt a funkciót gyűlölöm.
Az autókat javarészt a budapesti dugóban használom.
Az utolsó Skodánkban xenon fényszóró volt alapban.
A Sportsvanba fizetős volt. Kaptam néhány napra egy halogénes kivitelt, hogy ki tudjam próbálni. 4 év xenon után (a másik autóban is xenon van) nem volt kérdés. Megéri a felárat.
A mostaniban LED van. Na az kemény. Akkora a különbség a LED és a xenon között mint a halogén és a xenon között. Brutál.
197cm magas vagyok, a derekam rozzant. Naponta sokszor kell ki/be szállnom. Nekem nem pálya már egy földszintes autó.
A Sportsvan nekünk az ideális választás. Nagyon szeretjük.
Kicsit hosszabb mint egy normál Golf, sokkal rövidebb mint egy kombi, viszont a helykínálat döbbenetes. Volt 1-es Superbem is. Abban volt ekkora lábtér hátul. Egy normál Golfba senki nem tud beülni mögém.
A csomagtartó is teljesen jó. A hátsó üléssor csúsztatása és vízszintbe döntése hibátlan.
Én is beállnék a SUV buzériába, mert miért ne, de az alap SUV-ok méretben sehol nincsenek a Sportsvanhoz. Pl. egy Vitarába be sem tudok ülni. Ráadásul egy normális alapméretű SUV többe kerül mint a Sportsvan.
Ami belül akkora (Tiguan, X-Trail) jóval többe kerül. Sokat megyek ezért nem nagyon éri meg 3-4 évre a városi szuttyogásba venni kétszer annyiért egy divatautót.
Szervizköltség.
Ha P betűvel kezdődik akkor majdnem annyiba kerül mint az űrkutatás.
Mi tutira vennénk újra Sportsvant 2-3 év múlva, de akkor már nem lesz. Nem trendi. Nyugger autó. (Ezt hetente megkapom)
Legjobb egy konnektoros hibrid lenne, azt azonnal venném.
(2017-18 előtti DSG csak a kellően perverzeknek, vagy mindenféle problémával küzdőknek mint amilyen én vagyok)