Üdv Laca!
Akkor irány egy másik bót :-)
Az elsőnek párja 6 ezer valamennyi pénz, de az igaz, hogy a hátsó tényleg nem kompatibilis az elsővel, bár a gumilap hasonló, de a rögzítési módszer eltérő.
Előre milyen sárhányó gumit sikerült felszereltetnetek? Nemek a szervízben azt mondták, hogy ilyen nem létezik, olyat tudnak 11 e-ért, ami kvázi a küszöböt meghosszabbítja és lejjebb is lóg. Olyant, amit hátra szereltek fel, nem tudnak előre rakni.
Egyébként most nem az első Debica gumit szereltettem fel, nekem nem voltak vele problémáim. Télit most 10500-ért sikerült szereznem.
Üdv:
Az egyik oka a választásomnak, hogy jó az ára,a másik pedig, hogy lehetőség szerint Continental csoportos gumit akartam mindenképpen.Mivel nem igazán fogok vele sokat menni, max. havi 2000 km főleg városban , arra ez tökéletes.A minősége, és a mintázata is ok.Ha több pénzem lett volna, akkor vagy Uniroyal,vagy Continentál gumit választottam volna.Személy szerint a Sava, és a komho típusokat alapból kizárnám, a Debica-t meg nem ismerem.Még különben szóba jöhet a Matador, aminek az új téligummancsa is ilyen árban van, és a tulajdonságait is dícsérik.
Szia Krike!
Mi alapján választottad a Barumot? Most keresek én is théli papucsokat a sárkányra. Eddig ezek jöttek képbe:
Firestone FW 930 13.800
Barum OR60 Polaris 12.000
Sava Eskimo S3 12.000
Komho KW58W 12.000
Debica Frigo Dir 12.000
A "barom":) tetszett nekem is, mert nagyon ok az ár és jó paraméterei is vannak. De ott a Firestone is ami szintén jó árban van és a minősége is ok!
Szeretnek sebvaltozarat szereltetni a kis Thalimba, a Mul-t-lock tipust neztem ki a hozzaszolasok alapjan, csak azt nem tudom, melyik tipust? Van tobb is. Melyiket ajanljatok? Es van olyan hely, ahol profi modon szerelik, es mondjuk eltekintenek az AFA-tol?
Segitsegeteket elore is koszi.
ecoma: Köny-nek Clio-ja van, és van benne fedélzeti compula :)
Kukucs: a gumibolt.hu-n nézd meg.Én vagy a Goodyear-t, vagy a Bridgestone-t ajánlanám .A géped teljesítményéhez teljesen jók, és nagyon kiválloak a tulajdonságaik.Kb. azonos áron vannak 23-24k körül /db.
Én tegnap rakattam fel az enyémeket, 175/65 R14 Barum Polaris-t asszem 12250/db áron.
Hólánc / téligumi - Tudom, hogy sajnos nem alternatívák, de amire nekem kell (ha kell) arra valami brutál hógumit kell beszereznem (ha már a lánc kiesett). A "normál" télies körülményeket szerencsére elég jól tudom kezelni bármilyen gumival (tapasztalati tények bizonyítják :-)), viszont, ha éppen a hegyekben vagyok és leszakad valami hó amikor menni kell, akkor vagy lánc kell(ene) vagy valami spec hógumi. Mostanában próbálok tájékozódni e téren, ha ilyet tud valaki ajánlani azt nagyon megköszönném.
Gratula a kis olajkályhához! Sok - sok eseménymentes kilométert!
Megtörtént a csoda és mától egyel többen vagyunk!Az első benyomás > ez a diesel (1,5 dCi)megy mint az álom; nem kínlódik az emelkedőkön sem!A forgalmazóékkal is elszívtuk a béke (olaj) füstöt.
Kukucs33!
A hólánc és a téli gumi nem alternatívái egymásnak. Előbbi elsősorban a friss, vastag hó leküzdésére szolgál( de kiválóan funkcionál sárban is); utóbbi a latyakos, vagy lefagyott, "ledöngölt" hideg útviszonyok estén "megfizethetetlen". (Helyesebben szerintem érdemes megfizetni; mert egy garnitúra téli + egy garnitúra nyári elfut annyit mint 2 adag nyári; és sokkal biztonságosabb)
Ha minden igaz jövő hét elején átvehetem a gyönyörű Alize változatú gépemet!
De már szerencsém volt megnézni közelebbről!
Nagyon tetszett, igaz egy dolgot kivéve! A már tőletek hallott gumi nem igazán nyerte el a tetszésemet! Főleg mikor szegény eladónak megemlítettem, hogy biztosan ujjak ezek a gumik? kérdésemre kicsit csúnyán nézett rám! És azért elgondolkodtam azon is, hogy biztos elég szélesek ezek a gumik mondjuk 180 km/h sebességhez??
A másik, hogy a fekete kerékabroncs elég rendesen kiábrándító, és már látom is, hogy havonta mikor rohangálok másikat venni, miután lelopják!!!
De bizakodom hátha nem!
Már csak egy hét!
Addig is üdv Mindenkinek!
Vasárnap volt alkalmam tesztelni dCi-met autópályakörülmények között is.
Nos, szerintem kíválóan bizonyított. Leírok néhány teszteredményt, hátha valakit érdekel.
A maximális sebessége sík úton a gyárilag megadott 175km/h volt, enyhe lejtőn ez felment 185-re.
Eközben a fogyasztás 10.4L/100km volt. Az érdi emelkedőre érve az autó sebessége lecsökkent 158km/h-ra, miközben a fogyasztás megnőtt 11.8L/100km-ra (mindez 2 személlyel és csomagokkal).
Mindvégig nyugodtan viselkedett a kis gép, szerintem órákon át lehetne hajtani padlógázzal mindenféle negatív következmények nélkül. A terelések utáni kigyorsításoknál csak a modern diesel motorral felszerelt autók voltak képesek lépésttartani velem, a benzinesek lemaradtak mint a borravaló.
Szia FIFTY,
Hát ami azt illeti engem akkor egy kicsit lesokkolt a hír, mert télire nem terveztem téli gumit, viszont, gondoltam beszerzek egy láncot, ha nagyon muszáj menni akkor legfeljebb felrakom azt.
Most vagy veszek téli gumikat, vagy (és ez csak elméleti lehetőség) amíg a láncot használnám addig leszedem a sárfogót - amit bár egyszerű volt feltenni, de azért a le-fel szerelgetés már nem igazán megvalósítható.
Mindenesetre az is elgondolkodtató, hogy sárfogó nélkül is milyen hóláncot lehet feltenni -ki kellene próbálni- úgyhogy aki ilyenben töri a fejét, annak azt hiszem a gyári cucc az egyetlen alternatíva, mert a teszkós motyók csak a kerékméretet veszik figyelembe, a helyszűkét biztosan nem.
kukucs33
Én az eredeti gyári garnitúrát ( 2db elsőt és 2db hátsót ) 11.500 Ft-ért vettem. Szerintem a 9000/pár átvágás lehet. Egyébként a gyári univerzális, minden Renault típusra jó, Twingotól Lagunáig.
...
sikerült nekem is végigolvasni a fórumot!
...
ha minden igaz, Karácsony környékén nekünk is meglesz az autó! Várjuk ám rendületlenül!
Van-e valakinek tapasztalata a szolnoki Omcar-ral kapcsolatban??? :)
Hali,
Akik voltunk a dabasi talin, ott ötezer valamennyi pénzért vehettünk gyári sárvédőtoldatot :-) . Annak (az elsőnek) a csomagolásában van egy figyelmeztetés, hogy TILOS hóláncot felrakni! Gondolom az már nem férne el a kerékjáratban. Ha a fakertészesben esetleg nincs ilyen, azért érdemes megfontolni, gondolom az sem kisebb és a lánc szétszaggatja a sárvédőt is, ha összeakadnak. Csak azért szólok, mert láttam utángyártottat, az simán nejlon zacsiba volt csomagolva, minden külön leírás nélkül, ha meg felrakatod a kereskedőnél akkor nem biztos, hogy szólnak emiatt.
üdv,
kukucs
Október 31.-e óta kis családom is ebbe a boldog táborba tartozik!
Sajnos túl sok tapasztalattal még nem tuduk szolgálni az autóval (1.4L 8V Alizé Hárs) kapcsolatban, mert valami ronda betegség ledöntött minket a lábunkról, és alig megyünk ki a házból.
Annyit azért ezalatt a rövid idő alatt is megállapítottam, hogy klassz a kocsi, és mivel nics sok a városban, még az emberek is megbámulnak!
Amint jönnek a tapasztalatok, megosztom veletek!
Ja!
Valaki kérdezte a sárvédő gumikat!
Nekem azt mondták, hogy a gyári garnitúra ára 9000 Ft/pár!
Aztán amikor ezt sokalltam mondták, hogy van Baumgartner fekiratos is. Annak az ára "csak" 4500 Ft/pár volt, úgyhogy vettem is gyorsan 4 db-ot.
Nekem van rajta fóliám és igen is sokat ér az autón. nem csak a kíváncsi "féltéglás" szemektől véd, hanem amiről még senki sem beszélt a hőtől is. Nekem hátul ül a fiam, akit nagyon zavart az erős napsütés. Ezt teljesen meglehet szüntetni a fóliával, úgy hogy még nem is a legsötétebbet kell felrakatni. A fény és a hőáteresztő képesség az nem egymástól függő érték.
SZVSZ a hűtésnél, és a párátlanításnál van szerepe a klímának, a fűtés pont úgy működik, mint az összes többi autóban, attól függetlenül hogy a klíma paneljén vezérled.A hátsó ablakot én is a klíma, és az ablakfűtés együttes alkalmazásával párátlanítom.
Örömmel látlak ismét itt. Remélem már nem kell sokat várnod az új kocsidra.
Ha emlékezetem nem csal, a központizár vezérlés bizonyos akksi feszültség alatt automatikusan kinyitja az zárakat. Elkerülendő az említett esetet. Persze lehetnek kivételek is.
Sziasztok!
Régebben már írtam egyszer- kétszer, de most muszáj, mert szombaton végre Én is megszerzem életem első Thaliáját (1.4 16V Alize)!! :-) Igaz még a nyáron rendeltük meg, de aztán jól eltököltem a dolgot, úgyhogy csak most kapjuk meg. :-( Egy kérdésem lenne. A kereskedőnél van téli gumi akció, és ennek keretében 4db. Semperitet adnak 55 000 Ft körüli áron... Szerintetek jó ajánlat?
A riasztóval kapcsolatban érdeklődtem, és azt mondta az ügyintéző, ha máshol szereltetem be, NEM sérül a garancia!! :-D
Így hirtelen ennyi.
h
A klíma működését én sem ismerem pontosan, de vannak ismereteim épületklimatizálással kapcsolatban. Ezek a klímák úgy működnek, hogy a hűtőközeget kb. 5 Celsius körüli értékre hűtik, ami egy hőcserélőn keresztül hűti vagy közvetlenül a levegőt, vagy vizet, ami kering a hűtőrendszerben. 5 fok alá nem célszerű hűteni, mert lefagyhat a rendszer. így ha a kinti hőmérséklet 5 fok alatti, akkor nem tud hűteni rajta a klíma. A kocsikban hasonlóan működhet a dolog, valószínűleg 5 fok alatt nem kapcsol be a kompresszor. A párátlanítás viszont működhet a ventilátor működtetésével, mivel a hideg kinti levegő relatív páratartalma jóval alacsonyabb, mint a meleg benti levegőé. 5 fok felett lehet egyszerre működtetni a klímát és a fűtést is, nem zavarják egymás működését, csak szárazabb lesz a befújt levegő.
Hmm, az autófóliánál igazad van a megélhetési bűnözőkkel... És ez a fólia látszik, tudja, hogy nem érdemes próbálkozni, vagy az üvegemnek annyi, csak a rádiót nem barmolja szét?
Nem lenne rossz, csak ha összeadom egy riasztó, egy váltózár meg egy fólia árát (és még nem beszéltem az őrzött parkoló havi költségéről), elborzadok... :(((
És hova kapcsolódnak az ilyen rejtett kapcsolók? Ha gond van a kocsival, és tényleg szerelni kell, akkor, ha a kapcsoló maga (remélhetőleg) nem is, a vezetékek csak feltűnnek, nem? Vagy ha annyira rejtett, akkor már nem hiszem az 5-10e-es beszerelési költséget.
Engem is erdekelne a klima teli mukodese, bar meg nyaron sem hasznaltam :)). Nekem allandoan parasodik a hatso ablak, meg akkor is, ha mar a tobbi csont szaraz.
Ja, es elkezdett ciripelni a kormany :(. A regi thaliaban sosem volt semmi kulonos zaj.
Alizé -nek igaza van!
Goodyear GT2 egy régebbi fejlesztésű (1999?) KIZÁRÓLAG NYÁRI gumi, tesztek szerint közepes paraméterekkel...:-( (nekem semmi gondom nincs a viselkedésével) :-)
Itt az utolsó pillanat, hogy télire cseréljétek!
Nem akkora többletköltség, hiszen a nyári gumi így annyival tovább tart, nem is szólva az autónkról és a saját+család+körülöttünk autózó többi ártatlan népség egészségéről. :-)
Más:
Nekem se tiszta a klíma téli működése: mit csinál, ha kint hideg van és fűteni kell az autót? Mi van a szárító hatásával, stb.
Homályosítson már fel valaki erről az egészről! Előre is köszi!
Eladó, újonnan, 6 lemezes, Renault gyári OEM modell. Kábellel, felfogató fülekkel és csak 30ezer Ft!!! (nem 80! :-Đ)
Minden 2000.év után gyártott Renault (Twingo, Thalia, Clio, Megane, Laguna) rádióhoz jó. A kormánytávi és a kijelző is összhangban van, sokkal szebben szól mint a rádió vagy a kazetta rész!
Sőt, az új Megane-hoz is jó lesz!
Szóval hajrá!
Házhozszállítás vagy postai utánvét, kipróbálás minden megoldható!