Nem szeretnék beleszólni a vitátokba, de Neked ha jól gondolom van egy "rendkívül tartalmas" weboldalad Sartiról, ahol sorra gyártod a különféle topikokat a Fórumodban. Szernitem időpocsékolás itt leugatni a más véleményen álló embereket. Én is szeretem Sartit, de az amit Te csinálsz, az már megszállott. Az Index fóruma pont arra jó, hogy mindenki elmondja a véleményét, hiszen ettől lesz hiteles az egész. Ugatni meg már úgyis nagyon jól megtanultál a saját oldaladon. Inkább több időt kéne rászánni az oldaladra, és nem harcnak felfogni a Sartival foglalkozó oldalak népszerűségét. És nem utolsó sorban képlopások és koppintások nélkül saját forrásból kellene fejleszteni az oldalad.
Sértegetésből, személyeskedésből az összes hozzászólásban jelesre vizsgáztál. Vitaszinten megbuktál "koma". Egyetlen érvet nem tudtál fölsorakoztatni az iagazad mellé.
Hogy gyógyszer kinek kell.......... azt majd az utókor eldönti:)))))
mintha elszaporodott volna a sznobizmus görög topikokban...
miért erőltetitek szimfónikus koncert-zenekar kortárs zene előadásait heavymetal-punk-rock-house-stb diskók rajongóira??? miért kellene másoknak úgy jól éreznie magukat, ahogy éppen Nektek jó?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ kávét főzünk és nekünk jó reggelizünk és nekünk jó lemegyünk a partra és nekünk jó bemegyünk a tengerbe és nekünk jó uszikáltatom a Párom és nekünk jó pihen a Párom és neki jó úszok félórácskát és nekem jó kijövök a vízből, csókolom a Párom és nekünk jó Páromnak, s magamnak gyrost hozok és nekünk jó fagyos kólát/söröt iszunk és nekünk jó csókolom a Párom és nekünk jó felmegyünk a Párommal és nekünk jó uszikálunk megint és nekünk jó felmegyünk a Párommal és megint jó készülődünk a Párommal és nekünk jó elmenénk vacsorázni és nekünk jó sétálgatunk kicsinyt és nekünk jó hazatérünk Párommal és nekünk jóóóó.... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mottó: mindenkinek kedve szerint, nehogymár más találja ki, (neadjisten írja elő!!!) hogyan kell jól érezni magunkat
Üdv! Az árakat tekintve javítanom kell a gondolatodat illetve a tapasztalataidat. Mi tavaly teljesen fullos magánszervezésben kettesben a feleségemmel voltunk Sartiban. Reggelre értünk oda és kb 20 perc alatt találtunk tökéletes 2 fős studiót.(minikonyha,fürdőszoba,hűtő és terasz tengerre néző) Némi alkudozás után kb 5 perc kiadta 240 euróért 9 napra. Ez nem egészen 27 euró/nap/2 fő. Az apartman neve House Agni! Csak azért írom,hogy hátha így hitelesebb!:))))
Szóval talpraesettség kérdése az egész és higgyétek el minden eladó és kiadó:)))
Ez Július közepén volt!
2 hozzászólás:
Nekem kösz de elég volt Sarti egyszer. Túlságosan Balaton-fílinget hordoz a számomra.Kommersz-Gyros fáradt olajban sült krumplival plussz az utcán csak magyar szó és semmi látnivaló szinte. Ezen kívül a világvégén van még szegedtől is 1200 km majdnem.
Részemről a Horvát tengerpart még a drágasága ellenére is sokkal vonzóbb.
Egyébként meg nem kéne ennyire parrantani mert apartmant mindig kapsz még a legnagyobb zsúfoltságban is foglalás nélkül. Tavaly július közepén annyian voltak a városban,hogy tűt nem lehetett leejteni és mégis volt 5 perc alatt ház:)))))))))
3. hozzászólás
Egy kicsit valóban túlzás de tényleg nem volt több maga a keresés negyed óránál mert már az első házban megtaláltuk amit akartunk!
Attól meg,hogy nem megyek többet Sartiba még hozzászólhatok vagy nem?
4.hozzászólás
Kedves Attilosz! Örülnék ha hangyányit visszavennél az arcból. Egyenlőre én még nem személyeskedtem veled szemben,viszont te azonnal rámugrottál mert nem alijáztam Sartiért.
Nem arról van szó,hogy nem lehet magyar hang időnként sőt kifejezetten érdekes dolog ha távol a hazától több ezer km-re meghallasz egyet. Viszont itt a tipikus heringparádé plussz zacskósleves fílinget érzem ebben az esetben.
Én tavaly a víztől sem voltam hanyatt csúszva tele volt hínárral a part plussz kétméterenként műanyagreklámszatyrokkal teledobálva. Ennyit a frenetikus víztisztaságról......
Van két utca klasszikus zsibvásárjellegel meg hála istennek egy normális tavernasor. Szerintem nem éri meg a 15 órás út(ami nekem hazafele 11 óra volt) Egy agyonzsúfolt last minutes heeringesdoboz lett belőle lencsefőzelék kolbásszal utánérzésekkel:)))))))))))))))
A többit nem rakom be. Mindeközben te kétszer vérig sértettél.Ennyit a stílustanulmányról "öreg".
Ezek a véleményeim voltak és nem szoktam véka alá rejteni. Arról,hogy az igazság fáj én nem tehetek))))))))))
Én igen és semmi bántó nem volt az emberekkel szemben az írásaimban. Viszont te úgy látom nem vagy tisztába a szövegértelmezéssel. Istenem van ilyen:))))
Ha gondolod bekopizhatjuk mit írtam és mondatokra bontva kivesézzük ok?:)
Egyetlen egy beírásomba sem "szartam" az odajáró embereket. Nem a vita kedvéért de te kezdted generálni a z egészet a hitetlenkedéseddel. A hellyel valóban nem vagyok megelégedve de az odajáró embereket nem bántottam.
Te úgy szoktál vitatkozni,hogy beírsz valami ostobaságot,utána amikor rájössz,hogy tévedtél akkor meg elkezdessz támadni,csakhogy nehogy alulmaradj a vitában???
Aha értem,ha valakinek esetleg nem tetszik Sarti és nincs elájulva,valamint elmondja,hogy lehet apartmant szerezni negyed óra alatt is akkor annak nagy mellénye van.
Szóval ide negatív kritikát nem lehet beírni? Rettenet,hogy mennyire korlátolt egy emberke vagy. Szánalmas......
Mi van kiskoma,baromságot írtál az előbb és próbálsz visszatámadni? Röhejes vagy:))))))))
Ezt az előbbi beírásomat idézgetheted napestig azt vállalom is. Ez azt jelenti te nagyon korlátolt,hogy bármennyire jó is volt Rodosz,Kréta vagy Korfu nekem Dalmáciát akkor sem éri utol.
Dehogy érthetőbb legyek ezeken a szigeteken jól éreztem magam nem úgy mint Sartin. Még a táj is tetszett de Horvátország kottákkal jobb akkor is.
Hm-Hm,ebben csak ottvan a hiba,hogy életemben egyszer voltam Sartiban és természetesen egyből le is szűrtem,hogy ide többet nem jövök. Ki volt 60 szor?????
Rodoszon vagy Korfun meg Krétára nem tudnék rosszat mondani mert azok sokkal inkább közelebb állnak hozzám.
Elfogadom a kritikát ha jogos. Akkor viszont szeretném a ha tételesen elmondanád hol is arcoskodtam????
Sajnos mellélőttél mert sosem fizetek be sehova ezért nem voltam soha olcsó úton Sartiban. Saját magam intézem a helyszínen,ezt próbáltam elmagyarázni de úgy látom ez neked arcoskodásban jött le.(((((
A horvát tengerparton vannak a nemzetközi búvárközpontok pl Hvar szigetén ami Európa legtisztább tengerpartja......
Érdekes elmélet. Ha nekem nem tetszik valami, akkor elég hamar rá szoktam jönni, nem úgy, hogy hatvanszor elmegyek, aztán kijelentem, hogy ez nagyon sz.r :o((
Amúgy meg most fizettem elő egy kéthetes görögországi apartmanra - még nem voltam Görögországban sosem -, nem nagyon szívesen olvasok itt ilyen véleményeket, hogy ilyen meg olyan vacak a Sarti. Annál is inkább, mert nem vagyunk egyformák, az egyik ember a nyüzsgést szereti, a másik meg a csendet :-)
Filléres utak ha ott voltál Te is ilyen úton vettél részt.
Sok magyar? Én amikor kint voltam cseppet sem foglalkoztatott a dolog mert körbejártuk a környéket vagy éppen amikor Sarti partjain voltunk akkor sem zavart.
Majd azokra az utakra hivatkozol ahol nincsenek olcsó utak oda érdemes menni, erre mondtam akár vehetsz egy szigetet is magadnak.
A tenger tisztaságát nem azzal mérik, hogy tele van szatyorral a víz, (ez egyébként elég szomorú, hogy ott is barbár módon viselkedik valaki) hanem másban mérik de az emlegetett Horváth tengerpart kíváncsi lennék hányszor nyerte el ezt a címet?
Másrészt meg általában vannak olyan emberek is akiknek semmi nem jó és sehol sem jó.
Mi 1988-ban fedeztük fel véletlenül Sartit. A falutól 4 km -re lévő Platanitsi caming fekvése egyedülálló, ott kempingeztünk. Akkoriban, ha magyart láttunk ott, megcsodáltuk: hát ez hogy vetődött ide. A magyar turistákat egy Boros Irini nevű magyar-görög hölgy szoktatta oda, nem kis munkát bele fektetve sok éven keresztül. Ma már itthonról intéz bárkinek szállást. Azóta a település 3x akkora lett. Nem tudnám már, hogy hányszor töltöttünk ott egy hetet, de a helyi lakosok már megismernek. A Sasos egy nagyon jó fej, amilyen csúnya olyan barátságos és jószívű. Álltalában egy Szalonikiben lakó magyarországon született görög baráti házaspárral szoktunk ott nyaralni. Egyszer pont akkor vetődtünk oda amikor két magyar fiatal pár az összetört motort próbálta vissza adni a Sasosnak kártérítés nélkül. A Sasosnak különös humora van amit a magyarok nem mindig értékelnek. Úgy adta elő, hogy a kárért cserébe a lányok ott maradnak. A fiúk ezt nehezen akarták elfogadni. A nyelvi nehézség pedig erősen akadályozták a megegyezést. Az lett a vége, hogy görög barátom, úgy letárgyalta vele a problémát, hogy az estét egy helyi vendéglőben mulattuk végig - életem egyik leghangulatosabb vacsorája volt - jó volt nézni amikor a görögök saját örömükre táncolnak a zenéjükre (élő zene volt), és az egészet a Sasos fizette. Sok ilyen élményünk van Sartiról. Voltunk kétszer is nagy görög kőrúton más más irányban egészen Spártáig le kalandozva lakókocsival több hetet rászánva sok tengerartot kipróbálva. Többször mentünk le busszal Sartiba csoporttal, amit én szerveztem.
Természtesen ennyi idő alatt néha úgy éreztük, mást is ki kellene próbálni. Voltunk repülővel Korfun. Tavaly például a szomszédos Kaszanadra félszigeten Pefkohoriban voltunk. Vannak görögországban hangulatosabb faluk mint Sarti, de a Sarti és a Platanitsi vagy a közeli Narancspart strandjainál jobbat, szebbet nem találtunk sehol. Sokan bedőlnek az irodák Paraliai ajánlatának: pedig koszos a víz mert közel Thessaloniki amely egy két milliós város és csatorna az öbölbe van eresztve tisztítás nélkül. A másik, hogy medúza és tengerisün mentes strandot egész görögországban csak a Szidónia keleti partján találsz.
Tudni kell még, hogy Sartiban az apartmanok minősége nagyon eltérő tud lenni. Aki kényes az ilyenre az bizony a Murphi törvényei szerint a leg lepusztultabbat kapja. Mi voltunk ilyenben is meg légkondis full extrásban is szinte ugyanazon az áron. Nem kell aggódni a szállás miatt, talál, ha valaki csak úgy lemegy, ha csak nem péntek délután vagy nemzeti ünnep előtt érkezik, mert akkor a görögök szalonikiből kirajzanak. Szaloniki ilyenkor szó szerint kiürül, tavaly megtapasztaltuk, egy pár napot ott töltve. A faluban három helyi lehetőséged van szállást intézni, ha csak magyarul beszélsz. Itt ezeken a helyeken beszélnek magyarul: a fő utcán a Sithon Travelnél, a fő tér-fő utca sarkán nem tudom a nevét az egy másik iroda, ott is, és a SASOS motor kölcsönzö párja és sógora magyar, ők tuti találnak neked szállást akár mikor topansz be a 13- tól 17ó -ig tartó délutáni sziesztán kívül.
Voltam Rodoszon,Krétán,Cipruson,Korfun,és Sartiban mégis nekem soha nem tud felnőni Görögország a Dalmát tengerparthoz. Mondom,ez a szubjektív véleményem senkire nem fogom erőltetni. :))))))))))
Szia, attilosz a maga kis együgyű módján engem akart megalázni, nem neked szólt :-) Egyébként meg a görög helyek nagyrésze olyan, hogy a horvát tengerpart vizet sem hordhatna oda, szóval nem érdemes az egy darab Sartiból kiindulni.
Kedves Attilosz! Örülnék ha hangyányit visszavennél az arcból. Egyenlőre én még nem személyeskedtem veled szemben,viszont te azonnal rámugrottál mert nem alijáztam Sartiért.
Nem arról van szó,hogy nem lehet magyar hang időnként sőt kifejezetten érdekes dolog ha távol a hazától több ezer km-re meghallasz egyet. Viszont itt a tipikus heringparádé plussz zacskósleves fílinget érzem ebben az esetben.
Én tavaly a víztől sem voltam hanyatt csúszva tele volt hínárral a part plussz kétméterenként műanyagreklámszatyrokkal teledobálva. Ennyit a frenetikus víztisztaságról......
Van két utca klasszikus zsibvásárjellegel meg hála istennek egy normális tavernasor. Szerintem nem éri meg a 15 órás út(ami nekem hazafele 11 óra volt) Egy agyonzsúfolt last minutes heeringesdoboz lett belőle lencsefőzelék kolbásszal utánérzésekkel:)))))))))))))))
Én is csatlakoznék azokhoz, akik pár perc alatt találtak maguknak szállást Sartin. Nekünk 20 perc volt, de csk azért, mert a Taousanis Tours embere 20 percig kereste az apartman kulcsát.
Ennyi. És még alkudni is lehet, nem is keveset, ha kint foglaltok szállást. Mi csúcsszezonban voltunk tavaly augusztusban, és abban az apartmanházban kaptunk szállást, amelyiket kiválasztottuk. Az egész dolog csak hozzáállás kérdése...
Köszi, az csak az első hét, utána valszeg Kréta ... Az a baj, hogy túl sokszor voltam eddig Görögországba, jövőre mást kellene nézni, de idén még egy szép nagy korutat kellene abszolválni :-)