E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Nekem nem fáj, ki miféle hipotézisbe ringatja magát.
Ám a hívők esetében érdekel, sőt le is nyűgöz, amikor képtelen és lehetetlen dolgok, vagy akár mesésé lényekben hisznek, mikor is szinte az összes tudományos ismeretet ignorálják, amit eddig elértünk.
Mondjuk, ott a Biblia első sora, ahol szellem lebeg a vizek felett.
A "szellem" léte erősen kérdéses, de a víz sem lehet helytálló Nap nélkül, mikor csak JÉG lehet abban az esetben, hiszen az űr az -273 0C hőmérsékletű.
Így már az első sor esetén érdekel, miként fogadható el a korunk emberének.
Nekem nem fáj, ha valaki ezt hiszi, de van egy fájó gondolatom, hogy nem képes magyarázatot adni rá.
Illetve azt generálja nálam, hinni bármit (is!) lehet, az ismereteink, a tudásunk, a tapasztalataink, és még a többi ember elképzelése ellenében, vagy akár azzal szemben is.
"Egyébként Krisztus követésével kapcsolatban csak annyit tudok veled közölni, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen."
Krisztus követésével kapcsolatban magam is csak azt tudom mondani, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen.
"Szerintem már csak belém akarsz kötni, mert a vitánk során kialakult hátrányodat így szeretnéd orvosolni."
Akar beléd kötni az, akinek két anyja van, és az egyik a Béla, a másik a Géza, de nem én, és a vitánk során kialakult esetleges hátrányomat nem szeretném se így, se máshogyan orvosolni.
Szerintem már csak belém akarsz kötni, mert a vitánk során kialakult hátrányodat így szeretnéd orvosolni. Tedd csak, keress fogást rajtam. Egyébként Krisztus követésével kapcsolatban csak annyit tudok veled közölni, hogy próbálkozok vele, de látom, hogy saját erőmből nem megy, ezért megkérem Istent, hogy segítsen.
A "Krisztust követő" nagyjából azt jelenti, hogy "Jézus követése"? Szerintem nem csak nagyjából. De az infód egész pontos. El kell hogy ismerjem ezirányú tájékozottságodat.
"... nagy mellénnyel másokat leateistázól, nem vagy egty kissé elfogult?"
De. Sohasem állítottam, hogy hibátlan lennék. Viszont én nem erősködök az ateista topikokban, hogy igenis, de máris-azonnal mindenki térjen meg, mert mindenki gondolkodjon úgy, ahogyan én. Nem ti jöttetek ide egy vallásos topikba, hirdetni a saját gondolatvilágotokat? És még én vagyok az, aki gonoszul leszólja az agresszor vendégeket.
" Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12) 7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják... "
Te akkor hiszel egy vallásirodalmi istenségben, isteni háromasságban és nem vagy ateista a többit illetően?
Azért mert te (IS) hiszel úgymond "zsinatokon" megszavazott, vallásirodalmi istenekben, akit sohasem ismertél, nem szólt hozzád, azt sem tudod milyen is, de nagy mellénnyel másokat leateistázól, nem vagy egty kissé elfogult?
Mond Isten létezését te honnanveszed, hogy létezik?
Van sokféle emberek által reprzentált istenek, melyikre gondoltál?
Az egy igaz vallásorientált sokadik közül kiemeltre?
A biblia topik mióta isten topik, mióta kárhoztató topik, ez egy vallásirodalmi gyűjtemény ttopik, mint biblia, amit meg lehet vitatni igazság tekintetében, nem?
Szerinted nem vagyok felekezet mentes? Nem érdekel a Biblia?
Az "ateista" egy hívői kifejezés, arra aki nem hiszi Istenét. Te sem hiszed más kultúra Istenét, sőt még az eredeti zsidó Isten helyébe is a magad hitedét képzeled.
Attól, hogy számomra az emberi képzelet alkotta lény, még érdekelhet miként képzelitek.
Értelmesebb egy párbeszéd velem, mint valakivel aki ad hoc igehelyeket írogat ész nélkül.
Talán félelmeid vannak, hogy hitedben megingatlak?
:-O:-P
Ne aggódj! Az neked hosszú idő alatt alakult ki, pár sor, vagy más látásmód nem szed le arról, amibe érzelmeid ringattak.
Ám ha zavarlak, nem kell reagálnod!
Ahogy látom inkább dédelgetnéd az elképzeléseidet, mintsem gondolkoznál azon, egyáltalán mit is hiszel.