Nyerni kell, minden más elfogadhatalan. 25000n minimum lesznek, már csak azért is mert 5terre környékén óriási futballeufória van. Sztem minimum 5000n elkisérik a csapatukat. elég komoly rendőri biztosítás lesz (sacc per kb 40 rendőrauto a Brignolén). nem szívleli egymást a két tábor mert a Spezia a Doriaval van joban. Ez liguriai rangadó, akármilyen furcsa is ezt kimondani.
Guidettire és varicchiora különösen kell vigyázni, amúgy nem lehet gond. tavaly ilyenkor 1-0 ra nyerünk még a C1ban (sajnos atavasszal aztán 2-0ra nyert a spezia a Piccoban) Greco bombagóljával, őt ma is kezdőként szerepelteti Gasperini.
tavaly 27000n voltak a Genoa-Spezian, ebből 4000 La Speziabol, meg jó néhány Doriás Spezia-szimpatizáns. voltak mókás transzparansek: pl a nord előtt: WELCOME TO LIGURIA :-)) Az volt az ősz legnagyobb meccse
Pár héten belül kiderül, egy biztos az is óriási hangulatú meccs lesz, és én már azt is borítékolom, hogy akkor fogják a Marassi idei nézőcsúcsát regisztrálni( a nyakamat teszem rá, hogy egyetlen Samp meccsen sem lesznek annyian az A-ban az idén, mint december 2.-án a Genoa-Juvén a B-ben...)idén a Sampdoria Milan elleni 25 334-a eddig a Marassi csúcsa,de én már azon sem lepődnék nagyon meg, ha ez a szezonrekord a jövő héten a Spezia elleni ligúriai derbiteken megdőlne. Érdekes a két klub különversenye az idei átlagnézőszámuk tekintetében, a pillanatnyi állás: Genoa-Samp 18 109 - 19 698
Szerintem a Juventus-szal már nem nagyon érdemes foglalkozni, ők más kategória, velük nem lehet versenyre kelni, így hát kiadó még 1 közvetlen feljutó hely, és 4 play off hely ,azért megy a csata a többiek között.
Azért a - Rubinho-Pedro Lopez,Biasi,Stellini,Botta- Coppola,Longo,Juric,Zeytulayev- Greco,Tavares- genoai kezdő 11 is erősen B csapat jellegű volt... Talán Coppola és Greco köztük az aki állandó kezdő szokott lenni a bajnokikon.
az a gond, hogy az empoli a cserecsapatával állt ki az odavágón, és még igy is győztek. De azért a Marassiban nyerni kell, ez nem lehet kérdés. Más kérdés, hogy az a győzelem elég lesz e a továbbjutáshoz.
Remélem a Napoli szerencsésebb lesz mint a Genoa, ma este az olasz kupában. Nektek sok sikert a visszavágóhoz, bár szerintem hazai pályán ez menni fog az Empoli ellen.
Holnap megyünk Empoliba, sztem többen leszünk, mint a hazaiak. Utoljára "abban" az évben találkoztunk az Empolival, akkor megvertük őket 3-2re. (Stellone lőtt egy csodagólt). nagy meccs lesz.