Kedves Tibor, ird meg a tobbi eszrevetelt is nem csak a kozponti (nem)zaras gondjat.
Nemregiben fizettem be az eloleget egy 1.4, 75LE Expression Thaliara. Vegigolvastam a hozzaszolasokat az elejetol es szerencsere nem sok panaszt talaltam.
Kivancsi vagyok milyen elteresek lesznek az en autom es a tieitek kozott leven, hogy Kolozsvaron lakom es a Renault Romania szallitja le.
Ha jol ertettem Magyarorszagon Continental gumival aruljak, itt GoodYear-t lattam a kereskedonel kiallitott peldanyon.
Ennek az Expressionnak elektromosan mozgathato a tukre, vajon lesz benne homero?
Nalunk az ara, siman (metalfeny nelkul) 8.996Euro.
Nekem nem zár (még) vissza. Van egy két (az említetteken kívüli) apró észrevételem, amivel hamarosan betérek a helyi (érdek)képviselethez rendezés céljából.
Szomorú vagyok, reménykedtem hogy nálam van a hiba.
Ha esetleg megcsinálod a hangszigetelést és muködik a dolog, akkor szólj, mert én is nekiesek.
Addig is marad a megállás utolsó 10 centijében a közel nulla fékero alkalmazása ( ebben már jó vagyok ) vagy pedig az 50 kilométerenkénti tankolás. :-)
Szerintem ez a "kellemes" hang minden Thalicskánál jelen van.:(
Már gondolkoztam a megoldáson: a Baumaxban és a Praktikerben kapható 5-10 mm-es polifoam szigetelővel - ami könnyen méretre szabható - megszüntethető ez a kis kellemetlenség. Érdemes még a hátsó üléstámla mögötti részt is leszigetelni.
De ott van az a gumi cseszodes, es lehet hoyg az miatt van, de most elbizonytalanodtam, mert ugy remlett, hogy mintha elotte is lett volna, de most ugy emlexem, mintha akkor hallottam volna eloszor, amikor ujpalotarol a szereles utan hajtottam befele. Szal lehet igazad lesz, ma hazafele tesztelem :).
Visszaolvastam, hogy nemrég lett beleheggesztve a multitrepnyák, ami nekem van.Nem raktak fel neked egy fekete gumidugót hozzá???Nekem ott van, és ha bedugom, megszűnik.Az elején én is elfelejtettem bedugni, és a frász tört ki, hogy mi ez a hang :))
Mostanaban vettem eszre, hogy amikor megyek az autoval, akkor foleg gazadasoknal jol hallhatoan az anyos feloli reszrol valami erdekes zaj hallatszik. Olyan, mintha a kipufogo lenne kilukadva es ott szelel, valami olyas, pontosan nem tudom megfogalmazni. De sztem nem termeszetes zaj ez. Van valakinek ilyesmi tapasztalata, jelentkezett mar masnal is ez? Mi lehet ez?
Elvileg lehet normális szerintem, a megállás típusától függően.A hirtelen megálásnál normális lehet.A másik, hogy a thalicskának kissebb a zajszigetelése mint a Clio-nak, ezért feltételezem , mivel nálam is jönnek be hangok, bár nem ilyen.Remélem érthetően írtam le :))
Sziasztok!
Új vagyok, én egy Dynamique Thaliat hajtok már fél éve. Nemsokára viszem fél éves kötelezo szervízre.
Semmi baj nincs vele, eltekintve a szokásos kormányciripeléstol, amiért szólni fogok majd.
Viszont van egy dolog, ami nem tudom hogy normális-e. Ha már fogyott a tankból benzin, akkor a megállás pillanatában hangosan locsog a benzin a tankban. Máskor nem hallom, de akkor igen. Eloször nem is tudtam hogy mi ez a zaj, meg honnan jön, csak észrevettem, hogy teletankkal teljesen halk a megállás. Szóval a kérdés az, hogy ez mindenkinek így van vagy nálam van valami gáz?
Na, ugye! Mivel HűhaLaca gépe is dCi alizé, és csak az elektromos tükör + hőmérő a különbség (gondolom rendeléskor kérte az el. tükröt), és a hőmérő érzékelője köztudottan a tükörben van, valószínűleg közös a kábelkötegelése is. Ez ok lehet HűhaLaca esetében tapasztalt jelenségre (ha van el.tük. akkor lett hőm. is). Viszont azt már nem igazán tudom elképzelni, hogy emiatt új elektronika kelljen, talán csak egy kis programozás. Emlékezzünk vissza Kukucs33 esetére a visszazáródó központi zárral (1628. és 1640. hozzászólás). A vezetékezés nem lehet vmi bonyi művelet, mint ahogy a programozás sem, csak érteni kell hozzá (talán ebben a eladási dömpingben az ügyfelek igényeivel és magával az autók belső világával való foglalatosság háttérbe szorul kissé).
Köszönöm a kedves jókívánságokat nagyon jól esett!
De egy valamit elfelejtettem beírni, hiszen ért még egy meglepetés mielőtt kihoztam az autót a szalonból!!!
Kaptam egy kicsike papirt miszerint 15E km megtételénél szeretnék látni az autót teljesen dijmentes átvizsgálásra!! Hoppáááááá!! De a szervíz interballuma az 30E km!!! Noss akkor ilyenkor mi van????? Bár ha tényleg ingyenes és tényleg nem találnak semmit akkkor nincs jelentössége, de ha még is?? Ja igen persze garanciális!!!
Várom a felmerült kérdésre a szíves hozzászólásotokat!!!
Balesetmentes közlekedést és lopásmentes pihenést mindenkinek!
Sziasztok!
Bocsi, elírtam. Tényleg elektromos tükörrel. Amúgy a gépem dCi Alizé.
Ja, és én is elég sokat koptatom a kecskeméti aszfaltot.
25-én szerelik be a CD-tárat - ha addig megérkezik. Majd leírom.
Üdv:
Szia Laca,
A söfőrülés alatti CD-tár rögzítés segédeszköz nélküli módszerére kíváncsi vagyok (nálam a tépőzár tartja, de érdekelne ők hogyan csinálják), ha tudsz részleteket, légyszi oszd meg velem(ünk) is.
köszi, kukucs
Hőmérőhöz: én elektromos ablakkal kértem az autót, és azzal együtt lett hőmérő is.
A kormányciripeléshez: ma nézettem meg, a szerelő elég céltudatos volt, úgyhogy biztos nem ez volt nála az első ilyen. Egyébként ugyanazt mondta nekem is és valószínűleg kicserélik.
Cd-tár: ezt is ma kérdeztem. A szervíz általában a sofőrülés alá szereli, és ha jól vettem ki a szavaikból, mindenfajta segédeszköz (tépőzár) nélkül. Már alig várom, hogy meglegyen.
Hali Gyap, gratula a szekérhez!
A párásodást csináltasd meg mielőbb (max egy óra alatt leszigetelik), nehogy esetleg károsodjon a foncsor, addig is kapcsold be az érintett lámpát ha mentek, hogy szárazon tartsd!
Jó utat!
Harrypoti: ha nem haragszol,ha igen akkor is :))))
de van a clio topic-on egy hölgy, aki inglisvumen névre hallgat, és mondtam neki, hogy hátha tudsz neki segíteni, mivel ő is Kecsón lakik, és gummancsot szeretne venni.A téligumi topicban michelinre voksoltak, de én mondtam neki a Barumot, hogy ha nem versenyző típus, akkor bőven elég neki, meg nem mindegy 40-50 k ide vagy oda.
A hőmérő témához utoljára hozzászólva: szerintem nincs más elektronika a Dinamique-ban sem, mert opcióként lehet minden extrát rendelni ( ABS, oldallégzsák, Fűthető-motoros tükör, stb. ) minden kivitelhez, csak a hőmérő nincs feltüntetve az opciós listán. Szerintem ez egy marketinges melléfogás lehet csak. Valószínűleg megvan a csatlakozási pontja az érzékelőnek, csak be kell szerelni a tükörbe és szoftveresen engedélyezni kell a kijelzést.
A csipogók is be vannak kábelezve gyárilag, mégsem lehet megtalálni az opciók között a 6 hangszórós kivitelt, ami a Cliónál rendelhető.