Ah bon? Tényleg? Hàt jòl el vagyok maradva! Igaz, én màr 1990-ben elköltöztem Pàrizsbòl, s ennek jòval elôtte jàrtam Teleki Blanka sirjànàl. Mikor szàllitottàk haza?
A következő kérdésem lenne a tapasztalt kintélőkhöz : az élet úgy hozta hogy kint fogok tartózkodni, kb 3 hónapot, (munka) és szeretnék vásárolni egy feltöltős kártyát amelyikről tudok hazatelefonálni.
Sziasztok, Hamarosna indulok párommal Nizzába , ott szeretnék maradni pár hónapig , természetesen dolgozni akarunk.. Olyan kérdesem lenne a kint élő magyaroktól, hogy valaki nem e tud nekem részletes leírást adni lakás bérlésről? Vannak nekem kint barátaim akik segítenek, maga a keresésben, de az lenne a kérdésem , hogy milyen papírok kellenek vagy hogy müködik ez az egész. Azzal már szembesültem , hogy ingatlan irodán keresztöl kell fizetnem magának az irodának ( ami nem kevés) plusz még van ahol kaukciót is kérnek.Tud valaki esetleg másik módszert iroda nélkül? Szóval maga a lakásbérléssel kapcsolatban szeretnék minden féle információt. Nagyon szépen köszönöm előre is.
Igen, sajat haz. Ami a megélhetést illeti, én sem mondtam azt, hogy nem lehet kevesebböl megélni csak azt, hogy mi kb. ennyit költünk. De ha kellene, kevesebböl is ki tudnank jönni (nem muszaj 2 kocsi pl.) Persze azért van egy minimum, ezzel a törlesztörészlettel szerintem elég nehéz lenne 2000 ala menni havonta. Amikor diakként kikerültem, atszamitva kicsit több, mint 600 eurobol is siman megéltem. Persze akkor egyedül voltam, kollégiumban éltem és mindez 15 évvel ezelött volt. De valoszinüleg diakként ma is ki lehet jönni 6-700 eurobol ha van kollégiumi szoba.
Emberek! Tudjàtok mennyibôl élek én? Havi 1000 bôl, hàrman (néha négyen vagy öten is vagyunk, amikor a nagy gyerekeim hazajönnek az egyetemeikrôl). Igaz lakbért nem fizetek. Nem mindig volt ez igy, de az életszinvonalunk csak lefelé ment. Az ember mindig az hiszi, hogy kevesebbôl màr nem tud megélni, s kiderül, hogy még mindig van min takarékoskodni, összébb hùzni magunkat...
Elöször is köszönöm a valaszokat telefon ügyben. Ami a megélhetési költségeket illeti, én annyit tudok hozzatenni hogy mi kb. 2500 eurot költünk egy honapban ugy, hogy 950 a havi törlesztörészletünk. Négyen vagyunk két kisgyerekkel (2 és 4 évesek) és csak én dolgozom, a feleségem otthon van, 2 kocsink van. Persze nyilvan ez abszolut egyénfüggö, mi elég takarékosak vagyunk szerintem.
Ez igazan kedves, koszonom szépen. Ugy jott az otlet, hogy a Duna Tv-n lattunk szombat este egy filmet Sissi legkisebb hugarol, aki , mint Duc d"Alençon felesége ott van eltemetve.
Ennek kapcsan irom, hogy az Orange Tv elofiztésben nagy meglepetéssel fedeztem fel egy nap véletlenul a Duna TV-t, semmi sem utalt ra, hogy ez is a csomagban van, igy eddig nem is tudtuk. A kirandulasra még nincs konkrét idopont, valamelyik napsutésés nyari hétvégé lenne jo.
Szia Abricot!
A Chapelle royale Dreux belvarosaban (varnegyedeben) van, a Grande Rue (fo setaloutca) vegen mar latszik is a dombra epitett kapolna, ahol Lajos Fulop kiraly es csaladja nyugszik. Gyalog kb. 10 perc seta a foutcarol, kocsival 2 perc, ha a belvarosi parkoloktol indulsz el (jol ki van tablazva).
Ha meg akarjatok latogatni, irj emailt, es szivesen elkalauzollak Titeket szemelyesen. Udvozlettel
Volt itt valaki Dreux-bol, ha esetleg tudna valaszolni. A Chapelle Royale a varoson belul, vagy kivul van, mert a honlapjukbol nem tudom kideriteni. Elore is koszonom a valaszt.
Dél Franciaországban nagységrendileg mekkora összeg kell havonta normális megélhetéshez? Lakásbérlés (2 hálószoba), rezsi, kaja, autó, feleség, egy 2 éves gyermek. 1-2-3 ezer euró? Előre is köszönöm a válaszokat.
En az orange-nàl vagyok, külföldre nagyon ritkàn telefonàlok, de még orszàgon belül is vannak furcsasàgok vele, nem ajànlom.:( Legközelebb én is vàltoztatok)
Köszi az informaciokat, de azt hiszem kicsit félreértetted a kérdésem. A NeufBox/FreeBox stb egy integralt elöfizetés, ahol 30 euroért korlatlanul internetezhetsz és korlatlanul telefonalhatsz beleértve a legtöbb külföldi orszagot is, igy Magyarorszagot is (söt, ingyenesen kapsz többszaz TV-csatornat is). Vagyis én nem olcso telefonalast keresek, hiszen ingyen hivhatok, hanem azt, hogy müködjön. Mert ez nagyon szépen hangzik, csak éppen a NeufBox-nal az utobbi idöben nem nagyon jol müködik a Magyarorszag felé történö telefonalas. Egyértelmü, hogy a kapacitas probléma külföld felé van, mert Franciaorszagon belüli hivasnal még soha nem fordult elö hogy tulterheltség miatt ne kapcsoljon.
nekem free van,surun telefonalok en is haza,elo fordul neha kb heti 1* hogy nem tud kapcsolni a tul terheltseg miat ,de max ketszer meg probalkozok kozvetlen utana es kapcsol rendesen...
Ha van interneted akkor nézz körül VOIP telefonszolgáltatóknál. Pl. ephone.hu vezetékes 4,9 Ft, mobil 29,9 Ft/perc, havidíj nélkül. Évi 2500 forintért magyar számot is kapsz, tehát téged is olcsón tudnak hívni Magyarországról.
Ha figyeled az akciókat több cégnél akkor a fentieknél olcsóbb árakat is találhatsz, mindig onnan hívsz ahonnan olcsóbb. voipcheap.com magyar vezetékes ingyen.
most talaltam ra a forumra. En Nantes-ban élek a csaladommal immar több mint 10 éve. Egy praktikus kérdésem lenne az itt élö magyarokhoz. Ki milyen internetes/telefonos szolgaltatonal van? Azért kérdem mert nekem Neuf Boxom van (SFR) és rendszeresen, amikor Magyarorszagra akarok telefonalni nem tudok, mert egy hang bemondja, hogy nincs elég kapacitas, minden vonal foglalt. Ez sajnos szinte allando jelenség esténként, minden alkalommal csak sokadszori probalkozasra sikerül a hivas. Arra lennék kivancsi, hogy van-e olyan szolgaltato, ahol jobb a helyzet (pl. Free)? Kinek mi a tapasztalata?
"Érthető!Ha az orosz hadsereg elindul nyugatra csak az Atlanti-óceán állítja meg őket,így jogos az aggódás.:)))"
El vagy késve egy háborúval ! A ruszkik még fénykorukban sem merészelték megvalósítani az álmukat, pedig ők is nagyon szerettek volna nyugatra jönni ! :-))
Tudták, hogy az a Szovjetunió és csatlósaik fizikai megsemmisülésével járna.
A mai Oroszország pedig gazdasági szempontból gyenge, a többi nukléáris hatalom között pedig egy a sok közül.