Keresés

Részletes keresés

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5097

Egyszerű.

Ha lopni lehet a közöst, nem számít az ideológia.

Előzmény: kibé1 (5095)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.17 0 1 5096

Jó terv...

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (5094)
kibé1 Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5095

2006ban Gergényi volt a főkapitány

A Fidesz nagyon támadta

Aztán érdekes módon 2007ben Gergényi és Pintér közös céget alapít.

Na,ezt magyarázza meg nekem vki

Előzmény: búvár-halász (5061)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.04.17 -1 1 5094

nnna, erre kíváncsi vagyok, hogy működik-e majd

A készülő törvény, amelynek tervezetét Rishi Sunak miniszterelnök tavaly ősszel terjesztette elő, büntetendő cselekménnyé nyilvánítja dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek.

A tervezett jogszabály rögzíti a 2009-es kiinduló születési időpontot, így gyakorlatilag minden évben egy-egy évvel növekszik azoknak az alsó korhatára, akik nem juthatnak legálisan dohánytermékhez.

Ennek alapján a most 14-15 éves korosztály soha nem kerül olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehet, tekintettel arra, hogy a kormányrendeleti szintű jelenlegi brit szabályozás is csak 18 éven felülieknek engedélyezi dohánytermékek eladását. Hosszú távon így az egész lakosságra kiterjed majd a forgalmazási tilalom.

https://www.atv.hu/kulfold/20240417/egyesult-kiralysag-szigor-dohany-eladas-cigi-parlament

In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5093

Azon élcelődtünk barátimmal, hogy ennyi pénzért Rolls Royce-al hozzák ki, és az árban a Rolls is benne van, grátisz otthagyják.

És még nem i ez a legdrágább whisky. Ami legdrágábbat találtam, az közel egy milliárd forint. Lölő ilyennel öblöget. :-)

Előzmény: Törölt nick (5090)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.17 0 1 5092

Tudtok ti mindent. :D

Ezeknek a régi politikusoknak a nevét egy idő után kiveti az agyam, csak az arcuk és nevezetes tetteik maradnak meg.

Előzmény: In Lak'ech (5089)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.17 0 1 5091

Akkor egyébként házon belül egy olyan emberen csattant a dolog, aki az ügyben kb. a "senki se felelős az elkövetett orvosi műhibáért, csak a jelenlevő takarítónő" kategóriában indulhatott csak.

Előzmény: pákosztos cica (5086)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.17 0 1 5090

Jó, hogy lehet kapni. Láttad amúgy, hogy a postaköltség is 60 eFt. Ennyiért remélem, személyesen hozza a futár az ölében egy RyanAir-gépen.

Előzmény: In Lak'ech (5072)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5089

Azaz.

Előzmény: búvár-halász (5088)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5088

Szekeres Imre?:)

Előzmény: Törölt nick (5087)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.17 0 1 5087

De az már csak pár éve volt. És benne volt a grippenes részeg fószer is, az a szemüveges. Már elfelejtettem a nevét vagy honvédelmi miniszter volt vagy államtitkár. Úgy rémlik, ő nyúlta le a Népligeti laktanya telkét is ingatlanfejlesztésre, amiből aztán semmi se lett.

Előzmény: pákosztos cica (5086)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.17 -4 2 5086

Ha jól emlékszem, le akart mondani, de volt valami bizalmi szavazás, ami alapján maradt. 

Lehet, hogy most nagy titkot árulok el, de Szili. 

Előzmény: Törölt nick (5067)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5085

'Bár téged egy értelmes embernek tartalak, de érezhetően nagyon egyoldalúan tájékozódsz és azt hiszed el, amit szeretnél elhinni. Ezt a tulajdonságodat ugyanakkor szereted kivetíteni az ellenkező véleményen lévőre.'

Szerintem ez kölcsönös véleményünk egymásról. (én a Hír tv "meséit" egyébként élőben néztem).

De amúgy szerintem is hagyhatjuk.

Előzmény: pákosztos cica (5084)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.17 -5 2 5084

"Csak ne legyünk szemforgatók, ha erről gondolkodunk, te egyébként nem vagy az, Pákosztos hisz még a mesékben, de ezzel úgy sem lehet semmit kezdeni, holnap nyilván elkezdjük a semmit hámozni ez ügyben vele, bár lehet, hogy nem megyek már bele."

Leszögezném, hogy semmiféle mesékben nem hiszek, de főleg a HírTV meséiben nem. 

Ugyanakkor megkönnyítem a dolgodat és nem kezdek bele egy olyan pro-kontra beszélgetésbe, amelyet ennél sokkal nagyobb nyilvánosság előtt már komoly jogszakértők lefolytattak, még úgy is, hogy megpróbálták kiemelni a politikai háttérből és csupán a jog adta lehetőségek és kötelességek szempontjából felhozni az érveket és ellenérveket az aznapi történésekre. Bár téged egy értelmes embernek tartalak, de érezhetően nagyon egyoldalúan tájékozódsz és azt hiszed el, amit szeretnél elhinni. Ezt a tulajdonságodat ugyanakkor szereted kivetíteni az ellenkező véleményen lévőre.  

Nincs harag, csak a semmit hámozni én sem szeretném, és az én időm is drágább annál, hogy aztán majd nem mész bele. 

Előzmény: búvár-halász (5061)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.17 -3 1 5083

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n

na persze, a kövekkel dobálózókra mi..

"

Az Index internetes lap 2009 novemberi tényfeltáró riportja szerint egyes rendőri egységek kirívóan törvényellenes, sőt, szadista módon avatkoztak az eseményekbe. Különösen a V. László által vezetett alegység követett el rengeteg törvénytelenséget, indokolatlan brutalitást. A legtöbb súlyos sebesülést, a szemkilövéseket is ezen egység emberei hajtották végre. A számos büntetőeljárás során az egységet azonosították, mint a legkirívóbb túlkapásokat elkövetett csoportot, de felelősségre vonni egy esetben sem tudták, mivel a bíróság értékelése szerint a rendőrök falaztak, hazudtak a bíróságon. Csupán egy olyan rendfenntartó akadt, aki terhelően vallott az általuk elkövetett bűnökről, de a bíróság bizonyítékok hiányában egy esetben sem hozott ítéletet.[87]

Nem sikerült azonosítani a Révész Máriusz országgyűlési képviselő elleni brutális verés elkövetőit sem. Két rendőrt bűnsegédlettel és bűnpártolással gyanúsítottak meg, mivel egyikük tétlenül szemlélte a bűncselekményt, másikuk pedig tudott róla, de szintén nem tett ellene semmit. Őket 2009 decemberében első fokon felmentették,[88] ám 2011 áprilisában másodfokon egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték."

továbbá idézem:

Rendőrség által elkövetett jogsértések[szerkesztés]

• Az október 23-i események kapcsán a rendőrséget komoly bírálat érte, a fejre és felsőtestre irányuló bakancsos lábbal végzett rúgásoktól kezdve, a rugós ólmosbottal (vipera) fejre leadott ütéseken át, a gumilövedékek és könnygázgránátok fejmagasságban való alkalmazásáig.[71]
  • Számos esetben került sor olyan személyek rendőrök általi bántalmazására, megverésére, akikkel szemben ennek jogszabályi feltételei nem álltak fent, továbbá számos esetben bántalmaztak intézkedés alá vont személyeket azt követően, hogy már védekezésre, ellenállás tanúsításra képtelen állapotba került.[71]
  • A símaszkos rendőrök törvényellenes módon nem viseltek azonosító jelet, így jórészt nem lehetett megállapítani a túlkapások elkövetőinek személyazonosságát. Az azonosító hiányát Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány utólag a rendőrség öltözködési szabályzatára hivatkozva próbálta legalizálni.[71]
  • A viperák használatát Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány az atrocitások után tagadta.[97]
  • Előfordult az is, hogy a rendőri intézkedés miatt megsérült személyt az intézkedés helyén hagytak, vagy rabomobilba tettek segítségnyújtás nélkül, illetve a megsérült személyt előállítást követően nem vagy csak jelentős késedelemmel juttattak orvosi ellátáshoz.[98]
  • Gyakori volt, hogy a rendőrök eltakarták a kamerák és a szemtanúk elől azon kollégáikat, akik a földön fekvő személyeket éppen megbilincselték.[99]
  • Egyes rendőrök a tüntetők zászlóit kitépték kezükből, földre dobták, megtaposták.[37]
  • Október 23-án éjjel a Blaha Söröző vendégeit a rendőrség az utcára kergette, holott semmi nem utalt arra, hogy a tüntetésekhez közük lett volna. Az utcán rendőrök sorfala fogadta a menekülő embereket, ütlegelni, rugdosni kezdték őket, gumilövedékeket lőttek ki rájuk közvetlen közelről. Az eset során legalább egy áldozat életre szóló sérüléseket szenvedett.[71][99]
  • Az Astóriánál a helyszín elhagyását elrendelő rendőrségi felszólítás után nem hagytak időt a hatvanezres tömegnek a távozásra, hanem másfél perc után elkezdték a tömegoszlatást.[71]
  • 2007július 5-én a TASZ azt állította, hogy hatásvizsgálat és rendszerbeállítási engedély nélkül, tehát a jogszabályi előírásokat megsértve vetette be a gumilövedéket a rendőrség. Az igazságügyi fegyverszakértői jelentés szerint az alkalmazott gumilövedékekkel csak olyan közelre lehet pontosan célozni, ahol azok már életveszélyes sérülést okoznak. Mindez a Gönczöl-bizottság vizsgálatából kimaradt.[68]

Az előállított személyek számos visszaélésről számoltak be vallomásukban, melyek egyes rendőrségi fogdákban és büntetés-végrehajtási intézményekben történtek, ahol megalázó, embertelen bánásmódot kellett elszenvedniük, a rendőrök megverték, bántalmazták, megrugdosták kínozták őket. Előfordult, hogy már megbilincselt embereket ütöttek, vertek véresre.[100]

Előzmény: kobaka1 (5082)
kobaka1 Creative Commons License 2024.04.17 -1 0 5082

Nyitray András (Fidesz), 2006:
"A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van ."
forrás: parlament.hu

http://www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf

Szerintem nem arról beszélt, hogy csak úgy lőjenek a tömegbe, hanem arról, hogy használhassa a fegyverét, ha az életét veszélyben érzi.

Előzmény: Kaidug (5071)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5081

Hüle! :-DDDDD

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (5074)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5080

Én így is drága vagyok.:)

Előzmény: Hümmögőpipőke (5079)
Hümmögőpipőke Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5079

Viszkiként jó drága lennél. :D

Előzmény: Nyúlszájú (5078)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5078

Én v'ok a legidősebb a fórumon.

Idén leszek 100 éves.:)

Előzmény: Hümmögőpipőke (5076)
kibé1 Creative Commons License 2024.04.17 0 3 5077

Turkálj mélyebben :)

Hümmögőpipőke Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5076

A 81YO azt jelenti 81 éves.(Year Old).

Még nálad is öregebb. :D

Előzmény: Nyúlszájú (5075)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5075

81 éves, vagy 1981-s a cucc?

Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.04.17 0 2 5074

Mekkora egy lúzerség lehet azt kiokádni🤮

Előzmény: In Lak'ech (5069)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.16 0 2 5073

Gondolkodtam, ha veszek, akkor kettő üveggel, hogy spóroljak a postaköltségen. :-)))

In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.16 0 2 5072
Előzmény: Kaidug (5070)
Kaidug Creative Commons License 2024.04.16 -1 1 5071

Éleslőszert hiányolt a fideszes képviselő.

Előzmény: tadadadaaaam (5060)
Kaidug Creative Commons License 2024.04.16 -1 1 5070

99 millió?

Biztos?

Előzmény: In Lak'ech (5069)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.16 0 3 5069

Most láttam valami elb@szott drága whisky-t. 99.000.000 Ft. :-)

Előzmény: Nyaky Z. (5017)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.16 -1 1 5068

ki be kerül= ki se derült 

Kurva tablet! :)) ( Ha szebben írnék jobban menne a szövegfelismerés a Samsungnak) 

Előzmény: Törölt nick (5067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!