FIFTY: koszonom szepen az informaciokat.
Most pont nincs idom, de este lefutok a sarki ABCbe vasarolok egy ilyen Renault PC-t es egy-kettore atallitom. :)))
Kilestem én mindent, de ez nem "barkácsolható" ügylet.
Szóval összedugták (kábel, mint a nyomtató és Pc között)) a Thalicsomat a diagnosztikai számítógépükkel; és megállapítódott ez a funkció nincs aktiválva. Két varázsmozdulat a műszeren, majd kábelt le>> és már működött is.
De ki is okítottak a precízre; és ez tényleg fontos, mert a gépkönyv nem írja.
EZ A FUNKCI A BEZÁRÁS UTÁNI VÉLETLEN KINYITÁS ELLEN TERVEZŐDÖTT, tehát ha egy HOSSZÚ IDEJE bezárt kocsit kinyitsz, de nem nyúlsz az ajtókhoz, akkor NEM TÖRTÉNIK SEMMI, a kicsike VÁR RÁD!
Ámde, ha leállás után bezárod a kocsit, majd egy véletlen mozdulattal - pl. zsebrevágáskor megnyomódik a kütyü - újra kinyitod; akkor ez a kis IQ bajnok félpercig vár és ha nem nyílik az ajtó >>>MAGÁTÓL ÚJRAZÁR!!
FIGYELEM! Egy "nyisd vissza az ajtót, mert bent maradt a gyerek hósapkája" szituácóban NE TEDD AZ ÜLÉSRE A KULCSOT! Ugyanis egy sapkát ki> ajtót be> sapkát gyerek fejére akció végén a kulcs csapdába esik a visszazáró ajtók mögött!!!
Szuper! Ahány kocsi, annyi beállítás!:)
Megkérem ma a fakertészt, hogy nézzék át teljesen az elektronikát, hátha találnak még benne egy-két eldugott funkciót.:))))
"A hétvégén tettem be utólag csipogókat a Thalicskába a két oldalon levő légbefúvók kipattintásával. Így nem kellett a felső burkolatot lebontani. Kicsit macerás, szűkebb a hely a művelet véghezvitelére, de megoldható. Sajnos nem eredeti renó csipogó, így a szinteket még be kell lőni egy előtét ellenállással és/vagy a kondit kell a vágási pont emeléséhez kisebb értékűre cserélni."
Mit és miért kell belőni? Bocsi, de béna vagyok ezekhez a dolgokhoz. Nekem azt mondták, hogy olyan csipogót kell vennem, amelyben ezek a kütyük már gyárilag be lettek építve.???
Tényleg, hogy "csipog" a kicsike?:)
Ma megyek a kőbányai fakertészhez kódoltatni a visszazáródást, illetve az ablakfűtés időkapcsolóját. Megkérdezem a hőmérőt is, bár arra kicsi az esély...
FIFTY: ha lehet kemleld ki, hogy hol mit kell allitani az automatikus visszazarodashoz. Szerintem ez nem egy olyan nagy biztonsagi titok, hogy ne mondjak el. Valoszinu a taviranyito/bentikapcsolo ki-bekapcsolasanak bizonyos sorrendjevel, idozitessel csinaljak.
Mennyivel egyszerubb lenne ha az informacio eljutna minden Thalia tulajhoz es sajat kezuleg is beallithatnank.
Hi!
Az ajtó bezáródását a váltókar előtti központi gomb (kis autó-piros pöty) hosszú nyomásával állíthatod be.
Ha még nem mentél el a kereskedőhöz próbáld meg.
Nekem tennap mutatták.
Sziasztok!
Tegnap egy spontán "talin" vettem részt, mert este mentem kifelé a Váci úton (Újpest Központ magasságában) a középső sávban, és mellettem mind a két oldalt szintén Talicska suhant!! :-)) Jó érzés volt látni. :-)
h
Látod nem te vagy az egyetlen , aki alkalmi, 6-8 ujjas dislexiában szenved! Ha mondanivalód van a dCi-vel kapcsolatban csak rajta; kódold ide, majd akit érdekel megfejti!
A mienkében még csak 800 km van, eddig nem ciripel. Zörögni csak akkor szokott, ha a tartalék szemüvegem, vagy a telefontöltőt "meztelenül" teszem a kesztyűtartóba. Szóval ebbe valami bélésfélét ki kell találni. Jelenleg a sapkám funkcionál erre a célra.
Ma viszem vissza, hogy az ajtó "spontán" visszazáródást megtanítsák Neki.
A 4 lovas Yamaha csónakmotor + 2 garnítúra horgászcucc simán befért a puttonyba.
Szerviz info a hőmérővel kapcsolatban: a gyártósoron beszerelt elektronika a kábelkötegelés függvénye, azaz ha van elektromos tükörhöz menő kábel, vszínűleg van hőmérő is, úgy ahogyan ezt korábban kilogikáztuk.
Nov.19-étől én is boldog tulajdonosa vagyok egy cdi-nek .
Várom mindenki véleményét(jó, rossz)a lenti emil címre.
Az írásaitokból ítélve mindenki elégedett, kivéve a kormány ciripelést. Ez utóbbit mikor kezdi el csinálni??
Az enyimben már 120 kilóméter van, és nem jelzi az olajszintet.
Írjatok
dCi, tunék mesélni USA beli 3 sávos autópályás élményeket:)) Ahhoz képest azt mondom itthon nagyon kulturáltan autózunk autópályán. Na az is igaz, úgy általában nagyon kultúrálatlanul tesszük, de bocs nem offolok tovább.
simine
Krike: 13.800 nál vagyok. Egyszer bejelentettem szervizre de nem tudtam elvinni, így tovább hallgatom a pattogást (vagyis feltekerem a rádiót :-))
LUKI: Én is így gondolom. Senki ne sértődjön meg de sajnos a 2-nél szélesebb autópályánk még nem volt és mindenki ragaszkodik a rossz beidegződéshez. Igenis érvényes a kötelező jobbra tartás (minden politikai felhang nélkül :-)) - amúgy tetszett az ide vágó megjegyzés - a KRESZ szabályok szerint. Balesetveszélyesebb tartósan a középsőben menni. Sajna én is úgy látom, ha lesz már legalább 300 km 3 sávos autópályánk onnantól jópár év míg hozzászokunk a kultúrált közlekedéshez.
Azt hittem, hogy már bevitted, hogy megnézzék, mi a baj vele.Mennyi km-t raktál már bele ajószágba?Végül is nekem mákom volt, mert a mi autónkból csak az olaj folyt:)))))))))De megcsinálták!!!
Off: Szerintem azért lehet, mert nem hisznek a szemüknek, meg "nehogymáá 100-al a szélén menjek!" Szerintem van rá Sély, hogy úgy 10-15 év múlva néha néha letérjen egy-két olyan sofőr is aki nem jár rendszeresen külföldre! Szóval még ha a középső sávban is, de határozottan megyünk az EU-ba.":-). Sokkal biztonságosabb lenne a dolog, ha tudatosulna a szélső sáv létezése is. Vannak országok, ahol egy ilyen autópályán több 100 km-et autózhatsz 160km/h körüli sebességgel anélkül, hogy legbelülre kellene menned...
Sokat olvasgattam régen a Thalicska topicot, mert nagyon szimpatikus nekem ez az autó és augusztusban igen erősen foglalkoztatott egy dci változat beszerzése, de a végén elmaradt. Szóval átéltem az első kerekek kopogása okozta depressziót Harrypotival stb.:-))
Azért márkatárs leszek ha minden igaz, esetleg már a jövő 7-en, de nem Thalia személyében.
Szóval jó olvasni, hogy elégedettek vagytok az autóval. Szimpátiám fő oka az, hogy annyi negatív véleményt hallani a Thalia-ról (a kivülálloktól!), miközben motorjait tekintve igen korszerű autó. Sajnos a legtöbb embernél a divat, a külső, a közhangulat a döntő.
Legalább onnan kerülöd ki ahonnan neked a legszimpatikusabb. Jobbról vagy balról.
De felfoghatjuk úgy is hogy mindenki független politikai beállítottságú és nem akar se jobbra se balra húzódni.