sajnos nincs presztízse, nincs megfizetve, ill. ez a vazallus rendszer, pofa súlyba és idióta adminisztráció nem embernek való, a nők jobban tűrik.
2x éve is inkább egyemen kötöttem ki pedig szerettem tanítani... és azóta nem javult a helyzet...
na jó voltam/vagyok óraadó biológiából bizonyos témákba egy pesti kéttannyelvű alapítványi suliba, de az más... ott jó a nemi arány nem csupa nő az oktató gárda, tehetséges fiatalok a többség... kevés a vén... (ill. ők vezető szaktanárok)
"az elmúlt 16 év férfi-nő arányát vizsgálva átlagosan a pedagógusoknak mindössze 17,3 százaléka volt férfi. A 2016-2017-es tanévben például 154 800 tanár kezdte meg a munkát, köztük több mint 127 800 nő és kevesebb mint 27 ezer férfi. Az általános iskolák oktatói között is mindössze 13,5 százalék a férfiak aránya. A középiskolai oktatás már valamivel kiegyenlítettebb képet mutat, a gimnáziumi pedagógusok több mint 30, míg a szakgimnáziumokban (korábbi néven a szakközépiskolákban) oktató tanárok több mint 37 százaléka férfi."
Néhány év elteltével megismételték a felmérést és nahát, a 2012-es eredmény majdnem megegyezik az előzővel, azaz az idő vasfoga a csbe-értékeken sem látszik meg, hiába is ágálsz ellene, jááájemke, az egyirányú párkapcsolati erőszak elkövetőnek 2/3-a nő..:
"Sexual violence within lesbian relationships was found to be as high as 55%.", amiből lehet nagyjából sejteni, hogy a 17-73% között mégis, vajon hol lehet náluk a csbe: "...difficult to make general assumptions about the rates of lesbian domestic violence. This has caused rates of violence in lesbian relationships to range from 17 to 73 percent..."
" a Fővárosi Törvényszéken éskerületi bíróságain dolgozó bírák legnagyobb hányada, 80,24%-a nı. Az elmúlt évtizedben a férfi-női arány 86% körül mozgott átlagosan, így az elmúltévre tekintve némi módosulás tapasztalható. Törvényszéki szinten a nők aránya 78,89%, míg a kerületek (munkaügyi bíróság) esetében ez az arány 81,12%.
A bírói korfa, a tényleges életkor, illetıleg a nemek szerinti arány összevetése jelentısrészben választ ad a tartós távollétek problematikájára is, hiszen egyértelmőenrögzíthetı, hogy a gyermekgondozás miatti távollétek aránya az elkövetkezıesztendıkben sem fog csökkenni."
ps. egy kérdés szerinted hol szakértették az ügyet, kinek a csoportja dolgozott rajta ;)
psps. mivel nyilvános lesz a tárgyalás érdemes lesz elmennei, aki teheti, érdekes lesz az elmeorvosi szakértői vélemény ill. az élethelyzetet taglaló tényállás...
igen, errol szoktam beszelni, hogy underclass, kolcsonos bantalmazas, veszekedesk, ivaszat es a vegen ott a veletlen emberoles. erre jon ajemke, hogy minden heten megolnek egy not :) (ahol elotte egy peldas csaladanya-csalad kepe rebeg, nem egy tanyan elo, egyutt alkoholizalo, rokinyugdijas felhajlektalan par.)
A jelenleg negyvenöt éves nő párkapcsolatban élt a sértettel az asszony szegedi ingatlanában.
ott volt a hirben. nem tudom melyik volt a "pasi" hogy megy ez ilyenkor. de mar az elso hirnel irtak facsen, hogy ok leszbikus par voltak es ok uzemeltettek az emlitett szorakozohelyet (sakaltanya asszem)
A két nő 2017 májusában otthonukban összeveszett, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított többször megütötte és egy nadrágszíjjal megfojtotta a sértettet.