Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Ha a kajszi (gönci) virágban lesz holnap - holnapután akkor corussal+ thiovittal megpermetezhetem? Folicur azért nem gondolom mert a corus hűvösebb időben is elég hatásos ha jól gondolom.
Szerda és csütörtök reggel szeretnék védekezni a fagy ellen házikertben. Arra gondoltam hogy fóliát dobok a kis fákra és lámpát rakok be erős izzóval. Lehet egyáltalán még kapni régi hagyományos izzókat? A Led-nek nincs túl nagy hőkibocsátása.
Használom a kettőt együtt, kajszi, őszi, meggy, cseresznye is kapja. Nem volt moniliám a fákon. Systhane doploval is használtam a cuproxátot, azzal sem volt baj. Más rezet én sem mernék így használni.
Nálunk -3,5 volt hétfőn, és bár a szirmok jelentős része lebarnult, a bibéknek nem lett semmi baja. Egyetlen fagyottat sem találtam - meddő virágot annál többet (nyilván a tavalyi túltermés hatása, pedig tisztességesen megritkítottam).
A jövő hét azért lesz kellemetlenebb, mert ahogy közeledik a sziromhullás, úgy lesz egyre kisebb fagy is elég a károsodáshoz. Ma már a levélkék is kezdtek előbújni.
Ezzel együtt, ha az előrejelzések bejönnek (nálunk csak mínusz 1-2-t mutatnak), én bizakodó vagyok - csak hidegebb ne legyen.
Amikor egy jogszabály nem egyértelmű akkor érdemes a célját, a szellemét átgondolni, nem egy-egy szót kell kiragadni.
A kijárási korlátozás célja az, hogy az emberek találkozásainak száma, ezáltal terjedés csökkenjen - de csak a szükséges mértékben legyen korlátozva a mozgás. Ez NEM kijárási tilalom (majd lehet, hogy az is lesz egyszer). Úgyhogy a hobbikertesek kimehetnek a kertjükbe, hiszen nem csoportosulnak, a saját családtagjaikkal vannak ott akikkel egyébként is egy fedél alatt laknak (és egyébként is dolgoznak, vagy szabadidős- és/vagy mezőgazdasági tevékenységet végeznek, ami konkrétan is engedélyezett).
Nem úgy, mint a céltalanul lődörgő, csoportosulú (főleg) fiatalok, akikre a korlátozás valójában vonatkozik.
Én nem tennék a tebu mellé rezet , ha nem is perzsel de valahogy biztos reagál a levélzet vagy szirom és lehet hogy nehezebben szívódik fel a másik szer . Én először felszívódót használnék majd ha felszívódott mehet rá a réz .
Sőt, régen az volt a szokás, vagy vadkajszi, vagy vadőszi.
Ez utóbbiból van a így nevezett kifejezetten erre kitalált "spéci alany", illetve van a bármilyen őszi magonca, amit vadnak mondunk köznyelvben.
Én utóbbira oltottam több fát (Ceglédi arany, Kurésia..), homokra ez a legjobb, viszont nagyon erős növekedésű, sokaknak ez nem kedvez, mondjuk termesztőknek, vagy 5-6 m már a teteje és még csak 6-7 éves. Permetezni nehéz, viszont a tavaszi fagyoknál pozitívum, hogy a korona inverziós fagyoknál a "melegebb" légrétegbe kerül.
Szerintem a madárinfluenza vírus kavart be! Mert már az is van! Kéne még egy kis száj és körömfájás kombinálva egy kis kergemarhakorral... aztán a sertéspestis is atterjedhetne a vadról házi sertés állomanyokra...
A tápanyagot ( műtrágyát ) mindig a talajra juttatjuk ki m2 / dkg vagy ha / kg értékeket szoktak megadni . Tehát kiszámolod a fák térállásából ( hányszor hány méteren vannak ) a területet majd beszorzod a tápanyag csomagolásán levő javasolt dózissal . Ha nem volt rendszeresen tápozva akkor érdemes a legmagasabb értékkel számolni .
Megnéztem a voldünger leírását és ezt találtam benne : Vetéskor vagy ültetéskor alaptrágyaként 1–3 kg/m2, ezt semmiképp se vedd figyelembe ez erős elírás !!!! ez 1-3 dkg akar lenni !!!!!