Ja, értem, Jézus csak azé változtatta a vizet oinosszá, hogy nézegessék, me úgy szokták, aszongya násznagy is, hogy miután megittasodnak, azután hozzák a bort, hogy nézegessék...
Persze, hogy lehet bortól ittasodni. Musttól, vértől, sőt, amint mondád alább (7632), víztől is lehet ittasodni...
Megetetem elnyomóidat saját húsukkal, és mint a musttól, megittasodnak saját vérüktől. Akkor megtudja minden ember, hogy én vagyok az Úr, a te szabadítód, és a te megváltód, Jákob Hatalmasa...
Jézus megbuherálta a vizet, hogy borrá váljon, méghozzá kiváló spanyolt malaga borrá...., aztán ahhoz már semmi köze nem volt, hogy a házigazda, a vőfény és a szolgák kiknek adták....., így Jézus nem részegített le senkit sem, csak a te rosszinulatú " kötöm az ebet a karóhoz " eszmefuttatásod hivatkozik rá!
"Ő pedig részt juttata azoknak maga elől és a Benjámin része ötszörte nagyobb vala mindnyájok részénél. És ivának és megittasodának ő nála."
"" Efraim is olyan lesz, mint egy hős, és örvendeznek majd mintegy bortól ittasodva, és látják fiaik és örvendeznek; örvend az ő szívök az Úrban.""
"""""""""" """ + Jn 2,10 És monda néki: Minden ember a jó bort adja fel először, és mikor megittasodtak, akkor az alábbvalót: te a jó bort ekkorra tartottad.+ """ """""""""""""
Nos az ittasodásról egy kis lecke!
Azt mondja a násznagy a vőlegénybek, hogy """Minden ember a jó bort adja fel először, és mikor megittasodtak......"""
tehát a jó bortól meg lehetett ittasodni!!!!!!!! /??????/ Vagyis utal rá, hogy minden ember elsőre adja a jó bort a vendégeknek, hogy beitasodjanak, majd a rosszat, de Jézus által a jobb bor került utólag, amitől szintén beitasodni lehet...... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csűr-csavarkám!!!!
Mi az, hogy nem "annyit"? Megittasodtak. Ittas embert - elvileg - még a harmad osztályú kocsmában sem szolgálnak ki. Erjedt bortól megittasodott embereknek adna még erjedt bort Jézus - totálisan lerészegítve férfit, ygermeket, állapotos kismamát -, miközben Pál azt mondja, hogy ne erjedt borral, hanem Szentlélekkel töltekezzünk be...?
Hát hogyne, itt van a korházigyomormosásról a számláik...., no meg az elemzések is a véralkoholszintkről! Azt azlrtz tudtad, hogy anno a must is tartalmazott alkoholt, mégha nem is érte el az 2-4 százalékot....
Pedig ez van, ezt kell elfogadnod, hogy János szerint nem voltak 7 nél többen...., hogy ez milyen lakodalom volt? a mustos lakodalom ? Akkor ne is csodálkozz, hisz állításod szerint az egész jánosi eseményleírás az adventista EGW-ra építve a MUSTRÓL SZÓLT és nem a házasságról....
A gleukos új bort, mustot jelent. Tehát ez egy mocskolódás volt, mitha Te azt mondanád, csúfolkodva, hogy de hölye ez a csákó, biztos tróbiszódától/víztől/tejtől részegedett meg...
Összeszámoltam...., volt ugye a mennyegzőn Mária Jézus anyja..., Jézus, szolgák, legalább 2...., a násznagy, a völegény, azté nkifújt...., se menyasszony..., se násznép, se gyermekek, akkor hol voltak a többiek? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....., csak nem részegedtek le? Milyen lakodalom, ahol csupán 7 személy volt jelen, se menyasszony, se rokonok,?