Ha jól emlékszem kávé miatt kérdezték a savanyítást nem citrus miatt, a kávé viszont érzékeny ha nem elég savas a talaj. Pl. savanyítani lehet bórkősavval vizben feloldva, vagy amivel én szoktam kénsavoldat, bár ez csak vegyészeknek ajánlott.
Válts! Annyira nem kell tudományosan citrusfélét nevelni , hogy egy laboratórium is legyen mellette , egyébként azt hiszem erre van a lakmuszpapír. Ha esővizet használsz nem kell savanyítani , egyébként meg 1 kiló tőzeget beleteszel 10 liter vízbe , és 1-2 nap múlva elég savanyú lesz. Nem a folyami homokot látod benne?
A hőfok még elég alacsony a kávénak a szabadban. Citrusföld is jó a kávénak(+ savanyú tözes+esetleg perlit lazitásnak), de hamar viszameszesedhet csapvízzel öntözve, ezért érdemes 4-5 pH-ra valamivel mindíg visszasavanyítani. Csak ekkor nő kielégítően. üdv.
nekem eddig a laza,savanyu kémhatásu talaj jött be.szinte átfolyik rajta a viz,állandoan öntözni kell,de legalább igy szép.Amikor kötött talajban volt mindig bedöglött télen,ha nedves volt a talaj,most igy nem.
Üdv mindenkinek! Meg tudná valaki mondani, hogy a kávécserjének milyen összetételű földet érdemes összedobni. Az stimmel, hogy nem szereti a meszet, de mondjuk mennyire legyen laza vagy savanyú, vagy kötött, stb. ??? Köszi.
Atka nincs, ugye? A kávé kicsit olyan, de lehet, hogy csak a fotó szemcséssége miatt tűnik úgy. Ha nincs, akkor a citromokat ültesd át friss földbe, az elhalt részeket metszd le, az egy szem citromot tedd teába, és hajítsd ki őket szabad levegőre, az csodát tesz. A kávénak is lehet a sötét és a száraz benti levegő a baja.
sziasztok. van egy physalis kezdeményem. most kelt ki, lakótelepi lakásban, távfűtéssel megáldva. másik kettő szárból elrohadt. valamit tudtok ajánlani? csináljak neki mini üvegházat, húzzak rá zacskót, vagy úgyse érdemes harcolni vele?
Orthociddal csak az a jo,hogy nem éget,igy nem lehet tuladagolni.Igy ha kevesebb vizbe kevered és töményebb lesz véletlenül az sem baj,nem károsodik töle semmi,max egy ideig fehér lesz töle a levél:))