szia !Mi pénteken megyünk vagy a bambuba vagy a tainoba két hétre .Melyiket ajánlod lehetett választanotok?Esernyöt vinni kell:( ?Mesélj a tapasztalataidröl mire készüljünk gyerekeket is visszünk .Köszi Gabi
Van vki aki jelenleg itt nyaral Punta Cana-n? Mi kedden repülünk vissza Düsseldorfba, addig még lehetne csapni egy magyar bulit is. Mit szóltok? Na jó legyen, a számlát a hoteban én állom =D.
Sziasztok nyaralni készülők!
A legfontosabb:Eesernyő, de akár eskabát is legyen. Igaz az utolsó 2 napban már alig esett (ma nagyon szép időn volt), de előtte =( ...Többet esett mint sütött a nap. Jah szúnyogokra is hozzatok vmit. Nincs olyan sok, de azért nálunk van. Akik Punta Cana-ra kászülnek a Bambu.ba azoknak: Nincs semmi bajom a feketékkel, de hétvégén elözönlig a hotelt, gondolom ezek a helybéliek. Viselkedni, enni, inn nem mindegyik tud. Tisztelet a kivételnek. Amgy meg szupe nyralás. 2 hét talán egy kicsit sok. Mindenképp jobb partyval jönni. Jah, és még valami: lázre, és hasmenése azért tegyetek be vmi tablettát, mert előfordul. Viszont annyira nem vészes, engem a láz egy fél napug gyötört, hogy miért? Jó kérdés.
Akinek ezek után elvettem a kedvét a nyralástól azoktól elnézést kérek, igazán nem állt szándékomban. Gyertek, jó itt. Mindenek ellenére a Bambu RIU Hotelt ajánlom. Most lett felújjítva, remekól néz ki. A pincérek, animátorok kezvesek, és közvetlenek.
Hát persze hogy érdemes ma már nagyon jó esernyöket gyártanak.....
Pár napig esik azt pár napig nem esik..jól kell idözíteni, ha esik is akkor is egy kis ideig....bár most elöfrdulhatnak 1 napos eök is....de ilyen van sokszor télen is....esö van mindig attól minden ilyen szép zöld....meg jól is néznénk ki mindig abba a dög melegbe , szerencsére nem mindig süt a nap. Kevesen értik meg hogy itt a felhö a jó nem a nap. Nincs értelme sehova se menni mert annyira erös a nap hogy nem bírsz egy lépést sem tenni....
Sziasztok.Uj vagyok még lenne egy kérdésem juliusban mennyit esik az esö?Érdemes ilyenkor utazni riu bambuba mennénk.V álaszokat elöre is köszönöm.gabi
LA means Los Angeles??? Ha igen az szuper neked...én is jártam ott, munkaügyben annak idején. 3 hetet töltöttem ott, nekem tetszett...bár jó hogy tetszett, amikor a Peninsula-ban laktam Beverly Hills-ben... Malibu nem semmi :-) Bár az én szívem New York-ba húz :-)))
Nica-ba csak latogatni szoktam menni a baratomhoz es segiteni Neki.Csinalt egy uzletet ott,amivel En is foglalkozom.Sokszor viszek neki "parts"-okat a munkaihoz.Megbizhatatlan a csomagkuldes es sokaig tart,mert tartjak oket a VAM-on.La-bol vagyok,tudod, a masik oldal.Itt mindig jo az ido.............
a múltkor Nicaragua-t említetted....te hol élsz, én NY-ban éltem 4 évet, még az is lehet, oda megyek vissza, csak nem szeretem a hideget. Minden infónak, tapasztalatnak örülök..mert kb. egy éva alatt ki kell találjam hová megyek, itthon nem akarok már maradni... Sajnos, aki tapasztalt mást, az nem felejti :-) Persze én azt mondom, NY könnyú volt, mert már akkor beszéltem a nyelvet, és a szakmámban dolgoztam...sikeresen, ott egy év alatt raktam össze ami itthon minimum 5 év... :-)
Pár hónap után visszaköltöztrk magyarországra, belátták hogy ez itt nem megy...pedig nekik is mondtam hogy mire számítsanak aztán mondták hogy nekem lett igazam....
A multkor veletlenul olvastam egy beszelgeteseteket egy magyar illetovel,aki keszult elhagyni az orszagon meg 2008-ban.(Talan Stone neven irt a masik D-i topikba).Majd vegul kikoltoztek.Invitalt egy csirkepaprikasra,talan igy jobban be fog ugrani.Mi van,ill,lett veluk?Ok megtalaltak a szamitasaikat,vagy tovabb alltak?
Nagyon örülök hogy tudtam segíteni, mindenképp ajánlom a dominikai köztársaságot de mint turista célpont. Ha dominikai barátoddal képzeled a jövöd az itteni életet semmiképp nem ajánlom ezt szerintem most már világosan tudjuk hogy miért.
Az étteremröl mindjárt le is beszélnélek, éttermek errefele nagyon nincsenek, nem összekeverendö az útszéli csehókkal.
Meg sem fordult a fejemben hogy nekem valaki konkurensem legyen ahhoz legalább 10 éve itt kell hogy legyél, talán Lacoste topictárs tudja hogy miröl beszélek.
Ha rám halgatsz dominikán ne költsd el a pénzed....ne is gondolkodj rajta.
A weboldallal néha elöfordul, a másik újabb oldal kidolgozás alatt van.
Végül is ennyi ahogy mondják a dominikaiak rólam "eres bien claro"
Próbáltam mindent leírni, csak egy segítséget tudok adni dominikával kapcsolatban és mindig ez lebegjen elötte: NE BIZZ MÉG A SAJÁT ÁRNYÉKODBAN SEM így soha nem kerülhetsz bajba.
Egyik kedvenc írom Kipling aki 1907 ben (ha nem tévedek Nobel díjat kapott) és neki van egy örök érvényü üzente amit mindig követek:
Si piensas que estás vencido, lo estás. Si piensas que no te atreves, no lo harás. Si piensas que te gustaría ganar, pero no puedes, no lo lograrás. Si piensas que perderás, ya has perdido. Porque en el mundo encontrarás que el éxito comienza con la voluntad del hombre. Todo está en el estado mental. Porque muchas carreras se han perdido antes de haberse corrido, y muchos cobardes han fracasado antes de haber su trabajo comenzado. Piensa en grande y tus logros serán una realidad; piensa en pequeño y te quedarás atrás. Si piensas que estás adelante, ya lo estás. Tienes que estar seguro de ti mismo antes de intentar ganar un premio. Pon tu mente y voluntad en actitud positiva. La batalla de la vida no siempre la gana el hombre más fuerte o el más ligero. Porque tarde o temprano el hombre que gana es aquel que "cree poder hacerlo"
Megpróbálom neked szépen lefordítani:
Ha azt gondolod hogy veszítesz, vesztes vagy. Ha azt gondolod hogy nem tudod megcsinálni, nem fogod megcsinálni. Ha azt gondolod hogy szeretnél nyerni de nem fogosz tudni, nem fogsz nyerni, mert meglátod hogy a világban, a siker kezdete az emberi elhatározás. Minden a szellemi állapotodban van, mert rengeteg pályafutás elbukott mielött elindult volna és sok gyáva csödött mondott mielött elkezdte volna a munkáját. Gondolkodj nagyban és a kitüzött cél valóság lesz, gondolkodj kicsiben és hátul maradsz. Ha azt gondolod hogy elöl vagy, akkor ott vagy. Mindenek elött saját magadban kell biztosnak lenned, mielött megnyernéd a födíjat. Állítsd az elmédet és az elhatározásodat pozitív formába. Az élet harcában nem mindig a legerösebb és a legkönnyebb, hanem elöbb vagy utóbb aki nyer az az lesz aki" hitt abban hogy meg tudja csinálni"
Szia, :-) nem vettem sértésnek :-), de hidd el nem vagyok naiv, ha van időd, olvasd el amit Guss-nak írtam :-) Hátha tudsz javasolni valami jót, mert te is írtad, hogy vagy 15 éve külföldön élsz :-) Puszillak, te sértegetős :-)))))))))