Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
de nem azt szeretned h az ipodon levo cuccokat rakd at a winyodra? azaz mintha a winyodrol minden elveszett volna es csak az ipodon van meg, de azt szeretned a gepen is elmenteni, nem???
Én az ebay-en vettem legutóbb 2 db iPod 1st generation akkut a Gminimhez (megegyezik a mérete). Szállítással együtt (Hong-Kongból!) volt kb 8e Ft a kettő, és kb. 7-8 nap alatt ideért. Az egyiket 5e-ért továbbadtam, így nekem 3e-be jött ki az új akku.
Gyanítom, hogy neked ez kell. (0,99 GBP avagy 1,72 USD az ára) Drágább a szállítás (6,50 GBP), mint az akku. :) Azért javaslom ezt, mert én is ettől a júzertől rendeltem, és semmi gond nem volt. Meg amúgy is jobban bízom az ilyen e-bayes nagykereskedőkben, mint az egytételes 0 visszajelzéses John(Jane) Doe-kban.
Mindenképpen kérj rá biztosítást (Shipping insurance 1 GBP) ha nem akarod, hogy a magyar királyi postán ellopják. Szóval 0,99 + 6,50 + 1 = 8,49 fontért házhoz viszik az új akkudat. Nem tom mennyi egy font, de még ha 500 is, akkor sincs 5000 az egész. Az Apple bolt meg monnyon le.
ebay.de. Keress rá, hogy ipod mini akku. Ott vannak szétszedőkészlettel (csavarhúzók) kapható akkuk. De a magyarországi utángyártott akkubeszerzés engem is érdekelne! Aki tudja, beírná?
Milyen transzmittered volt? Meg milyen töltőd? Ezektől normális áron szívesen megszabadítanálak én Téged. (Ezzel hozzájárulok a potlásukhoz szükséges pénzmag előteremtéséhez...:) )
Nemrég megleptem magam egy 4gigás nanoval de még nem teljes a komfort érzetem mert sajnos a "régi" Ipodos FM transmitter és a szivartöltő nem jó hozzá.
Így abban szeretném kérni a fórum jóindulatú olvasóit hogy ha tudnak segitsenek
az megvan h exportáltam... na ott egy 9mb-os library file és azzal most mivan? mivel nyissam meg? hol írjak át és mit? vagy magától megcsinálja?? és utánna? elmentsem? vagy utánna mi?
2600 szám volt kb, de a 20 perc is csak kb, nem mértem, azt akartam vele sugallni, hogy a notepad úgy fogja mutatni, mintha lefagyott volna, de ne ijedj meg, mert csinálja, és előbb vagy utóbb végezni fog.
Természetesen nem vész el semmi, ami a library-ban van extra infó, még egy fontos dolog, gondolom automatikus szinkronizálásra van nálad állítva az iPod, ezért figyelj oda, hogy ne legyen rákötve az iPod, amikor törlöd éppen az összes számot, különben el fogja kezdeni szinkronizálni, és mittomén mi lesz akkor.
Sőt, most jut eszembe, hogy valaki erősítsen meg abban, hogy ha automat szinkronizációra van állítva a cuccos, akkor nem fogja-e újraszinkronizálni akarni az iTunes a felvételeket? Elvileg nem szabadna neki, mert gondolom a <key> mezővel azonosítja őket, de nem tudom, mert nem látok bele az iPod-on lévő file-ba normálisan...
Aha.. nagyjából értem... 20 perc?? És az mennyi szám volt a Libraryben?? És mindenhol átírom akkor jó lesz?? Nem fog semmi playlist, playcount, smartplaylist elveszni?? :-
"Tud valaki segíteni hogy tegyem át a meglévő zenéimet a hdd-re úgy, hogy az iTunes-nak ne egyessével kelljen megmutatni az számok új hol létét, hanem egybe az egészet megtalálja és ne törlődjenek ki a play countok, playlistek, meg a számcímek!! "
Sokáig nem értettem, hogy pontosan mit is szeretnél, aztán (talán) rájöttem. Végül is át lehet tenni máshova a zenéket, mint ahonnan eredetileg behúztad a libraryba, bár ha komplett mozgatod, akkor érdemes őket közösen mozgatni, ezt úgy értem, hogy pl. átrakod az egész gyűjteményt az f:mp3-ról a c:zenék be. Ekkor én úgy jártam el, hogy fogtam és kiexportáltam a libraryt kompletten, ekkor kaptam egy xml-t, ami igen nagy, de editálható, mivel szöveges. cseréltem benne az összes f:mp3 előfordulást c:zenék-re (közel 20perc volt, mire lefutott), majd töröltem mindent az iPod library-jából, és a File->Import funkcióval beolvastattam ezt az exportált és editál library-t. Innentől minden jó lett.
no várjál? akkor az itunes "megköveteli", hogy valaki 50-60-X giga zenét (vagy monjuk audiofileknél 150 giga wavot :) ) állandóan online tartsak? Ezt ugye nem gondolod komolyan?
"A napokban vettem egy 100GBos USB-s hordozható HDD-t, amin majd a xilisoft-tal felrippelt filmek és a zenék lesznek fent, mert már nekem is kezd megtelni a gép..."
xilisoft-tal meg az egyeb szarokkal csak ovatosan, mert nem mind general standard MPEG-4et. a 60as iPod-on pl jelenleg elmegy a hang fel perc utan. ha korrekt minoseget akarsz, rippeld ki a DVDt MPEG-2be (akarmivel), es QuickTime-mal kodoltasd at MPEG-4be.
"Tud valaki segíteni hogy tegyem át a meglévő zenéimet a hdd-re úgy, hogy az iTunes-nak ne egyessével kelljen megmutatni az számok új hol létét, hanem egybe az egészet megtalálja és ne törlődjenek ki a play countok, playlistek, meg a számcímek!!"
az iTunes-t nem arra terveztek, hogy kihuzd a segge alol a media libraryt.
kezelni sehogy, mert ahhoz a vinyon kene legyen a cucc, DVDkre ugyebar nem igazan fogsz ID3-tageket meg egyeb metaadatot visszairni. max katalogizalhatod oket: http://www.whereisit-soft.com/