Lám, aki ott lakik, annak tök természetes. Mi bezzeg csak nosztalgunk rajta. :)))
A minap a gimim előtt (Könyves) előtt autóztam el, el is merengtem a régi szép időkön. :)
Ez kicsit úgy hangzik, mintha az önkorm. gyűjtene valamelyik kiadványába egy kis propagandaanyagot... Írhatnék amit akarnék, attól még senki nem fogja megszeretni Újpestet. Ide kell jönni lakni, aztán lesz akinek bejön, és nyilván lesz, akinek nem... Ha én nem szeretném, már valószínűleg elmentem volna innen.
Köszönet, ezer köszönet. :))) Mint tősgyökeres Újpestinek lenne-e kedved pár szót mondjuk a közvetlen lakókörnyezetedről leírni? Miért kedves, vagy éppen miért nem az számodra? stb...
Titeket biztosan érdekel ez a site (bár rajta van az ujpest.lap.hu-n, de eléggé elbújt...)
www.ujpestlexikon.hu
Még nincs teljesen kész, de már használható.
Kedves hc!
Szeretettel köszöntelek köztünk.:))) Rózsa utca? Vagy tíz éve is lehet annak, mikor mi szintén ott, mégpedig egy tízemeletes ház legfelső emeletén laktunk. Ma is előttem van az első saját otthon örömét tükröző arcunk. Ma szintén Újpesten, de már egy első emeleti lakásban éldegélünk férjemmel. Gábor fiúnk innen nősült, és került Erzsébetre. Rendezvények? Nos igen, azok az Újpest napok.. igazán emlékezetesek.:)))
Sziasztok Újpestiek!
Én az Árpád-korházban születtem, de aztán 18 évig Yózsefvárosban éltem. Anyám a Rózsa u.-ban kapott lakást és az első munkahelyem a Chinoin volt. 83 óta megint csak látogatóba járok Újpesten, illetve dolgozásilag.
A Városnapokon, illetve újabban a káposztási rendezvényeken találkozhattunk...
Igen az emlékek, a gyermekkor varázslatos Újpestje. És, hogy vagy ezzel mostanság? Mondjuk, ha Te lennél a polgármestere, mit tennél érte?
Egyáltalán mi a véleményed mostanság a kerületünkről?
Itt voltam gyerek, itt elek ma is.
Elekszik ra valaki? Az Aprilis 4 teri iskolanal volt a razda, (tanciskola)oda jartunk hetvegen tancolni. Jol csuszott a parketta. :)
Lattam az 56-os forradalom alatt a fent emlitett sulit szetlove, akkor voltam elsos.
Ismertem a birosaggal szemben a kiskozertet is.
Emlekszem a szoke kontyos eladora is :)))
Tavasz utca, Szabadsag mozi, Munkasotthon, Dunapart, Szunyog sziget, ja es a szellemtelep!
Gyerekkorom emlekei.
:)))
Banya kedves!
Nahát, de örülök, hogy említed a sarki "Vajas sütemények boltja"-t mert így hívták, így bizony. Annak idején Gábor fiúnkat a Liszt Ferenc utcai bölcsödébe hordtam. Jövet, menet mindig betértünk a nevezett vendéglátó helyre. Olyanok voltunk, mint a részeg ember lova, amelyik minden különösebb irányítás nélkül hazaviszi gazdáját. Egyszóval képtelenek voltunk csak úgy elmenni mellette. Jólesett egy kis baráti tere-fere, no meg igen finomak voltak a sütemények. Gábort meg egyenesen agyon kényeztették. Úgy fogadtak minket, akár ha hazamentünk volna.
Egyébként férjem gyermekként is Újpesten lakott. Húgával együtt, az Április 4. térre járt iskolába. Tungsram strand? Naná, hogy voltunk ott, bár a magam részéről inkább a Dagályt részesítettem előnyben, az volt ugyanis közel.
Édesanyám Újpesten a Bírósággal szemben egy kis közértet vezetett. Haj, de régen is volt, talán igaz sem volt..:))))
Néddamán! Csak most vettem észre ezt a topicot... pedig... :))
Na kezdjük az elején: született angyalföldi vagyok (Hallod klia?? :) ), de általánosba meg középiskolába Újpestre jártam, sőt egy ideig dolgoztam is itt. Innentől fogva sok szép emlékem fűz ide: nagy andalgások, szerelmek, kocsmázások, rengeteg haver/barát/laza ismerős.
Még emléxem a régi Árpád útra (az Árpád-Bajcsy - most Istvánút? - sarkán lévő talponálló cukrászda, hmmm...), sokat jártunk strandolni a Tungira, és most hadd ne soroljam, úgyis felmerülnek még. Remélem. :))
Örömmel köszöntelek. Naná, hogy nem, sőt hozzászólásod egyenesen megtisztelő. Valóban, helyesen látod: a régi Újpestre szinte rá sem ismerni. Földszíntes házai helyén lakótelepek emelkednek. Örvendetes a tény, hogy itt az építkezések során nem írtották ki a fákat, sőt intenzíven támogatják újabbak ültetését. :)))
Igazi meglepetés számomra a már-már haldokló topicom feltámadását látni. Köszönöm, hogy felhoztátok. :))))
Bár születésemet, és gyermekkoromat tekintve angyalföldi vagyok, mégis tiszta szívből megkedveltem Újpestet. Szerencsésnek mondhatom magam, mert bár lakótelepi házban lakunk, de lakásom ablakai viszonylag rendezett parkra tekintenek. Kutyámmal gyakran kóborolunk a környéken. A közeli kertváros minden zegét zúgát ismerem. Szívesen sétálok környező parkunk csodálatos fasorokkal övezett ösvényein, de gyakran kószálok, csupán kedvtellésből a távolabbi Káposztásmegyer házai között is. Összegezve Újpest kitörölhetetlenül belopta magát a szívembe. Lehet, hogy elfogult vagyok?
Kedves Ani!
Linkgyűjteményed ugyan még csak ezután nézem meg, de közzétételét előre is szeretném megköszönni. Bizonyára érdekes lesz.
Kedves lakos!
Köszöntelek, mint ujdonsült újpestit. Remélem hamarosan megkedveled Te is. :))
Kedves Ttársak!
Talán lakos hozzászólását olvasva merült fel bennem, talán mi, akik régebben lakunk itt, sem ismerjük eléggé Újpestet. Mit szólnátok egy közös felfedezéshez? Mutassuk be egymásnak az általunk igen kedvelt, és jól ismert részeit. Barangoljunk együtt! Lenne kedvetek ehhez? Kíváncsian várom véleményeteket!:)))
ok. most hogy 2x is beirtam...:O)) elösször 19-et irtam, ami igaz. 19 évig egy házban. de aztán eszembe jutott az a még kettő egy másik házban. sőt, ha még azt az egyet is számitjuk mig anyám hasában gubbasztottam....:-DD
Sziasztok! Én is újpesti vagyok, sőt linkgyűjteményt is készítettem a IV. kerülettel kapcsolatos honlapokról. Ha van egy kis időtök, kukkantsatok bele, a címe:
Meglepve - mert már lemondtam róla - tapasztalom, hogy mégis csak vannak rajtam kívül is újpestiek a fórumon. :)))Köszönöm, hogy bekukkantottatok.
Kedves potyike!
Számlálók ide, vagy oda, már hogyne számítanál? Sőt ebben a topicban különösen.
Jöttök máskor is? Most nincs már időm (mindjárt indulok dolgozni) egy bemutatkozásra, de talán este újra itt leszek. Talán addig, ha gépközelben lesztek, írhatnátok pár sort magatokról!
Én is. De hozzánk nem jött el a számlálóbiztos, pedig be is telefonáltam a KSH-ba, hogy mi van he? De mégse jött el, úgyhogy én nem is számítok... :-\
Üdv,
p
Most miért-e gúnyolódás? Csupán, mert hat perc alatt nem tolonganak, még reménykedhetek, vagy nem? Egyébként Te most kinek drukkolsz? :))) Csak nem örülnél a sikertelenségemnek? Ugye nem?