Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Köny Creative Commons License 2002.12.07 0 0 2233
Nekem az elmúlt 3 és fél hónapban még nem ment a felénél feljebb. De ez így volt az 1.4 16V-nél is...

Üdv.

Köny

Előzmény: v__tibor (2231)
FIFTY Creative Commons License 2002.12.06 0 0 2232
Üdv v_tibor!

Tény, hogy még "középállásig" sem sikerült felhajtani a vizet; de én csak novembertől Thalicskázok dCi-vel.

A alapon járatást nem a motor (és a víz); hanem a kipufogógázzal meghajtott turbórendszer hűtése miatt ajánlják. Nem "fajtaspecifikusan" a Thalinál, hanem általában (általánosan) a turbótöltős járgányoknál tartják hasznosnak.

Előzmény: v__tibor (2231)
v__tibor Creative Commons License 2002.12.06 0 0 2231
Volt már a dCi-sek közül vkinek olyan esete, hogy a "vízszintesnél" feljebb ment a hűtővize, vagy bekapcsolt a hűtőventillátora? Nekem még nem, még az Alpok több km-es szerpentinjein sem, ahol harmadiknál nem lehetett feljebb pakolni, ott pedig nem nagyon volt menetszél. Állítólag ennek a dCi-nek kiemelten jó a termikus hatásfoka, így nem hajlamos a forrásra (ez magyarázat a lassabb bemelegedésre is).
Előzmény: kukucs33 (2230)
kukucs33 Creative Commons License 2002.12.06 0 0 2230
Nem én voltam, de azért jó a tanács :-))
Nos, a turbóval nem tudom hogyan vannak a dolgok, de főleg nyáron, nagy melegben és erős megterhelés után a hirtelen leállított autó motorjában megszűnik a menetszél hűtő hatása, valamint a motor leállításakor általában a ventillátor és a keringető szivattyú is leáll (hagyományos módon, ékszíjjal hajtott rendszer), ettől a motorban levő víz, ha föl nem is forr, de káros mennyiségű meleget bír raktározni, éppen a hengerfej és annak tömítése környékén. Ezért javallott egy rövd ideig a parkolás után is járatni a motort, hogy kevesebb hő maradjon a vízben (szép magyarosan fogalmazva). A keresztbe épített motorok esetében villanymotor forgatja a ventillátort így adta magát a dolog, hogy az bekapcsoljon akár álló motor esetében is, de pl. azt nem tudom, hogy a Thalia a vizet is forgatja olyankor, vagy csak a hűtőradiátorban levő vizet hűti. Ezért nem csak a turbósoknak ajánlom magam is, hogy pl. autópályán, hosszú menet után a parkolóba kiállva ne kapcsolják ki azonnal a motort, hanem hagyják kicsit járni.
Vállalkozó kedvű kíváncsiak nyugodtan kipróbálhatják egyszer, hogy egy ilyen alkalommal a leállás után azonnal leállítva a motort milyen értéket/változást mutat majd a vízhőfok mérő :-)
Előzmény: FIFTY (2229)
FIFTY Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2229
Üdv H.Laca!

Az autódoki tanácsa szerint a turbó cucc hűtése miatt hasznos a dolog ! Jó lenne Renééket is megkérdezni alkalomadtán.

Előzmény: HűhaLaca (2228)
HűhaLaca Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2228
Sziasztok!

Bocsi, lehet hogy tudatlan vagyok, de mért is kell lellítás előtt kicsit üresen járatni?

FIFTY Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2227
Memóriazavar! Kor, vagy Kór?

Bocs a "vádaskodásért" Kukucs33! Lehet, hogy az autódokinál KRIKE járt! Mindenesetre a dCi-sek fogadják meg a tipet!

Előzmény: FIFTY (2226)
FIFTY Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2226
Üdv Mindenkinek!

Ma átléptem a bűvös 1500 km-t; a következő 250 km-n már 3500 ig engedtem pörögni a motort (már ahol a forgalmi helyzet engedte). Fogyasztást még nem tudok; de megy, mint az álom! Előzéskor sem kell reszketni, hogy a baloldalon ragadsz! 130-ról is úgy gyorsul, mint 100-ról; ha odalépsz Neki!

A Kukucs33 által "kiautódoktorozott" trükköt - pár percig járatni a meghajtott gépet alapon, a leállítás előtt- a garázsbeállás előtti műsorként "rendszerbe" állítottam.

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Előzmény: iMre (2222)
kukucs33 Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2225
Szia Automata,
Múlt hét szombaton (02/11/30) láttam a budaörsi Auchanban. Lehet, hogy akcióznak, mert korábban drágább volt ott is.
Másik hely, ahol kapni (és ahol én is vettem anno) a Jókai utcában van egy nem túl nagy autósbolt, ott az akkori átlag árnál 2-3 ezerrel volt olcsóbb.
kukucs
Előzmény: Automata (2224)
Automata Creative Commons License 2002.12.05 0 0 2224
Szia Kukucs33!
Engem nagyon érdekelne az Autolok2000, de a mi Auchan-unkban (Sz.sz.miklós)
csak baltazár (Balthasar) kapható. Te melyik Auchan-ban láttad és mikor?
Esetleg valaki tud Soroksáron vagy Csepelen más helyet, ahol kapni?
Köszi
---
Maca

Előzmény: kukucs33 (2215)
Automata Creative Commons License 2002.12.04 0 0 2223
Sziasztok!

Fakertész-közeli forrásból tudom, hogy ők már három automata váltós Thaliát is
átadtak november végéig (Csepelen, Kőbányán és Újpesten egyet-egyet).
Ha az újdonsült tulajok közül valaki olvassa a topicot, igazán megírhatná, hogy
miért döntött az automata mellett, és hogy milyenek a kezdeti benyomásai.

Köszi
---
Maca

iMre Creative Commons License 2002.12.04 0 0 2222
Ha ilyen ritkak a hozzaszolasok az azt jelenti, hogy minden Thalia tulaj meg van elegedve az autojaval, nincs panasz? Ez eleg kielegito.
Amikor meg nem voltam teljesen elhatarozva, hogy Puntot, Fabiat vagy a Thaliat valasszam olvastam a masik ket model forumjat is. Ott sokkal tobb a panasz ... pedig azokat az autokat nem Torokorszagban szerelik ossze.

Snatch02 Creative Commons License 2002.12.03 0 0 2221
En is elcsesztem a linket :))

http://www.jaszpol.com.pl/Tuning/Thalia.htm

v__tibor Creative Commons License 2002.12.03 0 0 2220
Snatch02! Nem hiányzik még innen vmi (pl. a link vagy a címe ...)?
Előzmény: Snatch02 (2219)
Snatch02 Creative Commons License 2002.12.03 0 0 2219
Ez sem rossz, csak ez meg a regi Thalia, a hatso resz persze valsz jo az ujra is :)

Előzmény: iMre (2217)
harrypoti Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2218
Nagyon baba! :)
Előzmény: iMre (2217)
iMre Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2217
Linkkent akartam betenni a cimet de nem sikerult.
http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=377
iMre Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2216
Veletnenul akadtam ennek a cegnek az oldalara es talaltam valamit ami Thalian is jol nezne ki.

kukucs33 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2215
A márkakereskedőknél kapható "teli" verziót láttam én is, tetszett is tulképpen, de az ára itt 6ezer valamennyi lenne (szemben a 13-mal) és így már reálisabb számomra, a mélyedésnél nyitotthoz viszont még nem volt szerencsém. Alkalmasint megnézek egy olyat is. Én a "lukban" a kormányzárat tartom, meg ablaktisztító löttyöt és egyéb apróságok is elég gyakra kerülnek oda, így fontos, hogy könnyen hozzáférhető maradjon.
Ja, Auchanban láttam AutoLock 2000-et kb 19.900,- HUF-ért (19 valamennyi volt az tuti), ha valaki esetleg ilyet szeretne.
Előzmény: FIFTY (2213)
KISPIPI Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2214
Azt hallottam, hogy a Tháliákat úgy lehet ellopni legegyszerübben, hogy a kocsi feltörése után kinyitják a motorház tetőt, és kicserélik a központi agyat, igy az immobilizátornak nincs többé szerepe. Ám a MUL-T-LOCK nevü cég 25000 ft-ért árusit motorház nyitásgátlót. (meg sebváltózárat is) Ismeritek ezeket a szerkentyűket? Ha beszereltetek ilyet szakszervizbe a rövidesen megvásárlásra kerülő Tháliámba, nem vész el a garancia?
FIFTY Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2213
Kukk! Ucs!

Átvételkor a márkaszervízben lehetett 13 ezer pénzért a Thalicsba szabott gumitálcát venni a csomagtérbe. Van "teli" változat, ami elfedi a "gödröcskét", és van kivágott modell is.

Én a teljes takarású verziót vettem; mert a gödröcskébe a kiegészítő cuccosokat (háromszög, eü.doboz. izzókészlet. levehető vonóhorog) raktam.

Két horgásznap és néhány "tescoeste" tapasztalatai alapján ma is így döntenék! Pl.ha valami kicsorog akkor bizton a mosható tálcán marad, nem kell a kárpitot is abajgatni a rendcsináláskor. Hamarosan lesznek üléshuzat híreim; találtam egy szakosodott varrónőt; a hét végén megyünk anyagot kiválasztani. (Ez az asszonypajtás hatásköre)

Előzmény: kukucs33 (2211)
harrypoti Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2212
Érdemes lenne megnézni! Megnézem, hogy a cég Pesten értékesít-e.
Előzmény: kukucs33 (2211)
kukucs33 Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2211
Nem rossz, nem rossz, az árak is barátságosak....csak sajnos ritkán járok Nyíregyháza felé, pesti forgalmazót meg nem leltem (bár lehet,hogy csak figyelmetlen voltam). Érdekelne, hogy egy ClioII-be való mennyire passzol a Thaliába, mert ha olyat vennék akkor 'megmarad' az a jó kis praktikus mélyedés a csomagtartó végében is, míg a típusazonos darab azt eltakarja és úgy melós oda pakolni. A próbához viszont elengedhetetlen, hogy ott legyen a verda (meg én is) :( Na mindegy, még utánajárok a lehetőségeknek.
Előzmény: krike (2209)
Automata Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2210
Sziasztok!

Van valakinek Thaliája (vagy Cliója) automata váltóval? Érdekelne mindenféle tapasztalat
(pozitív, negatív egyaránt), hogy mit lehet várni egy ilyentől (pl. 1.4 16V motorral).

Köszi
---
Maca

krike Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2209
Sziasztok!

Ha valakit csomagtartó tálca érdekelne: http://www.balintauto.hu/lengju.htm

Van I-es, és II-es Clio-hoz is.

A Mégane topicon találtam.

ABTGolf4 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 2208
Üdv Renaultosok! :-))

Van nálam egy komplett(fülek, csavarok, magazin, kábel), de nem új VDO 10 lemezes CD-váltó, elvileg kifogástalanul működik, de ma letesztelem.
Renault OEM rádió vezérli.

Kikiáltási ára: 19ezer Ft.

Na, nem rossz mi?

Tel: 20/3377-577

Snatch02 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2207
Koszi az 5letet ABTGolf4! Nekem eppen az alja van elegge szabadon a csomagtartoban, szal leragasztok rajta minden felesleges nyilast.
Előzmény: ABTGolf4 (2206)
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2206
Halihó!

Most mondta egy Reanultos, hogy jó az ülés alá szerelés, sőt vmely modellnél a gyár is oda teszi, de időnként nézzetek rá, mert ott nagyon száll és megül a por.

Talán ezért jobb a tépőzáras módszer, mert akár naponta kivehető és tisztítható.

Segít még az, ha a betöltőnyíláson kívül minden lukat a táron (főleg az alján van) vmilyen ragasztószalaggal leragasztasz. A tár ajtaja egyébként elég jól záródik.

Ennyi!

Köny Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2205
krike, úgy látszik a géped minden jellemző hibát produkál.:o))
Előzmény: krike (2203)
kukucs33 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2204
Kárpitpattogás: kb egy hetes korában produkált ilyet rossz úton - mintha lenne nálunk nagyon más is :( - a jobb oldali "A" oszlop burkolata, de egy jól irányzott, szolíd ökölcsapástól bepattant a helyére és azóta nálunk csend van. Így aztán már csak az idegesít ha a kesztyűtartóban zörög valami, vagy a vezetőülés mellé fektetett antenna hozzáér a küszöb belső burkolatához :-))
Előzmény: dCi (2199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!