Keresés

Részletes keresés

Zombye Creative Commons License 2006.02.02 0 0 779
Eredetileg gitározni szerett volna megtanulni, de idegesíti, hogy nem éri át rendesen a nyakát, meg nem elég hosszúak az ujjai. Így a mandolinom kapóra jött neki, mert ennek ugye vékony a nyaka, meg a bundok is kissebbek, így kisebb kézzel is jól használhatók. Bár ő azt monda nekem, hogy előbb kéne találni egy tanárt, aki legalább az alapokat elmagyarázza, mert fuvolázni is csak úgy kezdett el, hogy már volt helye egy zeneiskolában.
Stms Creative Commons License 2006.02.02 0 0 778
Terjed a ragály. Matyinak tuti van elfekvő mandolinja (lassan hangszerboltot nyithatna). :D
Előzmény: Zombye (776)
Zombye Creative Commons License 2006.02.02 0 0 777
Valsz. nem lesz genod az odatalálással, (StageShop) viszem a botot oszt kérdezősködök.
Zombye Creative Commons License 2006.02.02 0 0 776
OK, köszöntem szépen. Hétfőn elnyargalok, nem dolgozom délelőtt.

Mit is mondál Matyi? A húrlábon kéne mahinálni? Bár gondolom ott ránézésre tudni fogják mit kell állítani a hangszeremen.

Mégvalami! Judit teljesen ráizgult a témára, így valsz be kell majd szereznem még1 Mandolintot. nem sürgős, most úgyis a tenor furujájával lesz elfoglalva, de ha valakinek van elfekvőben, az nyugodtan szóljon. Köszönet érte. Most kezdtem nézelődni, hogy miket is lehet rendelni kishazánkban. Fendert lehet rendelni, ha jól láttam FM52E,FM53S,FM62SE és FM63S rendelhető, bár ez utóbbi kb 140.000 be kerül. Matyi? Diófából kreált Fender Banjo? 208.000 pénzért? Gyönyörű darab az egyszer biztos.

Ha minden jól megy 02.12-n találkozunk.
Stms Creative Commons License 2006.02.02 0 0 775
Közvetlenül előtte papír-dohányáru vagy valami ilyesmi bolt van.
Előzmény: inch (774)
inch Creative Commons License 2006.02.02 0 0 774

Szóval: Stageshop: elindulcs a Batyiról fölfelé a moszkva felé a Batyi utcában a jobb oldalon (ha szembe állsz a vásárcsarnokkal, jobb kéz felől).

ekkor egy majdnem sarkon lesz, kis üzlet. de így fejből nem tudom milyenboltok vannak mellette, és azt sem hány sarok (de több mint két utca, talán három vagy négy)

by Matthew Inch

Előzmény: Zombye (768)
TheRover Creative Commons License 2006.02.02 0 0 773
s most látom, hogy ott termett még egy csomó, amire rá is vetettem magamat :-D
Előzmény: Stms (771)
TheRover Creative Commons License 2006.02.02 0 0 772
http://stms.erga.hu/ nem a Tiéd? .mpg fájlok vagy mi a bánat
Előzmény: Stms (771)
Stms Creative Commons License 2006.02.02 0 0 771
Videóim????
Előzmény: TheRover (769)
TheRover Creative Commons License 2006.02.02 0 0 770

állatkirály az a sok dvd amit adtál :-) Thile oktatóanyagának szisztematikusan neki fogok állni, elég jól magyaráz a kiscsávó, de mire a végére érek, be fogok őszülni. Te végigcsináltad, vagy csak mazsolázgattál belőle?

levil, Te tanultál belőle?

inch, azt a Tim O'Brien anyagot is majd elkérném Tőled 1x!

Előzmény: inch (766)
TheRover Creative Commons License 2006.02.02 0 0 769
bakker, '91-ben is születtek emberek...? Jók a TE videóid, stms, van még valami a tarsolyodban? :-) Letöltök mindent, amit találok róla! Lassan lesz egy gigányi videóanyagom róla.
Előzmény: Stms (767)
Zombye Creative Commons License 2006.02.02 0 0 768
Szervusztok! Matyi! 758? Előre is thanx
Stms Creative Commons License 2006.02.02 0 0 767
Fiatal, így csak a mandolintudását lehet legálisan csodálni... ;)
Előzmény: Atteeharp (764)
inch Creative Commons License 2006.02.02 0 0 766

Az a t&m nagyon brutál! :)

Nehezen emészthető, virtuóz, szóval ütős!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (765)
TheRover Creative Commons License 2006.02.02 0 0 765
ezjó... leficcent már Tommy, utána meg Thile&Marshall, de utóbbit még nem volt időm megnézni. S van még pár nyalánkság!
Előzmény: Atteeharp (764)
Atteeharp Creative Commons License 2006.02.01 0 0 764
Jonehany mandolinos video: http://www.woodsongs.com/showlist.asp
Ki ismeri ezt a kisasszonyt: Sierra Hull ( http://www.sierrahull.com/ )
woodsongs-on neztem, Sam Bush -sal jatszott egy notat... szohoz sem jutok.
TheRover Creative Commons License 2006.02.01 0 0 763
C411 PP. utóbbi nemtom, mit jelent
Előzmény: levil (761)
TheRover Creative Commons License 2006.01.31 0 0 762
ld. hsz. 742, 744. Nem gerjedt, bár a hangszer zörejeit nagyon felerősítette. Fellépésen dob is szólt, szal nem volt egy visszafogott dalocska ("Can't Find My Way Home"), de egy gerjedés sem volt.  
Előzmény: levil (759)
levil Creative Commons License 2006.01.30 0 0 761
Mennyire gerjedekeny a kis AKG? Megnezned a pntos modelt ami neked van. Hatha az ujabb jobb.
levil Creative Commons License 2006.01.30 0 0 760
Mennyire gerjedekeny kis AKG?
Előzmény: levil (759)
levil Creative Commons License 2006.01.30 0 0 759
eppen az urge elotargyalasan voltam. De nem volt. (Nem elt az elotargyalasi jogaval.)

Nekem pont az a bajom a pickupel hogy piezo hangja van es nem mandolin hangja :)

En tapasztalataim szerint ha eles a pickup hangja akkor a melyebb hurok fele kell tenni :)) (ez annyira logikus hogy meg kellett emlitenem) Probalkozz a mely hurok oldalaval a hurlab elott melett mogott. Esetleg csiptesd az F lyukra :))

Sajna szopas ez a pickup kerdes. Lasd Itt.
Előzmény: TheRover (757)
Zombye Creative Commons License 2006.01.30 0 0 758
Szervusztok! Először is hadd köszönjem meg mindazoknak, akik elviseltek és szórakoztattak a vasárnap esti Bázis sörörőbéli "Swing Partyin". Matyi! (Inch) Merre is van az a két "hangszerbeállító" ahol be tudnám lőni a hangszert? az egyik az oroszlánbarlang környékén van, a másik meg a batthyány térnél van. De konkrétan merre is? Remélem február 12-án folyt köv.
TheRover Creative Commons License 2006.01.30 0 0 757
Én ilyennel léptem fel a hétvégén, áll az amit korábban írtam róla. Meglepően jó hangkép, bár alapvetően éles, hasonló a hangja mint egy piezzonak. Viszont még mindig nem tudom, hogx hová a legjobb ragasztani, sztem azzal lehetne javítani még a hangján
Előzmény: levil (756)
levil Creative Commons License 2006.01.30 0 0 756
Itt vannak velem az uj fejlemenyek. Majd irok tobbet is, csak most elhavazas van. Szerda utan emlekeztessetek. A Mando Mondo-rol is illene mar szolnom par szot.

A fent emlitettben valaki meglebegtette az AKG kismiksit. Otthon ezzel mi a fejlemeny?
Atteeharp Creative Commons License 2006.01.29 0 0 755
No, bocs hogy megint ideugatok, de megint nezegettem a youtube.com-ot meg itt targyalva volt Sam Bush.
http://youtube.com/w/?v=yGbUJvkB96U
Ez engem nem hozott alzba, de hatha mast erdekel: http://youtube.com/w/?v=Nk40tNmF1q0
levil Creative Commons License 2006.01.28 0 0 754
Lehet hogy tenyleg konyvet kene irnom ezekrol :)
levil Creative Commons License 2006.01.28 0 0 753
Vagy ha elkezdek meselni a sok (nem feherboru, de mint mondtam ez mind1) emberre aki kipakolta a 100 Folk mikrobuszat meg a 80as evek elejen. Egy Taxis fujta be a csapatot hogy meglepoen nem Country zenesz kulseju emberek hurcolasztak nem hegedu alaku hangszereket Taxival a kovetkezo cimre.

A tetten eres ugy nezett ki hogy a sok cigany western csizmaba es kovboj kalapba oltozve probaltak vonoval jatszani a banjon. :))
Előzmény: levil (752)
levil Creative Commons License 2006.01.28 0 0 752
Ha en elkezdek meselni arrol az IFArol amit azert loptak el mert jol allapotban volt. (Ertsd, uj abroncsk voltak rajta.) Aztan a tulaj rajott hogy a 100 Folk teljes felszerelese van hatul. Gyorsan kipakolta aztat a kozeli erdoben. (Igen erdoben) Aztan felgyujtotta az IFAt mert latta a filmekben hogy igy kell eltuntetni bizonyitekokat. (Jo hogy azt akarta elsosorban ellopni.) Tartott egy borzet az erdoben... :)) (Igen, az erdoben.)

Ebben a szopas az az hogy 1-2x jol megazott a cucc. De sokminden nem tunt el. A Borzen nem jelentek meg sokan. 1-2 hangszer es erosito, de nem a nagyobb ertekuek.

Ebbe a legdurvabb az volt mikor az RTL klubbon latta apam hogy eg az IFA es nem tudta hogy a cucc az eppen benne eg vagy azt kipakoltak. (Mert ellentetben az USAval, otthon a TVbol vagy az ujsagiroktol tudtunk a legjobban tajekozodni :))

Szoval hulye emberek...

O ellentetben feher volt. (Egyebkent nem szeretem az ilyen megkolonbozteteseket, Egy mocskos tolvaj az egy mocskos tolvaj es nem erdekel milyen szinu.)

Az urgenek a bortonben Miki-Mano a beceneve :)))))))
Előzmény: TheRover (751)
TheRover Creative Commons License 2006.01.27 0 0 751

levil, csak hogy lásd, nemcsak az USA-ban vannak hülye emberek: egy jóbarátom garázsából elloptak nyár végén egy keverőerősítőt meg egy számítógépet. A srác körbejárta a hangszerboltokat kb. 30-40 km-es körzetben (mind a hármat...), és beadott egy leírást meg egy telszámot mindenhová (a rendőrség is helyszínelt, aztán annyiban maradt a dolog). Ma szólt, hogy a veszprémi illetőségű Facsiga pajti hanxerboltjába beadták zaciba az erősítőt... 12 km-rel arrébb. De legalább vártak vele fél évet. Facsiga viszont nem volt rest, hívta a tulajt, aki bement, leadott neki egy fénymásolatot a feljelentésről, megüzente a skacoknak, hogy ha szépen beviszik a számítógépet is, akkor nem szabadítja a nyakukra a zsarukat, majd hóna alá csapt az erősítőjét és hazament. szal ennyi különbség azért van...

Még hozzátartozna a történethez, de előítéletnek venné valaki azt a tényt, hogy milyen etnikumhoz tartoztak az elkövetők, úgyhogy nem mondok semmit. Mi viszont miattuk fél éve kölcsön erősítőkön zenéltünk.

inch Creative Commons License 2006.01.27 0 0 750

sztem ez akusztikus lessz! Úgy sokkal szabadabb!

kiss sör, pizza, meg zene! :)

by MI

Előzmény: TheRover (749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!