Üdv.Mindenkinek!
Januárban hoztam ki gépet és ezidáig már mindkét tompítottban izzót kellett cserélnem!!!!
Szakszervizben csak a vállukat vonogatták.
Ez normális dolog????
Atesz99
dCi: nem válaszoltál a mailre, lehet, hogy rossz helyre küldtem... Elküldenéd mail-ben, hogy mit fedeztél fel annakidején a váltózáraddal kapcsolatban? Nézegetem ezt a multlock-ot, a váltókart blokkolja; elég az? A másik meg, hogy ha egy zárat feltörnek (= beledugnak egy erős fémből készült valamit, nagy erőkarral, és elfordítják), úgy nem lehet kinyitni?
Köszönöm! Ha lenne még egy-két info az elérhetőség tekintetében, megnézném én is ott (nejem oda való).
A fogyasztásról: közel 8 ezer km után a legutóbbi érték 5,4 (lakás-mhely táv kb 18 km megspékelve két gyerek és asszonypajtás kirak-felvesz akcióval), a kilóméterek gyakorlatilag az előbbi értékenként gyarapodnak hidegindítással, minimun fele városban.
A másik hozzászóláshoz kapcsolódva valóban 2-3 ezer között szeret duruzsolni a motor, ami a korábban feltett (1877. hsz) kW-Nm ábrákból is látszik.
Kissé OFF, bocs.
Nem vagyok benne biztos, de mintha itt is szó lett volna egyszer egy sáros kocsi kapcsán egy megbízható, korrekt autómosóról, ahol belső tisztítást is vállalnak. /Mintha a METRO, Renault-szalon, Fiat-szalon Gyáli út? rémlene./ Tudtok ilyen szolgáltatást Pest, Kispest környékén? Kösz!
Az előbbi üzenetben említett "elveszett" hozzászólást most megismétlem.
Elkészült a méretre szabott üléshuzat, Egerben gyártották le; vagy 8 - 10 anyag-féleségből lehetett választani.Egy nagyságrenddel jobb, mint a konfekció féleségek; nem is beszélve a "trikó" nevű akármikről.
De- szerintem- egyetlen "ráhuzat" sem veheti fel a versenyt az eredeti kárpit adta harmóniával; már csak az ajtókárpitoktól való eltérés miatt se!
Ismét csak De! Mivel 2000 km/hó az átlagfutásom, és 95 kg dörzsöli a vezetőülést >>> fel kell tenni a huzatot! Igaz is milyen lehet, ha csak a vezetőülés van behuzatolva?
A "hideg napokban" 5,47 liter volt az átlag- fogyasztásom; Ti hol tartotok?
1. téma:Ti már jártatok úgy , hogy a szépen megírt hozzászólásotok egyszerűen eltűnt? Se a topicon nem jött elő, se "vissza" nem jelzett!
2. A kis dCi-t űztem már MOL, ARAL és SCHELL-super üzemanyaggal. Nem volt érezhető különbség; pöccre indúlt; ma pl. -12 C -fok volt reggel.
3. A mostani extra hidegben sem tartott tovább a víz bemelegedése, mint a novemberi +18 fokos tavaszban. Igaz, még középállásig sem sikerült eddig felhajtani a hőfokmérőt, pedig már kentem Neki 3500 körül és hegymenetben is.
4. Nekem úgy tűnik 2000 és 3000 fordulatnál érzi legjobban magát a gép. Hidegen kifejezetten még jobban morog, ha 1500 alatt akarom sétáltatni.3500 felett még nem "jártam"; most vagyok 2500 km-nél.
Én is aralnál tankolok, de nekem egy izzításra egyből indul a gép, és olyan 2-3 km alatt bemelegszik a hármasig, aztán 3 km múlva üzemhőmérsékletű, sőt mintha hamarabb melegedne be az autó mint eddig.Pedig max. 2000-ig pörgetem csak ha hideg.
Hoppá, ugyanezt a témát dobtam fel én is a Clio fórumon!
Nekem megérzi a gép, tovább izzít, és nagyon ronda hangja van hidegen. Legalább kell neki 15km hogy bemelegedjen. Amúgy ARAL dízelt tankolok.
Melyik kútnál is van ez az alpesi dízel, a MOL-nál? Mennyibe kerül/l? Nekem normál dízelolaj van benne, és eddig nem volt semmi baj az indítással. Valóban tovább tart izzítani -ahogy Köny is írta- de semmi más különbség.
Hogyan viselkedik dízeles kisautóitok ebben a nagy hidegben?
Nekem baromi lassan melegszik be a kocsim, de az indítással nincs problémám. Igaz ezt az alpesi dízelt tankoltam. A szórólapjuk szerint nem a -30C a lényeg, hanem az, hogy minden gázolaj már -5C után elkezd besűrűsödni, de ez kibírja -18C-ig is.
Az oldallégzsák sok más típussal ellentétben nem a B oszlopban, hanem az ülés oldalán van. Baj esetén a perforált gyári huzatot feltépve fúvódik föl. Semelyik huzatgyártó nem tesztelt és nem is vállal garancián légzsákok esetében. A gyár a beállításoknál nem tervezte be semmilyen plusz takaró anyagot. Előfordulhat, hogy a huzat alatt nem a kellő helyre kidudorodva fúvodik fel és akkor meg minek?
Krike! Hiába próbálkozol előre lyukat vágni rajta szerintem, nem tudod pontosan hol is kell.
Kompromisszumos megoldásként a trikóhuzatot tudom ajánlani.
Renault cd-tár most 27e Ft-ért, ha kell be is teszem nektek.
Meet: szombat 14h, budaörs AGIP kút
Jönnek Renaultosok, gyertek ti is, aki már vett aki még nem az is!
More info: Renault Megane klub topic vagy mail vagy call: 20/3377-577
Arra gondoltam hogy az oldalán ki lenne vágva, tehát nem gyengítve.A lényeg az lenne , hogy az ülő felületet védje, de az anyaga csak vékony lehetne amúgy is, a fűtés miatt.
Off:Gondoltam mindenkinek akit érdekel elküldöm privátban az üléshuzat készítő nevét címét telefonszámát, de mivel ennyien kérdeztétek bevésem ide! Előre is elnézést ha valakinek sértem vele érdekeit, de nekem sem anyagi sem erkölcsi hasznom nincs az egészből csak segíteni próbálok, mint ahogy itt a topicban már mások is tették! Tehát: XIX.ker. Nagysándor József u. 195. Telefon: 061-2-850-338, 06-30-9-142-030
Sajnos mint említettem az ár nem a legolcsóbb bár gőzöm sincs a gyári mennyi lehet! Itt 15-25E között van, de az oldal légzsákost nem igazán tudom van-e!
On: Köny! 1,4 16 szelep 98LE Benzines! Én nagyon elégedett vagyok! Vagy lehet ezek csak korai örömök???
Engem érdekelne az üléshuzatos info, név, cím, esetleg az árszint is, bár valszeg már csak jövőre jutok hozzá, hogy érdemben foglalkozzam a dologgal. Köszi előre is.
Más: A csomagtartó bal hátuljában vannak az emelő és egyéb tartozékok elhelyezve. Nem lehet, hogy valamelyik nem fekszik rendesen a helyén és attól van a kopogás/zörgés?
Túl vagyunk lassan 2500 km-en a kocsival és szép lassan minden hiba jelenség megjelent amiről a fórumban olvastam, a kormányciripelés és a jobb ajtó kopogása mellé nálam jelentkezik még egy bal hátsó csomagtér felől érkező csúnya hang ha valmi bukkanón átmegyek vagy kis gödrön átmegyek! De érdekes mód nem mindig jön elő!
Ami az autó lassan 1 hónapos életét illeti, benzines lévén 1000 km bejáratás után szép lassan tesztelgettem! Egy gyengéjét érzek csak a tartós emelkedőn mintha kicsit lassabb volna a kocsi vagy csak én anm megfelelően használom a nyomatékokat!Ami a fogyasztást illeti kellemesen csalódtam! Vegyes használatban 60% külterület 40% város használata mellett 7,2 volt a maximum, míg 6,4 volt a legjobb! És volt fordított arányban is, amikor több volt a város, akkor sem ment az egekig a fogyasztás!
Közben elmentem üléshuzatot készitettni a XIX. kerületbe! Nagyon készségesek és gyorsak mert 1 nap alatt kész a termék! Igaz az árak nem a mega áruházak olcsó termékei környékén mozognak, de a minőség sem az a kategória! Ha valakit érdekel nagyon szívesen átküldöm a címet telefonszámot!
Nem tudom, kinek volt már légzsák-érintkező cseréje, de nekem az új sokkal zavaróbban zörög mint a régi, és még 1000 km-t sem ment. Vajon másodjára is kicserélik?
Azért valljuk be, hogy ez a probléma (a turbo kenetlenségi és túlmelegedési esete) valószínűleg csak kánikulában autópályán blokkolóra fékezés utáni leállításkor, vagy gyorsforgalmi út mellett lakó egyén automata kapuval ellátott garázsába 3000 fordulat feletti beállásakor jelentkezhet elsősorban. Ha ebből gond lenne, nem dobták volna így piacra ezt a motorösszeállítást mert szerintem a mai világban egyszerűen nem éri meg olyat eladni, ami ne lenne dilettáns- és bolondbiztos, ne lenne egy kicsit túlméretezve, márcsak a renomé miatt is. Hisz ez is "csak" egy szériamotor, s mint minden ilyenben bizonyára még vannak tartalékok (mindenféle autósportnak a mozgatórugója a tuningolás, hozzápiszkálás). A mai járgányok minden alkatrész szintjén egy bizonyos élettartamra vannak méretezve-tesztelve, hajtják 2-3-4 százezret és aztán minden egyszerre "esik szét". A néha igazán meghajtott motor megpihentetését minden jóérzésű egyén megteszi (az atléták sem csak a célvonalig futnak), de minden jóérzésű egyén csak ritkán hajtja meg igazán a sajátjának tartott motort.
"A alapon járatást nem a motor (és a víz); hanem a kipufogógázzal meghajtott turbórendszer hűtése miatt ajánlják."
Nomeg a kenés miatt. Érdekes tud lenni, mikor a több 10ezret pörgő turbónak hirtelen megszűnik a kenése, mert a motor leállításával megáll az olajszivattyú is...