Sziasztok.
A harom hete atvett Thaliamban (1.4/75LE) mar 1700km van. Mindent rendben, nagyon szeretem az autot, igaz, hogy meg nem probaltam ki mit tud, meg csinjan banok vele.
A tucsok elokerult; kovezett uton, kanyarodasnal hallottam a ciripelest.
Volt "szerencsem" atmenni egy fedo nelkuli kanalison es nem lett semmi baja az autonak. Az ut szelen volt, tele vizzel es latyakos hoval korulveve. Szerencsere lassan mentem de azota minden pocsolyanal lassitok.
A ket unnep kozott autoztam ~150km-t konstans -18 fokban. Azt hittem hideg lesz az autoban de nem volt. Annak idejen a Daciamba ha nem tettem egy kartonlapot a huto ele alig ment az auto (igaz, hogy annak a ventilatora ekszijjal, mindig mukodott).
Imre
Ezennel csathlakozom a ciripelők tháborába. Nem baj, a lényeg, hogy megvan (még mindig! :) Holnap viszem be a kocsit a szervizbe, én is meghallgatom saját fülűleg, mit mondanak rá.
Igen, cseréltem. A dísztárcsát nem lecsavarni kell. A pótkerékben megtalálod a szerszámokat. Van egy kis kampós "drótdarab", olyan kb 5 centis (mint a félkezü kalóz). Na ennek segítségével tudod lerántani a tárcsát.
Milyen moci van a kicsikében? Szabadban alszik? Hány km van benne?
Amúgy ne nagyon csodálkozz, mert a théli :) üzemeltetés minden kocsit megvisel és ez a fogyasztáson is meglátszik.
Mindenkinek,
Vigyázzatok a sárkányokra és persze magatokra, mert nagyon CSÚSZIK!!!
Boldog, Malacokban Gazdag Thaliás Új Esztendôt Kívánok mindenkinek!
Lenne pár kérdésem:
Novemberben vettem meg új Thaliamat... Nagyon elégedett vagyok vele...
Valaki cserélt már kereket???
A dísztárcsa lecsavaró kulcsot nem találom... A kiskönyv szerint a kesztyűtartóban van... Nincs ott!! Ellopták??? :)
Városban mennyi az átlag fogyasztás??? Én kicsit sokallom a 9 litert. Vagy tél van?? Hidegebb a motor??
Bocs ha hülyének tűnök, de az elsô kocsim!
Várom segítô válaszotokat!
Először is: BÚÉK mindenkinek! Balesetmentes Tháliázást!
A kocsi rángásról pedig: Csak sejtem, - nem vagyok biztos benne -, nen a benzinnel van baj? A Ladámnál azt tettem téli időszakban, hogy egy stamp denaturált szeszt öntöttem minden tankoláskor a benzinhez, ez az esetleges vizet keveri a benzinnel, és igy távozik a viz a tankból. Nekem februárban jön meg a Tháliám, jaj de várom már....
Üdv: Pipi
Köszönet az infóért,anyának kellene lecserélni az autóját.Ez csak diesel lehet,mivel NŐNEK kell,ezért túl nagy se lehet.A TH-diesel árban verhetetlen!Boldog Új Esztendőt kivánok MINDENKINEK!!!!!!!!!
Az általatok leírtak szerint kb. februárban én is
nyűni fogom nemrég rendelt dci Thaligámat.
Már most betegre izgulom magam. A választás nem
véletlenszerű volt, mert ebben a kategoriában
szinte mindent megnéztem. Boldog Új Évet!!!!!!!
Ha jól tudom 65 LE. A listaár nyáron 2.825.000 volt, az, hogy miért mennyit fizetsz a végén, az aktuális akción, illetve Rajtad múlik :-)) Te is szemezgetsz egy ilyen kis Thündérkével?
Összeszerelés, anyag minősége, szubjektív komfortérzés (futómű, ülések) mellett formai szempontok is vezettek, illetve hogy a csomagtér hiába tágas a Thaliánál, ha nehezen pakolható (pl. láda forma nem megy be).
És féltem a lopástól, illetve hittem a statisztikáknak. :)
De azt aláírom, hogy a Thalia alapból olcsóbb, illetve ugyanazért a pénzért modernebb, erősebb motorral, gazdagabb felszereltséggel vehető meg.
Off: A kollégám az év elején veszi át a Fabiáját, azért mint összehasonlítást testközelből tudok jelezni felétek! Alapból annyit tudok, hogy annyiért veszi mint én az Alize változatú csodámat, de neki nincs benne klíma, viszont elktromos tükör+fűtés azt kapta hozzá és nem kért metált viszont kért retardert!
On: Érdekes dologra lettem figyelmes az utobbi időben!Elindulás után úgy 5-800m-nél ránt egyet az autó pedig a lábom folyamatosan a gázpedálon van! Először csak nyengén de az utobbi időben egyre éreszhetöbben csinálja ezt az érdekességet! Viszont a gázpedál kattogása amit régebben írtam az teljesen eltünt, sőt a kormányciripelés sem halható amióta bejöttek a minuszok!!
Várom a tippeket mi lehet a gondom! Nem igazán akarok a szervízbe rohangálni, hogy a végén kiröhögjenek!
A Fabia aránytalanul drága, hasonló felszereltséggel már VW Polot vehetsz olcsóbban! Egyébként ha megnézel egy összehasonlító tesztet (pl. Skoda, Suzuki, Daewoo, Renault) a Thalia mindenben jobb a többinél...
Először is, gratulálok az új autóhoz! A kőbányai szalonukban több, mint két hete intézik a forgalombahelyezést (igaz, benne volt a karácsony is).
A pakolásról: ez biz' nagyon jó kérdés! És nem értem, miért kellett ilyen szerencsétlenül nulla pakolóhelyet rakni előre a Thaliába. A héten nálam volt egy Twingo, és ezer kis rekesz, fiók és egyéb rakhely volt a műszerfal környékén. Nem igaz, hogy ezeknek a megoldásoknak a tizede se fért bele a Thaliába... :((
Fabia is igen korrekt gyártmány, való igaz! :-)
Igényesebb, mint a Thalia!
Egy bajom van vele: a motor: az 1.4 68LE kevés lenne nekem és a családnak, a 100LE lépcsőshát meg NAGYON drága. Thalia 1.4 98LE szerintem verhetetlen ár/teljesítmény/minőségben.
Régóta olvasgatom a topicot, de csak most látom elérkezettnek az időt, hogy írjak is...most, hogy kis családommal megvettük első Thalia Expressionunkat (1.4, 16 szelepes, benzines) és eddig (200 km van benne) azt kell mondanom, hogy minden egyes fillér megérte...ez a kocsi egyszerűen fantasztikus!!! Ja, és (legalábbi eddig) abszulút semmi zörgést nem produkál semmilyen része, pedig végigzavartuk őkelmét a Bartók Béla út végén is...
Az eddigi tapasztalatok: A guminyomást tényleg be kellett állítani átvétel után (a 4 abroncs 4féle értéket mutatott). A 98 lóerő a mi autónkban nagyon megy, hihetetlenül alacsony fordulattól nagyon-nagyon húz. A legszebb az efészen, hogy mindezt olyan csöndesen és kényelmesen teszi, hogy teljesen el vagyok ájulva...(Egyébként MOL üzemanyag van benne per pillanat - ez volt a legközelebb...:))
A kérdéseim az első pár nap együttlét után:
Ti hová pakoltok? Sajnos elég kevés a hely vezető környezetében a kesztyűtartón kívül...van valami bevált megoldásotok? (Pl. kazettákat, ha egyáltalán hallgattok, hová teszitek?) Hamár itt tartunk, a magnóról: nagyon-nagyon meg vagyok elégedve a gyári szettel, szerintem szuper...ezzel kapcsolatos kérdésem: Ti milyen beállításokkal szoktátok használni? (Bass, Treble, stb..) Azt vettem észre, hogy időnként "fárasztó" hallgatni az egyébként -legalábbis nekem- igen szépen szóló szettet.
Más: a miénkbe "gyárilag" (magyarán a kereskedőnél) beleszereltettük a váltózárat...kérdés: tényleg nem ér sokat? Ahogy vizsgálgattam, amíg a saját lábán áll az autó, addig nem nagyon lehet vele sokmindent csinálni, tréler esetén meg úgyis mind1, nem? (Ha én is megkaphatom esetleg az íRÁST róla, a címem: bird@egyutt.hu, előre is köszönöm!!!)
Még egy kis adalék: Az autót a Renault Baumgartnermér, a sasadi úton vettük, és nagyon meg voltunk elégedve...várakozási idő, minden ügyintézéssel együtt 1,5 hét volt, igaz, hogy raktárról jött az autó. Egyetlen negatívum: amikor először mentünk a kereskedésbe, egy úr ("Az érdi szolon vezetője", mint modotta) eléggé "agresszív marketingstratégiával" próbált rávenni arra, hogy az ő szalonjában vásároljak...gusztustalan kis fickó volt... A Baumgartneres "helyi" emberkék viszont nagyon segítőkészek, pontosak, gyorsak voltak, csillagos 5-ös nekik...
További kellemes Ünnepeket, és Thalicskázást mindenkinek!
U.i.1: Bocs a hosszúért...
U.i.2: A KÉRDEZŐnek válaszul: az eddigiek alapján a legjobb vétel ma a piacon a Thalia, ha az autó használati értéke a fő szempont. A Suzuki szvsz egyértelműen felejtős, túlhaladott konstrukció. (Nem véletlen, hogy 2003 tavaszán befejeződik a gyártása) Szerintem nem érdemes már újonnan elavult autót venni...
Biztos nem leszek itt túl népszerű azzal, amit mondok, de szerintem a Suzuki és a Thalia közül válaszd a Fabiát! :)
Én is hasonló dilemmában voltam, és ez lett a döntésem.
Néhányotokkal már thalálkoztam az ősszel egy kisebb thalin.
Lassan négy hónapja, hogy nagyon boldog és elégedett gazdija vagyok egy sarkifény dCi Alizénak, aki a családban a Tündérke nevet kapta, aztán Harrypotti javaslatára Thündérke lett :-))). Azóta is IMÁDOM, a legszebb, a legjobb, a leghűségesebb, a .... mindenben a leg, legalábbis nekem.
Mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kívánok, és gondtalan indulásokat ezekben a fagyos napokban.
Sziasztok Thaliasok!
Némileg vendég vagyok erre, de talán Titeket is érdekelhet!
OFF
Ha Te sem értesz egyet a Budapesten jelenleg uralkodó parkolási szisztémával, akkor írd alá ezt a kis petíciót, továbbá még arra is kérlek, hogy ha épp ráérsz, emilezd el a címet és a dolog kétmondatos lényegét ismerőseidnek!
Nem részletezem, mindent megtalálsz az alábbi oldalon!
A petíciót itt olvashatod és írhatod alá:
Remélem a kérdést feltetted a Suzuki topicban is, mert itt nem sokan fogják ajánlani a Suzut! :-)
Thalia-ra voksolnék, pedig volt 2 Suzuki Swiftem is!
Modernebb konstrukció, nagyobb csomagtér, sokkal jobb biztonság, magasabb utazási komfort. Hirtelen ennyi.
Ja, hogy ne legyek részrehajló: nézd meg a most debütáló Daewoo Kalos lépcsőshátú változatát is, mielőtt döntesz!
Lenne egy kérdésem. Önnök ha választhatnának egy Suzuki Swift 1,3 GLX vagy egy Renault Thalia Prima között, melyiket választanák? Kérem válaszukat indokolják. Előre is köszönöm.