Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tiborc01 Creative Commons License 2003.01.08 0 0 2366

Üdv Mindenkinek

Mit jelent a légzsáknál az SRP?

FIFTY Creative Commons License 2003.01.08 0 0 2365
Üdv Mindenkinek!

Úgy látom, a hóesés belepte a Thaliások kommunikációs ambícióit is. Ismétlem Önmagam: Tegnap és ma az Eger környéki behavazott lejtős utakon a 4 Kleber téligumi megint bizonyított. Biztonsággal éreztem magam a kocsiban, és a kicsike oda ment, ahova kormányoztam.

Remélem SENKINEK nem esett baja a behavazott utakon.

A Barumosok tapasztalatai érdekelnének. A "golfburgomon" (1,3 Wartburg) nekem most no name "télinyári" gumi van, és ez sajnos télinek egyáltalán nem vált be.

Eleven11 Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2364
Üdv mindenkinek

Egy rövidke sztorit akarok elmesélni, ami a mi kis Natalie-nkel történt. A kicsiben most összesen 3500km van. Úgy kettőfél körül megjött rendesen a kormány cirippelés. Erre elvittem a szervízbe, hátha tudnak vele mit csinálni. Ott hosszasan nézegették. Az egyik szerelő csendben tett egy megjegyzést a másiknak, hogy a teszt clio is ezt csinálja. Javítgatták egy órán keresztül, azt visszaadták, hogy ilyennel még nem találkoztak, és nem tudnak vele mit kezdeni. Érdekes, nem olvassák a fórumot?:-) Azóta a probléma sokkal hangosabb, már egyenes úton is szól. A kérdésem az lenne, nem tudtok vmi szervizet Nyugat Mo-n (Győr, Sopron) ahol érdemileg tudnák orvosolni a problémát? Köszönöm. Mindenkinek "jó vezetést" ebben a hóesésben.

harrypoti Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2363
Elég jó reklámja van a Prolongnak, de nekem azért gyanús a dolog. Keresd meg az olajos topicban(Milyen motorolajat használsz?) Rendes Bélát, aki szerintem jó szakember és szívesen ad tanácsokat bármilyen olajos kérdésben.
A "csodabevonat" szerintem a Platinum lehet. Aki nagyon vigyáz a kicsikére, bármit kipróbálhat, mert ártani biztosan nem árt. Én is gondolkozom rajta.:)
Előzmény: KISPIPI (2362)
KISPIPI Creative Commons License 2003.01.07 0 0 2362
Hi! Mindenkinek!
A TV gyakran reklámozza a Prolong-ot. Nektek mi a véleményetek róla? Érdemes a Tháliába betenni? Mondjuk kb. 5000 km futás után? Ezen kivül szintén a TV-ben valami "lock" féle fényesitő bevonatot is reklámoznak. (amin tojást sütnek, meg sörétes puskával lőnek, és hibamentes marad) Szerintetek érdemes erre költeni?

FIFTY Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2361
HI !

Úgy látszik Nálam most kezdődik a dislexia. (ld. előző irományból kimaradt szó ,.... a benzinnél adódott)

Én is szívtam a fogam amikor kifizettem a téligumi garnitúrát (Kleber, felnistől); de azóta "ezerszer" meggyőződtem arról, hogy megérte!

Aki nemcsak akkor ül kocsiba, ha kedve tartja; hanem "menni kell" > annak egyszerűen szükséges!

Műszaki ügyekben jártas barátom szerint + 5 fok Celsius átlaghőmérséklet a "gumiváltás" ideje; ennél hidegebb időben a nyári; ennél melegebb időben pedig a téligumi kezd el Extrán kopni!

Előzmény: dCi (2356)
FIFTY Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2360
BUÉK mégegyszer Mindenkinek!

Végre beindult a topic. November 10-e óta Thalicskázok a dCi-nkel; és eddig "kopp, kopp, kopp" csak kellemes tapasztalataim vannak.
3000 km körül tartok, tehát már volt mód tapasztalatokat gyűjteni.

Amióta a kesztyűtartót kibéleltem egy "buborékos" boríték fóliájával nem zörög semmi.

A gázolajok minősége között sokkal nagyobb a kutak közöttti különbség, mint azt a benzinnél; nekem a Shell extra és az OMV "télije" vált be legjobban. (Pöccre indúl, kis fordulaton (~1000) sem rángat, kevesebb fogy 0,2 - 0,3 literrel.

A gépkocsi (súly) adó 100 kg-kénti összege eddig településenként eltérő lehetett; de ezt hamarosan egységesítik (~ 1000 Ft/ 100kg). Ami fontos a környetzetbarát autóknak (ilyen a Thalia, a dCi-is) jelentős kedvezmény jár. (1991 évi LXXXII törvény 2001. 01. 01.-től hatályos változata). A trv. végrehajtási utasításait a 18/2001 KöVim-BM-KöM rendelet tartalmazza. Az már igazi magyar virtus, hogy hiába van beírva a forgalmiba a kocsi környezetvédelmi besorolása; az említett kedvezmény csak akkor jár, ha az aktuális "zöldkártyába" a kpm-nél külön (~1000 pénzért) bejegyeztetitek! Érdemes megcsinálni, mert úgy hallottam, hogy a súlyadó nem csökkenni fog az EU felé közeledvén!

Előzmény: dCi (2357)
BlackBird Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2359
Én is úgy tudom, hogy belső keringtetés csak a klímásokban van. A belső világítás-késleltetés elvileg a tiednél eggyel nagyobb, Expression felszereltségtől jár. Amit viszont nem értek, az a központi zár, annak ugyanis benne kellene lennie az Aut. Plus-ban...
Előzmény: Black11 (2352)
rede Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2358
Hali!

>1. A belső levegő keringtetés melyik >felszereltségi szinttől van benne ?

Ha jól tudom (legalábbis a kézikönyv szerint) csak a klímásban van ez a hatalmas extra. :)

>2. Van bent egy rádió ( nem gyári ), de csak két >ajtóba lévő hangfallal.
>Hátul kerestem a hangszórók vezetékeit de nem >találtam.
>A rádióelőkészítésben nem kellene, hogy bent >legyen a hátsó hangszórók bekábelezése.

Elvileg ott van az csak nagyon eldugták.
Én kb. 5 perc alatt megtaláltam, de sajna már nem tudom, hogy hol...

>3. Hogyan állítom be az időt az órán.

Nálam balra(vagy jobbra? :)) kell tekerni a gombot amíg el nem kezd villogni az óra. Elsőre még a szervíz sem tudta (bár ez jellemző rájuk, sajnos), aztán le van ejte, legfeljebb a kezemben marad alapon sikerült.

Remélem tudtam segíteni.

Mindenkinek jó táliázást. (Neked is Tami) :)))

Rede

dCi Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2357
"(Egyértelmű, hogy női nevet kell adni neki, hisz a márkajele egy szép punci, tehát hölgy a kicsike...)"

Erre így még nem gondoltam, remélem nem én vagyok a perverz :-)))))))))))))))))))))

A súlyadó összegére egy kötelező minimum van előírva amelytől minden helyi adóhatóság (önkormányzat) eltérő díjat állapíthat meg.

Előzmény: KISPIPI (2355)
dCi Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2356
Köszi Fiúk!

Igen, valóban nem cseréltem télire és mivel a hideg időben is sokat jártam lehetséges, hogy ez "ette" meg a gumit.
Tanulság: mindenképpen javasolt a téli gumi.

Az ARAL kártyáról az utolsó 1000 Ft-ot nem lehet elkölteni, remélem Ti tudjátok mert én szívtam amikor pontosan beterveztem az utolsó tankolást és nem volt elég pénzem, a bankártya olvasójuk meg nem működött.

Előzmény: krike (2353)
KISPIPI Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2355
Sziasztok!
Még egy bő hónap, és én is Thália tulajdonos leszek. Illetve Nathália tulajdonos, hisz igy nevezzük el. (Egyértelmű, hogy női nevet kell adni neki, hisz a márkajele egy szép punci, tehát hölgy a kicsike...) A Lady-t sajnálom kissé, (Ez a Ladám neve), mert 10 éve van velünk. Most majd átadja helyét a Natháliának....
De amit kérdezni szeretnék: eladáskor milyen gumival kapom meg a Tháliát: télivel, nyárival, vagy vegyes használatúval? És fenti tipusok közül melyik kopik gyorsabban: a téli vagy a nyári?
Tudjátok az újévi (Na)Thália súlyadó összeget?
Üdv: pipi

kukucs33 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2354
BÚÉK Mindenkinek!
Külön gratula az új tulajoknak!

Black11!

Szerintem a belső levegő keringetés mindben benne van, csak valójában nem keringet, hanem nem engedi be a kinti levegőt, ebben az állásban a ventillátor is kikapcsol (ha nincs klíma). A középső tekerentyű végállása jobbra tekerve - ha jól emlékszem.
A rádió előkészítést nem tudom, nekem gyári van benne 4 hangszóróval, de ha bármelyik márkaszervizet felhívod meg kell válaszolják pontosan. Bár, lehet, hogy valamelyik topikos márkatárs is tudja...
Órabeállítás: Csak emlékeimre hagyatkozom, de ha a kijelzőn az összes kilométer látszik és folyamatosan nyomod a gombot akkor egy kis idő után elkezd villogni az óra, ekkor nyomogatva lehet léptetni. Tehát ne engedd fel a gombot amikor átvált a napi km-re, hanem várd meg amíg az óra is villogni kezd. Ha esetleg nem sikerül akkor megnézem a könyvben pontosan...

üdv,
kukucs

krike Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2353
Boldogságos szép Újévet!

Az alapjárat ingadozás nálam csak egyszer volt, és miután 1000-ig felpörgettem, teljesen jól beállt.Nekem garázsban áll a gép, valószínűleg ezért nem történik ilyen sűrűbben,Arra tippelnék, hogy elég egy kicsit roszabb gázolaj, ami az üzemanyag csövekben megdermed, kicsit megkocsonyásodik, ill. az adagolóban is esetleg , és így talán "darabosabbá" válik.Addig csinálja, amíg a tankból nem szippant rendes naftát addig ez van, aztán beáll az alapjárat.Talán az ÖMV -30 fokos dízelét ki kellene próbálni, hátha bejön a dolog.
A gumi nálam teljesen normális, mind a téli, mind a nyári változat.De ha neked a nyári van fent, akkor az képes jobban kopni a hideg utakon, a gumi keményebb felülete miatt egy rendesebb fékezésnél, és könnyebben elhasználódik.

Előzmény: dCi (2348)
Black11 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2352
Üdv Mindenkinek !

Először is BUÉK minten topiclátogatónak.
Az elejétől fogva olvasom ezt a fórumot (is) mert beletelt egy kis időbe mire eldöntöttem, hogy milyen autóra költöm a pénzecskémet.
Most már írok is, mert a Jézuska végül egy Tháliát hozott a fa alá.
Igaz nem új, hanem fél éves és van benne 19e km, de legalább be van járatva. :-))
Amiről többen írtatok, ciripelés meg egyéb zörejek itt nincsenek ( vagy csak én nem hallom ).
Ugyhogy eddig nagyon elégedett vagyok vele.
Lenne néhány kérdésem.
1. A belső levegő keringtetés melyik felszereltségi szinttől van benne ?
( Ez egy Authentique Plus, legalább is a forgalmi szerint, bár az az érdekes, hogy se ez, se központi zár, se a belső világítás kikapcsolás késleltető nincs benne. Ilyennel találkoztatok ?)
2. Van bent egy rádió ( nem gyári ), de csak két ajtóba lévő hangfallal.
Hátul kerestem a hangszórók vezetékeit de nem találtam.
A rádióelőkészítésben nem kellene, hogy bent legyen a hátsó hangszórók bekábelezése.
( A rádiótól az ISO csatlakozásból elmegy a vezeték, hol lehet a másik vége ? )
3. Hogyan állítom be az időt az órán.
Ha megnyomom a gombot röviden, akkor átvált a napi km számlálóra, ha hosszan akkor elkezd villogni a napi km és ha ekkor mégegyszer megnyomom akkor nullázza le, de az óra sehogy nem akar állítódni. :-((
Próbáltam már húzni-vonni tekergetni, de nem sikerül rájönni, legalább egy Alt-Ctrl-Del lenne rajt. :-))))
Más minden nagyszerűen működik ( bár a légzsákokat még nem próbáltam :-) ).
Köszi a válaszokat, mindenkinek jó Thalicskázást !!!!!!

Blacky

v__tibor Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2351
B.Ú.É.K. Mindenkinek!

"bizonytalanul ingadozni 400-600 közötti fordulattal" - Sztem a Clióba is ua fordszámmérő van, mint a Th-ban, és ha a 250 fordulatonkénti vonalazást nézzük, 1000 alatt csak két vonás van, azaz 500-tól mutat a mérő. Ez elég megtévesztő, de nem kötözködni akarok. Sajnos az ingadozás okához lövésem sincs.

A gumikopáshoz: az előző Suzud 1.0-ás volt. A Clio nehezebb, jobban gyorsul, jobban lassul. És mindezt a vezetőülésből vszínű élvezetesebb is szemlélni, könnyen hozzá lehet szokni. A gumik a gyorsulás-lassulás során kopnak elsősorban.

R3D+ Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2350
Hali!
tudnátok nekem segíteni, hogy hol van Bp.-en Renault bontó?
ecoma Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2349
Szia dCi,

A gumikra nem vonatkozik a gyári 1 éves garancia? Szerintem igen, mert ez szabályos használattól szabálytalanul gyorsan kopott el.

dCi Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2348
Szerintem kell fizetni, de valószínű megéri azt a 3-4 ezer forintot.

Dízelesek. A mostani nagy hidegekben mikor indítom az autót az elején elgezd olyan bizonytalanul ingadozni 400-600 közötti fordulattal és az is előfordult, hogy a gázpedálra egyáltalán nem reagált ilyenkor. 5-6 másodperc elteltével pedig normális üzemre vált.

Más. 17500 nál vagyok és az első defektem után alaposabban átnéztem a gumijaimat és eléggé elszörnyedtem. Rendesen kopottnak (lefutottnak) tűnnek. Most ezt az időjárás tette vagy rosszul vannak beállítva a futóművek nem tudom. 6 hónap és 17500 km után nekem ez furcsa.

Snatch02 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 2347
Sziasztok,

Szerintetek kell azert fizetni a renault szervizeben, ha atakarom vizsgaltatni az auto futomuvet, kormanyszerkezetet?
Penteken "szerencsesen" elutottem az M7-esen (!!!!) egy hatalmas kutyat, azert szerencsesen, mert en csak a masodik voltam, az elso auto totalkar lett. Nekem csak a jobb elso disztarcsam veszett el, de nem vagyok benne biztos, hogy nem lett baja az autonak, mert akkorat csattant, azt hittem az egesz eleje leszakatt.

Snatch

tiborc01 Creative Commons License 2003.01.04 0 0 2346

Üdvözlök mindenkit

Egy leendő új Thalia tulajdonosa leszek heteken belül.Érdekel minden ami a kocsiról megtudható.
Nagyom jó az oldal.

inglisvumenke Creative Commons License 2003.01.03 0 0 2345
Szia! :-)))))
Nem is írtad, hogy már ma leszel... grrrrrrr!
Előzmény: harrypoti (2340)
thievery Creative Commons License 2003.01.03 0 0 2344
Köszönöm, a hozzám... szólásokat!!!
Sokat segítettetek!!!

thievery

iMre Creative Commons License 2003.01.03 0 0 2343
Sziasztok.
A harom hete atvett Thaliamban (1.4/75LE) mar 1700km van. Mindent rendben, nagyon szeretem az autot, igaz, hogy meg nem probaltam ki mit tud, meg csinjan banok vele.
A tucsok elokerult; kovezett uton, kanyarodasnal hallottam a ciripelest.
Volt "szerencsem" atmenni egy fedo nelkuli kanalison es nem lett semmi baja az autonak. Az ut szelen volt, tele vizzel es latyakos hoval korulveve. Szerencsere lassan mentem de azota minden pocsolyanal lassitok.
A ket unnep kozott autoztam ~150km-t konstans -18 fokban. Azt hittem hideg lesz az autoban de nem volt. Annak idejen a Daciamba ha nem tettem egy kartonlapot a huto ele alig ment az auto (igaz, hogy annak a ventilatora ekszijjal, mindig mukodott).
Imre
circum Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2342
Sziasztok!

Ezennel csathlakozom a ciripelők tháborába. Nem baj, a lényeg, hogy megvan (még mindig! :) Holnap viszem be a kocsit a szervizbe, én is meghallgatom saját fülűleg, mit mondanak rá.

Thovábbi jó vezethgetésth:
Chirchumh :))

Ja, BÚÉK meg minden!

dCi Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2341
Hali,

Igen, cseréltem. A dísztárcsát nem lecsavarni kell. A pótkerékben megtalálod a szerszámokat. Van egy kis kampós "drótdarab", olyan kb 5 centis (mint a félkezü kalóz). Na ennek segítségével tudod lerántani a tárcsát.

Üdv:
dCi

Előzmény: THIEVERY (2338)
harrypoti Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2340
Milyen moci van a kicsikében? Szabadban alszik? Hány km van benne?
Amúgy ne nagyon csodálkozz, mert a théli :) üzemeltetés minden kocsit megvisel és ez a fogyasztáson is meglátszik.

Mindenkinek,
Vigyázzatok a sárkányokra és persze magatokra, mert nagyon CSÚSZIK!!!

Előzmény: THIEVERY (2338)
harrypoti Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2339
BUÉK minden eddigi és leendő Thalicskás car-társnak! :))
THIEVERY Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2338
Üdvözlök mindenkit!

Boldog, Malacokban Gazdag Thaliás Új Esztendôt Kívánok mindenkinek!

Lenne pár kérdésem:
Novemberben vettem meg új Thaliamat... Nagyon elégedett vagyok vele...
Valaki cserélt már kereket???
A dísztárcsa lecsavaró kulcsot nem találom... A kiskönyv szerint a kesztyűtartóban van... Nincs ott!! Ellopták??? :)

Városban mennyi az átlag fogyasztás??? Én kicsit sokallom a 9 litert. Vagy tél van?? Hidegebb a motor??

Bocs ha hülyének tűnök, de az elsô kocsim!
Várom segítô válaszotokat!

KISPIPI Creative Commons License 2003.01.02 0 0 2337
Először is: BÚÉK mindenkinek! Balesetmentes Tháliázást!
A kocsi rángásról pedig: Csak sejtem, - nem vagyok biztos benne -, nen a benzinnel van baj? A Ladámnál azt tettem téli időszakban, hogy egy stamp denaturált szeszt öntöttem minden tankoláskor a benzinhez, ez az esetleges vizet keveri a benzinnel, és igy távozik a viz a tankból. Nekem februárban jön meg a Tháliám, jaj de várom már....
Üdv: Pipi
Előzmény: Gyap (2326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!