Hayateumi vegleg visszavonult az aktiv szumotol, nyakserulse miatt tavaly mar alig tudott versenyezni. Jellegzetes megmozdulasa volt a felugros, "Air Hayate" tachiai. Legjobb rangja sekiwake volt.
Kaio nem kadoban, novemberben 10-5-öt csinált. Még egy esetleges make-koshival is marad Ozeki. Az igaz hogy az utóbbi időben nagyon sérülékeny, de azért valahogy mindig hozta amit kellett. Ettől függetlenül szerintem a korából adódóan is közeleg a visszavonulás.
Ha jól olvasom a sumoforumon, Kotooshu rém sokat edz, és az oyakatája, kedvenc ex-Kotonowakánk szerint "If he does enough keiko, he will be able to beat the Yokozuna".
Asa kevesett edzett eddig és még meg is fázott. Ejnye.
Jol emlekszel, bar hozza kell tenni, Takatorikinek harom, Kotonishikinek ket eppen aktiv yokozuna kozul valaszthattak, mig jelenleg csak egy van (Takatoriki ket yokozunaval is meccselt, es ki is kapott mindkettotol, de a yusho az ove lett).
Szerintem azert osszejohetne a Wakanosato-Asashoryu meccset, ha ugy alakulna Waka merlege, bar szerintem nem fog, elobb odaadnak nehany sanyakut neki, hadd szenvedjen.
de talán Asával nem (a yokozuna programja elég fix már a második héten),
Nem néztem utána, de úgy rémlik, mikor 6-8 éve Kotonishiki és Takatoriki maegashira tizenvalahányból nyertek tornát, mindketten mérkőztek valamelyik yokozunával.
Ezzel szerintem Wakanosato akár yusho-esélyes is lehet, márha teljesen egészséges. Alapban egy csomó gyenge ellenfelet fog kapni. Persze ha nagyon jól szerepel, akkor már összerakják a legerősebbekkel is, de talán Asával nem (a yokozuna programja elég fix már a második héten), a többieket meg akár meg is verheti.
Ahogy néztem Masutoo Sd50 környékére kerülhet, bár erről már korábban is volt szó, hogy a sandanme közepére lesz rangsorolva. Kíváncsi vagyok, hogy ebben az osztályban hogy fog boldogulni. Gondolom a januári torna után körvonalazódhat, hogy lehet-e még magasabb osztályban gondolkodni. Remélem a sérülés is elkerüli őt. Hajrá Attila! Csak így tovább.
Amikor egy új heya alakul, akkor mi dönti el, hogy melyik ichimonhoz tartozik? Az, hogy az oyakata melyik heyából "vált ki"?