Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FIFTY Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2443
Üdv Rede!

A "gudjir" GT-2 gumival én eddig még egy centit se mentem, mert a kereskedésből már téligumival hoztam ki a járgányt. Ez (Kleber)teljesen ok; az eredeti tartozék gumik ránézésre nem lopták be magukat a szívembe. Lehet, hogy ezúttal a látszat nem csalt?

A második 30 000 km remélhetőleg kevesebb gondot hoz.

Előzmény: rede (2436)
kukucs33 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2442
Mázlista :-) Mifelénk nyáron napi 3-4 is összejön néha.
Mondjuk már rajta vagyok a kertes ház / garázs projekten ezerrel :-)), nem csak emiatt, de ez is er?sen befolyásol.
Előzmény: rede (2441)
rede Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2441
Az ablaktörlő lapát csak a volt fordomhoz képest gáz, azon majdnem 5 évig rajta volt a gyári. Reklámcetlim talán egyszer volt, otthon a kertben áll, a melóhelyen meg mélygarázsban :)
Előzmény: kukucs33 (2438)
rede Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2440
Egyáltalán nem az, kivéve néha :), de soha nem gyilkolom.
Előzmény: dCi (2437)
Snatch02 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2439
Akkor szolok majd a kozteruleteseknek, hogy azt a csunya piros cetlit ne helyezzek el az ablaktorolom alatt... :))))))
Előzmény: kukucs33 (2438)
kukucs33 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2438
Hali,
Az ablaktörlőlapát gumijának legnagyobb ellensége szerintem (persze a jégen kívül, de legalább annyira) az alágyűrt mindenféle reklámcetli. Nálam a jobb oldali pl. lényegesebben szarabbul töröl, persze a baloldali alatt sokkal kevesebb szemetet helyeztek el eddig. Az a baj, hogy az arcnak aki csinálja hiába szólok, mert neki ezt a melót adták ki, a reklámoztató meg leszarja mekkora kárt okoz. Kicserélni nem érdemes, mert szétcseszik az újat is pár nap alatt. Ez van :-(
dCi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 2437
Nem túl bíztató, mondhatni szar. Mennyire agresszív a vezetési stílusod az autóval szemben?
rede Creative Commons License 2003.01.19 0 0 2436
hatha valakit erdekel, 20 honap tapasztalatai, hosszu regeny kovetkezik:
penteken voltam szervizben 20 honap es 28000 km utan.
uhum...
merleg: 1 db szakadt motortarto bak, 2 db szakadt ablaktorlolapat(eskuszom, hogy nem toroltem vele jeget, bar en nem vettem eszre, hogy szakadt :)), 40 %-os elso es 90 %-os hatso fekbetetek(ez szvsz elegge egyenfuggo), bal feltengelynel olajszivargas(grrrr), elfekezett j.h. teli gumi(hulye kezifekes kanyarok :)), bal also gombfej enyhen log. Ez nem is lenne olyan szornyu ennyi ido utan, ha nem lettek volna az eltelt majd 2 evben a kovetkezok(persze 1. ev letelte utan, akkor mar nincs gari, de "a beepitett alkatresz 80 %-at ok fizetik", naja csak munkdijban meg vastagon kiszamlazzak): csomagterajto kozponti zar motor csere, futomotor javitas, ajtohatarolok meghuzasa harom alkalommal(b+, mar majdnem konyorogtem, hogy tegyenek mar fel 4 onzaro anyat, dehat jott a kovetkezo szoveg melyet tobbszor emlitettek az elmult boldog idoszak soran: "ha a ronyo ilyen alkatreszt hasznalt fel akkor az a tuti oda, cserelni nem szabad"), kormany bajuszkapcsolok felfogatasanak meghuzasa ketto alkalommal(fel ora utan kitalaltak, hogyis kell szetszedni), reklamaciok a hiresen pocsek gudjir gt 2 (made in torok, tudom-tudom a kocsi is) gumik miatt elutasitassal(ha a ronyo stb...).
Vegulis nem olyan rossz, bar egyszer-ketszer rajuk tudtam volna boritani az asztalt. :)))
Bocs ha hosszu volt...
rede Creative Commons License 2003.01.19 0 0 2435
nem,
rovid, de lenyegre toro valasz :))))
Előzmény: TUZI (2434)
TUZI Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2434
Hy.

Bocsi, hogy belekotyogok de én is Rönös (megános) lennék. Szóval a múltkor kitárgyaltuk az ablakmosó tartály témát a fiúkkal. Lehet, hogy a Thalia-ra nem igaz de hátha. A szintjelző lámpa az összes gépben megvan, de csak a fényszóró mosós kivitelnél van bekötve. A megányon a jobb első ajtó kinyitása után láthatóvá válik a tartály 1 darabja, ahol elvileg látni ha kifogyóban van az anyag. Én még 1 szer se láttam. Persze nem tudom nektek is a jobb első sárvédőben van a tartály?

Előzmény: iMre (2425)
Snatch02 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2433
Jahh, jol latod, nekem ua van.
Előzmény: iMre (2430)
ezer6 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2432
Még valami: az enyémet az Üllői útról lopták el, pontosan a pöttyös utcai metrómegállónál parkoltam a a IX. kerületi oldalon, a 10 emeletes panelek tövében. Valahol olvastam, hogy amióta a belvárost bekamerázták, pont az ilyen helyekről, bekamerázatlan külső, főleg lakótelepi területekről lopják az autókat. Logikus. Nincs kamera, nincs éjszakai mozgás, nincs éjszakai élet, mint a belvárosban, mindenki alszik. Gondolom számít az is, hogy jók a "menekülési útvonalak", ott volt az Üllői út, pillanatok alatt el lehet tűnni, a Harmat utca környéke is ilyen szerintem.
Előzmény: ezer6 (2431)
ezer6 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2431
Szia Gyap!

Régóta nem írtam a topikba, mert ugyanabba a helyzetbe kerültem néhány hónapja, mint Te most. Leírom tapasztalataimat, hátha érnek valamit a számodra:

A kocsit, ha jól emlékszem szeptember 20. körül lopták el, vissza lehet nézni a topikban, még mindig nem katam egy fillért sem. Semmi vita nincs a biztosítóval, sem a rendőrséggel, sem a bankkal, elvileg minden a papírforma szerint intéződik. Ma ugyebár január 17-e van. Ez elég durva.

A Hungáriánál a következő a policy: a kocsi ellopásakori eurotax árat veszik alapul. Ezt nekem minden további nélkül elfaxolta a Renault Baumgartner még aznap délután, amikor a kocsit lenyúlták, szerintem érdemes Neked is elkérni a kereskedőtől, lesz legalább valami kiindulási alapod. Ebből jön le a 10% önrész, valamint a biztosítási évfordulóig fennmaradó biztosítási díj. Ezt a pénzt kapja a bank. Ők levonják a saját részüket és fizetnek neked. Én úgy számolom, hogy kb. fél milliót bukok az ügyön úgy, hogy a kocsi 3175000 ft-os árából kb egymillió volt a hitelösszeg. A befizetett 2,1 millából ugy 1,6 jön vissza. De ez csak az én számításom, majd kiderül mennyi lesz az annyi.

A rendőrség 30 napig "nyomoz". Ezután kiizzad magából egy nyomozást megszüntető határozatot, melyet elküld Neked, ill. az okmányirodának. Az okányiroda kiállít egy forgalomból való kivonási határozatot. Ennek alapján fizet a biztosító a banknak, majd a bank megállapodik Veled. Mindeközben a törzskönyv is mozog ide-oda, normál esetben a finanszírozó banknál van, de már nem emlékszem, hogy pontosan ki, kinek, hogyan küldözgeti, az egész totál túl van bonyolítva. Elvileg fel lehet egy picit gyorsítani a folyamatokat a nyomozás megszüntetése utáni szakaszban, erre kérdezz rá az illetékes helyeken, rendőrség, biztosító, bank, okmányiroda, én nem tettem, mert belefáradtam a dologba, jön a pénz, amikor jön.

Valaki említette ezt a biztosítási csalás dolgot a lopásokkal kapcsolatban. Az enyém is sarki fény metál volt és, ahogy elnézem az utakat, messze ez a legnépszerűbb szín. Nem lehet, hogy ez összefüggésben van a lopási statisztikákkal?

üdv,

ezer6

iMre Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2430
A totalcar-on megjelent tolvajos cikkben van egy kep a valtozarrol (+hogy milyen konnyen hatastalanitjak); ha jol latom pont egy Thaliara szerelt valtozarrolvan szo. :(
zsuga666 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2429

THIEVERY

Tudomásom szerint egy jó, "ütőképes" polgárőrség is cirkál a kerületben. Így talán nyugodtabb leszel.

kukucs33 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2428
Na, a totalcar-on pont az autótolvajjal van riport. Csak azt nem értem, miért az újságírók találják meg az ilyet és miért nem a zsaruk? Mondjuk az újságíró is levághatta volna legalább az egyik kezét annak a tetűnek...

Nekem is Autolok van + egy irodaház éjjel-nappali portája előtt igyekszem parkolni hacsak lehet. Reggel még megvolt...

THIEVERY Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2427
Üdvözlet mindenkinek!!!

Nagyon együttérzek GYAP Thalia társunkkal!!!
Kezdek kicsit megijedni!!! Nekem egy
Autolok nevezetű kormányzáram van. Szerintetek ez mire elég???
Gondolom semmire.
Sajnos utcán parkolok a hetedik kerületben, de a házunkkon kamerarendszer működik. Szerintetek használ valamit???

Más...Hány kilóméterenként kell szervizbe thalicskázni??? kötelezô 30 000 KM????
Vagy a renault Assistant tagjainak hamarab???
Még messze van de hátha tudtok segíteni.

Ellôre is köszönöm. Boldog thaligázást!
LE A RENAULT TOLVAJOKKAL!!!
Szerintetek olvassák a fórumot???
üdv: thievery

dCi Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2426
Szia Gyap!

Én is remélem, hogy nem így működik a rendszer. Egy 2002-es Auto2 magazin foglalkozott több oldalon keresztül ezzel a témával és nekem a korábban leírtak szűrődtek le.

Most elővettem és megnéztem az én törlesztőrészleteimet ami így nézett ki:

Első részlet: kamatrész 75124 Ft tőkerész:-32125 Fizetendő: 42999 Ft. Vagyis az első hónapban befizettem 43e Ft-ot amiből 75e kamattörlesztés volt így emelkedett a tőkerészem 32e Ft-tal. Érdekes nem? Pont erről az anomáliáról szólt a cikk is.

Második részlet: kamatrész 11057 tőkerész:31748 Fizetendő: 42805 Ft

Az első 4 hónapban 90%-ban csak kamatot törlesztettem és az 5.-től indult el komolyan a tőketörlesztésem.

Szóval azt javaslom ellenőrizd Te is a számláidat.

Üdv:
dCi

Előzmény: Gyap (2422)
iMre Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2425
Sziasztok.
Tegnap delutan meglepetesszeruen kifogyott az szelvedomoso lotty a Thaliambol (eloszor atvetel ota, akkor feltoltottem maximumra). A muszerfalon ott van a kijelzo, de nem figyelmeztetett. Utananeztem a konyvecskeben es azt irja, hogy a kijelzo nincs bekotve, vagyis nincs szinterzekelo az autoban. Ez nem a vilag vege; amit egy kicsit furcsalok az az, hogy ha ha a tartalyt nezem akkor sem jovok ra mennyi van meg benne. Ezekbe az erzekelomentes autokba tehettek volna olyan dugot a tartalyra amin van egy muanyagpalca, mint az olajszintnel.
Igy, a csomagtartonak lett egy allando alberloje: 2L szelvedomoso folyadek.
KISPIPI Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2424
Pedálzár? Erről még nem hallottam.
De foglaljuk össze a védelmi lehetőségeket:
1./ Inditásgátló (adják a kocsival)
2./ Sebváltózár (MULT-T-LOCK forgalmazza)
3./ riasztó
4./ Mechanikus Kormány-sebváltó összekötő bilincs
5./ Motorház-zár (MULT-T-LOCK)
6./ Pedálzár (ezt nem ismerem, valszeg mechanikus védelem lehet)
7./ Rendszám gravirozás üvegekbe
8./ Kerékbilincs (nem tudom kapható-e a kereskedelembe?)
9./ Rádióadó kocsiba szerelése (vevőkészülék otthon legyen!)
Nem tudom teljes-e a lista (ha nem, egészitsétek ki), de minél többet tesztek fel ezekből, annál több gondot okoztok a mocskos tolvajoknak.
Előzmény: zsuga666 (2423)
zsuga666 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 2423

Sziasztok !

Kedves Gyap ! Őszinte részvétem. A Te szomorú példád az, ami ismét szólásra késztet. Marha nagy eszemmel kitaláltam, hogy leendő új autómba milyen védelmeket teszek, tetetek. Ennek egyik oszlopos tagja lett volna a váltózár. Erre ugye...
Így két kérdés vetődik fel bennem:
1,Mindegy hogyan, hová (előremenet, rüki)van az autóba gyógyítva a váltózár, akkor is 3 perc csupán a hatástalanítása?
2, Ha nem váltózár, akkor mi?!
Még egy jóképességű pedálzárat tudnék elképzelni.
Erről mi a véleményetek? Bocs ha hosszú voltam.

Gyap Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2422
DCI!!!

Hát csak reménykedni merek nincs teljesen igazad ami a bankot illeti! Esküszöm bankrabló leszek ha ez így lenne!
De a példát leírom már csak másnak is példa legyen! A kocsi vételára: 2.510.000,-Ft A befizetett előleg 880.000,- Ft Eddig befizetett törlesző részlet 2x 46.050,- Ft + az ügy lezárásig még kb 1-2 havi részletet be kell fizetni!
A biztosító ha nem kerül meg az autó az biztosítási év fordulóig ki kell fizetni a casco értékét amit levonnak az álltaluk fizetendő értékből! Kérdés a biztosító milyen értéken számolja az autót! Az eredeti értéken /számlás/ vagy az eredeti akció nélküli értéken, vagy a jelenlegi beszerzhető értéken!
Szóval rengeteg a kérdés!
Ha érdekel benneteket minden részletet szívesen leírok az ügy folyamatából!De tényleg csak akkor ha érdekel mindenkit!Sőt minden jótanácsot szívesen veszek!

Köszönöm Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

Előzmény: dCi (2421)
dCi Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2421
Szia. Mint azt korábban "bemutattam" a váltózár hatástalanítása +3 perc, nem tartom valószínűnek a trélert mivel nagyon feltűnő.
Őszintén sajnálom a kocsi gazdiját. Ilyen friss autó esetében az szokott problémát okozni, hogy az első kb 3 hónapban szinte csak kamatot fizetsz és nem törlesztesz tőkét. Mivel a biztosító pedig 85-90 %-át fizeti jó esetben a kocsinak, így ezért kell plusz ráfizetni a banknak. Elég nonszensz, de sajnos így van.
Előzmény: KISPIPI (2418)
ecoma Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2420
Sziasztok,
Egy ismerősöm, aki használt autó kereskedő mesélte az alábbiakat:
A Renault alkatrészek nagyon drágák, a biztosítók totálkár esetén jól fizetnek rá, ezért szeretnek vele az ügyeskedők „biztosítózni” (szándékosan összetörik az autót, úgy, hogy kicsi legyen a kár, mégis totálkárossá nyilvánítsák). Az összetört totálos autóhoz lopatnak egy ugyanolyat, majd annak az alkatrészeiből kijavítják az eredetit. Így utána nyugodtan el tudják adni. Semmi munka, dupla haszon! Na ezért lopnak Renault-t!
Előzmény: Köny (2419)
Köny Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2419
Ez Magyarország! Szemét Balkán... Eddig "érthető" volt, hogy vitték a Mercit meg a BMW-t, nade, hogy most már a Renaultot is viszik, ez már tényleg a vég...:o(((
KISPIPI Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2418
Ha váltózár is volt Gyap kocsijában, akkor valszeg trélerrel vitték el. Jó lenne megkérdezni a szomszédokat, hogy láttak-e ilyen kocsit az ominózus napon.... A rendszám üvegekbe gravirozása hasznos az ilyen esetekben, mert a rendszámtáblát szokták néhány utcával odébb kicserélni a tolvajok. De ha "lopós autóval" mentek, akkor ezt később teszik meg...
harrypoti Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2417
Részvét Gyap!

Nem vagyok nagy híve az iszlám törvénykezésnek, de most szívesen látnám kezei nélkül azt a mocskot/ mocskokat!!!

Előzmény: Gyap (2415)
KISPIPI Creative Commons License 2003.01.16 0 0 2416
Gyapi! Nagyon sajnállak! De tudom, hogy ez rajtad nem segít... Az ember több évig spórol egy kocsira, és az semmi perc alatt odavész...
Többiek! Látjátok, hogy nem elegendő csak az inditózár. Riasztó is kell bele, váltózár, és minél több ilyesmi. Valaki mondta, hogy még a kerékbilincs sem butaság. Ezen is érdemes gondolkodni. Mennyibe kerülhet?....
Előzmény: Gyap (2415)
Gyap Creative Commons License 2003.01.15 0 0 2415
Üdv Mindenkinek!

Köszönöm a hozzám intézett szavakat, és örülök, hogy ilyen segítőkész csapatra találtam!
Noss az adatok! Már ami meg van mert vétlen a biztosítónál elfelejtették vissza adni a papírok egy részét!
Renault Thalia 1,4 16V Világosszürke=Ezüstmetál / nálam / IHE-098 frsz. 4990 km van az órában!
Az alváz és a motorszámot később!
Volt CASCOm de az új rend szerint a biztosító nem nekem fizet hanem a banknak, a bank kiszámolja mi az ami neki jár és ha abból még marad valami azt kapom én! Természetesen rákérdeztem a számítás módjára de az ügyfélszolgálatos hölgy nem tudott pontos választ adni, de annyit mondott van/nak/ olyan esetek mikor az ügyfélnek még fizetni kell a bank felé mert a biztosító álltal adott összeg nem fedezi a banki tartozás összegét! Hoppáááá!
Reménykedem csak, hogy én nem ebbe a körbe tartozom! Aki igazán nagyot kaszál az a biztosító! Mert a 10 % önrészt azt levonja + a kötési év fordulóig beszámítja a casco dijját! Hát ez van!
A X. kerületben az Óhegypark és a Harmat utca közti részen lakom, ami elvileg csöndes nyugodt hely csak 1 éven belül már a 2. autómat viszik el innen! Esküszöm valami riasztót vagy kamerarendszert ki fogok találni! Nem állapot ez így! Persze tudom a garázs volna a legjobb de sajnos az megegyezik a havi dijja a cascoéval!
Na nem sírok tovább!

Mindenkinek további jó autózást!
KÖSZÖNÖM!

Üdv: Gyapi

tiborc01 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 2414

Részvétem

Érdemes lenne a rendszámot közzé tennni.Több szem többet lát.És egymáson is tudunk segiteni ha figyelünk.A változáron csodálkozok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!