A jobb lámpám bepárásodott, de annyira, hogy állt benne a víz.
Megoldásom:
távolsági izzó ki, helyzetjelző ki, a távolsági helyére hajszárító be és a levegő a helyzetjelző lyukán távozott. Remélem most jó lesz így egy ideig...
Más: kicseréltem a tükörindexet. Féltem, hogy nem lesz jó/nem fog sikerülni. Sajna valóban le kell bontani a teljes tükörházat, de megoldható. Talán annyi van, hogy nem kell a tükröt kiszedni, hanem egyben ki lehet pattintani a fűtőszálakkal együtt.
Igen, értem, de hogyan tudja megkülönböztetni, hogy a pedál tök fenn van, vagy csak fékezek, stb? Amúgy msot a kocsi jó, sőt, mintha jobban is menne. Talán a reset miatt?
Pedig nem. Egy egyszerű kapcsoló 2 pólusú. Ez nem véletlenül 4. Ez valójában 2 kapcsoló, csak fordítva párosítva. Az egyik nyitó, a másik záró. Tehát (egy kis statikus hazárdot kivéve) nincs olyan üzemállapot, amikor mindkettő 1 (BE) lenne, illetve mindkettő 0 (KI) lenne. Ha mégis, akkor hibás a kapcsoló, és beírja hibának. Ennek az a lényege, hogy az ecu mindig tudja, hogy taposod-e a pedált, vagy nem. Mert ha csak sima kapcsoló lenne, és az 0-t jelent az ecu-nak, abból még nem derül ki, hogy valóban nem nyomod a pedált, vagy csak a kapcsoló szart be.
Szerintem nem a sebességhez kötik a fokozatot, hanem pont a fordulatszámhoz, mert pl. oké hogy szép lassan tempomattal beállítva mész 66-al D6 ban, de odataposol akkor már vissza is váltott D3 ba úgy hogy észre se vetted.
Akkor viszont mär csak azt kene megnezni, hogy hiäba 66-näl vält fel D6-ba, de a tenyleges sebessege az autonak a 60-at sem eri el... Bär a jozan esz azt diktälja, hogy ne a sebesseghez kössek ezt, hanem a motorfordulatszämhoz. Bär az is igaz, hogy emelkedön is mäshogy viselkedik, de amiket leirtam, az vizszintes uton ertendö.
Igen, az 5%-ot mindenki mondja, de ez nälam mär közel 10%, ami mär sok, ugy gondolom. Nincs esely szerintetek ennek a kalibräläsära? Van az autoban GPS, miert nem ällitja utänna néha? :)
Bär lehet, hogy a közeljövöben motortartobak csere lesz ebböl mégis...
Furcsa, hogy nem egyformán van ez. A mi 2.0 PDT passatunk DSG váltója az óta szerint 80 km/h alatt nem vált hatodikba. Pedig volt, hogy próbáltam. Persze a váltásokat a gázpedállal nagyon könnyen lehet megoldani. Automata üzemmódban kb 1500-4000 fordulat között lehet szabályozni a fel-le váltást, persze ezt mindenki tudja, aki használja. GPS szerint kb 5% a csaló kilométeróra mutatója.
"Vízpumpa: csere ár 25 ezer, csere nélkül 70 ezer"
"Generátor szíj: 10 ezer"
Ez a vezérlés cuccok még valahogy. A vízpumpa az odabasz. Nekem a nagy szervíz kb. 160 ezerből megvan.
De ez nagyon odab@sz:
DSG olaj: 9 ezer / liter
DSG szűrő 10 ezer
Ha jól tudom 7 liter kell. 7*9 ezer + 10 ezer = 73 ezer. Ennyibe tuti nem szokott kerülni a váltóóolajom. Sőt. Nem akarok hazudni, de 130 EUR (kb. 42 ezer kemény valuta) szokott lenni a komlett csere, szűrővel.
"Kettőstömegű 280 ezer" - erre nekem 350 ezret montdak még 3 éve.
Elkészült(?) az autóm, a szerelő szerint a hibakód is azt dobta ki, hogy féklámpa hiba. Nem akartam elkeseríteni, hogy kipróbáltam a kocsit úgy, hogy együtt nyomtam a féket+gázt, hogy mi a reakciója. Na, mindegy, elvileg most jó.
13.450Ft volt a kapcsoló +4.000Ft a munkadíj. majd meglátjuk, hogy tényleg ez volt e a baja!
Ma voltam benn a porscheban megnézni pár alkatrész árat tájékozódási céllal (nyilván nem ott venném meg)
Ami nálam aktuális lesz:
Vezérlés szett 140 ezer
Vízpumpa: csere ár 25 ezer, csere nélkül 70 ezer
Generátor szíj: 10 ezer
DSG olaj: 9 ezer / liter
DSG szűrő 10 ezer
Kettőstömegű 280 ezer
Szélvédő (fűtőszálas) 195 ezer
A munkafelvételishez már nem mentem oda árajánlatot kérni :D
Szóval ez a pár dolog több mint egy milla lenne ha márkaszervizben csináltatnám.
A szélvédőt leszámítva 200 ezer környékén szinte mind karbantartási költség (mert a kocsinak lekopogom nincs semmi extra baja, kicsit zörög a lendkerék, de még nem akkora para)
Nekem 140 lovas van 2011-es, MSV váltókódú, CFFB motorkódú.
- Kb +-2 km/h -val eltérően kapcsol fokozatot, de ennyire pontosan még nem figyeltem. Azt, hogy "lépésben haladáskor" az azt jelenti, hogy folyamatos haladásnál tempomattal, ugye?
Szerintem a motor-, vagy váltótartót kellene cseréltetned (jobb esetben), mert nekem ilyen tempónál, sebességi fokozatban "rezzenéstelenül", szépen megy.
- A km óra minden autóban túl van kalibrálva, tehát többet mutat, mint amennyivel valójában mész. Ez kb 5%-os eltérés szokott lenni, tehát 100-at mutatva az óra, valójában 95-öt jelent. Ezt befolyásolhatja a rossz gumiválasztás. Pl. a gyári 215/55R16-os méret átmérőben 64,29 cm. Ha ehelyett veszel pl egy 205/55R16-ot az 63,19 cm, ami átmérőben több, mint egy cm-rel kisebb, és az is hozzátehet a "tévedéshez"!
Miafene... Neked 55-nel rakja vissza 4.-be, nekem meg ora szerint 47-ig engedi vissza, ami pontos sebessegnel ugy 44 körül lehet... Ha ilyenkor nem lassitok toväbb, hogy visszakapcsoljon, hanem tartom a sebesseget, ugy remeg az egesz, mintha szet akarna esni.
De most jut eszembe, hogy neked a 170 lovas van nem? Annäl lehet, hogy mäshogy programoztäk a vältot... Neked nem mér föle az oräd?
Sziasztok ismet, elszakadva a zacskotartotol, uj temäm van, amit megvitatäsra elöterjesztek:
Nemtudom, hogy mäsok DSG-je hogyan van beprogramozva, en leirom az enyemet, aztän jön majd a kerdesem. Az autom 50-ig tartja a 4-est, 51-nel jön az ötös, amit 65-ig tart, 66-tol mär kapcsolja a hatodikat. Ezek termeszetesen csak lepesben haladäskor ertendöek. A gondom az, hogy mind 51-nel, mind 66-näl kellemetlenül rezeg a kabin, erzödik, hogy e fordulatszämtartomäny tul alacsony neki. Ilyenkor kicsit gyorsitok, vagy kezzel visszakapcsolok.
A nagyobb gondom az, hogy a fentebb leirt sebesseget az auto kijelzöje alapjän irtam. A valos sebesseg pedig ennel még sokkal kevesebb. Az utszeli sebessegjelzök, es GPS alapjän is, a sebesseget erösen felül mutatja, tehät mikor 50-et mutat, tulajdonkeppen csak 45-el megy, amikor 65-öt, csak 59-el megyek. Az elteres kesöbb fokozodik, GPS-es 130-näl mär 141-et mutat auto sajät kijelzöje.
Nektek hogy kapcsol, illetve ezek az ertekek Nälatok is hasonlo keppen alakulnak? Nem lehet ezeket az ertekeket kicsit fentebb programozni? (D-böl S-be valo vältäs nem megoldäs)
Van itt ez a mai Skoda Fabia teszt, amiben az egyik kepen läthato egy ajtozsebbe illeszthetö szemeteszacsko tarto. Na ilyen kene nekem is, de a neten nem talältam ilyet. Vkinek vmi okossäga van-e ezzel kapcsolatban? :)
Szia! Ha a nagy kijelzős óracsoportod van, akkor nincs ikonfelvillanás mert a kijelző tetejére rajzolja ki sárgán a kannát ha baj van, mint ahogy a tankolásra is figyelmeztet.