Ez is már vagy 5-6 éves , és most csinál először ilyet. Gyönyörű szép kis fa , csak az a baj , hogy iszonyatos gyorsan nő. Minden ősszel a felére kell visszavágnom , hogy be tudjam vinni.
ha kb.5 mm-es a szára akkor már lehet(kb.1-2 éves magonc).Ha a Kanári szigeteken jársz te is szedhetsz hajtást(ha nincs távol keleti ismerösöd aki küldene).Rappainak törpe mangoja van termő,ha esetleg kikönyörögsz töle egyet megprobálkozhatsz ezzel is.
Tapasztalatom szerint érdemes egy magoncba többet oltani mert nehezen ered(nekem egy oltás maradt csak meg igaz az már szépen fejlődik)
Nézd, ha kizöldül és valami úton sikerül virágzásra bírnom továbbá még magot is fogatni vele (fogalmam sincs, hogy nem önmeddő e véletlenül) akkor kaphatsz belőle.
Ilyen a Fiesta. A cserepes képek mai zsákmányok, van itt nálunk egy szuper növénydiscount, most van a szezonja.
A többi tavalyi kép, ök Budapesten vannak, jelenleg saját szaporítású, öszi dugványok formájában léteznek. Ki vannak ültetve, most készülnek virágzani. Nem tudom, hogy a piros-fehér csíkos megörzi-e ezt a tulajdonságát az utódban is, valahogy a nyár végére egyre kevesebb lett a csík. Lehet, hogy valami fölturbózott, túltenyésztett változatról van szó.
Vagy magról (normális magkereskedőnél egyébként nem találtam, vagy tőosztással. Bár az enyémnek három fő ága van, de egyszerűen nem mertem még csak megpróbálni sem.
Szia cucurbia! Amíóta az emberi kereskedelem folytán illetve növényvadászok, gyűjtők által bekerülhetett. Csak trópusi és szubtrópusi (üvegházi) növények érdekelnek. Szakdolgozathoz kell. Tudsz hozzá irodalmat? Üdv, X
Látom élénkülünk. Hát elvetettem egy csomó magot a csirimójából, de szerintem (netes utána nézést után) ez a csirimojó x cukoralma hibridje(atemoya), a gyümölcs formája miatt gondolom. Na ebből, ha sok kikel akkor a forumosok jelentkezhetnek érte, mert nem tudom majd mit csináljak velük. Tamarind magot is tudok adni ha valakinek kell, meg esetleg longant is. üdv.
Ez az, aminek írtam, Xerophyta retinervis :)))) Füstölt malaclábnak én hívom csak, mert úgy néz ki szerintem, mint egy túlfüstölt csülök.
Magyar neve tudtommal nincs. Arról sincs infóm, hogy Mo-n van e valakinek rajtam kívül Szárazságtűrő növény, Dél-Afrikában él. Télen szárazon elvan mint a befőtt, ilyen állapotában, aztán ha sikerül eltalálni az öntözést, akkor kizöldül, esetleg virágzik. Jó vízáteresztó talajt kiván, mert a túl pangó viz problémát okozhat, viszont hőmérséklettől függően 2-4 naponta öntözni kell, mert ha kiszárad visszamegy száraz állapotába. Full napsütés kell neki.
Az alábbi linken a középső három kép élőhelyi felvétel, egy a száraz állapotot mutatja, egy a kizöldült csoportot, egy meg a virágzó állapotot
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Arról keresek forrásokat, hogy Európába illetve Magyarországra milyen módon kerültek be trópusi és szubtrópusi növények. Előre is köszönöm, X
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Arról keresek forrásokat, hogy Európába illetve Magyarországra milyen módon kerültek be trópusi és szubtrópusi növények. Előre is köszönöm, X