Keresés

Részletes keresés

mtoma73 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1203
Ezek most fejbol mentek, majd ujra meg kell nezni a reszeket. Az iroda biztos nem az emeleten van?
Ugy emlekszem, hogy az irodat amikor mutatjak az ajto mindig jobbra van es szemben pedig egy ablak lathato.
Előzmény: Flora (1200)
angyalhentes Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1202
Huhh, ezekhez nem tudok hozzaszolni. De sok sikert a probalkozashoz :)
Flora Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1201
Mégsem, megdőlt az elméletem. A dolgozószoba ajtajához képest az ablaka úgy helyezkedik el (jobbra esik tőle), hogy az előbbi hozzászólásom szerint az ablaka az ebédlő falára esne. Ó, a fenébe.
Előzmény: Flora (1200)
Flora Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1200
mtoma73, nagyon jó ötlet, az étellift szépen van megoldva, de itt sehol sincs a télikert és "George irodája". A szalon hátsó falánál nem ablak van, hanem ajtó a télikertbe. (Lady Lavender üldögélt ott a papagájával legutóbb.) Változatlanul azt gondolom, hogy a dolgozószoba az ebédlő mögött lehet (a rajz szerint a konyha felett).
Előzmény: mtoma73 (1199)
mtoma73 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1199
Elkeszultem az 1.0-s verzioval,amin a konyha es a foldszint talahato. Megoldottam az etellift rejtelyet is, szerintem. Nem akarom berakni ide a kepet csak egy linket, de betehetem ide is ha igeny van ra:
1.0-s terkep
jinjang Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1198
Nekem úgy tűnik, hogy a konyha, a kamra a legalsó szinten, egy szuterén félében van, ami részben a födbe süllyesztett, de az ablakai kilátszanak a föld felett. Valószínűleg oldalról, a cselédbejáraton keresztül lehet megközelíteni. Erről a szintről vezet fel egy lépcső a tulajdonképpeni földszintre, amit ha a főbejáraton közelítünk meg, pár lépcsőn kell felmenni hozzá. Itt vannak a 'nappali tevékenységek' helyszínei (bár a dolgozószobára nem esküszöm meg, de az is itt szokott lenni). Az I. emeleten vannak a háziak szobái, és legfelül, ami tulajdonképpen már a padlás, a cselédeké.
asciimo Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1197
Es mi lenne, ha ezt az egesz szintkerdest megoldanank azzal, hogy a konyha nem a pinceben van, hanem csak felig. Mondjuk aki latott mar domboldalban hazat, az erti mire gondolok. amugy meg azt is gondoljatok meg, hogy a konyhabol Mabel kilat a mosogato mellol valahova, es ott meg egyszer a Miniszterelnokot is megleste!

Ja es az emeleten a vendegszoba szomszedos Poppy-eval, mert amikor Teddy atmegy Tarzankodni, azt hallja Poppy.

Ja es meg valami. Amikor Teddy log Ivy ablakaban, Henry parnakat visza ala. Azt hova teszi? Ebbol kiderulhetne, melyik oldalon van a csaledszoba.

udv.

Előzmény: Ernesto Serra (1196)
Ernesto Serra Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1196
attól, mert felfelé húzza Henry a zsinórt, még meglehet oldani, hogy vízszintesen mozogjon a "lift" persze akkor már nem lift lenne a neve, de azért valószínű az ebédlő alatt van a konyha mégis, viszont akkor a hátsókert nincs egy szintben a főbejárat előtti kerttel, szerintem
mtoma73 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1195
szerintem a konyha van legalul, mert
1. a fobejarathoz lepcson kell felmenni.
2. egy fouri hazban a pinceben van a konyha, tudtommal, igy lenne logikus.

a rajra csak a konyhat es az etkezot rajzoltam, termeszetesen a konyhabol a mosogatoba nyilik a masik ajto, es az etkezovel szemben van a szalon.

Az etelliftet pedig felfele szoktak huzni, Henry is ilyen mozdulatokat szokott tenni.

LeifEriksson megallapitasait magam is osztom.

Flora Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1194
:-) Nagyon jól szórakozom ezen az ház-alaprajz kavarodáson.

"az etellift megy tovabb felfele is! ott hova esik?" Az I. emeleten is van étellift-nyílás, a folyosón, és itt egykagylós "házitelefon" lóg mellette (amin Henry legutóbb Mrs. Liptonnal beszélt). Az emeletről ugyanis már nem lehet lekiabálni az ételliftben, mint a földszinti ebédlőből. Nagyon mulatságos, amikor Ivy úgy "csörög le" a konyhába, hogy belefúj, és ez sípol Mrs. Liptonnak.
De legalább nem valódi telefon, amitől Ivy fél, mert "az elektromosság keresztülmegy az ember fején".

Előzmény: w8800 (1181)
Foti Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1193
amikor Sir Ralph bújkál a kertben, akkor sem lefelé néznek, ...

Amikor Sir Ralph bújkál a kertben, akkor Őméltósága nem engedi Teddyt az ablakhoz, nehogy meglássa ! Hová vezetne ez ?

Előzmény: Ernesto Serra (1189)
LeifEriksson Creative Commons License 2002.01.11 0 0 1192
így igaz, mindig a cselédek laknak legeslegfelül
Előzmény: Görcs (1191)
Görcs Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1191
Ernesto Serra
"A konyha is a földszinten van, hiszen onnan lehet kimenni a hátsó udvarra, de akkor nem értem az ételliftet, lehet, hogy nem föl-le működik?"

A ház 4 szintes, ez látszik a főcím alatt. A legalsó szint (elől) félig a földben van, annak ablakai fele méretűek (hátul már normál méretű ablak van a konyhán). A második szintre azaz a földszintre néhány lépcsőn lehet felmenni. A 3. és 4. szinten van mindenkinek a saját szobája.
Meg akkor mi értelme lenne az "idelenn" és az "azok ott fenn" célzásoknak, ha egy szinten lennének.

LeifEriksson Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1190
Az étellift rejtélyének megoldásán már én is sokat töprengtem, eleddig eredmény nélkül.

Ami a dolgozószobát illeti: ugyanolyan fekvésűnek kell lennie, mint a szalonnak, és ugyanúgy a földszinten kell lennie, mivel a dolgozószobába belépve szintén jobbra fordulva látszik a télikert (balra meg a kamera). Még az lehetne, hoyg az emeleten van a szalon fölött, de kétemeletes télikertet nemigen tudnék elképzelni.

A hálószobákhoz adalék: annyit tudunk hogy James szobája Cissyé fölött van (Twelvetrees senior zajt csapott és Miss Cissy meghallotta), valamint hogy Ivy szobája Őméltóságáé fölött lehet, mivel Őméltósága ablakában kalimpált Teddy lába, mikor félig lecsúszott Ivy párkányáról.

Ja, igen, még valami: Lavender szobája pont a szalon fölött kell hogy legyen, mivel mikor lepedő-kötélen lereeszkedettm hogy megszökjön Twelvetrees-Dolby kapitánnyal, pont a főlépcsőn lejőve látták meg...

így hirtelenében ennyi, de az emeleti, illetve a cselédszobák java része előttem is homályban.... :-)))))))))))

sziasztok

Leif

Ernesto Serra Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1189
a szalon, az ebédlő és a dolgozószoba mindenképpen a földszinten van, legalábbis abból kiindulva, hogyha a főbejáraton bejönnek, akkor nem kell felmenni semmilyen lépcsőn, hogy bejussanak mondjuk a szalonban, sőt, amikor Sir Ralph bújkál a kertben, akkor sem lefelé néznek, hanem egyenesen ki az ablakon, úgy veszik észre. A konyha is a földszinten van, hiszen onnan lehet kimenni a hátsó udvarra, de akkor nem értem az ételliftet, lehet, hogy nem föl-le működik?
Görcs Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1188
Akárhogy töröm magam, nem sikerül a konyhát és az ebédlőt összeforgatni az étellift segítségével. A lenti rajzon (mtoma73) a bal oldali lépcső fordítva van, de az étellift helye stimmel. Papíron rajzolgatva ideáig eljutottam, de már az sem világos, hogy a konyha ablaka milyen irányba néz.
Most ezeket nem tudom összeegyeztetni:
1. Első részben Ivy érkezésekor az Őrmester mondja, hogy a szolgálati bejáró (házat szembe nézve) jobb oldalon van. Tehát valahol a ház jobb oldalán lehet hátrajutni a hátsó bejárathoz.
2. A konyhában a szemközti nagy ablakon egész jól ki lehet nappal látni. A mellette levő mosogató helységből nyílik a kijárat. Egyenesen a fal mellett menve balra kell fordulni egy boltív alatt. Ezen a bal oldali falon van az ajtaja és a szűk ablaka annak a tároló helységnek, ami a konyhából nyílik (szokásos kameraállásból a szemközti jobb sarokban). Ezek szerint aki kimegy az balra fordul, tehát látni lehet a konyhaablakból.
1. vs 2.: Aki balra fordul, az hogy jut a ház jobb oldalára?

A 3. részben amikor az ügyvédtől megtudja Stokes, hogy rá hagyja Levender a részvényeket, Meldrumot becsapja Sir Ralph trükkel; ekkor jól látható a hallból, hogy a személyzeti folyósó ajtaja a lépcsőfeljáró alatt szemben középen van.
Azt is most vettem észre, hogy Ivy szobályából jobbra fordulva 2-3 lépcsővel lejebb nyílik Stokes szobálya. A ház száma pedig 12-es.

w8800: "Talaltunk egy hibat a filmben? :)"
Biztos nem fogunk hibát találni, csak kevés helyszínt mutatnak. Profin megvan csinálva az egész.

vorga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1187
Ja, és: az étellift nem az ajtóval szemben van, hanem az ajtó mellett, ahogy bemész az ebédlőbe, balról. Szemben ablakok vannak, meg az asztal, amelyen az ételek vannak.
Előzmény: w8800 (1181)
vorga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1186
Egy kis kiegészítés:

A konyhából még nyílik egy mosogató, itt lehet kimenni a belső udvarra (patio). Valamint az első emeleten a folyosó egyik oldalán van az ebédlő, a másikon pedig két ajtó, az iroda és a szalon. A cselédszárny elhelyezkedése még nekem sem tiszta... meg van még a cselédlépcső, ahol Teddy szokott nagy izgalommal felmászni, hogy mosószappanszagot és durva vászonhálóingeket érezzen :)

Előzmény: mtoma73 (1180)
vorga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1185
a "gini"-t úgy írják, hogy guinea, és valóban többet ért a fontnál, de ha jól emlékszem Poirot-ra, ő megsértve érezte magát, mikor 10 guinea-vel akarták kifizetni.
Előzmény: Poppy Meldrum (1166)
Foti Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1184
Csak nyugi, nem kell begolyózni, én mindig ezt mondom.
Előzmény: w8800 (1183)
w8800 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1183
Vagy mégsem? Minél tovább gondolkozok rajta, annál kevésbé tudom. GGGrrrr....
újra meg kell nézni a sorozatot, ezekre figyelve.

w8.

Előzmény: w8800 (1182)
w8800 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1182
Rájöttem!
a konyhajtóból látható lépcső az nem az, ami a hall-beli lepcső alatt van (ha van ott egyáltalán), hanem az a cselédlépcső, a másik lépcsőház, amin keresztül fel lehet jutni a cseledszobákhoz.

most nem allok neki rajzolgatni, ujra meg kene nezni azokat a reszeket, ahol kivulrol latszik a haz.

w8.

w8800 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1181
bocs, de az ebedloben az etellift az ajtoval SZEMBEN van, ha ott lenne, ahova te rajzoltad, akkor a lord hata mogott lenne a kajalasokkor!
Viszont ha feltetelzzuk, hogy a hallbol az emeletre vezeto lepcso alatt van a konyhaba vezeto lepcso, akkor az ajtotol jobbra kene, hogy legyen!!!

Talaltunk egy hibat a filmben? :)
es ha folytatjuk: az etellift megy tovabb felfele is! ott hova esik?

w8.

Előzmény: mtoma73 (1180)
mtoma73 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1180
na megvan remelem nem nagy:
Előzmény: mtoma73 (1179)
mtoma73 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1179
ez igz nem jo, mert az etellift a konyhaban az ajto mellett van az ebedloben pedig az ajto melletti falon, es ugy lenne logikus, hogy az etellift fuggoleges legyen.
Mingyart megprobalom rejazolni, hogy mire gondolok
Előzmény: Görcs (1178)
Görcs Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1178
Szintén sorttárs? :)
Én is pont emiatt nem kezdtem el a rajzot, sőt két részt sem láttam, mert azt sem tudom, milyen nap van. Na de februártól reszkess videó!!!
Flora: Szerintem sem fér bal oldalra több helyiség, ezért gondoltam, hogy az emeleten lesz...de ez nem biztos. A lépcsőfeljáró alatt szerintem egy lépcső vezet le a konyha fele. Azt a helyiséget alul szokták mutatni, ahol leér a lépcső...tudod, ahol a telefon is van. Aztán az étellift is sokat segíthet, ahol a konyhában bepakolják a kaját, pont felette kell lennie az ebédlőnek az egyik fala. Majd ha jobban belegondolok, biztos elbizonytalanodok. Akkor jöttök majd Ti!
Előzmény: Poppy Meldrum (1162)
w8800 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1177
Ugyan dehogy! Ne szólj szám, nem fáj fejem, mindigy ezt mondja! :)

w8.csitt.hu

Előzmény: angyalhentes (1176)
angyalhentes Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1176
Kellemes lehet a csaladi elet otthon. :)))

Es legalabb kapod is a taslikat rendesen?

Előzmény: w8800 (1175)
w8800 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1175
Elnézést, hogy csak igy beleszólok, de én is szeretnék belőle egy példányt!
Kedvesemnek adnám ajándékba. :)
Azt hiszem róla már meséltem: mondj egy epizódszámot, és ő elmondja az összes párbeszédet belőle. :) Szerintem 40-50-szer végignézte már az első 20 részt. :)

w8.thx.hu

angyalhentes Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1174
Csalatkozom :)
Előzmény: Ati-pati (1173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!