Keresés

Részletes keresés

Jo Tunder Creative Commons License 2005.08.06 0 0 90

Én nem hiszem, hogy az Amerikai Egyesült Államok barátságtalannak fogja tekinteni Sólyom kijelentését. Ő nem ért egyet a U.S Patriot Act-tel. Ennyi. Az a különös, hogy Sólyom nem tudott arról, hogy az EU most kivánja átvenni a biometrikus szabványt.
Előzmény: Callie (69)
Callie Creative Commons License 2005.08.06 0 0 89

Kérlek:

Hezbollah

Támogatják ezenkívűl az Iszlám Dzsihádot, a Hamaszt és Szíria közvetítésével még másokat. A most beiktatott államfőjük "személyes" ajatollahja pedig terrorista-toborzóirodákat működtet iráni fiatalok-köztük nők- beszervezésére.

Igy megy ez.

Előzmény: Nem tudom. (86)
Vajk Creative Commons License 2005.08.06 0 0 88

Attól mondjuk nem kell tartani, hogy valamiről lemarad, hiszen az ő poziciója nem végrehajtó, tehát baromira semmi beleszólása nincs a két ország valós dolkgaiba.

Persze az országok közötti hangulatba má rannál is inkább.

Hiába, ez volt neki a legfontosabb témája....(ez engem elszomorít,mert ha probléma is ez a dolog, korántsem annyira, hogy egy magyar közt.elnöknek a nyitóbeszédében ezzel kelljen foglalkoznia)

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 87
Más dolog a politika, más dolog a diplomácia. Egy elnöktöl akinek a tojáshéj az orrán van óriási baki ezt igy kijelenteni. A Román elnök majd megy.

Amerika válasza:
"We sincerely regret."

Még egy:
Egy ilyen kijelentés után szerintem elnöki szinten meg is szünt az USA-Magyar diplomáciai kapcsolat.

Még egy:
A hír hallatára elképzelem Bush arcát.
"Szoliom who?"

Még egy:
Ha azt akarta, hogy ezzel legyen tele a világasjtó, tévedett. Vannak - sokkal - fontosabb dolgok.

Nem tudom. Creative Commons License 2005.08.06 0 0 86
Linkelj be azert valami forrast az Iran tamogatasat elvezo terroristakrol.

Az irani tipusu szabad vilag sajatos. Csak annyira mint az USA altal vezetett.

N t.
Előzmény: Callie (84)
Vajk Creative Commons License 2005.08.06 0 0 85

az látod igaz, hogy nem ez a téma.

És az is igaz, hogy sztem sokkal(nagyságrendekkel) jobb válaztás volt, mint szili, de ez kb olyan : "nyuszika cseszd meg a fűnyíródat" jellegű beszólás volt.

És pont a nyitó beszédben, ebből is látszik, hogy alig várta, hogy valaki figyeljen mit mond és az is szomorú, hogy ez nyomt a begyét leginkább és nem a kongói gyerekek éhezése.VAgy a golán fennsíki helyzet. Vagy a világbéke.Vagy valami...

Előzmény: szutyok (72)
Callie Creative Commons License 2005.08.06 0 0 84

Irak,ha jól tudom, az USA szövetségese, együtt harcolnak a (többek között) Irán támogatását élvező terroristákkal szemben.

Tanulmányozd még egy kicsit az iráni típusú szabad világot.

Előzmény: Nem tudom. (82)
RontóPál Creative Commons License 2005.08.06 0 0 83

hadat mikor üzenünk???

Olyan már vót! Akik átvették, kórházba kerültek görcsös röhögés miatt.:-)))

Előzmény: mamicska (14)
Nem tudom. Creative Commons License 2005.08.06 0 0 82
Ha Irak es Iran nem intezi el az USA-t katonailag akkor a szabad vilagnak semmi eselye. A sors ironiaja.... N t.
Előzmény: Callie (80)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.08.06 0 0 81
sürgőséggel nálunk is be kell vezetni. a "nagyok" biztosan hűbölydélnének egy kicsit, merhogy köhög a bolha.
Előzmény: Callie (80)
Callie Creative Commons License 2005.08.06 0 0 80
Most hallottam a rádióban, hogy Kanadában be fogják vezetni a biometrikus azonosító rendszert, ujjlenyomattal együtt.
Nem tudom. Creative Commons License 2005.08.06 0 0 79
Igazad van. N t.
Előzmény: Susanne Corbis (30)
bolsh Creative Commons License 2005.08.06 0 0 78
<<Miután már a legtöbb nagyváros szinte komplett be van kamerázva>> kivéve Washington, ezen belül a Pentagon környéke, nyoma sincs felvételeknek egy alacsonyan szálló böingről...
Előzmény: szutyok (66)
szutyok Creative Commons License 2005.08.06 0 0 77
Hát persze! Épp egy új Csurkapistára van szüksége ennek az országnak.
Előzmény: Nem tudom. (75)
Gép-ész Creative Commons License 2005.08.06 0 0 76

Alapvetően azzal lavírozta bele magát egy hülye helyzetbe, hogy ha meghívják az USA-ba, akkor szvsz nem  fogja visszautasítani, akármit is mondott most. Az ilyen meg nem túl szerencsés :) Főleg, ha még meg is magyarázza, hogy tőle nem vettek ujjlenyomatot és ezért ment :) (merthogy van sok kivétel és feltételezem, hogy ő is ezek között lesz, mint köztársasági elnök) 

Szóval hülyeség volt ez a szöveg és kész.

Nem tudom. Creative Commons License 2005.08.06 0 0 75
A vita azon van, hogy bölcs dolog-e egy frissen megválasztott Köztársasági Elnöknek egyik első nyilatkozatában így beszólni bármelyik országnak.

Mi az hogy! Jobban is beszolhatott volna.

Mi van, ha - ne adj isten - valamiféle újabb háborúba keveredünk, és az USA-ban ülnek össze a szövetséges államok?

Igy legalabb nem veszunk reszt ujabb nepirtasokban.

Egyebkent Horthynak is azst szokas felroni, hogy parolazott Hitlerrel. Lehet, hogy jobb lett volna, ha o is kitalal valami jogi kifogast, hogy ne kelljen Nemetorszagba mennie (bar ki tudja, lehet, hogy emberi jogok teren a 30-as evek Nemetorszaga jobban allt mint a mai USA?).

N t.
mamicska Creative Commons License 2005.08.06 0 0 74
Sohasem tartottam Ámerikát a demokrácia fellegvárának(majd most az Amerika mániások fognak lecseszni),de az ottaniakat meglehetősen naív és könnyen beetethető népnek láttam mindig.

Én csak abból indultam ki,hogy bizony néha itt sem ártana ha bevezetnék...abból még semmi következtetést nem lehet levonni a politikai hovatartozásomról.
A vásárlási szokásaim nyomonkövethetőek - ez spec.kicsit zavar.
Gondolj bele - APEH!:-))
Előzmény: Vajk (65)
Nem tudom. Creative Commons License 2005.08.06 0 0 73
Szerintem be kene vezetni az USA latogatoknak az ujjlenyomatot ha Magyarorszagra jonnek. Sot ki kellene veluk is toltetni egy adatlapot, hogy volt-e Boy Scout, tartozik valamely Neo-Kon szervezethez, stb. stb.

N t.
szutyok Creative Commons License 2005.08.06 0 0 72

Azt hiszem félreértesz valamit: nem azon van a vita, hogy jó-e vagy rossz-e, hogy ilyen szintű megfigyelés alatt vagyunk. A vita azon van, hogy bölcs dolog-e egy frissen megválasztott Köztársasági Elnöknek egyik első nyilatkozatában így beszólni bármelyik országnak. Ez az ujjlenyomat dolog egy huszadrangú kérdés ahhoz képest, amit egy ilyen pozícióban figyelembe kell venni. Mi van, ha - ne adj isten - valamiféle újabb háborúba keveredünk, és az USA-ban ülnek össze a szövetséges államok?

Arról nem is beszélve, hogy belelavírozta magát egy hülye helyzetbe, mert bizony nem kizárt, hogy az EU-ban is ezirányba haladnak a dolgok.

Előzmény: Vajk (65)
mamicska Creative Commons License 2005.08.06 0 0 71
meglehetősen ronda stílusod van...de istenem,nem tehetsz róla.

Nem szeretem ha összemosnak dolgokat,bár ez bizonyos körökben nagyon dívik.

Itt és most (a topik témája szerint is) Sólyom elnök úrról és az ő inkriminált mondatáról van szó.
Fölösleges visszamennünk Ádámig és Éváig,mert a nagy számok törvénye alapján kiegyenlítődnek a dolgok

Lemaradtam valamiről??Már házasodhatnak a melegek??Vagy beszélsz a levegőbe?

A Te logikád alapján a köztársasági elnöknek bizony jó pofát kell vágnia a többség akaratához,pláne ha az a többség nem is az ő általa képviselt orszában van,hanem egy olyanban,amihez semmi köze.

Véleményt Te ,én és a Pityipalkó is mondhat,de egy elnök válogassa meg a szavait,különös tekintettel egy másik ország jogrendjét illetően.

Ez a holokauszt dolog nagyon fáj Neked...

na de ki osztotta itt az észt??Magadra gondolsz......na attól sem fog a falnak menni senki:-(
Előzmény: Törölt nick (58)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.08.06 0 0 70
ugyanmár. ezek a térfigyelő rendszerek (bár ezekkel is lehet kötekedni) elsősorban a balhézó csávók, zsebtolvajok kíszűrésére vannak beállítva. amúgy meg tegyél az ujjlenyomatodra napszemüveget, parókát vagy álszakált, hogy megtéveszd az azonosítót.

tisztán körvonalazódik, hogy ezek a "mi biztonságunkat szolgáló" (a nagybüdöslófaszt) rendszerek egy olyan totális adatbázis létrehozását szolgálják, melyek segítségével a úgymond biztonságra vágyó barompolgár, előbb-utóbb bárhol és bármikor követhető, tettenérhető, megfigyelhető, lenyomozható legyen ha valamilyen érdek úgy kívánja. (lsd. pl. a mobiltelefon helyét le lehet kérdezni)...

hogy mindezt a terrorizmus elleni globális harc égisze alatt csinálják egy emeletes marhaság. ez csak egy jól etethető okféleség. (nem is jön olyan rosszul ez a terrorizmus. a nagytestvér gyorsabban tud nyomulni)
Előzmény: szutyok (66)
Callie Creative Commons License 2005.08.06 0 0 69
Ráadásul, amikor a State Departementben és más helyeken elemzik majd S.L. kijelentését, eszükbe fog jutni: Hungarian President? Hungary? nem ez az az ország, ahol egy évtizeden keresztül élt Carlos, a hatóságok jóváhagyásával?  
Előzmény: Saker Falcon (45)
Callie Creative Commons License 2005.08.06 0 0 68

Szerinted sérti, Sólyom szerint esetleg sérti, mások szerint meg nem. De neki, ha tárgyalnivalója lesz az USÁban, mindenkit kell képviselnie, nem azokat csak, akiknek a véleménye egyezik az övével.

Másik dolog: és akkor mi van, ha sérti? Az, hogy a repülőtereken röntgennel átvilágítják a csomagokat (a személyes dolgainkat), az nem sérti? Legalább annyira. Mégis elviseljük, mert tudjuk, milyen katasztrófák megelőzése érdekében teszik. Ugyanezt a nagyvonalúságot lehet a biometrikus azonosítással kapcsolatban is tennünk. Ha ezeket megtagadjuk, majd kapkodhatjuk a fejünket, amikor

Előzmény: Susanne Corbis (30)
Jo Tunder Creative Commons License 2005.08.06 0 0 67
http://www.statewatch.org/news/2004/nov/biometric-proposal.pdf

nem az Amerikai Egyesult Allamokrol van szo, hanem az Europai Uniorol.
szutyok Creative Commons License 2005.08.06 0 0 66

Miután már a legtöbb nagyváros szinte komplett be van kamerázva, nem sok különbség van a fénykép és az ujjlenyomat használhatósága között. Mindkettővel visszakövethető, merre jártál.

Messze a legtöbb biztonsági kamera egyébként Londonban van a világon, és nekik se tart semeddig elővenni a fényképedet, ha szükség van rá. Akkor Sólyom úr oda se fogja betenni a lábát? És a Nyolckerbe?

Előzmény: Alpha Lyrae (61)
Vajk Creative Commons License 2005.08.06 0 0 65

nézd az egészet 20 vvel ezellőttről.

Akkor elképzelted volna, hogy ujjlenyomat kell a bejutáshoz a demokrácia fellegvárába?

Nem.

Most nézz 20 évvel előre és figyeld meg, lesz indok, amit elhiszel akkor is, hogy igenis le kell hallgatni a lakásodat.

Előzmény: mamicska (62)
mamicska Creative Commons License 2005.08.06 0 0 64
ahelyett kiváló személyazonosító a divatos tetoválás,vagy annak eltüntetése-)
Előzmény: Alpha Lyrae (61)
Vajk Creative Commons License 2005.08.06 0 0 63

A demokrácia nevében sommindent meg lehet tenni, de ha túl sokmindent tesznek a demokráciára hivatkozva, na ott kezdődik a baj.

Ezzel a terror balhéval jól megszopatják a Joe-kat, mondván, hogy ez nagyon is kell, mert megvédelek téged oszamától.

Aztán egyszercsak kiderül, hogy annyira rohanunk az időben a technikai fejlődéssel, hogy elértünk 1984-be.

Szomorú, nem?

De legalább azok a hülyepicsa terroristák közül csak minden második megy legálisan bárhova.(lásd a londoni robbantót rómában)

Előzmény: Törölt nick (59)
mamicska Creative Commons License 2005.08.06 0 0 62
azért ha egy sorozatgyilkost sikerül elkapni ujjlenyomat alapján,akkor boldog vagy??

Ki a frászt zavar az egész procedura,a bűnözőkön kívül??

ha a lakásom be lenne poloskázva,vagy a telefonomat lehallgatnák...na az engem is kiakasztana.
Előzmény: Törölt nick (59)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.08.06 0 0 61
szerintem sokkal jobb lenne ha pl. vonalkódot sütnének a vállunkba, mint a marháknak.
(a fénykép, retinaszken nem keverendő az ujnyommal, mármint a használhatóságot illetően)
Előzmény: szutyok (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!