Nem akarom tovább bonyolítani ezt a szervízes dolgot, de helyesbítenem kell magam: nekem sem "kellett" szervízbe vinni 1500km-nél, csak felajánlották, mint Neked. Viszont erről az assintance-os 1 év/15000km-ről eddig nem tudtam. Ez benne van a tájékoztatójában??? Vagy majd hívnak???
Nem kötelező az 1000 km-es átvizsgálás, azt mondták, hogy ha gondolom 1000-1500 km után elvihetem egy ingyenes átvizsgálásra. Legközelebb 15000 km vagy egy év után kell vinni szintén ingyenes átvizsgálásra az assistance miatt. Egyébként én is Szegeden vettem.
>Nekem azt "mondták", hogy 30.000 km-nél van a kötelező szervízforduló; s emlegették, hogy az "assistance" kapcsán egy éves kor környékén majd behívnak!
Dettó. 1 éves korában volt köt. szervizen, és most 30 e-n.
A többi alkalmat én generáltam :)))
Nekem azt "mondták", hogy 30.000 km-nél van a kötelező szervízforduló; s emlegették, hogy az "assistance" kapcsán egy éves kor környékén majd behívnak!
Olvasva a Ti "előírásaitokat", úgy gondolom meg kellen látogatni Rönóékat, és megkérdezni a tutit! Az is lehet, hogy ahány (kereskedő)ház, annyi szokás???
Olaj, hutofolyadek, fekfolyadek szintek ellenorzese. Felemelik, megnezik, hogy szivarog-e valami, ellenoriznek minden lathato csavart, hogy megvan-e jol huzva. A motort fulelik fel percig ... es kesz. Osszesen negyed ora, ingyen.
Nem kellett fizetni érte. Szerintem nem sokat foglalkoztak vele, mert kb. 10 percig tartott, de nekem azt mondták, hogy átnézik a folyadékszinteket, a guminyomást, meg beindítják, hogy milyen a hangja. Én nem kértem tőlük semmi pluszt, hogy nézzenek meg, mert nem volt/nincs az autóval semmi probléma.
Fizetni kellett érte? Ha igen mennyit és mit csináltak mindezért? (Volt egy Daewoo-m és akkor ez ingyenes volt, az Opelemnél szintén nem kértek érte semmit.)
Én úgy tudtam, hogy az első a 6 hónapos átvizsgálás az új Thaliáknál. 1000 km-es átvizsgálást nem is említettek az átadáskor.
Kinek mi a tapasztalata az első 6 hónapos átvizsgálással kapcsolatban, mert nekem hamarosan esedékes lesz.
Tegnap a Thalicskámmal átléptem a 10.000 km-t.
Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, az 1000 km-es átvizsgáláson kívül nem voltam szervízben.
Nem bántam meg, hogy dízelt vettem, sőt mindenkinek javaslom, aki Thalics vásárláson töri a fejét.
Úgy látom nemcsak az autózástól, hanem az "infósztrádától" elment a kedvetek a havazás hatására. Most tényleg csak az vigye utcára a Thalicsot, akinek nagyon muszáj!
Az elmúlt napokban tesztelgettem a tolatóradart; elég jól észreveszi, ha mögém kerül valam(k)i. Természtesen a fullgázzal a falnak tolatástól nem véd meg - fékezni (araszolni) kell - de segít "megérezni" a kocsit.
Újabb taggal bővült karácsony előtt a tábor. Rendszeresen olvasom a hozzászólásokat, és most 7 hét és 3300 km megtétele után az 1.4/75LE Expression változattal kapcsolatos tapasztalataim:
- először is a pozitiv és negativ élmények nagyban függnek attól, hogy ki milyen autót használt előtte. Én 1979-től autózom, volt Zaporozsecem 10 évig, Wartburg 4 évig és az utóbbi 10 évben egy Fiat 127-t hajtottam
- először is a család minden tagja (2 felnőtt, 2 gyerek) nagy megelegédessél van,kényelmesen elférünk, a fűtés még ebben a hideg időben is nagyon jó, néhány km megtétele után adja a meleget.
- kevés a rakodó hely kisebb tárgyaknak.
- néhány 100 km után kerestem használt padlószőnyeget és a csomagtartóba a gyári kárpit alá raktam. Csendesebb lett, ez jó ötlet volt aki javasolta. Persze néha igyis lehet hallani a tankból az üzemanyag lötyögését fékezésnél, ha nem szól a rádió.
- Apropó! a fékek, szerintem Király!
- átlag fogyasztás: kb. 1800 km-ig 8,0-8,3 liter, aztán mostanában 7,6 liter.(nem tudom ez mennyire jó vagy elfohadható érték).
- kormány irányóból ciripelés: amint itt olvastam több esetben hamar megjelent, én hiába fülelek, semmi (sokszor direkt ezért rádió bekapcsolása nélkül utazok), viszont a j. első ajtó kárpit néha "megszólal" (persze az út minőségétől függően), és az itt olvasott "ökölcsapás" módszerét alkalmaztam, ami nem igazán hárítota el a hibát.
- vezető oldali szélvédő gumicsik felső részen kb 3-4 cm hosszan elvált, ami nem volt meglepő számomra, hiszen írtatok róla. azt hiszem csak oda kellene ragasztani.
- gumik: a gudjiört eltettem nyárra a decemberi első hóban való autózás után, és a nagy kereslett miatt csak 185/60 Kumho KW7400-s téli cipőket kaptam. Elégedett vagyok ezekkel a téli gumikkal, és sokkal nagyobb biztonságban érzem magam (és
családom). Volt szerencsém hasonló havas utakon közlekedni a nyári majd a téli abroncsokkal, és a téli az mégiscsak téli!
- üzemanyag szint jelző: először majdnem kétségbe estem, hogy hova lett a benzin, olyan hamar csökkent a mutató jelzése, de mostmár kitapasztaltam, hogy elég sokat "csal". 450 km után már a pirosban van (de a tankolás lámpa még nem gyullad ki). Ma 520 km után tankoltam 40 litert, tehát még volt "tartalék".
Ui.: Bocs, ha hosszura nyult az "élménybeszámolóm", további
Balesetmente autózást kívánok minden kedves márkatársamnak!
Ne a napi szamlalonal tartsd benyomva, hanem az osszes megtett km-nel, akkor elkezd villogni az ora. Akkor a gomb nyomkodasaval csak a percet lehet allitani, es azt is elore, de ha utana benyomva tartod, akkor begyorsul, es egesz gyorsan porog. Majda gomb egyszeri megnyomasaval ujra visszaall km-re. Udv.
Sziasztok!
Amikor megyek az autóval időnként csak úgy magától bekapcsol a hátsó ablak fűtése, majd egy kis idő múlva kikapcsol. Valahol olvastam a fórumban, hogy van valami automatika ami szabályoza a hátsó ablak fűtését. Tényleg így van, vagy csak egyszerű kontakt hiba?
A minap nekitolattam egy alacsony oszlopnak... Kiszálltam... semmi... Folytatom utamat... dudálnak... a rendszámom ferdén áll... Megáll.. megnéz... Rendszám kihúz... Önbehajtós csavar kiszakadt... Szigszalag... beteker... kicst lötyög, egy hétig hátha kibír:::))))))
Jók a tippek; de az előző kocsinál kétszer volt lökhárító + csomagtartó fedél + hátsó fal csere/javítás. A Thalicsnál is akad már egy kis polírozni való >>>> tehát ez a ketyere egy huszasért nagyon jó inveszticiónak tünik!
Ez erdekes, mert en eleg jol latom. Gondolom ti is hatraneztek azert tolatasnal:-) Nemtom hogy nem latszik, mert en ugy szoktam parkolni, hogy a kocsi legtavolabbi pontja nem sokkal kulonbozik a csomagtarto lathato eletol. Amugy vonohorog meg volt 23, beszereles meg uj koraban volt, az meg ki volt alkudva. Jatt nincs. Jo autozast. Sziasztok.
Asszonypajtásnak sok-sok-sok gondja volt (van) a tolatással; mivel nem látja (ő se) az autó hátulját. Most léptem egy "rizikósat", kínai tolatóradar (13 pénz + rönós beszerelés +jatt); de egyenlőre működik.
Hangosan visítva jelzi, ha 1,5 m -en belül mögémkerülnek;sőt a becsült tavolságot is elég jól kijelzi 0,3 és 1,5 m között!
Ha még egy hét múlva is műkszik, jelentem!