Én Swiftről váltottam Thaliara. A Swift sem volt annyira tágas (ez abból adódik főleg, hogy nem vagyok egy nádszál alkat). Szóval nekem a magassággal volt gondom (amit tökéletesen orvosolt az állítható magasságú ülés), a szélességet pedig szerintem túl lehet élni. Vállban csak akkor szűk az autó, ha két nagyobb kaliberű egyéb ül elöl.
Szerintem a többi tulajdonsága az autónak ellensúlyozza, ha vállban (kicsit) szűk :)
Suzuki Swiftet cserélnék le Thaliara. Minden nagyon tetszik: a motor, a felszereltség, az ár, de egy dolgon meglepődtem: belül kevesebb hely van, mint a Suzukiban. Nem volt olyan tágas az autó belül, mint amit vártam. Nektek nem volt "szűkösségi" problémátok?
Először is részvétem.
Találkoztam egy "AUTÓ TUDÓS" nevű sajtótermékkel. Van benne néhány cikk különböző,új érdekességről, de ez elhanyagolható. Viszont a túlnyomó részét különböző cégek hirdetései teszik ki. Autóápolás, szerelés,gumik... Minden ami autóval kapcsolatos. (Remek riasztókat is hirdetnek!!) Na ebben van 1 hirdetés, ahol Thalia bontott és új alkatrészek adás-vételét ajánlgatják. Mindössze két mobiszám szerepel a névjegyen, amiknek egyikét sem vették fel tegnap többszöri próbálkozásom ellénre sem. Mindenki gondpljon azt, amit akar. Én is. De én gyanakvó természet vagyok. Lehet, hogy többen azt gondoljátok, hogy hülye is. Lehet.
Bocs, hogy csak most válaszolok, de tegnap nem voltam gépközelben. Szóval én az első olajcserével megvárom a 30.000 km-t. Úgy gondolom, ha a gyári előírás ez, akkor ki kell bírnia az olajnak ennyit. Van a kezelési könyvben egy megjegyzés a gyakoribb olajcserével kapcsolatban. Ezt akkor javasolják, ha valaki rövidebb távokon használja, úgy hogy a motor nem tud rendesen bemelegedni, illetve ha sok a hidegindítás. Gondolom a napi két hidegindítás nem ez a kategória.
A 15.000 km-es átvizsgálással kapcsolatban: úgy rémlik, mintha az assistance füzetben olvastam volna róla, de majd megnézem. Az tény, hogy a kártya csak 1 évig érvényes.
2003. 02. 06. - án káposztásmegyerről ellopták a HPV- 723 as rendszámú szürkemetál renault thaliát! AZ AUTÓT VISSZAVÁSÁROLNÁM! tel: 06202173588 vagy részletek a http: // kep. tar. hu/ renaultthalia weboldalon.
Érdekes ez az átvizsgálás dolog.
Én mikor a Fakertésznél kérdeztem, hogy mit kell tennem az Assistance 1 év letelte után azt monták, hogy semmit, fizessek be 7 e pénzt meg kitöltünk egy papírt és a Renault Hungária postán küldi a tovább érvényes kártyát. :-)
Igaz az én autóm már túl van a 20e km-en.
A szervízciklusok gyártási időszaktól függően változnak. Ha jól emlékszem akkor 2002 előtt gyártott autóknál van 10000-es szervíz, és 15ezrenként kell vinni ha minden igaz.2002 szeptemberig gyártottaknál csak 30000-es szervíz.Szeptember után 15000-es átvizsgálás van.Ezek elvileg, rátok is vonatkoznak, mivel nekem Clio-m van, és ott ilyen szabályok szerint szelektálnak.
Alizé'
Mikorra tervezed az első olajcserét? Az én kis öngyújtósomban több mint 13e km van és erősen gondolkodom a 15e-es cserén. Kicsit soknak tűnik nekem az a 30e km...
Nem akarom tovább bonyolítani ezt a szervízes dolgot, de helyesbítenem kell magam: nekem sem "kellett" szervízbe vinni 1500km-nél, csak felajánlották, mint Neked. Viszont erről az assintance-os 1 év/15000km-ről eddig nem tudtam. Ez benne van a tájékoztatójában??? Vagy majd hívnak???
Nem kötelező az 1000 km-es átvizsgálás, azt mondták, hogy ha gondolom 1000-1500 km után elvihetem egy ingyenes átvizsgálásra. Legközelebb 15000 km vagy egy év után kell vinni szintén ingyenes átvizsgálásra az assistance miatt. Egyébként én is Szegeden vettem.
>Nekem azt "mondták", hogy 30.000 km-nél van a kötelező szervízforduló; s emlegették, hogy az "assistance" kapcsán egy éves kor környékén majd behívnak!
Dettó. 1 éves korában volt köt. szervizen, és most 30 e-n.
A többi alkalmat én generáltam :)))
Nekem azt "mondták", hogy 30.000 km-nél van a kötelező szervízforduló; s emlegették, hogy az "assistance" kapcsán egy éves kor környékén majd behívnak!
Olvasva a Ti "előírásaitokat", úgy gondolom meg kellen látogatni Rönóékat, és megkérdezni a tutit! Az is lehet, hogy ahány (kereskedő)ház, annyi szokás???
Olaj, hutofolyadek, fekfolyadek szintek ellenorzese. Felemelik, megnezik, hogy szivarog-e valami, ellenoriznek minden lathato csavart, hogy megvan-e jol huzva. A motort fulelik fel percig ... es kesz. Osszesen negyed ora, ingyen.
Nem kellett fizetni érte. Szerintem nem sokat foglalkoztak vele, mert kb. 10 percig tartott, de nekem azt mondták, hogy átnézik a folyadékszinteket, a guminyomást, meg beindítják, hogy milyen a hangja. Én nem kértem tőlük semmi pluszt, hogy nézzenek meg, mert nem volt/nincs az autóval semmi probléma.