Keresés

Részletes keresés

el mariachi_ Creative Commons License 2006.10.06 0 0 152

Többen is említettétek, hogy egy "vastag összegnek" kell lennie a folyószámlakivonaton a vízumhoz. Mégis mekkora kb ez az összeg, tudom, függhet attól, hogy milyen időre mész ki, és minél több a pénz rajta annál jobb, de mi a tapasztalat azoknál akik megkapták a vizumot, milyen összeg ez úgy kb persze?

kicsipuli Creative Commons License 2006.09.30 0 0 151
Sziasztok!
Kis segítség kéne. Lehetőségem lenne kimenni dolgozni pár hónapra kanadába. Végigolvastam a topikot, el vagyok kicsit szontyolodva.

Melyik jobb: ha egyenesen munkavállalásit kérek, vagy ha turista vízumot?
Ha beléptem az államba, mennyi időt tölthetek ott anélkül, hogy gond lenne?
Szállás lenne, de a barátaim is csak pár hónapja telepedtek le.
köszi

kicsipuli
kopiteki Creative Commons License 2006.09.30 0 0 150
Üdv
_apple123_ Creative Commons License 2006.09.13 0 0 149

elfogadnak faxon jött meghívólevelet is, legalábbis nekem már 3x elfogadták. Nem ezen fog múlni...

Előzmény: lady0514 (146)
sz Creative Commons License 2006.09.12 0 0 148
hol olvastad, hogy dollárban kérik? én ilyenről nem tudok. annak idején vittem forint és euró kivonatot (utóbbi persze devizaszámla). azt kell vinni, amit postán szoktál kapni a bankodtól.

az igénylőlapra valóban be kell írni az utazásra, ottani tartózkodásra rendelkezésre álló összeget kanadai dollárban. ha van rá mondjuk 500.000 forintod és a napi árfolyam 194 forint, akkor írd be, hogy 2500 CAD, oszt jónapot :)

meghívólevél: szvsz jobban szeretik a postai levelet, borítékkal együtt. ezen a weboldalon nem szerepel, hogy _postai_ levél kell, de ha megírják kézzel, 10 napon belül itt van. nincs ennyi időd?
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/hungary/embassy/advice_about_visas_and_immigration-en.asp
neomedia Creative Commons License 2006.09.12 0 0 147
HUF-ban eleg a bankszamla kivonat.
lady0514 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 146

Sziasztok.

Segítsetek. Most készítem a papírjaimat. És nem értem, hogy kérnek bankszámla kivonatot, de Can dollárban. ??? Nem elég a bank által kiadott havi egyenlegértesítő? Hogyan „dollárosítsam”? Biztos nem én vagyok a megfelelő személy, de szerintem a bank is hülyén nézne rám. Hiszen naponta változik az árfolyam is. Ja, és a másik: jó-e ha a meghívólevél faxon jött? Elfogadják, vagy csak az eredetit a postait?

Tud nekem valaki valamilyen infót adni?

Előre is köszönöm.

lady0514 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 145

Szia.

Tényleg elkeserítő. Az ember azt hiszi (és azt is mondják), hogy vannak szabályok, de néha mégsem ezt látod. Nem értem, ha voltatok már kint, és elhagytátok az országot, most miért nem kaptatok. (az, hogy van USA vízumotok-tehát azt már megkaptátok arról nem is beszélve- ők meg mégsem adtak.

Én is voltam kint 3x. MÉg amikor nem kellett vízum. Volt olyan, hogy egy évben 2x is voltam. Sőt akkor munkahelyem sem volt. Mégsem maradtam, hazajöttem. Most nagyon jó állásom van. És szeretnék újra kimenni látogatóba. Most kértem - és kaptam- meg postán a papírokat. Kiváncsi vagyok mi lesz.

Előzmény: concretebush (144)
concretebush Creative Commons License 2006.09.04 0 0 144
mi nehany eve harman igenyeltunk kulonfele indokkal/papirokkal, voltunk is kinn vizum elott sokszor, mindharmunket visszadobtak azzal az indokkal, hogy "nem latjak biztositottnak blablabla". mindannyiunknak van usa vizumja (10 eves), kocsi, csalad, gyerekek, lakas, melohely.
szerintem egyszeruen van egy kvota, es kihajigaljak azokat, akinek a papirjai eppen leesnek az asztalrol.

neomedia Creative Commons License 2006.08.21 0 0 143
Nem kell boritek, az orok atnezik es visszaadjak
Előzmény: miclobi (142)
miclobi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 142

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a papírokat amit leadtok a követségen

boritékba kell tenni vagy csak úgy minden papír egybe az őr kezébe

és ők intézik?

Köszönöm

R

sz Creative Commons License 2006.08.17 0 0 141
szia!

mi is visszajöttünk - párom először volt, én már negyedszer. mi azon gondolkodunk, hogy ha végzek az egyetemmel 3-4 év múlva, akkor megpróbálunk kimenni. a ponttáblázat alapján megkapnánk a bevándorláshoz az engedélyt...

mi nem csináltunk ilyen képet a cn towerben, ott mindketten most jártunk először. kicsit azért féltünk, de azzal nyugtattam magunkat, hogy még senki alatt nem tört el az üvegpadló :))

szerintem csinálj egy ingyenes account-ot a http://flickr.com/ -on, oda fel tudod tölteni a képeket! ha nem megy, akkor a KANADA topikba: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9121822
Előzmény: csifeci (140)
csifeci Creative Commons License 2006.08.17 0 0 140
Szia sz!

Visszajöttem Kanadából! Az első kanadai látogatásom volt, és annyira megszerettem hogy jövőre is meg azután is meg mindíg akarok menni! Nagyon szuper ország, nagyon szuper emberekkel! You know, I love Canada.
Igértem a képeket, csak nem tom hogy melyik topicba tegyem fel?
Ahol voltam: Tillsonburg, Almery, Delhi, Simcoe, Port Burwell, Niagara falls, Toronto, London, Windsor, Hamilton, Georgen bay(honey harbour) etc. voltam erre arra, de a tavak közűl nem mentem ki!
Írd meg légyszi hogy hová rakjak képet, és holnap felteszem őket!
CN tower (üveg padló)izgi
Előzmény: sz (139)
sz Creative Commons License 2006.08.16 0 0 139
hát sok szerencsét, de az igénylőlapra be kell írnod a mostani elutasítást - bizonyára rákérdeznek, hogy mi az a nagy változás, ami miatt újra megpróbáltad!
Előzmény: gigi84 (138)
gigi84 Creative Commons License 2006.08.16 0 0 138

Sziasztok!

Én két hete igényeltem, de nem kaptam meg. Jövőhéten újra próbálom, háta több lesz a szerencsém.

kiérti Creative Commons License 2006.08.03 0 0 137
Sziasztok!
Mi  szeptemberben mentünk volna ki a nagymamámmal régi ismerősét meglátogatni (minden papírunk megvolt)  és az egy dolog, hogy engem visszautasítottak, de, hogy a 82 éves nagymamámnál nem látják biztosítottnak, hogy visszajön?! Szerintetek egy idős  embernek pont az a célja, hogy kint maradjon feketén dolgozni?! Ez már nevetséges.  Hol az emberség, a megértés?!
Üdv. mindenkinek, kiérti (én nem)
lady0514 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 136

Szia.

Megkérdezhetem, hogy milyen papírjaid voltak? Volt meghívólevél is? Szla is? Mondtak valamit? Bocsi, hogy ilyen kérdéseim vannak, csak nem értem miért nem kaptad meg. Kicsit elszomorodtam, hogy igy dobálják vissza. Bár szerintem ez örök kérdés lesz. Én nagyon tartok tőle, bár voltam már kint de akkor még nem kellett papír. Haza is jöttem, (sőt akkor még állásom sem volt itthon), most az is van (elég jó) mégis kimennék látogatóba 1-2 hétre. Nagyon jó lenne.

Előzmény: ólomarcú lány (134)
neomedia Creative Commons License 2006.07.20 0 0 135
Itt minden teljesen erthetoen le van irva, es minden letoltheto (a magyar nyelvu utmutato is). Amit tudsz beszerzel ezekbol, reggel beadod a papirokat, delutan erte mesz...ennyi az egesz.
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/hungary/right_nav/magyar-en.asp
ólomarcú lány Creative Commons License 2006.07.20 0 0 134
inkább vidd el, nézesd meg, nekem tegnap visszautasitottak a kerelmemet, pedig elvileg minden rendesen ki volt toltve, minden igazolast elvittem. nem volt eleg.
Előzmény: lady0514 (133)
lady0514 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 133

Sziasztok.

Most találtam a neten egy irodát, akik (miután én beszereztem a papírokat,) segítenének kitölteni, átnézni, beadni a vízumot. (egyedül a kitöltéssel lenne problémám, bár lehet hogy azt is megoldanám) Mit gondoltok, jobb, biztonságosabb, esélyesebb így? Hiába voltam már kint - amikor még nem kellett vízum - nem szeretném azért, nem megkapni, hogy esetleg valamit rosszul töltöttem ki, vagy valamit még esetleg beírhattam volna. Ti hogy gondoljátok? Inkább intézzem én?

Köszönöm

sz Creative Commons License 2006.07.13 0 0 132
mindketten diákok vagyunk, nekem van mellette egyéni vállalkozásom és ami talán a legfontosabb volt: vannak rokonok (nagybácsi, unokatestvérek) kanadában.

sima turista vízumot kértünk, bizonyára a munkavállalási nehezebb ügy, de semmit se hallottam róla.

egyébként most itt vagyunk kanadában (orléans-ban), a határon simán beengedtek, egy kérdés volt: milyen célból utaztunk? mondtam, hogy rokonokat meglátogatni, erre áthúzta a vízumot és ennyi, jöhettünk is.
Előzmény: Lobengula (131)
Lobengula Creative Commons License 2006.07.13 0 0 131

Szia sz!

Azt mondod fél évre simán megadták, majd simán meghosszabbították? Milyen célból mentek, és milyen paraméterekkel bírtok, ha nem vagyok indiszkrét? :)))

Mi is szeretnénk menni tanulás/munka céljából a barátom unokatestvéréhez minimum fél évre, szerintetek milyen esélyekkel indulunk?

Előzmény: sz (121)
doglegygeri Creative Commons License 2006.07.12 0 0 130

Hali,

utazási irodában én kaptam magyar nyelvű fordítást, de az csak egy segédlet, az angol/fr. kell kitölteni! A nyelvezete nem túl bonyolult, szerintem egy szótárral is megoldod! Én nem fordíttattam le semmit, ami magyar volt az is maradt, és kétszer bejött. Ez természetesen nem garancia! Én bankszámlakivonatot sem csatoltam, csak egy fizetés jegyzéket, és a bankkártyát lefénymásoltam! Nekem nem volt behívás! Leadtam a papírokat, utána felhívták a munkahelyem du-án vízum kézben!

Előzmény: lady0514 (129)
lady0514 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 129

Sziasztok.

Most fedeztem fel ezt az oldalt, és örülök a lehetőségnek. Segítségeteket kérném. Szept. fele szeretnék kimenni Canadába, a barátnőmhöz. Voltam már kint 3x, csak akkor még nem kellett vízum. A kérdésem a következő: a vízumkérő lapot csak ang, vagy fr. lehet kitölteni? (esetleg meg tudom kérni az angol tanáromat) A munkahelyi és a suli igazolást (mivel magyar) hitelesítettnem kell egy fordító irodával? Van valami konkrétum,esetleg összeg bankszla kivonat ügyben? Úgy tudom az amerikaiaknál, van interjú, itt azt hallottam nem mindig. Melyik a jó? Ha behívnak?

Segítségeteket előre is köszönöm.

sz Creative Commons License 2006.07.02 0 0 128
még sosem kértem usa vízumot, így nem tudom összehasonlítani. szerintem a kanadaiak kevésbé paranoiásak és elsősorban a magyarok közül nem a terrorpistákat akarják kiszűrni, hanem a rézbőrűeket.
Előzmény: Amy1986 (127)
Amy1986 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 127
Ezt a vizumot is olyan nehez megkapni mint az USA? mi kell hozza??
Előzmény: sz (126)
sz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 126
ma voltunk ismét és nagyon kedves volt a hölgy, aki az ablak mögött fogadott minket. interjú nélkül "meghosszabbították" a vízumot (tehát újat ragasztottak az útlevélbe) december végéig :)
Előzmény: sz (125)
sz Creative Commons License 2006.06.26 0 0 125
hát nem sikerült :(
a páromat az őrök fel sem engedték, mert nem volt ott minden papír és nem volt befizetve a díj (persze, azért nem volt ott minden papír, mert a korábbi igényléskor nem adták vissza és azt szerette volna megkérdezni, hogy elő tudják-e keresni vagy újra szerezzen be minden szaros papírt).

az őrök pedig olyan stílusban beszéltek, hogy "menjen ki! menjen ki!", mert egy másik ajtón ment be, aztán jött kifelé egy hölgy, annak meg "a mobilja nem kell?" stílusban kérdezősködtek...

év elején nem voltak ilyen bunkók...
Előzmény: Óóófi (122)
Óóófi Creative Commons License 2006.06.25 0 0 124
A Lurdy házban azonnal kiadják az ügyfélszolgálati irodában, csak a helyrajzi számot és címet kell vinni, időpontot sem kell kérni előzetesen...talán egyszerűbb mint a központ de biztos mindig sokan vannak.
Előzmény: sz (123)
sz Creative Commons License 2006.06.25 0 0 123
nekünk a tulajdoni lap beszerzése volt a legnehezebb - gusztustalan, ami a földhivatalban folyik (4-5 különböző ügyintézővel kellett találkozni, mire megkaptuk és legalább 2 órát vett el az életünkből...)

hajrá, ha van meghívólevél, fél lakás, bankszámlakivonaton jó sok pénz :), akkor talán nem lesz gond :))
Előzmény: Óóófi (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!