Meselhetnétek szervizes kalandjaitokrol!!! (Mar, ha vannak:)))
Velem 2 hete tortent az alábbi eset:
Viszem a regi verdat (Clio 92') aposom altal ajanlott autoszerlohoz.(csavokam rönyora szakositotta magat, mindíg 5-10% -kal csap be, de legalabb dolgozik is az auton ) Lejart a muszakija szegenykenek igy aztan boldogan pumpaltam 50 e HUF -t az eladas elott allo kocsiba. Masnap megyek vissza:
Kész van ?
>Kész.
Átment?
>Micsoda?
Hat az auto!
>Merthogy? (Na itt kezdtek el derengeni nala az elozo napi esemenyek )
Merthogy lejart a muszaki vizsga! Tudja?!
>A zoldkartya is lejart. (Meg nem jart le, de mindegy)
...
...
jojjek vissza masnap...szolok meg neki, hogy az ablaktorlot nezze man meg, a szakaszos torles nem megy.
Masnap: Auto keszen van! DE!! Az ablaktorlot nem LEHET megjavitani, vigyem autovillamossagi szakemberhez... vmi ize tonkremehetett o nem tudja megjavitani, kulonben is el kell mennie az okmanyirodaba...
A kapott telefonszamot nem hivtam fel, a megolvadt biztositekot fél ora mulva megtalaltam es kicsereltem.
Folmerult bennem azonban, hogy a "hibak" "Javitasat" az esetek tobbsegeban en is el tudnam vegezni (ingyenesen). Persze lehet, hogy tulbecsulom a kepessegeimeit...
Jol valasztottal. Ha most kellene autot vennem, ugyanugy Thaliat vennek, egy kulonbseggel.
Nem kellene Expression. (Ezt is persze a nejem eroszakolta ki, él-hal a sok elektronyos bizbaszert. ) Eddig nem volt szervo... most van (de minek?!) Vezetes kozben olyan erzesem van, mintha dodzsemet vezetnék a vidamparkban. (persze idovel biztos majd megszokom.)
A riasztonak (ha rönyós) ugyanannyi ertelme van, mint a gyari inditasgatlonak, azaz sajna nem sok.
UI.: Irigyellek, en megőrülnék radio nelkul (foleg dugóban)
Sok boldogságot kivánok NaTháliád 0. szülinapja alkalmabol!!:)))
Üdv Néktek!
Köszi a jókivánságokat! A NaTháliám a Prima változat. Annyira alapkiépitettségű, hogy csak a hárs metál rajta az extra. Ja! És riasztót is rakattam bele. Igy 2200000 froncsi az ára. Rádiót nem szeretem vezetés közben, mert annyira leköt a forgalom, hogy nekem AZ A MUZSIKA. Kaptam ajándékba a két első ülés elé gumiszőnyeget, és a csomagtartóba műa. tálcát. Ennyit birtam kialkudni. Meg 10 lityi benzintet. Sajnos még az óra beállitásával sportolni kell, mert még nem birtam megfejteni. Egyébként aki akar venni ilyesmit, mert tervezi, Egert javaslom. Igen korrektek...
Jó thalicskázást mindenkinek!
KISPIPI! Gratula a Thalicskához, sok-sok balesetmentes kilométert és kerüljenek a tolvajok!
A benzines fűtése szerintem elég jó, kb 3-5 perc után érezhetően nyomja a meleget, azt nem tudom, hogy hátra mennyi jut belőle, de elöl még mostanság is lejjebb kell kapcsolni a max.-ról néha.
kismOcsOk: kereskedőnek én a Fóti Renault Békési-t tudom javasolni.Eddig mindíg korrektek, és gyorsak voltak, bármi bajom volt, és nem akarják átvágni az embert, csak jó tapasztalatom van velük, viszont a gödöllői, és a vecsési részlegeikről semmit nem tudok.
diesel_uberalles: nekem az a 6 lityi feletti fogyi soknak tűnik, mert én full városban szoktam 5,5 - 5,9-et számolni fogyasztásra, bár nekem az erősebb dízellel szerelt Clio-m van.Kérdés persze, hogy mennyire gyorsítgatsz, és melyik fokozatban, bár én autópályán hasonló esetben 4,2-4,4 lityivel megyek el.
A klíma valóban a párát szedi le az ablakról, én mindíg használom.A fűtést azért nem értem mert nálam 3-5 km alatt legkésőbb üzemmeleg a motor( ha addig nem kapcsolom be a keringetést), bár ha alapból induláskor megy, akkor is 5-6 km elég szokott lenni neki.És nem is pörgetem, max. 2000-ig, amíg nem meleg.De azt észre vettem, hogy ha lassabban haladok, kissebb dugó, ilyesmi, akkor hamarabb melegszik be a motor.
Sziasztok!
Most már hivatalosan is kapcsolódok Hozzátok, mert tegnaptól NaThália tulajdonos lettem. 1,4 benzines csak alapkivitel. Az első 130 km alapján hibátlan. Nagyon ügyes kislány a Nati, és szép és új. Máris imádom. A városban vissza kell fogni, mert hajlamos szaladgálni. Nincs benne szervó, ABS, még rádió sem, de nekem nem is kell ilyesmi. Viszont riasztó van, és még lesz belé néhány trükk a lopás ellen. Ezen még agyalnom kell. Ciripelést nem hallani, remélem később sem lesz ilyen... majd meglátjuk...
A fűtés akkor sem mindig top, ha bemelegedett a motor. Márpedig a motor lassan szokott bemelegedni, kb. 15-20 km alatt, városi körülmények között, mire nem fáznék, addigra meg pont megérkeztem... :( A klímáról eddig is tudtam, hogy meleget nem fog fújni, de azért kipróbáltam ha lehet :) Köszönöm szépen a segítséget és a véleményeket.
kism0cs0k:
Nem vagyok szolnoki. Párom lakik ott, azért járok gyakran arra :)
Ui.: Ezekszerint ennyire megdobja a fogyasztást a klíma? (5.3-5.5 helyett 6.3)
Ui2.: Nálatok is felmegy a fogyasztás autópályán? (természetesen dCi-re értendő)
Hát a klíma az télen is csak hűteni tud, ha van mit!
A fűtést a levegőbefúvás volumenének növelésével lehet gyorsítani ha már legalább a második "pöttyöt" elérte a vízhőfok
Tüzinek viszont duplán igaza van:
1) a klíma valóban szárítja a levegőt, ezért a belső levegő keringetést alkalmazva sem párásodik annyira a járgány >> így közvetve kisé segít a gyorsabb felfűtésben.( a beltérből viszi vissza a levegőt a hőcserélőre; nem a kinti -20 fokosat)
2) Korszerű motor/kis fogyasztás = kevés hulladékhő!! És a fázás ugye megszűlte az "állófűtést"; ami a záporjóska benzinkályhájának korszerűsített változata, de +++ üzemanyagot fogyaszt (energiamegmaradás trv.)
Én csak 1 féle magyarázatot tudok. A klíma szárítja a levegőt és talán azért érzed melegebbnek. Fizikailag, ha bekapcsolod a klímát elvileg hűtöd és ugyanakkor fűtöd a levegőt ergo rosszabb a fűtés.
A fűtésről nem sok jót olvastam (dízel) itt a topicban. Érthető is, mert ezeknek a korszerű dízeleknek alig van hulladék hőleadásuk. Ja nekem sose volt még dízelem de a benzinesre nem nagyon panaszkodnak.
A klíma elvileg meleg levegőre állítva nem működne. De ha be van kapcsolva, valahogy hamarabb melegszik be az autó. (A dolgot én sem értem, csak azt érzem, hogy a fűtés gyakorlatilag nulla). Kicsit kellemetlennek éreztem, hogy Szolnokról indulva -17 fokban fűtés sehol és a hűtővíz hőm.mutató elindult lefelé. Szóval amíg nem értem ki az M3-asra és nem mentem 130-140-nel, addig hideg volt... Valahogy nem értem az autó fűtését, de az a gyanúm, hogy ez is gyerekbetegsége az autónak. Gyűlik a lista a hibákról, közeleg a 15e km-es átvizsgálás...
>Magyarországon vagyunk, bár az ember arra számítana, hogy egy renault szervíz megbízhatóbb, mint egy suzuki
azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy néhány éve még a rönó szervizek voltak az élenjáró maffiák, ott vertek át ahol tudtak. ezért (is!) vezették be a vásárlás és a szerviz utáni ügyfélelégedettség vizsgálatot. tehát, ha valami gebasz, vita van szerviz kapcsán akkor is, ha nem csináltak az autón semmit, mindenki kérje el a munkalap másolatát(ezt ilyenkor nem szívesen teszik)! (a munkalap többpéldányos indigós) Na ekkor elvileg felhívnak az RH-tól és érdeklődnek, hogy mi volt. Ésez bukti az adott szerviznek/kereskedésnek. Tehát az igyekezet megvan a rönó részéről, inkább a simlis kereskedő a ludas. legegyszerűbb a nem megfelelően (kivéve aki utánajár :)) tájékoztatott ügyfél ésugye ilyenkor az RH sem tudja, hogy van egy elégedetlen ügyfél, akinek ilyen és ilyen negatív tapasztalata van xy kereskedéssel.
na mindegy, hagyjuk, bocs ha hosszú (hosszú?)
>hallottam oat hogy szetfoszlik az ules 10E km alatt, meg xarnak a garanciara
na ez azért így nem teljesen igaz....kimegyek megnézem......nem még nem foszlik (30E km) :)))
garancia csak a második évtől kalandos, az első évben semmi gond (amire vonatkozik, vásárlás elött érdeklődni!), utána meg egy táblázat alapján működik (kor/futott km)
>amost a thalia dizel mennyire valt be nektek?
nekem semennyire (sajna az enyém benzines, akkor még nem volt dízel) :)))))))))))))))
>meik a jo kereskedo?
na ez teljesen egyéni....menj el egy párba, oszt nézd meg a hozzáállást, vagy hogy melyik szimpi, stb....vásárlás után úgyis felhívnak, hogy meg vagy-e elégedve. ;))
>bele lehet e tarhalni a legkisebbe a klimat?
igen
>vagy 206/306
magánvélemény következik!!!: nem javasolnám, bár a design jobb
felmérések alapján: a minőség gyengébb mint a rönóé, a szervíz általában dettó
> De, hogy ennyire sz*rjanak az egeszre? (mar bocs)
és hosszú évek tapasztalatai alapján tanusíthatom a következő márkák esetén is:
ford
vw
pezsó
rönó (ugye erről beszélünk)
és nissan (na ezt még csak kóstolgatom)
>nemtom olvastad-e az auto k2tto februari szamat
még nem de megigérem :)))))))
>Hungary -ban vagyunk. (Es nem Svajcban) OK
>Renault szerviz (Es nem pl. Lexus) OK
>A szerlok biztos nem keresnek vagyonokat (Bar mi sem) OK
egyetértés (végülis thalicskával a csorók járnak, a nagyrabecsült szerelő urak megugye bentley-vel meg rolls-al. ki vagyok én hozzá képest?)
Magyarországon vagyunk, bár az ember arra számítana, hogy egy renault szervíz megbízhatóbb, mint egy suzuki. (A suzukit azért említem, mert hosszú tapasztalataim vannak a simlisségekben.)
kism0cs0k:
Peugeot ügyben túl sokat nem tudok nyilatkozni, én is szemezgettem vele, de mivel munkaautó is, a csomagtér miatt végképp a Thalia mellett döntöttem. A diesel motor isteni (a Swifthez képest Mennyország :). Szóval ha fontos szempont a nagy csomagtér, akkor Thalia. Ha kicsit nagyobb a keret és nem létszükség a nagy csomi, akkor érdemes esetleg szemezni egy 206/306-tal.
helo
el akarom felejteni a buzukit
ocso' varosi funyiro kene helyette
namost a thalia dizel mennyire valt be nektek?
hallottam oat hogy szetfoszlik az ules 10E km alatt, meg xarnak a garanciara
meik a jo kereskedo? bele lehet e tarhalni a legkisebbe a klimat?
szoval sok info kene rola hogy bele merjek vagni
jah az alternativaja egy pozso dizel, a citro draga
nemetek meg fapadot adnak 4M -tol, szal az kiesett
japanok meg nyomatekos motrot nem gyaranak csak porgoset az nem kell, szal marad thalia vagy 206/306
ha valaki megosztana tapastzalatait megkohonnem :)
Hungary -ban vagyunk. (Es nem Svajcban) OK
Renault szerviz (Es nem pl. Lexus) OK
A szerlok biztos nem keresnek vagyonokat (Bar mi sem) OK
De, hogy ennyire sz*rjanak az egeszre? (mar bocs)
A legszomorubbnak egyebkent azt tartom, hogy ez ugy tunik nalunk teljesen altalanos dolog. (nemtom olvastad-e az auto k2tto februari szamat, nagyon tanulsagos, bar nehol van egy kis PR beutese )
ezt mondjuk nem csodálom :)))
bevittem állapotfelmérésre. csávó írogat a lapra, én belekukk, hát mit látok éppen mit ír: rádiósmagnó
ezután a következő párbeszéd zajlott köztünk:
-figyelj öreg!
-igen?
-mit írtál, rádiósmagnó?
-aha.
-te figyu, nem zavar, hogy az cd?
-cédé? (bamba tekintet)
-igen cédé (mint orvos a betegével)
fickó ellenőrzi....áthúzza háromszor a lapon a rádiósmagnót, majd föléírja: cédélejátszó
Nos en kaptam allapotfelmero lapot...
Azonban nem hiszem, hogy sok hasznat fogom venni.
A szerviz ugyanis azt sem talalta el, mennyi km van az autoban tobb, mint 3500!! km -t tevedett(???), igy en (mint laikus) erosen ketelkedem az abban, hogy az allapotfelmero lap tobbi reszenek barmi koze lenne a valos allapotokhoz. (A kereskedonek kellet atjavitani a valos ertekre)
Egyebkent az autot vegre sikerult atvenni.
Mar multkor is meg akartam kerdezni: A gyertyakabelek nalatok is ket vekonyka drotbol allnak? + szigszalag +nemistudommenmicsoda? Vagy ez mar az uj Thalia vivmanya?