Na de ez hogy lehetséges egyáltalán?! Azt hittem, így szándékosan sem lehet meghalni, mindenképpen levegőt vetet az emberrel az életösztön. (Biztos, hogy nem nyomta le a fejét a haverja "jó tréfából"?)
Nem tudták élve kimenteni a vízből azt a fiatalembert, aki kedden délután merült el a Balatonban Keszthelynél. A HavariaPress úgy tudja, a keszthelyi strandon délután egy tiszafüredi fiatalember és barátai a százhúsz centiméteres vízben azzal múlatták az időt, hogy melyikük tud tovább a felszín alatt maradni egy levegővétellel. A huszonhat éves fiatalember öt perc elteltével sem jött fel a víz alól. Ekkor barátai keresni kezdték, majd mikor megtalálták, a partra vitték, ahol a helyszínen lévő ügyeletes orvos és a vízimentők megpróbálták újraéleszteni. Az újraélesztés nem járt sikerrel, a fiatalember így a Balaton hatodik áldozata ezen a nyáron.
"Hallal a kezében halt meg a horgász május 8. hétfő 11:02 [MTI] Vízbe fulladt egy horgász Ököritófülpösön, az 53 éves férfi a Holt-Szamosban vesztette életét. A férfi vasárnap a kertje végében horgászott, s közben elszakadt a horgászbotjának zsinórja, amelyért levetkőzve bement a vízbe, s ott elmerült. A férfi holttestét megtalálták, kezében az elszakadt zsinórrésszel, rajta az úszóval, horoggal s egy hallal. A horgász feltehetően görcsöt kaphatott a hideg, gyorsan mélyülő vízben és nem tudott a partra visszamászni."
Hehe, nem olyan vót tv hiradóba is, jó sok mindent begyújtott a berobbant malac :D
Nesze neked humanitárius eutanázia a malacnak, PB altató gáz, aztán meg lánggal perzselni :D
Bár a sokkolós jobb volt, mikor a böllért agyonvágta, a segédje súlyos áramütést kapott, a disznó gazdája infarktusban halt meg a helyszinen, a disznó meg köszöni az ijedtségen kívül nagyobb baja nem esett :D
Hát ez valami hihetetlen! Én is úgy vélem hogy megnyerik kis hazánknak az aranyat,de legalábbis dobogós lesz a versenyző! Ilyen kapitális barmokat ezt kitalálni se lehetne.
Nem feltétlenül azok. Egyrészt, nem csak gyilkoláshoz használnak gyújtószerkezeteket, másrészt elég sokat használnak el belőlük a világon évente ahhoz, hogy érdemes legyen minél környezetkímélőbbé tenni őket.
Mivel épp a harci-izéknél tartunk, bár Darwin-díj nem adható érte, (mert nem a kitalálói és nem a saját gyagyaságuk, ügyetlenségük, rossz gondolkodásuk miatt ér/het halál valakiket) de azért minimum cinikusnak találom a következő hír alapján a fejlesztőket:
"Környezetbarát gyutacson dolgoznak az amerikai kutatók
április 10. hétfő 13:18
[MTI]
Amerikai hadiipari kutatók olyan környezetbarát anyagot dolgoztak ki, amellyel ki lehetne váltani a gyújtószerkezetekben négyszáz éve használt higany vagy ólomtartalmú vegyületeket. Az új anyagok negatív töltésű fémrészecskékből vizes oldatban előállított komplex vegyületek, por, kristályok vagy vegyület formában egyaránt biztonságosan gyárthatók, és csak víz, só és egyéb ártalmatlan anyag marad utánuk."
Persze! A Múzeumban.És még azokból a" kerekekből" is volt olyan hogy éppen hogy csak parázslott a gyújtózsinór a kilövés után,megozdították aztán bumm levitte a fejét az illetőnek. A lőszer nem játék, hanem gyilkoló eszköz.
Nem, azért azt tudom, hogy az éles nem azért éles, mert nyissz... :-) Annyira szőke nem vagyok! :-)
De ha ránézetre pl. hegyes, mint egy jó nagy puskalőszer, akkor az éles. Jól gondolom? Mert ha már kilőtték és el nem sült állapotban valahová leesik, akkor "hegyes" marad, gondolom.
Ha meg asztaldíszt akar az ember, akkor csak olyat "szabad" összeszedni, ami "talpas" és üres a belseje.
Nem azért éles mert elvágja a praclid, hanem azért mert egyszer már kilőték és nem robbant fel pedig kelett volna neki.Így instabil állapotban van a lőszer,elméletileg még a szélfúvásra is detonálhat,(robbanhat tudod,bummm!)nemhogy ha hozzácsapkodják az asztalhoz mert arra szált egy légy.
Lehet, hogy én egy értelmetlen vagyok, de miből kell látsszék, hogy éles? :-o Abból, hogy hegyes? Továbbra is fenntartva, hogy gyanús fémtárgyakhoz én azért nem nyúlogatnék. Na meg lőtér környékén sem nagyon járok.