Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

rede Creative Commons License 2003.02.23 0 0 2667
:)))
Előzmény: FIFTY (2666)
FIFTY Creative Commons License 2003.02.23 0 0 2666
:)))))))!

Mosás= az autó külső felületeinek tisztítása nagy nyomású vízsugár (ez jut be a zárba) és kefe féle segítségével.

Előzmény: rede (2665)
rede Creative Commons License 2003.02.22 0 0 2665
Mosás?

:)))))

Előzmény: FIFTY (2664)
FIFTY Creative Commons License 2003.02.22 0 0 2664
Hi !

Ajánlás a "hátsó"-zárhoz:
Mosás után gondosan szárazra törölni a belső zárszerkezeti részt; nemcsak fagyos időben, hanem nyáron is. Tapasztalatom szerint mosáskor mindíg bevizesedik!

Előzmény: rede (2663)
rede Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2663
hátsó zárhoz csatlakozom
:(
Előzmény: Rates (2662)
Rates Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2662
KISPIPI

Na szóval,a tapasztalat azt mutatja,hogy:
-Az óra állítása:gomb röviden,amíg meg nem látod csak az órát,majd nyomsz egy hosszút. (villogni fog).Akkor már lehet hosszan is nyomni,mert akkor gyorsan oda lehet érni a kívánt értékre.
Lehet hogy nem teljessen érthető,de akinek nem az,akkor az szóljon.
Kül. eddig faternak a kulcsal meg a hátsó zárral volt gondja,amit a szervíz kicserélt.Többeknél hallottam már ezeket a gondokat.

Üdv. Rates

BLADE Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2661
Üdv mindenkinek !

Kispipi gratula a Nati-hoz, jól választottál.

Az én Natim (Expression, 75 LE) tegnap volt 2 hónapos,és 4200 km-t tettem meg eddig vele. Az ünnepre való tekintettel le akartam mosni, mert szegényke nagyon koszos, de várok vele pár napot mig jobb idő lesz.
Csak pozitiv benyomásaim vannak, leszámítva, hogy néha "megszólal" a jobb első kárpit. De ezt is csak nagyon ritkán teszi velem. A ciripelés a kormány felől, amit oly sokan jeleztek szerencsére nem hallatja magát (kop kop).
A fűtés elég hamar adja a meleget még ilyen hideg reggeleken is.

KISPIPI Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2660
Henry Fordtól kérdezte egyszer valaki, hogy milyen autót ajánl, hogy megvegyek. Azt válaszolta: Új autót....
Előzmény: kukucs33 (2659)
kukucs33 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2659
Anno én ugyanebben a cipőben azt mondtam, hogy inkább várok még pár hónapot de hajtsam szét én az új autómat +300ezerért. Most megerősítettél, hogy jól döntöttem.
Az EÜ doboz/izzókészlet/3szög meg olyan mint a pótkerék, anélkül szerintem nem is lehet autót forgalombahelyezni. Az újhoz pl. alapból járt, bár felszámolták az árát, de az lett volna az "extra" ,hogy ha esetleg nem kérem, akkor levonják.
A szivargyújtó meg egyenesen röhej, hogy nem adják. Az ablaktekerő meg hogyhogy nincs? Az lenne a legkevesebb, hogy felraknak egyet. A törött dísztárcsa viszont lehet padkázás következménye is akár - futőmű vajh milyen lehet?-, VAGY erre is egy előző vevő másik kocsijáról került, miután már neki sem tetszett, hogy törött???
Előzmény: peterimri (2657)
Köny Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2658
Én óvatos lennék ilyen fiatal használt autóval. Lehet, hogy teszt, vagy cégautó volt. Én is mentem tesztautókkal, és őszintén szólva a szemüket is kinyomtam. Mondjuk egy új autónak sokat ki kell bírnia...
Előzmény: peterimri (2657)
peterimri Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2657
Ha estleg vki. alig hasznalt thalicskan torne a fejet...
A Renault ház (konyves kalman krt.) hasznalt auto telepen tegnap 9 darab ilyen tipusu gk. volt talalhato. Kulonbozo felszereltsegben (bar a tobbsege Expression) es szinben. Tobbsege benzines de neha van dizel is. kozos bennuk, hogy mindegyikuk egy evnel fiatalabb.
Tapasztalataim vasarlaskor:
Allapotfelmero lap: Na ezt mar korabban leirtam.
Garncia: A tv. altal meghatarozott ideig, azaz amig a gk. be nem tolti 1. szulinapjat.
Szavatossag: NINCS ugyanis en mar a masodik tulaj vagyok.
Assistance: van, csak nalam kicsit korulmenyes volt elintezni. Ugyanis a szervizkonyv nem volt kitoltve. A hasznaltauto kereskedo azt tanacsolta, inkabb uj auto ertekesitovel toltessem ki. Itt kisebb zavar tamadt ugyanis az adatbazisban rossz rendszammal szerepel az auto, szerencsere az osszes tobbi adat egyezett. Hasznalti utmutato beszerzese az ottaniaknak 48 orat igenyel. Ingyen kaptam: 1 db jegkaparot, 1 db gumiszonyeget, 1 db benzineskannahoz valo tolcsert, 1 db mukodokepes fenyszoroizzot. Amit Nem kaptam: kurblit az egyik hatso ablakhoz. Ami zavar: Az autot telen is hasznaltak a gyari gumival igy az kb. 70-75% -os lehet. Az auto tobbi resze ugytunik rendben.
Forgalmi atirasat elintezik, kotelezo es casco helyben kotheto. Az arbol 90 ezret sikerult alkudni. Az eredetvizsgat velem akartak kifizettetni. Ebbe persze nem egyeztem bele. A disztarcsak torottek voltak, ezt siman lecsreltek (azaz leszedtek egy masik autorol) EÜ dobozt, izzokeszletet, haromszoget nem sikerult kicsikarni. A szivargyujtot is csak nehezen.

Hitel sima ugy, az autobeszamitas mar nem annyira. Az uj auto arahoz kepest 300-400 ezer huf-t tudsz megsporolni, ha nem zavarnak a fentiek, és az hogy nem tudod, hogy bantak a kocsival az elso 1000-1500 km-en.
Hogy megeri-e vagy nem , azt dontse el ki-ki maga...

Előzmény: Stw (2618)
KISPIPI Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2656
Az a baj, hogy a gépkönyvben nincs eléggé egyértelmüen leirva az órabeállitás. Azt az egy szem gombot próbáltam nyomogatni, hosszan-röviden, de az óra nem aktivizálódott. (egy villogást vártam, mint más digit. óráknál, hogy módosithassak a pillanatnyi időn) Valahol itt e topicban már volt róla szó, hogy mások is szenvedtek vele... bár soha nagyobb "szenvedésünk" ne legyen az életben... Szóval Te tudod a trükköt? Elmondanád? Köszi!
Előzmény: Rates (2655)
Rates Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2655
Üdv!

KISPIPI,mi a gond az óra beállításával?A faternak Thaliája van és az elején neki is sikerült elnyomni mindig. :) Azt megmutattam neki,azóta simán működik.

Üdv. Rates

KISPIPI Creative Commons License 2003.02.21 0 0 2654
Köszi a jókivánságokért! Érdekes amit mondasz a szervó kormányról! Nekem is idegen a szervó. Egyszer a Ladámmal mentem egy kanyargós városi úton. Szembe jött velem nagy sebességgel az én sávomba áttérve egy autó, és (nem tudnám újra megcsinálni), a kormányt elrántva elkerültem az ütközést. Akkor gondoltam arra, hogy szervókormánnyal már a járdára mentem volna...
Előzmény: peterimri (2652)
peterimri Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2653
Meselhetnétek szervizes kalandjaitokrol!!! (Mar, ha vannak:)))

Velem 2 hete tortent az alábbi eset:
Viszem a regi verdat (Clio 92') aposom altal ajanlott autoszerlohoz.(csavokam rönyora szakositotta magat, mindíg 5-10% -kal csap be, de legalabb dolgozik is az auton ) Lejart a muszakija szegenykenek igy aztan boldogan pumpaltam 50 e HUF -t az eladas elott allo kocsiba. Masnap megyek vissza:

Kész van ?
>Kész.
Átment?
>Micsoda?
Hat az auto!
>Merthogy? (Na itt kezdtek el derengeni nala az elozo napi esemenyek )
Merthogy lejart a muszaki vizsga! Tudja?!
>A zoldkartya is lejart. (Meg nem jart le, de mindegy)
...
...
jojjek vissza masnap...szolok meg neki, hogy az ablaktorlot nezze man meg, a szakaszos torles nem megy.

Masnap: Auto keszen van! DE!! Az ablaktorlot nem LEHET megjavitani, vigyem autovillamossagi szakemberhez... vmi ize tonkremehetett o nem tudja megjavitani, kulonben is el kell mennie az okmanyirodaba...
A kapott telefonszamot nem hivtam fel, a megolvadt biztositekot fél ora mulva megtalaltam es kicsereltem.

Folmerult bennem azonban, hogy a "hibak" "Javitasat" az esetek tobbsegeban en is el tudnam vegezni (ingyenesen). Persze lehet, hogy tulbecsulom a kepessegeimeit...

Bocs, ha Off, vagy hosszu volt.

Előzmény: rede (2634)
peterimri Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2652
Üdv KISPIPI!!

Gratula a verdahoz !!!

Jol valasztottal. Ha most kellene autot vennem, ugyanugy Thaliat vennek, egy kulonbseggel.
Nem kellene Expression. (Ezt is persze a nejem eroszakolta ki, él-hal a sok elektronyos bizbaszert. ) Eddig nem volt szervo... most van (de minek?!) Vezetes kozben olyan erzesem van, mintha dodzsemet vezetnék a vidamparkban. (persze idovel biztos majd megszokom.)

A riasztonak (ha rönyós) ugyanannyi ertelme van, mint a gyari inditasgatlonak, azaz sajna nem sok.

UI.: Irigyellek, en megőrülnék radio nelkul (foleg dugóban)

Sok boldogságot kivánok NaTháliád 0. szülinapja alkalmabol!!:)))

Előzmény: KISPIPI (2651)
KISPIPI Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2651
Üdv Néktek!
Köszi a jókivánságokat! A NaTháliám a Prima változat. Annyira alapkiépitettségű, hogy csak a hárs metál rajta az extra. Ja! És riasztót is rakattam bele. Igy 2200000 froncsi az ára. Rádiót nem szeretem vezetés közben, mert annyira leköt a forgalom, hogy nekem AZ A MUZSIKA. Kaptam ajándékba a két első ülés elé gumiszőnyeget, és a csomagtartóba műa. tálcát. Ennyit birtam kialkudni. Meg 10 lityi benzintet. Sajnos még az óra beállitásával sportolni kell, mert még nem birtam megfejteni. Egyébként aki akar venni ilyesmit, mert tervezi, Egert javaslom. Igen korrektek...
Jó thalicskázást mindenkinek!
krike Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2650
Jóóvanna, én csak utálok fázni, és baromi jó az az ülésfűtés :))))Bár most lehet hogy lecserélem egy OFF XC 90-es Volvo SUV-ra ;o) ON
rede Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2649
:))))
Előzmény: Köny (2648)
Köny Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2648
Hát igen, azok a jó öreg finn exportmodellek...:o)))
Előzmény: rede (2646)
Köny Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2647
Kispipi, gratulálok! Ez a "Príma" változat? Mennyire van lekopasztva? Az ára nagyon baráti, mondjuk egy rádiót adhatott volna a kereskedőd ajándékba!
Előzmény: KISPIPI (2642)
rede Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2646
KISPIPInek gratula, sok örömöt!

krike! azt már megbeszéltük régebben, hogy a tiéd "finn exportmodell" (by Köny)
:)))

kukucs33 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2645
KISPIPI! Gratula a Thalicskához, sok-sok balesetmentes kilométert és kerüljenek a tolvajok!

A benzines fűtése szerintem elég jó, kb 3-5 perc után érezhetően nyomja a meleget, azt nem tudom, hogy hátra mennyi jut belőle, de elöl még mostanság is lejjebb kell kapcsolni a max.-ról néha.

Előzmény: KISPIPI (2642)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2644
krike: a baj valahol ott kezdődik, hogy nagy súlya van a 46-os lábamnak. És furcsa módon a gázadásnál a legnehezebb a lábam :))
Előzmény: krike (2643)
krike Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2643
kismOcsOk: kereskedőnek én a Fóti Renault Békési-t tudom javasolni.Eddig mindíg korrektek, és gyorsak voltak, bármi bajom volt, és nem akarják átvágni az embert, csak jó tapasztalatom van velük, viszont a gödöllői, és a vecsési részlegeikről semmit nem tudok.

diesel_uberalles: nekem az a 6 lityi feletti fogyi soknak tűnik, mert én full városban szoktam 5,5 - 5,9-et számolni fogyasztásra, bár nekem az erősebb dízellel szerelt Clio-m van.Kérdés persze, hogy mennyire gyorsítgatsz, és melyik fokozatban, bár én autópályán hasonló esetben 4,2-4,4 lityivel megyek el.
A klíma valóban a párát szedi le az ablakról, én mindíg használom.A fűtést azért nem értem mert nálam 3-5 km alatt legkésőbb üzemmeleg a motor( ha addig nem kapcsolom be a keringetést), bár ha alapból induláskor megy, akkor is 5-6 km elég szokott lenni neki.És nem is pörgetem, max. 2000-ig, amíg nem meleg.De azt észre vettem, hogy ha lassabban haladok, kissebb dugó, ilyesmi, akkor hamarabb melegszik be a motor.

KISPIPI Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2642
Sziasztok!
Most már hivatalosan is kapcsolódok Hozzátok, mert tegnaptól NaThália tulajdonos lettem. 1,4 benzines csak alapkivitel. Az első 130 km alapján hibátlan. Nagyon ügyes kislány a Nati, és szép és új. Máris imádom. A városban vissza kell fogni, mert hajlamos szaladgálni. Nincs benne szervó, ABS, még rádió sem, de nekem nem is kell ilyesmi. Viszont riasztó van, és még lesz belé néhány trükk a lopás ellen. Ezen még agyalnom kell. Ciripelést nem hallani, remélem később sem lesz ilyen... majd meglátjuk...
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.02.20 0 0 2641
Üdv mindenkinek!

A fűtés akkor sem mindig top, ha bemelegedett a motor. Márpedig a motor lassan szokott bemelegedni, kb. 15-20 km alatt, városi körülmények között, mire nem fáznék, addigra meg pont megérkeztem... :( A klímáról eddig is tudtam, hogy meleget nem fog fújni, de azért kipróbáltam ha lehet :) Köszönöm szépen a segítséget és a véleményeket.

kism0cs0k:
Nem vagyok szolnoki. Párom lakik ott, azért járok gyakran arra :)

Ui.: Ezekszerint ennyire megdobja a fogyasztást a klíma? (5.3-5.5 helyett 6.3)

Ui2.: Nálatok is felmegy a fogyasztás autópályán? (természetesen dCi-re értendő)

Előzmény: TUZI (2639)
FIFTY Creative Commons License 2003.02.19 0 0 2640
Üdv Mindenkinek!!

Hát a klíma az télen is csak hűteni tud, ha van mit!

A fűtést a levegőbefúvás volumenének növelésével lehet gyorsítani ha már legalább a második "pöttyöt" elérte a vízhőfok

Tüzinek viszont duplán igaza van:

1) a klíma valóban szárítja a levegőt, ezért a belső levegő keringetést alkalmazva sem párásodik annyira a járgány >> így közvetve kisé segít a gyorsabb felfűtésben.( a beltérből viszi vissza a levegőt a hőcserélőre; nem a kinti -20 fokosat)

2) Korszerű motor/kis fogyasztás = kevés hulladékhő!! És a fázás ugye megszűlte az "állófűtést"; ami a záporjóska benzinkályhájának korszerűsített változata, de +++ üzemanyagot fogyaszt (energiamegmaradás trv.)

Előzmény: TUZI (2639)
TUZI Creative Commons License 2003.02.19 0 0 2639
Én csak 1 féle magyarázatot tudok. A klíma szárítja a levegőt és talán azért érzed melegebbnek. Fizikailag, ha bekapcsolod a klímát elvileg hűtöd és ugyanakkor fűtöd a levegőt ergo rosszabb a fűtés.
A fűtésről nem sok jót olvastam (dízel) itt a topicban. Érthető is, mert ezeknek a korszerű dízeleknek alig van hulladék hőleadásuk. Ja nekem sose volt még dízelem de a benzinesre nem nagyon panaszkodnak.
Előzmény: diesel_uberalles (2637)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 2638
diesel
szolnoki vagy?
Előzmény: diesel_uberalles (2637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!