Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kukucs33 Creative Commons License 2003.03.21 0 0 2765
Akku téma: Alapból én télen keveset használom a kocsit, idén meg pláne, de a másfél éves bringa a majd' két hónapos egybefüggő téli pihi után pöcc-röff indult (szó szerint), pedig készültem, hogy akku kiszed, lakásba felcipel és szorgalmasan töltöget lesz a kötelező program kocsizás előtt. A jobb közérzetem miatt (hiába, a régi megszokás nagy úr) valamikor talán mégiscsak kiveszem és ráteszem a töltőre. Bár inkább csak a kíváncsiság motivál, mert azon van műszer, ami megmutatja a töltöttségét. De lassanként kezdek hinni a modern tudományban :-))

Ecoma!
Ha jól emlékezem, Neked van nagyon pöpec módon lesötétítve a Thalicskád. Meg tudnád adni a műhely elérhetőségét ahol ezt elkövették? Jöhet akár mailben, akár itt a nagy nyilvánosság előtt is. Lassan kezd aktuálissá válni a dolog és inkább mennék olyan helyre akikről már van jó referencia...
Előre is köszönet,
Kukucs33

Előzmény: KISPIPI (2763)
iMre Creative Commons License 2003.03.21 0 0 2764
Ahogy elneztem, ha ezt az aksit felbontod, hogy kiegeszitsd az eltunt savat rogton eszreveszik a szervizben es elveszted a garanciat ra. Lehet az o dolguk lenne a periodikus szemlen azt is ellenorizni.
Előzmény: KISPIPI (2763)
KISPIPI Creative Commons License 2003.03.21 0 0 2763
Sziasztok!
Mit tudtok az akkumulátorjainkról? Azt mondják, hogy nem igényel karbantartást. Ám én még nem hallottam olyan savas akkuról, melyet ne kellett volna desztvizzel olykor töltögetni. Még ha zárt rendszerű is az aksi, akkor is hihetelennek tűnik. Mit gondoltok erről?
Üdv:pipi
Black11 Creative Commons License 2003.03.21 0 0 2762
Üdv mindenkinek !

Tisztelt dci-s tagtársakhoz fordulnék egy kérdéssel.
A legutóbbi nyílt napon volt szerencsém egy öngyújtós Thalicst kipróbálni.
Hááát egy kicsit csalódás volt nekem a sima nyolcszelepes benzines után is.
( Pedig az a legkisebb a benzines kínálatban )
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy teljesen hideg volt a motor, csak a próbakör végére kezdett bemelegedni kicsit ( akkor érezhetően jobb lett ) és még csak 1800 km volt a motorban.
Erre irányulna a kérdésem is, mennyivel élénkül a motor felmelegedés és normális bejáratás ( mondjuk 5-10 e km után ).
Volt régebben egy 1.8-as szívódízel Fiestám ( 65 LE ), így nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok, de valahogy így sem volt az igazi, pedig a Fiestával meg voltam elégedve.
A következő Thaliámba egy dci-t gondoltam, de most egy picit elbizonytalanodtam.
( Pedig jókat írtatok a dci-ről ).

IOA!
Milyen felszereltségű volt a Suzuki és mennyit adtak érte ?
( Persze csak, ha nem indiszkrét a kérdés :-))) )

Várom válaszotokat és tanácsaitokat !
Mindenkinek jó utat!

Blacky

IOA Creative Commons License 2003.03.20 0 0 2761
Üdv, én tegnap vettem át a Thaliát Fóton, dCi. Aki most akar vásárolni, ajánlhatom a kereskedést! Maximálisan korrektek, az előleg befizetésétől számítva 7 munkanapon belül megkaptam a kocsit, és még a 9 éves Suzit is beszámították korrekt áron.
Kedves dízeles kollégák! Az érdekelne, hogy Bécsban vajon tankolhatok-e biodízelt?
A biztosítás nálam is érdekes, ugyanis az oazis (alizé) felszereltség nincs még a biztosítók eurotax listájában, ezért kénytelenek voltunk a klímát extraként feltüntetni, így lehetséges, hogy az eurotax ár magasabbra jöhet ki, mint a vételár (viszont a biztosítási díj is magasabb). Keves szomorú Gyap! Milyen biztonsági szerkezetek voltak az ellopott Thaliában?
Gyap Creative Commons License 2003.03.19 0 0 2760
Jonnyka!

Sajnos nekem vitték el a Thalicskámat!!! Jelen állapot szerint nem vívok senkivel mert....
A február 18-án lezárt nyomozati anyag hivatalos papírját március 18-án kaptam kézhez! Nekem ami a biztosítót illeti szerencsém volt mert a magánnyomozói megbízást nem az ügy lezárása után adták ki hanem elötte, így már azon is túl vagyok! Viszont a hitelező bank már egy kicsit körülményesebb! 3 hét mire kikérik a forgalomból való kivonást és csak utána 15 napon belül fizet elvileg a biztosító!!! Sikerült eurotax árat szereznem, de érdekes mert az autó értéke magasabb mint a vételi ár volt!!! Kiváncsi leszek mit és hogyan fognak számolni!

Üdv: Gyapi

Előzmény: Jonnyka (2759)
Jonnyka Creative Commons License 2003.03.19 0 0 2759
Az autok eurotax erteke nem titok.Szerintem barmelyik komolyabb kereskedohoz bemesz, es megmondja. Jobban jarsz, ha hasznaltautoshoz mesz. Udv. Nem neked loptak el a Thaliad? Vettel masikat? Vagy meg mindig a biztositoval vivsz?
Előzmény: Gyap (2739)
Jonnyka Creative Commons License 2003.03.19 0 0 2758
Tul vagyok az 51 ezren.
Eleg sokat vezettem a kicsit ejszaka, de eddig valami nem tunt fel (lehet, mert autopalyan vezettem, most meg nem, vagy mert sosem egyedul vezettem). Egy ido utan zavaro a reflektor kek visszajelzokeje. Mondjuk nem nagy tortenet, mert egy parkolocetli utohasznositasa mar segitett a "probleman". Amugy jo Thalicskazast.
rakoscsabai Creative Commons License 2003.03.18 0 0 2757
Hali!
Nekem a 1,5 hónapos Thalicskáról a Tesco parkolóban lopták el a dísztárcsákat. Este mentünk rokonokhoz, a 15 éve unokaöcsém nevetve közli: több osztálytársának ez a zsebpénz szerzési módszere. Üdvözlöm őket... :o(
Azóta figyelek, egyre több a dísztárcsa nélküli autó...

Egyébként az autó (dájzel) baromi jó, 4700nál tartok. Mióta megvan, nem is olyan nehéz reggel felkelni!

(J)

Előzmény: dCi (2743)
v__tibor Creative Commons License 2003.03.18 0 0 2756
Ha nincs feltüntetve, akkor nincs megkötött forgásirány. Ez a mintázatból is látszik: "előre" ugyanaz a minta, mint megfordítva "hátra". Viszont ha már egyszer fel lett szerelve és futott legalább egy szezont, arra érdemes odafigyelni, hogy ezt a felszerelési forgásirányt a későbbi cserélgetéseknél megtartsuk: ha felnivel együtt mozgatjuk, akkor csak az azonos oldal első-hátsó csere javasolt; felni nélkül (gumiszereléssel) lehet jobb-bal oldalcsere is az eredeti "forgásirány" megtartásával. Mindenesetre a pihentetésre elrakott téli vagy nyári gumikat célszerű megjelölni, hogy melyik kerékről lett levéve.
Előzmény: FIFTY (2755)
FIFTY Creative Commons License 2003.03.18 0 0 2755
Üdv Mindenkinek!

A GT-2 gumikon miről lehet kideríteni a forgásirányt?? (A téli gumimon egy nyil (>>)jelzi.)

Előzmény: v__tibor (2753)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2754
Érdekes módon az enyémet nem Goodyear gumikkal, hanem Pirelli P3000-es gumikkal szerelték fel. (2002.10.31, 0 km) Télire (a következőre :) tudom ajánlani a Semperit gumikat. 3 áráért 4-et adtak a Budakalászi Renaultnál.
v__tibor Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2753
Na ezeket jól belinkeltem... azért a hivatkozások jó helyre mutatnak (a sok-sok aláhúzottnál és a Téligumi-nál is).
Előzmény: v__tibor (2752)
v__tibor Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2752
Előzmény: BlackBird (2750)
kukucs33 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2751
Ezt kicsit korábban kiveséztük, a lényeg röviden: a sima GT2 nyári, ez van a Thalicskán is, de van egy hasonló nevű (GT2 Eagle, ha jól emlékszem), ami négyévszakos, viszont a mi Thalicskáinkat nem azzal szerelik gyárilag.
Előzmény: BlackBird (2750)
BlackBird Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2750
Ez érdekes...thalit mi decemberben vettük át, jóév gumikkal, a kereskedő azt mondta, hogy univerzális a lelkem...na akkor most mi van?
FIFTY Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2749
Üdv KISPIPI!

A "jóév" adott tipusa abszolút nyárigumi, tehát télire nemcsak a Nati és Tsa. biztonsága miatt kell lecserélni; hanem a gumi tartósabb használhatósága okán is!

Én novemgeri Thalicskás lévén már eleve téligumival jöttem ki a kereskedőtől; a "jóév" garnitúrát valószinűleg áprilisban fogom felrakatni.

Előzmény: KISPIPI (2748)
KISPIPI Creative Commons License 2003.03.17 0 0 2748
A Nati GOODYEAR gumikkkal van ellátva. Nem tudom, ez milyen minőség. Nektek is ilyen gumival adták a thalicskát? A "goodjear" jó évet jelent. Lehet, hogy csak egy jó évig tart ki?
atesz99 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2747
Üdv.

Renault szervizben 32eFt-ért! cseréltek első oldalablakot (mellettem haladó beterített apró kövekkel, ha nem velem történik el sem hiszem, de még a festéket is leverte néhány helyen, persze nem ismerte el) még jó hogy van cascom.

Marcellus Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2746
Sziasztok.
Igaz twingom volt és remélem lesz is,de örömmel hallom,hogy egy banda lebukott.
Vigyázzatok a járgányokra. :-)
Előzmény: zsuga666 (2715)
Lokator Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2745
Anno a totalcar-os teszteléskor is lelopták az emblémát. Gyerekes. :-((((((((
Előzmény: KISPIPI (2744)
KISPIPI Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2744
Tudod, az emberek elengedik a fantáziájukat és ettől kezdve a Renault jel igen népszerű tud lenni... Most a kocsid semleges nemű lett..De javaslom, hogy ne pótold, mert ha a körzetedben ilyen műsunákat gyüjtenek, ismét ellopják...
Előzmény: dCi (2743)
dCi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2743
Sziasztok!

Nem tudom sírjak vagy nevessek, de tegnap a munkahelyem előtt lelopták a műanyag renault jelet a kocsi orráról. Emlékszem régen a merci csillag volt a menő, de ezek szerint a rönyó is felküzdötte magát ide :-)

KISPIPI Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2742
Gyapi! Próbálkozz több biztositó társasághoz bemenni, valamelyik hátha ad infót. De mondd el a történeted közbe, és hangsúlyozd, hogy más bizti társaság a hunyó...Ha nem megy, akkor egy biztositós adminisztrátornak ajánljál fel mutyiba egy doboz konyakmeggyet, ha kifénymásolja a kellő oldalt. Esetleg az autószalonokban is lehetne próbálkozni... Drukkolok Neked!

Előzmény: Gyap (2739)
claudius25 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2741
Bocs, a gyöngyszemet, a Peugeot 104-est kihagytam. Tündéri kis jármű volt, bár nagyon rohadt. (Egyedülálló megoldásképpen sziloplasttal beragasztott bádog lemez volt a padló.) Annak ismeretében, hogy 70E-ért vettem két év műszakival... Szóval nem ért váratlanul a tény:o)

Zs

Előzmény: claudius25 (2740)
claudius25 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 2740
Sziasztok!

Most írok először ebbe a topikba, annak örömére, hogy április 7-én jön meg a Thalicska Oasis 1.4 16V kisautónk.

Látom, hogy itt sokan írnak korábbi autóikról, asszem én az 550 ezer kilcsim alatt nagyon sok kocsival mentem:

3 traguár
1 1500-ös LADA (Hangyássy motoros dög, ment mint állat)
1 Renault 4 (850-es, kicsit fura volt a 110 lovas zsiguli után...)
1 Fiat Tipo 1.7 D (Annyira még a Renault is ment.)
1 IZS (postásfurgon. Brutális volt, 1.5 Peugeot motor volt benne, 120 volt a tetejen (110 felett konstans szelepolvasztás), de nagyon húzott:o)
1 Citroen BX 1.9 D. Később 1.7. Akkor főztem először, mielőtt átlényegült. Szerettem nagyon.
1 Suzuki 1.0 GL. Már 2.5 éve próbálom a barátnőmet, később jelenlegi feleségemet rábeszélni (nyilván kiderül, hogy ez az első közös, és persze japán autónk) hogy cseréljük le valami normálatlan kocsira. Olyan idegesítő, hogy még egy hűtőgomba sem romlik el benne soha (clio 1-ben előszeretettel...)

Közben hajtottam még ZUK-ot, Barkácsot, Opelt. Szar volt:o)

Örülök, hogy van ilyen topik.

Janovszki Zsolti

Gyap Creative Commons License 2003.03.13 0 0 2739
Off!

Igaz csak egy kicsit! Tud-e valaki segíteni mennyi lehet "eurotax" / bocs ha nem jól írtam / értéken egy január 15--én 2 hónap 2 napos Thalia Alize 98LE benzines autó értéke! Ezt az értéket valami miatt úgy örzik mintha nemzetbiztonsági titok lenne!!!

Ha valaki tudna segíteni akár priviben is segítség lenne! Köszönöm!!!

Üdv: Gyapi

KISPIPI Creative Commons License 2003.03.12 0 0 2738
Nagyon vigyázzatok! Itt-ott nagy a köd! Vannak helyek, ahol a jelzőlámpa oszlopairól a rendőrök kiabálják le a szineket. Máshol meg a sofőrök a kocsi előtt szaladnak, hogy kitapogassák a járdaszegélyt.... Legyethek óvathosak!
Balesetmentes thalicskázást!

rede Creative Commons License 2003.03.12 0 0 2737
má megint ezzel a mosással jön valaki?
:)))

a nyiszorgásra, nyöszögésre kettő megoldást tudok
1. fel kell erősíteni a rádiót
2. előző generációs táliát kell használni :)))

kuplug problémára lásd kettes pont, vagy
-nem kell kuplungot használni

:)))

csak mert mostanában komor ez a topik

Előzmény: kukucs33 (2733)
Stw Creative Commons License 2003.03.12 0 0 2736
Hát, Hölgyeim és Uraim a "tücsök" probléma után a "kuplung" probléma lesz a következő központi kérdés? Mintha többedmagammal kezdenénk tapasztalni az alábbiakban leírtakat.
Előzmény: kukucs33 (2733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!