Keresés

Részletes keresés

TheRover Creative Commons License 2006.02.13 0 0 832
Hát, ez tényleg gyönyörű... elég magasról indult a licit. Inch, a Te Washburn-öd is japán gyártmány?
Előzmény: levil (831)
levil Creative Commons License 2006.02.12 0 0 831
inch Creative Commons License 2006.02.11 0 0 830

:) Hurrá!!!

Most raktam fel az utolsó elixir készletet! :( pedig azt hittem hogy van még kettő!

Úgyhogy több okból is várom a csomagot Amrikból, mint a messiást! (tudod stms én még várom :D )

by Matthew Inch

Előzmény: levil (828)
Stms Creative Commons License 2006.02.11 0 0 829
Az még fennáll, hogy kikötöm az előfokot a gitárból. Az nem látszik, meg feltehetően meg is tudom oldani.
A külön cucc az elektromoshoz is használható lesz, vagy miksielőfoknak zenekarba, felvételhez.

A hangszert meg nem faragtatom. Elég hiba volt Rodrigeztől hogy kilukasztotta.
Előzmény: levil (827)
levil Creative Commons License 2006.02.10 0 0 828
Inch

It a pickup/miksi. Endpin Jackel jott :)) Kuldom amint megjott a rendeles tobbi resze is.
levil Creative Commons License 2006.02.10 0 0 827
Nem tudok koelebbit. A helyi boltban nincs es ok ugy tudjak hogy mar nem gyartjak ezt a modellt. Ha $100 korul ment volna el az elozo peldany akkor eldondolkodtam volna rajta, de igy...

A kavat en sem vagnam szet semmin. De a tieden van mar egy lyuk. Csakhat azt nem tudni hogy a kompatibilitas... De meg ezzel is ugy vagyok hogy 2-3mm-t atszabni egy lyukas kavan bocsanatos bun. (A cedrusos Seagullom atesett egy ilyenen) Persze egy ilyen se garantalja hogy belefer az elektronika.

Szoval csak azt probaltam mondani hogy ha szar a beepitett elofok akkor azt kell lecserelni. Ha nincs beepitett elofok akkor SEMMIkeppen nem vagnek bele.

Tovabba van itt meg egyet-nem-ertesi pont. Miert akarsz te 2 elofokon atmenni? Jackbe epitett mutyu + Presonus? Minek?? Szerintem ez csak ront a hangon. Mar azt sem igazan ertettem hogy te most a beepitett fishman elofokodbol kijovo jelet probalnad belekuldeni egy masik (csoves) elofokba. En kotnem ki a fenebe az egeszet.

Nem eleg a nyers kimeno pickup jel bele egy kulso elofokba? Azt kesz?
Stms Creative Commons License 2006.02.10 0 0 826
A koncepció jó, de ha mondjuk egy hangszer kávája még nincs felhasítva, akkor én nem vagdosnám. Akkor piezo+jackba épített mutyi+AER vagy presonus (vagy paradi, stb).

Sz'al ha tudsz acousti-q-ról közelebbit... ;)
De lehet hogy teflonok a helyi dílernek is.
Előzmény: levil (825)
levil Creative Commons License 2006.02.10 0 0 825
Nekem bejon a koncepcio. Nem kell cipelni. Attol en is felek hogy hogyan ferne be a hangszerbe. (meretet meg persze nem talaltam sehol).
Előzmény: Stms (824)
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 824
Hááát... A fene tudja. Nem igazán győzött meg. Jól szól, de nem az igazi. Ráadásul ott zizegjen a cső a gitáromban, 4 cerkaaksival. Mi a fenét kezdjek akkor a drága 9V akkummal? :D

A gondomra a tuti megoldás egy AER Compact 60. De az 2 kiló pénz. Az AcoustiQ nem sokkal többért mint a fenti preamp a beszámolód alapján jobbnak tűnik. Ráadásul van rajta effekt loop, és hátha elektromoshoz is hozzácsaphatom, mint előfokot (nem torzítónak, mielőtt ilyesmit kinéznél belőlem).

Nomeg a Takamine cucc tuti nem akkora mint a Fishman, így vagy szabni kéne a gitárt, vagy sziloplaszttal kitölteni a lukat. Egyiket se szeretném. Az egy dolog, hogy esetleg meghekkelem az elektronikát, az nem látszik.

Aztán ha híres leszek, akkor az AER majd ad nekem erősítőt. :)
Előzmény: levil (822)
levil Creative Commons License 2006.02.09 0 0 823
Nem olcso de legalabb lehet kapni. Mert a Takamine nem arrol hires hogy arulja az alkatreszeit gitar nelkul :)
levil Creative Commons License 2006.02.09 0 0 822
Stms. Bar nem mandolin, de ha mar temanal vagyunk. Ez nem lenne jobb megoldas? Ez is 2 forrasos elofok. :)) Csak kenyelmesebb cipelni :))
levil Creative Commons License 2006.02.09 0 0 821
Kepes lennel bekotni a preamp moge masod preampnek? Azt hittem hogy akkor teljesen kikotned a beepitettet.
Előzmény: Stms (820)
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 820
Egyébként a magyar díler:
Hungary
Digital Pro Rona u. 102. H-1149 Budapest, Hungary
Tel: +36-30-900 1802
Fax: +36-1-383 2481
Email: matok@digitalpro.hu
Website: www.digitalpro.hu
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 819
Nézegettem még a DIGITUBE-t (http://presonus.com/digitube.html), de annak nincs kisimpedanciás bemenete (-> preampos gitárra nem jó, ellenben az acoustiq-val).

Amit nem értek még, hogy elvileg ezekhez van valami rack-adapter, de többféle van a cégnek, még nem bírtam összerendelni. De egy Acousti-q kezd érdekelni.
Előzmény: levil (815)
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 818
Meg ezt is:
http://kukuruza.info/english.shtml
Előzmény: Stms (816)
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 817
Hmm. Azt hiszem nagyon szétnézek a kínálatukban.
Előzmény: levil (815)
Stms Creative Commons License 2006.02.09 0 0 816
Találtam egy ilyet (főleg neked, Levi):
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/artist/glance/-/123756/102-1193073-5476147
levil Creative Commons License 2006.02.09 0 0 815
Jelentes.

Helyi hagszerbol tulaj es mandolinos felajanlotta hogy kiprobaljam a presonus csoves elofokat. Sajna a helyszinen derult ki hogy nem a Presonus Acousti-Q volt neki hanem a TubePRE. De gondoltam igy is erdemes kiprobalni.

Tapasztalat a kovetkezo. Az iszonyu mocsok szar hangu erces mandolin piezo pickupomenek egy gyonyoru meleg kerek hangot adott. Eltunt az ele. Azt nem mondom hogy hirtelen olyan hangot kaptam mint a mandolin hangja, de gyonyoru szep kerek hang jott ki a dobozbol ami nem semmi a piezo mocsokhoz kepest.

Nem hasonlitottam ossze mas EQval de emlekezetbol es alapallapotban jobb az eredmeny mint az LR Baggsel. Bar azt lehetett EQzni. Szoval vegeredmenyeben biztos az lenne a jobb. Hianyzott egy picit az EQ. Tudtam volna meg allitani rajta.

Az arbol kiindulva, es tudvan hogy az Acousti-Q konkretan Piezo Puckupre van optimalizalva (ami szerintem nem igaz, mert nincs kulon Piezo bemente, de mind1 :) Meg az EQ tudtaban biztos vagyok benne hogy jo eredmenyt tud produkalni.

Tovabba nem tudom hogy egy draga csoves elofok mit tud, meg mennyire zajos. Ez tok turhetonek tunt. Tovabba allitolag egy jo minosegu csovel tobbszorosen jobb hangot tud produkalni. Az urge akivel beszeltem ugy latja hogy ha alacsony gain-en hasznalja az ember (marpedig az akusztikust tul torzitani nem erdemes :) akkor eleg hosszu eletu a cso ahoz hogy megerje ilyen cuccban gondolkodni.

(Magas gainnel lehet hogy egy-ket evenkent cserelni kell a csovet.)

Nem elhanyagolhato tulajdonsag tovabba a teljesen univerzalis, szabvanyos tapegyseg. Bar nem tud 220at, siman lecserelheto egy sima univerzalisra.

Szoval ennyi. Ebayen szoktak lenni ilyenek. Legutobb $107ert csaptak le ilyet. Most is van egy. Este vegez.
TheRover Creative Commons License 2006.02.08 0 0 814

Inchnek már meséltem, hogy hétvégén együtt pogóztam a kislányommal Halász Judit-koncerten Veszprémben, Anti Tamás volt az akusztikus gitáros, de játszott mandolinon is több számban, egy ovál lyukas A-n, nem láttam a márkáját. Sztem jól játszott, nem kifejezetten virtuóz, ide nem is az kell, de skálázásban eléggé otthon volt. Tapasztalt öreg róka lehet, ti ismeritek?

Stms Creative Commons License 2006.02.08 0 0 813
:D
Előzmény: levil (812)
levil Creative Commons License 2006.02.08 0 0 812
Az Also vagy Felso God? Probalok jegyet venni :))
TheRover Creative Commons License 2006.02.07 0 0 811
igen, és csak a legislegkülönlegesebbeknek adatik meg, hogy elmenjenek Gödre a workshop-ra ;-)
Előzmény: levil (809)
Stms Creative Commons License 2006.02.07 0 0 810
Óh, az egyedüllét elefántcsonttornya...
Előzmény: levil (809)
levil Creative Commons License 2006.02.07 0 0 809
Ez egy nagyon kulonleges hangszer. Nem valo mindenkinek. Csak a legkulonlegesebbunk tudja igazan aterezni a Mandolint.

Udv.

Egy elitista allat avagy L...
Előzmény: TheRover (807)
Stms Creative Commons License 2006.02.07 0 0 808
De, megkaptam, szerintem még rosszabb...
Előzmény: inch (806)
TheRover Creative Commons License 2006.02.07 0 0 807

"Dolgozom rajta, hogy még legyen több mandolinos!
Egyelőre úgy néz ki a helyzet, hogy egy abszolut kezdő, és egy középhaladó (de rocker) mandolinossal tudok szolgálni.
De még rajta vagyok az ügyön! :)
ha te is hozol kettőt, akkor hatan leszünk! :)
by Matthew Inch"

Ha a második én vagyok, akkor köszönöm a középhaladót, és kikérem magamnak a "de rocker"-t :-D

Ott leszek, legalábbis egy napon biztosan. Megpróbálom megfűzni a bátyámat, hogy ő is jöjjön el, aztán majd jelentkezem.

Előzmény: inch (806)
inch Creative Commons License 2006.02.06 0 0 806

Akkor nem kaptad meg a második mintát?

Szóval múltkor említettem, hogy milyen láma vagyok a hangtechnikához, hogy egy vese karakterisztikájú mikrofont fordítva rakok föl! (vagyis a "hátába" beszéltem)

Na ezt két napra rá újra eljátszottam (csak föl is vettem, nehogy később letagadjam).

Az előfok meg kell a mikrofonnak is (a keverőkben álltalában van, de az pont azért mert álltalános felhasználásra van nem ugyanat, mintha egy célhardvert használnál, ami pontosan a te miksidhez van illesztve). A hangrendszer második érzékeny pontja az előfok. :)

by Matthew Inch

Előzmény: Stms (805)
Stms Creative Commons License 2006.02.06 0 0 805
Miksiügyben nem lőném le Inch előtt a poént, de mégis... Szóval ez az AT akárhányas első hallgatásra nem győzött meg. Inch csinált némi tesztfelvételt gyorsba. Döng mint az atom, annyi magasa van mint a piezónak (ami nem sok). Szóval vagy rossz helyen volt felvételkor, vagy...
Előzmény: levil (804)
levil Creative Commons License 2006.02.06 0 0 804
Tokeletesseg relative. De ez most a legjobb pickup (illetve ennek a belso valtozata lenne a legidealisabb, de ezen nem fogok senkivel osszeveszni :)

Es elofokostul az enyem $310ert.

Az elofok az nem miksi elofok, bar a fene se tudja. Van egy mikrofon bemenete es egy piezo bemenete is. Szerintem inkabb a hurlab pickup miksi kombohoz lenne jo. Az mar elvileg ide fele tart.

BAr lehet hogy hazi studioban a miksihez is lehetne hasznalni. Eloben nem hiszem hogy kell a miksinek elofok, de itt is tevedhetek. (Ez olyan terulet amihez nagyon nem ertek.)
Előzmény: Stms (803)
Stms Creative Commons License 2006.02.05 0 0 803
És még hány "tökéletes" megoldást fogsz találni. :D
Előzmény: levil (801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!