Az ananász legkönnyebben a gyümölcs tetején található rozetta gyökereztetésével szaporítható. Ez a levelek alatt levágjuk a gyümölcsről. Majd alulról néhány levélsort eltávolítunk. Majd langyos vízbe merítjük 1-2 cm mélyen. Az egészet 25-30 C között magas páratartalom (90-95%) mellett gyökereztetjük. Nap ne érje, de világos helyen legyen. A siker a levélrozetta állapotától is függ. Csak nagy és szép (csúcsig) zöld levélrozettával próbálkozzunk. Ha a feltételek adottak a gyökeresedés 1-2 hét alatt megkezdődik. 4-5 hét után homokos, de savanyú földbe ültessük bele (vigyázva a gyökerekre). Pár hét alatt növekedésnek indul.
Hozzáfüzöm hogy földben is gyökereztethető, csak vigyázni kell nehogy rohadásnak induljon.
Tudna nekem segíteni valaki, ma vettem leárazva egy szép ananászt. Hogyan lehet a felső hajtását hamar meggyökeretetni, nagyon szép zöld. Várom javaslataitokat.
A 4 grammos 10 liter vízhez elég. Ha nem kell annyi akkor öntsd ki a zacsekból , és mint a kábszeresek csinálj belőle 1-2-3-4-5-6-7-8 stb. egyforma adagot és annak arányában önts hozzá esővizet. Ne sajnáld a permetlevet , csinálj lemosó permetezést , a maradékkal pedig öntözd be a földjét! Amit nem használtál el port , azt tedd száraz helyre és két hét múlva ismételd meg az egészet!
A képet előbb fel kell tölteni, akkor megjelenik lent, majd utána a beszúrásra kell klikkelni, ekkor a kép a szöveg alatt is megjelenik, csak azután lehet a "Mehetre" klikkelés.
A kép ne legyen nagyon nagy én max 900x675-öst, vagy 800x600-as méretűt szoktam feltenni.
Na mivel ez trópusi topic, itt az kakaófácskám, ami ebben a melegben nagyon megindult. Hozza erősen a leveleit és most hozott egy óriásit. A mérete 32x13 centis, miközben a fa mérete is kb a nagy levélével egyezik meg.
Zárt erkélyen van olyan 26-31 fok közt. Na akkor itt van pár kép, egyiken egy dvd-lemez összehasonlításképpen.