Hát nem tudom, hogy itt Bp.-en hol tudsz te 4000 fölött járkálni? Mit csinálsz pl. az araszolásnál, vagy ha tartósan 30-40-nel kell menned? vagy az állandó megállás elindulás 50 méterenként stb. Hányasba mész és milyen fordulatszámon??
OK, de azt 7 rugóért kipucolni. Mi van abban? Ha állysz, behúzod, mielőtt elindulsz, kiengeded, mégcsak nem is kophat. Nekem egyébként szőröstül-bőröstül 28e volt a 30-as szervíz Vácon, az olajat is ők adták.
Na de most képzeld el, mennyit kell tisztítani egy rögzítőféket ha normálisan van használva, mikor egy üzemi dobféknél egy spray-vel kipucolták a 15000 km alatt felgyülemlett port? (A két spray csak amúgy lett munkalapra vezetve..:-))
Mit vizsgáltak át 17000 ért? Annyiért én is megnézem, hogy minden rendben van az autódon! :-)
Hátsó fék tisztítás? Elsőt nem kellett? Hmm...Mi anno ráírtunk két féktisztító spray-t a DOBFÉKES! astrákra, +szétszedés összerakás az átvizsgálási díjban benne, azt jóvan. Ez max 3000 volt. Na de tárcsaféknél? Hmmm
A Tied egy 1,4-es (ezt biztos tudod ;) ), Eu4-es gép. Hogy mire készülj? Ki tudná ezt megjósolni? Olvasgasd a fórumot, és ha bármelyik tipushiba jelentkezik, legalább tudni fogod, hogy nem Te vagy pechhes. Minden tipusnak vannak gyenge pontjai (mondjuk az nem mindegy, hogy mennyi). Az egyszeri sárga lámpa+rángatás még semmi roszat nem jelent. Lehet egy egyszerű, alkalmi kontakthiba a gyujtáskörben. Nekem is volt ilyen, a gyujtókábelek megmozgatásával, helyre tuszkolásával megszünt (csak óvatosan, a kábelek elég sérülékenyek!). Ha csak egyszer jelentkezett, és azóta nem, akkor egyszerűen felejsd el. Nincs jelentősége.
Athee60[/]: A tied Eu3-as. Ha a sok sárga lámpa p300-as hibakódokat takar (a szervíznek tudnia kell!) mindenképpen ragaszkodj a szelepcseréhez! erről GM-es körlevél van, gariban kell megcsinálniuk. Ha nagyon ódzkodik a szervíz, sztem ne eröltesd, inkább keress egy másikat. Ez nem kis beavatkozás, alapvető, hogy szakmailag és emberileg jó helyre add be a gépet.
hicar: Ez a tervem. Első körben a szervízen keresztül, aztán meglátjuk. Jó lenne, ha Te is leírnád az autó adatait, hogy bekerülhess a statisztikába.
Eddigi eredmények:
24 db autó után - 13 db. Eu4-ből 10-nél már tapasztalták a gondot. 11 db. Eu3-ból csak 4-nél. Ezek mindegyike 1,4-es motor és egy kivételével sárga lámpával együtt jelentkezett a gond (inkább a szelepcserés, p300-as gondra utal)
Szerintem nem hülyeség,amióta kutat váltottam én is visszaálltam a 95-ösre és probléma semmi ! Nem szeretnék tolakodni, de megtudhatnám hol van ez a JET kút ? Tetszik a fogyid ! :)
Ne haragudj, rólam aztán tényleg el lehet mondani, hogy féltem a gépemet, vugyázok rá ezerrel, de mit csinálsz Te 4000 alatt? Előzni nem is nagyon lehet abban a tartományban! Ott indul csak meg, úgyhogy a húzatás mint fogalom nálam 5000-5500-nál van. És ez valóban kíméletesnek mondható, de erről a többiek talán bővebben tudnának mesélni, mert én közelébe sem hajszolom a leszabályozásnak!
Most nincs nálam a részletes számla, estére le tudom írni, de lényeg az, hogy maga az átvizsgálás 17+ az olaj 10+, együtt már 28, és a végeredmény 48+, ergo alkatrészekből, mint pl. gyertyacsere összejön egy huszas.
Ma voltam 30e szervizem és ~50e forint lett a vége. Ebből csak az átvizsgálás 17,5e, a többi az anyagköltség. Az olaj olyan tizes volt. Azt vettem észre, hogy a klíma nem hűt eléggé, de ez, mint kiderült, nem a klíma hibája volt, hanem a szellőzés lett tele trutyival. Most hogy kitakarították, meg szűrőket cseréltek, úgy hűt, mint régen.
Hát a kut váltás sokat segített nekem, de nem oldotta meg teljesen a dolgot, ma elöször már éreztem egy kis rángást. Igaz már nagyon kivagyok hegyezve rá és a sima futástól való legkissebb eltérést is észreveszem. De az biztos, hogy egy jó kihuzatás (kb 4000-ig) időlegesen megoldja a problémát.
Vajon a GM ismeri ezt a problémát? És ha igen miért nem talál rá megoldást. Érdemes lenne ennek a fórumnak az anyagát elküldeni nekik.
Érdeklődnék én mit várhatok 5 ajtós lacsi 2006 augusztusban vettem.
Egyszer már volt úgy 3 hónapja, hogy kicsit rángatott és villágított a sárga "szörny hazafelé, majd reggel induláskor semmi és azóta sem történt semmi.
Ha valakit még érdekel: 53 liter 95-ös Jet-benzina/702km vegyesben,sok klímával.Ez olyan 7,5 körül van...ja semmi rángatás,tök simán fut.Probáltam többször 5.-ben hagytam és a korlátozott utakon 40-el haladtam.Egyszer sem torpant meg,remélem így marad :)
Lehet hogy hülyeség,de nem éreztem különbséget a 98-as 95-ös között,ugyhogy visszaálltam a 95-re.
Tényleg...igazad van. Jobban átgondolva....hiába sportszűrő, a szűrőház előtt még annyi minden van, ami meghatározza, hogy adott vákumnál (szívóteljesítmény) mennyi levegő férhet be a szűrőig. Hmmmm Lehet, hogy a szűrő mondjuk kétszer annyi levegőt enged át, mint agyári, de a ház előtti labirintuson max 20%-kal több tud belépni fizikailag. Na megyek és megnézem, mi minden van a szűrőház előtt...Üdv!
Ha emlékszel M..num betétről írtam - nem túl jót, lewenteré (K&N) kb. annyiba kerül, mint a direkt, viszont lebonthatod akár légszűrőház alsó részét, ha felverődő csapadékoktól és hőtől védőlemezzel megvéded és rögzíted. jó nagy beőmlő felületet lehet kialakítani a gyári hattyúnyakhoz képest (egy tyuktojás ha befér rajta)
Torlónyomásról is beszélgettünk, elkészült-e valakinek?
Csak félve kérdem...tud valaki olyan szűrőt lacsiba, ami kicsit több levegőt engedne be ennek a jókedvűen dalolászó motornak -mielőtt belefulladna az elégetlen benyába-, és nem kell kiiktatni az eredeti felépítést? Magyarul: nem akarnék egyelőre direktben gondolkodni, csupán az eredeti szűrő helyére jó lenne egy ugyanolyan formájú sportszűrő...na persze ha nem aranyárban mérik, mert azért nem akarok több tízezret adni, hogy egy másodperccel előbb érjek az utcasarokig! Csak még egy kis-ahogy Józsefék Attilája mondaná- LEVEGŐT! :-)