Érdekes, mert ha jól emlékszem akkor Kaionak és Tochiazumának is kék mawashija van, Kotooshunak meg a szokásos türkiz; akkor ezek szerint ők sem teljesen szabályosan "néznek ki". ;-)
Azuma jo volt keikoban, nagyjabol egeszseges, es jol is kezdett... de kadoban yusho? nem is tudom, mikor volt ilyen utoljara. Kaio orulhet ha 15 napig kihuzza... Kotooshu siman nyerhet, a mai gyozelem adhat neki magabiztossagot (a Kyushu bashon is vereseggel kezdett, de aztan korrigalt) Hakuho sem rossz eddig, jol mozog. Kotomitsuki is egesz jo. Es persze Asashoryu... az edzeshiany ellene szol, de harcolni fog, az biztos.
Mai meccsek: Roho elobb a gyojit majd Iwakiyamat is eltette lab alol :) Kokkai nagyon fel tudja szivni magat a yokozuna ellen. Erobol nyerni, impressziv.
Ez azért nem teljesen igaz, hiszen valószínűleg egy "yusho-szerű" eredmény (azaz 13-2) is elég lenne. 2004 végén Kaio-ból is Yokozunát csináltak volna 13 győzelemmel (a yushóját követő tornán).
Hayateumi vegleg visszavonult az aktiv szumotol, nyakserulse miatt tavaly mar alig tudott versenyezni. Jellegzetes megmozdulasa volt a felugros, "Air Hayate" tachiai. Legjobb rangja sekiwake volt.
Kaio nem kadoban, novemberben 10-5-öt csinált. Még egy esetleges make-koshival is marad Ozeki. Az igaz hogy az utóbbi időben nagyon sérülékeny, de azért valahogy mindig hozta amit kellett. Ettől függetlenül szerintem a korából adódóan is közeleg a visszavonulás.
Ha jól olvasom a sumoforumon, Kotooshu rém sokat edz, és az oyakatája, kedvenc ex-Kotonowakánk szerint "If he does enough keiko, he will be able to beat the Yokozuna".
Asa kevesett edzett eddig és még meg is fázott. Ejnye.
Jol emlekszel, bar hozza kell tenni, Takatorikinek harom, Kotonishikinek ket eppen aktiv yokozuna kozul valaszthattak, mig jelenleg csak egy van (Takatoriki ket yokozunaval is meccselt, es ki is kapott mindkettotol, de a yusho az ove lett).
Szerintem azert osszejohetne a Wakanosato-Asashoryu meccset, ha ugy alakulna Waka merlege, bar szerintem nem fog, elobb odaadnak nehany sanyakut neki, hadd szenvedjen.
de talán Asával nem (a yokozuna programja elég fix már a második héten),
Nem néztem utána, de úgy rémlik, mikor 6-8 éve Kotonishiki és Takatoriki maegashira tizenvalahányból nyertek tornát, mindketten mérkőztek valamelyik yokozunával.
Ezzel szerintem Wakanosato akár yusho-esélyes is lehet, márha teljesen egészséges. Alapban egy csomó gyenge ellenfelet fog kapni. Persze ha nagyon jól szerepel, akkor már összerakják a legerősebbekkel is, de talán Asával nem (a yokozuna programja elég fix már a második héten), a többieket meg akár meg is verheti.