Láthatóan nincs több hallgatható és tetszetős zene. Amúgy meg az eddigiek sem annyira elégítették ki a Metakazamata nehezen teljesíthető követelményrendszerét ("A tömegkultúrától és tömegizléstől való elhatárolódás kísérlete. Extrém tartalmak és formák keresése"), úgyhogy talán jobb is így. :)
Nerina az albumot 2010-ben Bernard Butlerrel készítette, ő volt a producer (korábban a Suede gitárosa volt, és később producerként és szerzőként dolgozott Duffy Rockferry albumán is). Viszont később a férjével, Andy Chatterley-vel újramixeltek-elkészítettek néhány eltérő verziót is pl. ehhez a számhoz. Ez itt a kissé "piszkosabb", karcosabb mix verzió.
És ez valahogy jobban szól, nekem ez a Pallot/Chatterley-féle újrakevert verzió jön be igazán.
A dal (a szerző természetesen Nerina) egy kapcsolat végéről szól, amikor már érezni, hogy közeleg a vége, de még senki nem akarja ezt igazán tudomásul venni, és kitart, hátha történik valami csoda... Ami persze nem jön el.
"We Are The Chatterleys" Alt Mix
Nerina Pallot - All Bets Are Off
All bets are off, lay your cards on the table, Draw down the moon. All bets are off, cause I know you’re not able, And everything will be ending soon.
I don’t speak, I don’t feel, Cause I know that it’s over. But this hurt is unreal, So I’m holding on. I don’t speak, I don’t feel, But I know what it takes, This is how it feels when a heart breaks. This is how it feels when a heart breaks.
Just one more time, let me dream of fresh fortune, Just one more time. Freak show divine, All the things that I can’t do, crowd and muddle my mind
Was it always ever this? Were we condemned to an end? A bitterness that tastes so sweet, No matter what I do Must I always think of you Forever, forever?
I don’t speak, I don’t feel, Cause I know that it’s over. But this hurt is unreal, So I’m holding on. I don’t speak, I don’t feel, But I know what it takes, This is how it feels when a heart breaks. This is how it feels when a heart breaks. When a heart breaks...
"Az én lelkem lakhelye mintha a mi magyar földünktől keletebbre-délebbre lenne. Balkáni, kis-ázsiait tájakra vágyom, ahol közel ring a tenger, fülemnek e népek hangszerei, hangszínei, énekei kedvesek igazán. Ha képzeletem odaröpít, mese indul bennem, úgy érzem magam, mint Seherezádé az Ezeregy éjszakában, az életemről, az életemért zengem a dalokat, szövöm a történeteket...
...Kavarogtak a dallamok, ritmusok, ősi rítusokat leíró szavak, létrejött egy kincses birodalom. Engem beszippantott ez a birodalom...
...Azt akartam, hogy éljen a zene, hogy hallgatóimat megérintse, kitüntetett rítus-időbe vigye, ahol örvendezhetünk azon, hogy milyen közel vagyunk egymáshoz, legyünk bár különb s különbfélék...
...Azt is akartam, hogy induljon meg mindenkiben a saját meséje..." (Palya Bea)
"Nézheted, hallhatod, hogyan küzdök magamér' Élvezed, hallgatod, az életem csatatér A seregem lehozza bármelyik csillagot De a királynő nélkül a király halott."