Nem hiszem, hogy te itt az itt lévők többségének be tudod bizonyítani, hogy a 15 órás affér kb. 120 résztvevőjét a rendőrség onnan durván 3 km-e képtelen volt elszigetelni. Azok ugyan miért veszélyeztették volna a 18 órakor véget érő fidesz naggyűlést.
Tömegoszlatáskor a Rendőrségi törvény szerint: 59. § (3) Tilos a tömeget korlátozni a helyszínről történő eltávozásban, tehát ez az elszigetelés eléggé macerás jogilag. Ráadásul a "résztvevő" joggal törekedhetett arra, hogy a Fidesz gyűlésnek is résztvevője kíván lenni, amit ismét igen csúf dolog lett volna rendőri úton megakadályozni... :)
A 120 fő (nem volt az egy kicsit több?) haladt tehát a célja felé és gondolom, a fideszes rendezők 16 illetve 17 óra körül is kaptak információt...
Például az, hogy az SZDSZ több-magánbiztosítós egészségügyet akart (és igért), az MSZP meg nem. Vagy hogy az SZDSZ egykamarás parlamentet akar, az MSZP meg nem, mert szeretné bevonni a "felsőházba" a szakszervezeteket és az egyházakat is, választások nélkül. Vagy hogy az SZDSZ profi hadsereget akart, az MSZP meg nem.
Ezekben az ügyekben történetesen az SZDSZ "győzött" - más ügyekben - pl. Medgyessy 100 napos programjaiban - meg az MSZP.
De okosabb, ha áttanulmányozod a két párt programját, biztosan megvannak a neten.
Úgy van, de itt sem látom a lényegi különbséget. Nem hiszem, hogy más megítélés alá esik "Kóka János az szdsz színeiben", vagy "Kóka János az szdsz-tag".
egyébként 100x leirták már, hogy egyáltalán nem olyan rossz biznisz az államnak a lakáshitelezés (adók, járulékok, illetékek - tudom, ez bizonyos határig nincs)
mekkora haszna van az államnak egy új lakáson? na ugye
de csak akadjatok fel az ügyün, az ótópálya meg kormányzati negyedet meg nyeljétek le
Ember! Voltam pár gyűlésen, koncerten. Az, hogy várni kell arra, míg a tömeg előttem elmegy a metróval, benne van a zsákban. De az nem, hogy egyszer csak harcban állok a rendőrséggel, mert valamelyik pártvezetőnek nem tetszik, hogy gyülekeznek.