Húúú... egy két ötletem van: a dízelszínt kívülről ki lehetne kicsit "kupálni". Ablakkeretek, vakolatszínezés stb.
Valamint a a sorompó elött van egy rész( egy kis épület elötti terület) ami tele van virággal,az nagyon szép tavasszal,nyáron. Ezekből szerintem lehetne valahova a kút környékére, telepíteni, szerintem feldobná azt a középső részt.
Ezen alkatrészek valószínű a remotra bement gépek motorjaiból vannak(gondolom kiválogatják amit még lehet használni),mivel ezeket a jármű jav.értékesítik(ezt beszámítják a remot árába)itt sem tekintenek el a bevételtől.Valószínű ócskavas árába számolnak,de ingyen biztos nem adják,ha igen az csoda lenne.
A lentebbi hsz-ből is látszik hogy 2 régit ki kellene még váltani, hogy a régi csak tartaléknak legyen. Mert szerintem a régi és az új egyszerre való üzemeltetése csak nyűg a gépészetnek. De Miskolcra akkor is kevés az 1 remot!
Azért annyia nem kell parázni, tavaly óta van a Bobókon Webasto légbefúvásos kiegészítő fűtés. Én a tavalyi telet ezeken a gépeken húztam ki, és nem volt olyan vészes...
Debrecennek naponta 4 db szergejt kell kiállítani(ha jók az infóim,de majd mvjenő kisegít),jelenleg ott 6dbgép van,tehát oda nem kell.
Ms.-nek 3db.-ot kell naponta kiállítani(ha jól tudom),az egy remot mellett még classikok is dolgoznak,oda még megy egy vagy kettő.
Fc-nek naponta 5 db-ot kell kiállítani,most az átállomásítással 6db gépje van(ami működik),szó van róla,hogy Rákosról minden áttelepül és a darura is Fradinak kell gépet adni,tehát jól jönne Fc-be is 3-4 remot gép.Így a tartalékokon classik lenne a vonalon flangálhatnának a remotok,hogy ki legyenek használva.A többi maradna közbeváltó gépnek,mivel ha kidől valamelyik szergej,vagy villanygép(esetleg revízióra megáll)akkor lenne helyette máris beugró.
Na de ez csak az én képzelgésem(most ért bele a bilibe a kezem...)ezek úgy is föntebb dőlnek el..((
Azzal aztán sokat érsz.Főleg,hogy volt amelyiket nem sikerült elfőzni.Az 514-esen már kiakadt a mutató,a vízhőmérsékleté,olajnyomás mégis volt.Meg jó meleg a gépen.Igaz a kályha meg a kezemet égette meg.Nyilván nem volt vízköves.
Gyakorlatomat remoton töltöttem,(nem mintha baj lenne)aztán mint zőőődfülü,majd nyárelőn biztos minket frissvizsgásokat dobálnak majd azokra a szarokra...
Akkor legyen 30.Hát majdnem?Úgy nekem is sikerült szergejjel Püspökladányig eljutnom.Csak annyi hiányzott hozzá,hogy az irányító engedje.Ennyit a majdnemről.Igen,az egyik a 103,másik meg a 043.Nekem is ez volt a gyanúm,hogy jön a nosztalgiázás pufajkában.:-))