Köszi, életkém... Akkor megpróbálom élve átvészelni az In Flames bulit - amúgy most Clay man vagy Clayman?, ezek tisztára megőrjítik az embert! A cédén mindkét formában szerepel... Király ez az album! A srácok nagyon tudnak valamit! Akkor október végén Tarja és a felvágottak! Remek! Ennél szebb őszi meglepcsi nem is létezhet!
Édes kicsikém! Engem vajmi kevéssé érdekel, hogy Nagash égeti-e avagy felzabálja a bibliát, a lényeg az, hogy játsszanak néhány iszonyat Covenant nótát!!!!!! Amúgy még mindig megerősítésre várok, hogy a Nightwish - akik UGYIBÁR!!!!!!!!!!! - a Sinergy-vel turnéznak, fellépnek-é Pesten, vagy mi a nyű... Mert ha nem, elteszem magam télire, akár egy kedélyes befőtt.... És ha jön a Kimberly and Co., vajh Alexi gyerek velük gyürkőzik-e, vagy kizárólag a latest COB albummal van nyakig elfoglalva...
Pusssz és odaadás!
Hi,a norvégok saját alapot sem hoztak.
Vivecica: A Nightwish-t nem mi, hanem a Nephilimesek szervezik! Kovenant csak tépte Bécsben a Bibliát.
won graven:azt hiszem, Zeromancer egy elktrós banda, ha minden igaz: www.zeromancer.com. Azért 7 óra, mert Koppenhágán keresztül jöttek, úgy olcsóbb volt Nekik (nekünk meg drágább, ha-ha!)
Espé: Pokról nagyjából helytállóak az infóid. Azt gondolo, hogy aki friss lemezzel ennyire komolytalan hozzáállást mutat, az hülye, vagy nem érdekli az egész.
darkhearth: többek között azért voltunk Bécsben, hogy lefigyeljük Kovenantot (már akkor tárgyaltunk a buliról), szaggatás ide vagy oda, nem volt rossz.
fafara: Talán nem tudjátok, de mind a 3 közép-európai bulit mi csináltuk a Gammának, a 2 cseh bulit is be kellett vinni zárt helyre az eső miatt. Tényleg nagyon elégedett volt a banda.
adamskij: várunk az első sorokban!
Sírok a gyönyörűségtől, két ilyen csodás
koncert! Mindkettő kötelező megjelenést kíván.
A Peccatum roppant kellemes meglepetés, aki
esetleg nem hallott felőlük, hallgasson bele,
mert igencsak összetett zene (Emperor vs.
In The Woods), nekem igen bejött, az NMI-n fent
is van az új EP. A Kovenantra pedig élőben
roppant kíváncsi leszek.
Az említett problémák ellenére is nagyon bejött
a Borknagar/Immortal páros.
Noise Records honlapjarol:
The 3 German guys played some incredible shows at their gigs in the Czech Republic and Hungary. Actually planned as open air shows, they had to book Clubs at short notice beccause of the bad weather. Even that didn't matter 'cos there were more than a thousand people counted at each show in Pilsen, Budapest and Zlin. One Budapest Journalist said: "Rebellion in Budapest!!! This was the best show for a long time!" Even the tour crew says: "This was the best Gamma Ray concert of the year!!!"
Lehet,hogy most sokan a fejemet veszik de én nagyon örülök a Kovenant bulinak!!!Ha hozzák azt a formájukat amit a Slayer előtt nyújtottak akkor egy nagy élménnyel leszünk gazdagabbak.Mit tegyek nekem tetszett a műsoruk.Még a Biblia szaggatás is,nem éreztem cikinek sőt szerintem az emberek többsége a belénevelt korlátok miatt érezte ezt feleslegesnek.Nálam tutira bejött,most tudom,hogy sokan el fognak mondani mindenféle gyöpösnek de nem érdekel,mert ez a véleményem.
War Against The Christianity---Against The Holy
U.I.:Ha valaki tud akkor segítsen nekem meglelnem a Panzer Division Marduk szövegeit
scott: Tudom, hogy nem illik kiteregetni a más szennyesét stb., de kérlek, mesélj már erről a Pokolgép buliról! Én Marduk után nem vártam meg őket, de másnap mondták, hogy Joe meg Kukovecz úgy be voltak b*szva, hogy beszélni/pengetni alig tudtak. Hogy is volt ez? Mit értesz az alatt, hogy el lehet őket felejteni? A bandát? Vagy hogy a Concerto-t elfelejthetik (mármint ők)? Vagy hogy már amúgy sincs bennük több?
Igenigen, a Nightwish honlapon ott van a magyar koncert is, de jó lenne egy hazai szervezőtől is hallani valami megerősítést erről.
A Kovenant hír pedig nagyon király, de a Peccatum még inkább! Az viszont gyalázat, hogy Ihsahn az Emperorral nem jön errefelé, a Peccatummal viszont igen :-(
Ja, és milyen az a Zeromancer? Hallott róla valaki?
Scott, tényleg nem kötekedni akarok, csak nagyon kíváncsi lettem: hogyhogy 7 óra repülő?
Köszi a híreket!
Remélem, a Nagash and Co. nem fogja felgyújtani a termet az égetésre szánt bibliákkal!!!
És mi van a Nightwish-sel? Október végén turnéznak errefelé a Sinergy társaságában és olyan hírek keringnek, hogy véletlenségből eltévednek errefelé is!!!!!!!!!!!!!!!
Na igen... nem akartam ezt én beírni, mert oké, nem voltam ott, de az elmondottak alapján (színmákos tagok) nagyjából kaptam egy képet a Pokolgép hozzáállásáról, és a rajongók iránti tiszteletéről... most mindjárt jön TMW, és elsorol öt-hat extrém metál bandát, hogy ők se különbek, meg minden... de egy ilyen fesztiválon ez akkor is... bár mondjuk sehol nem elfogadható.
scott: a norvég zenészek még saját alapot sem hoztak?
Szevasztok,
bocs a késlekedésért, de most értük utól magunkat, napi 2 óra alvással. Próbálok válaszolni a kérdésekre, bocs ha nem keszek elég kimerítő:
csütörtökön, 1 nappal a buli előtt határoztunk úgy, hogy "bevisszük" a bulit. Már péntekre nagy esőket, viharokat jósolt a meteorológia. Tudjuk, sokan így sem tudták meg, és nem mertek feljönni vidékről. Olyan is volt, akinek volt jegye, mégse jött el. Nem akartunk Csörge Tó módon elvérezni.
A fesztivál épphogy megállt a lábán, ennél nyilván több emberre számítottunk. A Maiden koncert miatt tettük júliusra, így meg bekaptuk a Dream-et. És nekik még jó idejük is volt. Fuck! Szóval lesz Summer Rocks 2001 is, már szeptembertől nekilátunk.
A 3 északi banda repülővel jött, minden technikai személyzet és felszerelés nélkül. A 7 órás repülőút során alaposan "elfáradtak". Egy managementnél vannak, akik nem nagyon könnyítették meg a művészeik és a mi dolgunkat. Szóval a fáradtságuknak, idegességüknek pontosan megvannak az okai.
Szerintem a többi külföldi zenekar nagyon kitett magáért, jók is voltak és nagyon elégedettek.
Szombaton Metaliumnál kezdődött a csúszás, a nagy sikerre való tekintettel. Gamma Ray folytatta, akik saját backlinet hoztak (fölöslegesen), Kai füles-kontrollja (saját!)nem akart működni, arra kellett várni.
Hangsúlyozom, senkit nem intettünk le a színpadról (Bork), mindenki annyit játszott amennyit akart és bírt. Tankcsapda és Ossian hozta a formáját, Pokolgépet egy életre el lehet felejteni! A hazai 2. vonal is helyt állt. Röviden ennyi ...
Ja, még valami:
szept. 13: IN FLAMES+SENTENCED+DARK TRANQUILLITY+TO/DIE/FOR - PECSA
Mi az a szar ellenpélda?
Jah, egyébként a Jurásek télleg jó énekes, de az általam hatezerszer elmantrázott objektív szempontok szerint a Strongnak inkább helye volt a feszten.
De tudod mit? Utánanézek már ennek az albumfogyásos dolognak mindkét zenekar esetében... és ki fog derülni, hogy több Strong fogyott. (Vagy ha nem: akkor faszán hamis adatot írok be ide, ehehehehehehehehe... na jó, vicc volt.) Most komolyan: ha belegondolsz: a Strong azért jó ideje kint van már, volt rá módjuk, hogy rendesen kifuttassák az anyagot, míg a Stainless Steel csak nemrég jelent meg, így gondolom legalább annyira logikus arra gondolni, hogy eddig ők vezetnek lemezeladás terén, minthogy Afrikában meleg van, úgyhogy ez hülye példa volt... a Demonlordot kellett volna mondanod, mert ott nem tudtam volna ezt az érvet felhozni...:-))))
Naizé, kérdezek valamit, most komolyan. Ha a Strong helyében mondjuk a Stainless Steel-ék játszottak volna, és ők szitkozódtak volna a korai időpont miatt, mint mondanál? Tedd a szívedre a kezed...:-))
Sajnos pénteken nem lehettem jelen, pedig jó lett volna. Az általad említett zenekarokra pedig valóban szükség van, mert nagy a beindulás rájuk. (Még ha "Pakse Endre és barátai" által Ossian néven futó zenekar kapcsán vannak aggályaim, de a régi nóták még ma is beindítják az embert.)
Mindegy, nekem bejött a feszt, jól szórakoztam. Azért eddig nemigen volt divat, hogy egy metalkiadó fesztivált szervez ittend. Úgyhogy, hajrá Nephilim!
Azt hiszem pontosan megertetted azt, amit mondani akartam.
Hiaba volt blekdesz fesztival a gyori, megis a Tankcsapda volt az, aki a kozonseg nagy reszet behozta. Es ezt most nem azert irtam, hogy a blekdeszt fikazzam, hanem azert, mert valaki irta itt korabban, hogy ha tetszik neki, ha nem, az Ossian, a Pokolgep es a Tankcsapda ugyis ott lesz a legkozelebbi SR-on is. Hat legyen, ha miattuk jon a kozonseg fele, akkor szukseg van rajuk. Akinek nem tetszik, az meg legfeljebb elmegy addig sorozni.
Mellesleg nekem a Pokolgep tetszett a legjobban a Nephilim fesztivalon, kurva nagy kar erte, hogy a kiado a sajat fesztivaljan a zaszloshajojanak nem tud elfogadhato hangerot produkalni. olyan hangerovel szoltak, mint egy huszeves sokol radio. Pedig a cucc jol szolt, az utanuk jatszo Sodom alatt ugy dorogtek a hangszerek, ahogy kell.
Hát TMW mesterrel szeretnék most egy picit nem egyetérteni a Nephilim buli kapcsán. Az egy dolog, hogy sokan bemennek Tankcsapdára az pedig egy másik dolog, hogy a Tankcsapdáér mennek egy fesztiválra. A TCS tök jó bulizós zene és nem csoda, ha egy csomóan bemennek rá - pláne az ember ivott is meg jó a hangulat. De az este fővonala - mint ahogy írtad is - más volt és ezzel végül sikeresen lefikáztad az egész black/death dolgot, ami lehet, hogy Neked nem jön be, de azért szerintem nem illik ízlésedhez hozzááltalánosítani egy teljes fesztivál nézőseregét.
Én ott maradtam Nevergreenre és még tetszett is, bár ugye hajnal négy, fél öt kemény kitétel. Szintúgy kemény kitétel volt TMW "...meg a többi hörgős szar" megjegyzése is. Vegyél vissza, ha lehet.
igazán öröm, hogy mi, koncertlátogatók kellemesen elbeszélgetünk bandákról, fogadtatásról, nézőszámról, de mostmár kutyamód érdekelne, hogy mi a szervezők véleménye: megérte? lesz jövőre is? mi vált be, mit akarnak máshogy stb.
adamskij tényleg többen voltak Gamma Ray-en, bár ha már szociológia, ugye a Pecsában való előfordulási valószínűségre nem csupán a szolgáltatott zene, hanem az elfogyasztott alkohol és a fáradtság faktora is hat, így egyértelmű oksági relációt föltételezni a Gamma Ray népszerűsége és a nézőszám között nem lehet :)))) -- most komolyan: szvsz Immortalon többen is lettek volna, ha nem hajnali 3-kor megy
Adamskij!
En ugy hallottam, hogy egyedul a Gamma Ray-en telt meg a terem, a masodik legnagyobb nyomulas pedig Ossianon volt, egyebkent pedig csak felig volt a terem.
Pasztor Miklos az ertesuleseim Gamma Ray-es reszet mar ala is tamasztotta.
Csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szombaton 3x annyi ember volt mint pénteken, ezt biztos forrásból tudom. Ami nekem feltűnt: Én a keverőnél álltam és néztem a Gammát, Borknagart és Immortalt. Gammán tömve volt, még hátul is nagyon sokan. Borknagaron hátul szórvány, Immortalra többen mentek előre és hátul a keverő előtt bizony űr tátongott.
Nem állítom, hogy elfogulatlanul választották ki az interjúalanyokat, viszont mint SR2000 nézők alátámaszthatjuk azt a megállapítást. Nem a Metalium volt a fesztivál csúcspontja, az biztos.
TMW, pénteken a PeCsa körül az emberek 80%-án black pólók feszítettek, az emberek zöme a Marduk miatt ment, és persze a Tankcsapda itt is jól jött.
Szombaton ugyanez volt a helyzet, de akkor csak 60% volt ez az arány. Mindenesetre a Borknagar-Immortal duót többen nézték meg, mint az Ossiant, vagy a Gamma Rayt.
Én a Sahibot azon az ominózus Voodoo-s koncerten láttam, és nem tenném rá a nyakam, hogy fesztiválzenét láttam/hallottam, olyat, amire ha nem is ezrek, de legalább pár ember bemozdulna, főleg úgy, hogy tök ismeretlen a banda. (P.M.: Altar of Atorms egyébként király volt akkor.)
adamskij: én azért mint már mondtam, egyetértek, csak a Sahib lóg ki (szvsz Rhad szerint is) a felsorolásból. Attól függetlenül, hogy én más műfajt is szeretek, mint a topiccímben foglaltak.
Az meg, hogy a Gorezone-ban milyen fejeket kérdez(het)tek, nagyban alátámasztja a Főnök azon beszólását, miszerint: "Nem kell ezt a true metal szarságot erőltetni!". (Sőt, ha jól emlékszem, egy tavalyi(?) MHH-ban nem éppen jó osztályzatot kaptak a germán (és hasonló zenét játszó) bandák szintén Főnöktől.) Persze ettől még szimpatikus az arc, legalábbis rádión keresztül, főleg a "labancföld" beszólásain tudom halálra röhögni magam.
A Tankcsapdarol en is hasonlokeppen gondolkodtam, egeszen jul elejeig.
Azt talan tulzas lenne mondani, hogy ok mentettek meg a gyori blekdesz-modernbrutal fesztet a buktatol, de az mindenesetre biztos, hogy nagy nevek (Cannibal Corpes, Sodom), meg az osszes tobbi horgos szar ellenere a tomeg nagy resze a tobbi fellepo koze total nem illo Tankcsapdara jott.
A SR-ot sajnos kihagytam, de ugy hallom, most is valami ilyesmi tortent az Ossiannal. Az ember azt hinne, hogy mar mindenki latta oket 10-szer ilyen-olyan fesztivalokon, a tapasztalat meg megis azt mutatja, hogy szukseg van rajuk ezeken a fesztivalokon.