Az igaz, hogy ilyan négyzetméteráron veszek családi házat, de akkor inkább építtetek. A baj csak az, hogy a telket nem lehet megfizetni normális zöldövezeti környéken.
Sziasztok,
megnéztem a honlapot, ez lakótelep! Ilyen nm áron családi házat lehet venni... feleenyiért épiteni... Igaz az nem a büdös, koszos városban van, hanem külvárosban, zöldövezetben.
De ha nektek ez az álmotok, nagyon figyeljetek oda a kivitelezöre, több ismerösöm van aki félig-meddig ráfizetett hasonló épitkezésekre. Van aki máig sem költözött, pedig már egy éve kellett volna, pereskedik addig albérletben lakik. Van aki beköltözött, minden lakás eladva, de a lépcsöház máig nincs befejezve (festés, burkolatok hiányoznak), kivitelezö már a heted-hét határon túl. Van akinek idén év végéig igérték a költözést, szinte naponta megy megnézni mi változott és egyre inkább úgy tünik idén már nem lesz költözés, kivitelezönél felelös embert utolérni lehetetlen.
A módosításnál nekem azt mondták, hogy még ráér...még nem is kötöttek konkrét szerződést a vállalkozóval. Nekem mondjuk nagy változás nem lesz, szóval falakat nem akarok mozgatni, de nem voltak vaskalaposak, azt mondták, majd megbeszéljük a változtatást később.
Garázs nekünk már meg van, úgyhogy már fizethetem is majd.
Én (azt hiszem) már átrajzolt rajzot kaptam, nekem már nem volt ajtó a közlekedőn. A szobák mérete is változott 1-2 nm-t az első verzióhoz képest.
Méretes rajzot előszerződéskor nem tudtak adni, de azt mondták, hogy a végleges szerződéskor már biztos lesz. Ezzel kapcsolatban, ha elolvasod a szerződést (ha nem változott, s jól emlékszem), a zserződés aláírásától számítva 20 napod van módosítani a tervet. Igaz ez?
2004 tavasz: a szerződés szerint 18 hónap múlva...
Azaz az ajtót közvetlnül a nagyszoba mellé akarod tenni, ha jól értem. Így belegondolva, nem rossz gondolat, megfontolandó...
Azt a bizonyos fenti ajtót egyébként mi is kivettük volna, de ők is rájöttem, hogy fölösleges.
Na, aláírtam tegnap.
Semmi extra, eltart vagy másfél órát.
Garázzsal kapcsolatban annyit mondtak, hogy még ráérek, meg hogy lehet, hogy lesz részletre is később.
Ja, nem tudom, neked milyen rajzod van, de ugye a mi lakásunk is át lett rajzolva. Az interneten már jól van fenn, de még mindig nem tudtak adni olyan rajzot, ahol méretek is lennének, azok mostanában készülnek el valamikor.
Átadás várhatóan 2004 tavasz.
Még csak áskálódnak....de azzal sem kapkodnak nagyon.
Én egyébként a nagyobbik kisszoba ajtaját akarom áttetetni a szélére, hogy egy szekrénysor beférjen az falhoz. De amíg nincs rendes rajz, méretekkel, addig kár is tervezgetni!
Nekem 120-130 Ft/nm-t mondtak, de legyen 150 Ft/nm, még akkor is (számomra) elérhető.
Mesélj majd mi volt az aláíráskor.
Van egy fal az előszoba végénél, a te lakásodban jobbkézre, a leendő beépített szekrény végénél. Azt hiszem ezt a kis falat hátrébbtetetem annyira, hogy a fal mögötti faldarab ugyanakkora legyen mint ez a fal (azaz egy negyed körcikk polc pont odapasszoljon). Remélem érted.
Hétvégén voltam a CP felé este felé, ezért nem nagyon láttam be a kocsiból, de magas földkupacok vannak és elkészült a gyalogosokat védő "alagút" a járda fölött.
Ha december 1-je után kötsz szerződést:
"egy gyermek után 200 ezerről 500 ezerre, két gyermek után 1 millió 200 ezer forintról 1 millió 600 ezer forintra, három gyermek után 2 millió 200 ezer forintról 2 millió 700 ezer forintra, míg négy gyermek esetében 2 millió 400 ezerről 3 millió 200 ezer forintra emelkedik a támogatás összege."
Megkapod előre, ha bevállalsz(tok) gyermekeket:
Az első gyermeket 3 év alatt kell vállalni, a másodikat 6 év alatt. A megkapod (megkapandó) hiteledet csökkentik ezzel az összeggel és az összeget az építtetőnek utálják (nem neked).
Ha nem jön össze a gyermek, a támogatás hitellé alakul, amit (jelenleg azt hiszem 6%) kamat mellett kell visszafizetni.
A kormányrendelet még nem jelent meg a közlönyben, de elfogadásra került, ezért nincsenek teljesen pontos infók.
Jösz partyra? Mi valószínűleg megyünk...
Éppen a későbbi kezdéssel lett egy kis gondom. Úgy számoltam nov. 30-ig megkapom a hitelt, ezért az aktuális 20%-t két felé bontottuk. Hát nov. 30-ig nem lesz meg a hitel, most kérdük, hogy legyen már módosítva, mert egy-két havi késéssel írjuk alá a szerződést. Ma fognak válaszolni...
Akkor mégsem...
Csak most látom, hogy átírtad, két emelettel alább. De ha jól láttam (www.central-park.hu), a 7. emeleti (E-A-7-1) szabad, bár mikor mi írtuk alá (37.), akkor le volt foglalva....
De egy lépcsőházban fogunk lakni...
E-A-7-1
Látom, hasonló az ízlésünk!
Én már májusban aláírtam az előszerződést.
Asszem én voltam a 2., aki ezt megtette.
Akkor még azt mondták, hogy augusztusban szerződünk, és akkor kezdik is.
Most nov 11-én fogok szerződni.
Egyébként hallottátok, megvan a 100. vevő, és lesz valami party ennek örömére csütörtökön!
Hát mi még az elején tartunk...
Mi van a ti szerződésetekben, mi van akkor, ha csúszik az átadás. Nekünk a következők vannak (vázlatosan):
* átadás 18 hónnap az végleges adásvételi szerződés aláírása után
* ezt az építtető 3 hónappal meghosszabíthatja
* arról persze nincs szó, hiába akartuk, hogy fizessenek, ha késnek. Mondták, hogy a finanszírozó bank úgyis odafigyel, meg az ő céljuk sem az, hogy később fejezzék be, bla-bla-bla
Ismereteim szerint az építkezés megkezdésével (amit szóban adtak) 1 hónap, írásban meghírdetett időpontban pedig valóban elkezdték az építkezést. A végleges szerződéskötési határidő csúszott nagyon, többfélét mondtak írtak, a legutolsó írásbeli időpont október 3. hete volt, de már telefonáltak, hogy november 11-től alá lehet írni.
Te is leendő lakó vagy, vagy érdeklődő, csomi_szomi?
Örvendek!
Akkor már biztos, hogy nem egyedül lakom majd arrafelé.
Azért jó sokat csúszott az építkezés, de remélem most már belehúznak!
Hallottál valamit róla?