Keresés

Részletes keresés

prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 641

te szó szerint ezt írtad

Ma Magyarországon az nyeri a választásokat aki a nyugdíjasoknak jobban megnyeri magának, többet ígér.

Orbán többet ígért.

Nem nyert.

elbuktad

Előzmény: Törölt nick (638)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 639

Majd holnap folytatjuk.

Szia:)

Előzmény: prenotalis (637)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 637

ez gyenge volt.

Látom kifáradtál.

de addig jó volt veled beszélgetni.

szia

:)

Előzmény: Steinbock (635)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 636
minek menjek az EVA topicba, amikor a saját cégemen mérhettem a különbséget ???
Előzmény: Steinbock (633)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 635
Aki így örül az EVÁ-nak, az egy dolgot jelent. Azt megelőzően bizony adócsaló volt.
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 634

Remélem te is megtapasztalod előbb-utóbb, milyen érzés 100 forint jövedelmből 45-öt hazavinni

ilyesmihez nem kell kormányváltás

Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 633
Remélem te is megtapasztalod előbb-utóbb, milyen érzés 100 forint jövedelmből 45-öt hazavinni. ÉVA, na hiszen. Látogass el a szaktopicba azt javaslom.
Előzmény: prenotalis (632)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 632

te leszarod, hogy mi történik a közszférában, azok meg akiknek 15%-nál magasabb mértékben emelkedett a bérük az elmúlt négy évben nagy valszóínűséggel leszarják a te helyzetedet.

Meg valószínűleg azokat is leszarják akik azt hiszik, hogy Orbán puszta eljövetelével mintegy csoda módjára - megszorítások nélkül - rendbehozható a költségvetési deficit.

Ezek a megszorítások szükségesek - ezt a Fidesz (korábbi ezermilliárdos ígéretei dacára) sem vitathatja.

A kérdés tehát az, hogy a két demagóg ígérgető közül a választók melyikről hiszik el, hogy rendbe tudja tenni az országot. A paradox, hogy a kevesebbet (de még így sokat) ígérgetőnek adták a kezébe a marsallbotot.

Ne az én számlámra jótékonykodjanak egy elavult szerkezetű és technikájú, 21. századi munkatempóra és munkamorálra alkalmatlan csoporttal.

A helyzet az, hogy nem a te számládra jótékonykodtak.

Az államháztartás deficit kontójára jótékonykodtak.

Most visszavesznek valamennyit abból, amit adtak. Ja hogy közben hozzád nem jutott el növekvő GDP, családi pótlék és alacsony infláció dacára ?

Azért a részért tessék a multinál kopogtatni.

Nem mellesleg most éppen e munkamorál szerint alkalmatlan csoportoból küldenek el jó 8-10.000 embert. A Fidesz jól kiszámíthatóan az ő pártjukra is fog állni a maga Önvédelmi micsodájával, pedig éppen az ő bérük az oka a túlköltekezésnek, vagy mégsem ?

A komcsik két dolgot tudnak. Hiteleket felvenni és azokat részben ellopni, részben elkótyavetyélni.

No persze ! eljutottunk minden érvek kvintesszenciájához, a komcsizáshoz.

Tán nem a komcsik állították pályára  amagyar gazdaságot a Bokros csomaggal, ami persze szitokszó lett jopbboldali körökben, pedig hát ez tette lehetővé azt az osztogatást, amit Orbánék megkezdtek (és Medgyessy-Gyurcsány folytatott).

jó lenne kicsit összekócolni a gondolataidat.

De élek a feltételezéssel, hogy a fidesz nem ebbe az irányba lépne most sem.

Nyilván. Orbán biztos nem tenne ilyet, de jó lenne.

aham

Előzmény: Steinbock (629)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 631
Jaj, hát elfelejtem mit tudnak a legjobban. A produktív rétegeket megetetni a szavazóikkal. Ez tulajdonképpen az osztályharc 21.-i századi formája.
Előzmény: Steinbock (629)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 630

Ma Magyarországon az nyeri a választásokat aki a nyugdíjasoknak jobban megnyeri magának többet ígér.

höhöhö !

nem hiszem el, hogy ezt nem magas labdának szántad :))))

Orbán 14. havi nyugdíjat is ígér

oszt mi lett ?

:)))

Előzmény: Törölt nick (627)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 629

Egyetlen egy dolgot kifogásolok a kormányon.

Azt, hogy a szavazói között szétosztogatott ezermilliárdokat ne rajtam vasalja be. Ez nem az empátia teljes hiánya. Sajnálom őket, de már elnézést leszarom, hogy mi történik a közszférában. Ne az én számlámra jótékonykodjanak egy elavult szerkezetű és technikájú, 21. századi munkatempóra és munkamorálra alkalmatlan csoporttal.

Nem tudom mi lett volna az általad írt ígéretek megvalósulása esetén, valószínűleg nem valósultak volna meg. Az már más kérdés, hogy máshogy fogadom a választási ígéretek nem betartását egy formációtól akik nagyságrendekkel kisebb mértékben okozói az ígéretek nem teljesíthetőségének, mint azoktól akik a gazdaságot és a hiányt érintő összes tény birtokában voltak 4 éven keresztül, és amellett, hogy zömében ők az okozói jelenlegi sorsunknak, nehogy nem teljesítik ígéreteiket, hanem 180 fokban az ellenkezőjét valósítják meg. Azért ez néminemű különbség igaz?

De élek a feltételezéssel, hogy a fidesz nem ebbe az irányba lépne most sem. A komcsik két dolgot tudnak. Hiteleket felvenni és azokat részben ellopni, részben elkótyavetyélni.

Előzmény: prenotalis (625)
asx Creative Commons License 2006.06.21 0 0 628

Nem az abaj, hanem az, hogy ez már ott van:

"Magyarország kivételével valamennyi új uniós tagországban javult a költségvetési egyensúly, írja a világbank negyedéves jelentésében."

Előzmény: prenotalis (621)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 626

szerinted a közszférában dolgozókkal nyerte meg a választásokat ???

nota bene azt a közszféra béremelést a Fidesz is megszavazta, úgyhogy nem értem miért vesztettek vele szavazatokat...

Előzmény: Törölt nick (623)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 625

multinál dolgozol, de nem tartasz a multiellenes retorikával agitáló Orbántól ?

Emlékszel még mit mondott a TF-en ?

Hogy Magyarországon a nagytőke fog kormányt alakítani

Az oké, hogy - ezekszerint - kimaradtál a realbér növekedésből, de ez alapján már a 4 évvel ezelőtti jóslataid sem váltak be ( vagy ha rosszabbul élsz akkor a munkáltatódhoz kell fordulnod, a kormány helyett) és milyen adóterheid növekedtek az elmúlt 4 évben ?

Azt írod, most is mindenkit figyelmeztettél, mit hoz a fejére ha a szocikra szavaz.

Miért ?

a teljes foglalkoztatottság, a 100 e Ft-os minimálbér, a járulékcsökkentés, a négyezemilliárdnyi költekezés ígéretcunamija vajon mit hozott volna a fejükre szerinted ?

Előzmény: Steinbock (622)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 622

No azért sajnálni nem kell.

Hiszen abszolut értékben sok pénzt keresek, de mivel német tulajdonú cégben multicégnél dolgozom, a fizetésemelések megegyeznek a németországival...sajnos a bérek nem.

Mivel alkalmazott vagyok nem evázhatok. Munkahelyet nem áll szándékomban váltani, mert hiszek abban, hogy a jól végzett munka megtérül egyszer.

2002-ben figyelmeztettem mindenkit, mit hoz a fejére, és a magaméra Medgyessy, most is ugyan ezt tettem, és bár látom, hogy lassan leesik a húszfilléres, mégis úgy érzem nem etikus rólam, a 15 éve rendesen, és prudensen adózóról, amúgy is túladóztatott, versenyszférában dolgozóról még újabb cafatokat lenyúzni. Ez ugyanis hányinger már.

Előzmény: prenotalis (620)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 621
messziről jött ember.... soká ér ide :)))
Előzmény: asx (619)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 620

sajnállak.

Pláne ha a versenyszférában dolgozol, és 4 év alatt összesen 15 % fizetésemelést sikerült kapnod akkor gondolom azt nem a kormányon kéne számonkérned. Pláne a 4,5 % GDP növekedés volt és növekedett a befektetések volumene Magyarországon, ami arra utal, hogy mások jó üzletet látnak-láttak  a magyar piacon, ugyanakkor te (vagy a cég ahol dolgozol) ettől jelentősen elmarad (vagy a tulaj lenyúlja a hasznot).

A reálbérek az előző ciklusban folyamatosan növekedtek, erre most kiderül, hogy te ebből kimaradtál. Ráadásul az infláció is a legalacsonyabb volt a rendszerváltás óta.

Ha tehetséges vagy, akkor munkahelyet kéne váltanod, ha lúzer akkor be kell érned ennyivel.

Ráadásul a családi pótlék is növekedett és te még ezen is vesztesz. Nahát :/

Próbálkozz az EVA-val.

Az ellen folyamatosan aggódott a fidesz, nekem nagyon bejött :)

Csak azt sajnálom, hogy nem merészkedtem vissza a tőzsdére. Össze nem lehet hasonlítani azzal ami itt 4,5 évvel ezelőtt volt.

Pedig mit kaszálhattam volna !

Előzmény: Steinbock (618)
asx Creative Commons License 2006.06.21 0 0 619

Én nem! :)

Nálunk nem a kommunisták vezetik az országot!

Én csak azt látom, hogy Magyarországon egész mást mondanak és írnak mint amit Europában.

Ti meg elhiszitek! (Tisztelet a kivételnek)

És még örültök is neki...

Előzmény: prenotalis (617)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 618

Én határozottan.

Jó mondjuk béna vagyok, mert a versenyszférában dolgozom, nem a lábamat lógatom egy önkormányzatnál vagy minisztériumban, béna vagyok, mert adót sem kerülök, és az elmúlt 4 évben összesen nem kaptam 15% fizuemelést, valamint megkoronázandó lúzerségemet, még két gyereket is nemzettem az elmúlt három évben.

Tényleg, ezt olvastam valahol:

"Apróhírdetés:
Keresek olyan jól szituált mszp (esetleg szdsz) szavazót, aki a jóhiszeműség jegyében az előttünk álló négy évben a családom többletterheit átvállalja.
Csak tőkeerős személyek jelentkezzenek.
Ellenszolgáltatás: Szóban gratulálok nekik, hogy milyen jól választottak.
Válaszokat "Kalandorok kíméljenek" jeligére várom a kiadóba."

Elküldöm neked privátban a számlaszámom. Havi 50.000,- nettót bukok az elmúlt 4 év kitűnő kormányzásának eredményeként januártól. A segítségedet, és belátó megértésed előre is köszönöm.

Előzmény: prenotalis (617)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 617

mi van ?!

rosszabbul élsz mint négy éve ?

:)))))

Előzmény: asx (616)
asx Creative Commons License 2006.06.21 0 0 616

"az elmúlt 4 évben cca. 30%-al nőtt az átlagos életszínvonal."

Ez még nem lenne baj!

A baj az, hogy ezt te el is hiszed!

Előzmény: prenotalis (610)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 615

Azt a "független" KSH elnököt, aki utóbb - micsoda véletlen - Orbán háziírója lett ?(Fehér Könyv)

Volt az annyira független mint A Legfőbb Zsebügyész, Járai, Szász, vagy Kondor Katica :)))

Előzmény: Lazi (612)
prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 614
vaknak hiába magyarázod a szivárványt :)))
Előzmény: Törölt nick (611)
Steinbock Creative Commons License 2006.06.21 0 0 613
Mi legyen azokkal, akik a versenyszférában a közszféránál jóval több munkával évi kb. 2-3% fizetésemelést kaptak az utóbbi 3-4 évben, és semmilyen adómegkerülésre nem volt lehetőségük? 
Lazi Creative Commons License 2006.06.21 0 0 612

Megmondják a statisztikák.

Ha meg nem, kib@sszuk a KSH főnököt!

Lazi

prenotalis Creative Commons License 2006.06.21 0 0 610

és te honnan tudod, hogy a többieké nem ?

:)

az elmúlt 4 évben cca. 30%-al nőtt az átlagos életszínvonal.

Lásd reálbérek

Előzmény: Moonclown (609)
Moonclown Creative Commons License 2006.06.21 0 0 609
Te honnan tudod hogy növekedett az életszínvonal?A tied lehet, de pár millió emberé kevésbé.

Előzmény: prenotalis (589)
fvk Creative Commons License 2006.06.20 0 0 607
gondolod , nem lenne költsévetési hiány ha a fideszi elme nyer az adó és járulékcsökkentéssel, a növekvő adóvisszatérítéssel, a növekvő fogysztói árkiegészítéssel, a felélesztett Széchenyi tervben nyujtandó vissza nem térítendő támogatások növelésével, egycsapásra sok új munkahely lenne ahogy igérték. Hát igen nagyon ügyesek, a fiataloké a jövő, igazad van. Kár hogy nem ők nyertek, pedig jobblenne nekünk!
Előzmény: Búsulójuhász (604)
naiv Creative Commons License 2006.06.20 0 0 606
Nem.
A lopáshoz igen, a gazdaságirányításhoz nem értő vezetés rablógazdálkodását.
Előzmény: prenotalis (589)
naiv Creative Commons License 2006.06.20 0 0 605
:)); :(((
Előzmény: Búsulójuhász (604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!